RÓLUNK

Történetünk

Alapítványunk története 2014-ben, egy baráti kezdeményezésként kezdődött. A legfőbb motivációt egy, a Szent László kórház gyermek hematológiáján történő látogatás jelentette. Ez egy olyan pillanat volt számunkra, melyet szavakba önteni csak nagyon nehezen lehetne. Az életet veszélyeztetően beteg gyermekek látványa olyan dolog, melyet mindenkinek nehéz megélni, egy szülőnek pedig különösen megrázó élményt jelent.

Ezután a látogatás után döntöttünk úgy, hogy habár nem vagyunk orvosok, nincs a birtokunkban ritka, kegyetlen kórok elleni csodaszérum, nincsenek kimeríthetetlen pénzügyi forrásaink és nem tudjuk varázsütésre megoldani az egészségügyi rendszer problémáit, mégis segíteni akarunk. Szeretnénk ezeknek a súlyos betegséggel oly hősiesen küzdő apróságoknak némi fényt és vidámságot csempészni az életébe.

Büszkén mondhatjuk, hogy azóta Álomvarázslóink hozzájárulásával már több mint 800 bátor kisember napjait sikerült boldogabbá és reménytelibbé varázsolnunk!

Az Álomvarázslók

Az Álomvarázslók olyan különleges emberek, akik anyagi vagy tárgyi támogatás formájában teszik lehetővé, hogy a hosszantartó, súlyos betegségből gyógyult gyermekek kívánságai valóra válhassanak. Az Álomvarázslók legfőbb munkája, hogy mosolyt csaljanak a beteg gyerekek arcára, fizetségük pedig az ezzel járó öröm és boldogság élménye. Váltsd valóra Te is egy beteg gyermek álmát! Légy Te is Álomvarázslóink egyike!

Céljaink

Alapítványunk legfőbb célja, hogy súlyos, az életet veszélyeztető megbetegedésből gyógyuló gyermekek felépülését, társadalomba való reintegrációját támogassa. Álomvarázslóink az álmok valóra váltásával segítik a mihamarabbi gyógyulást és megerősödést, míg Álomiskola programunk a mindennapos sikerélmények megélésén keresztül segíti a társadalomba történő, problémamentes beilleszkedést. Hiszünk benne, hogy azáltal, hogy mosolyt csalunk a rettegett betegséggel küzdő gyerekek arcára az álmaik megvalósításával, fényt hozhatunk küzdelmes hétköznapjaikba. Alapítványunk célja ezen felül a véradás népszerűsítése, a gyógyászatban, illetve életmentésben betöltött szerepével kapcsolatos ismeretterjesztés.

Alapítók

Gazdag Tibor

színművész

Nagy Feró

zenész

Lázár Vilmos

hétszeres világbajnok fogathajtó

Dr. Mohácsi János

belgyógyász és sportorvostan szakorvos

Kuratórium:

Mikola József

elnök

Budai László

alelnök

Vesztergombi Gábor

alelnök

Ellenőrző bizottság:

Balázs László

Dr. Szabó Tamás

Kaspár Attila

Jogi képviselő:

Dr. Donajó Péter

Orvosszakértők:

Dr. Bakanek György

Dr. Mohácsi János

Csapatunk: