ÁLOMISKOLA

Rehabilitáció

A hosszas kezelések után a mindennapi életbe visszatérő fiataloknak rendkívül fontos valami olyan plusz sikerélmény, ami képes helyreállítani önértékelésüket, önbecsülésüket, hogy teljes értékűnek érezzék magukat a többiek között, és sikeresen illeszkedhessenek vissza a hétköznapokba. Az Álomiskola program célja a súlyosan beteg gyermekek gyógyulásának, felzárkózásának segítése.

Akiknek segíteni tudsz

Programunk célkitűzése a súlyos, életet veszélyeztető megbetegedésből gyógyuló gyermekek felépülésének, társadalomba való reintegrációjának segítése a hónapokig, évekig tartó kezelés után.

A hosszas kezelések után a mindennapi életbe visszatérő gyermekek a többiekkel szemben eleve hátrányból indulnak, részben a terápiák alatt elmulasztott iskolai tananyag, részben a közösségi életből való átmeneti kimaradásuk miatt.

Ezeknek a fiataloknak rendkívül fontos valami olyan plusz sikerélmény, ami önértékelésüket, önbecsülésüket helyreállítja, hogy teljes értékűnek érezzék magukat a többiek között.

A segítség folyamata

  • A mindennapi életbe való visszailleszkedésre számos lehetőség nyílik: személyiség fejlesztő tréningek, nyelvtanfolyamok, sportolási lehetőségek, fizikai és koordinációs képességek fejlesztése, sportági alapképességek fejlesztése.
  • Ezek mind azt szolgálják, hogy a közösségből éveken át kiszakított, hátrányos helyzetbe került gyermekek reintegrációs esélyeit növeljük.
  • A programban való részvétel előfeltétele, hogy a gyermek álma teljesüljön a Váltsd Valóra te is egy beteg gyermek álmát elnevezésű programunkban.