Horváth család

Irénke és Sándor házasságából 5 gyönyörű gyermek született: Sándor (20), Anna (19), Balázs (16), Viola (8) és Krisztián (6).

Irénke 2000 augusztusában költözött össze a férjével Sándorral. Az ő szüleinél laktak pár évig. Anyagi támogatás híján nulláról kezdték az életüket, amit szépen lassan építettek fel. 2008 júniusában lakáshitelt vettek a nyakukba, hogy megteremthessék az önálló családi életüket. Ebben az évben, derült ki az is, hogy a 3 nagyobb gyermekük egy örökölt genetikai betegségben szenved, amely súlyos izomsorvadással jár. A betegség neve : SMAIII.

Lelkileg nekik és a gyerekeknek is nagyon nehéz volt elviselni ezt a terhet. A mai napig nehezen viselik. Nem magát a betegség vagy az állapotuk tudatát, hanem a kiszolgáltatottságot. Azt, hogy szinte a nap 24 órájában készen kell állniuk. Így sajnos kevés szabadidőt tölthetnek kettesben a férjével. Igyekeznek a gyerekek önállóak lenni, de ugyanakkor segítségre szorulnak.

Sándor 3 éve van kerekesszékben, de az öccse, Balázs már 6 éves kora óta székben van. Anna a mai napig tud menni, de a lépcsőzés, guggolás stb. nehezen megy neki. Genetikusok és szomatopedagógusok javaslatára a terhesség alatt rengeteg vizsgálatot elvégezve sikerült Irénkének életet adni egy csodálatos egészséges kislánynak majd egy kisfiúnak is. Ők már nem örökölték a testvéreik betegségét. Most lehetőséged van egy rövid üzenettel, jókívánsággal segíteni a családnak, ezzel is támogatva őket a megpróbáltatások elleni küzdelemben.

4 jókívánság

 1. Kedves Horváth család!💝
  Küldöm a jó kívánságaimat Nektek! 💞 Erőt és kitartást ehhez a küzdelmes élethez!💪💖💞
  A SZERETET és a pozitív dolgokra való koncentrálás segítse az utatokat.💞💝💖

 2. Tisztelt Család !
  A Jóisten átsegít benneteket a betegségen.
  Isten igéje erősítsen benneteket !
  Jézus azt mondta: én azért jöttem, hogy neked életed legyen és bővölködj. (Ján 10,10) .
  Jézus nem változott. Ő tegnap, ma és mindörökké ugyanaz. (Zsid 13,8) Az Ő gyógyító ereje ma is hozzáférhető a számodra. Náhum 1,7 azt mondja: az Úr jó, erősség a baj napján. És Ő ismeri azokat, akik benne bíznak, benne keresnek menedéket.
  Ha szenvedsz ma, ha valami rossz a testedben, szeretném ha tudnád, hogy van remény Jézusban.

 3. Kedves gyerekek és szülők!

  Kitartást kivánok nektek a mindennapokhoz. Mindent nagyon jól csináltok!!
  Amikor van lehetőségetek pihenjetek egy kicsit.

  Ölelést küldök Szegedről.

Írj egy jókívánságot!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük