Itt egy életéért küzdő gyermek arcát kellene látnod – de ezen az oldalon csak mosolyt találsz

„Váltsd valóra te is egy beteg gyermek álmát” programunkban már több mint 400 súlyosan beteg gyermek álmát valósítottuk meg támogatóink segítségével. Közel 100 családot támogattunk az Álomiskola elnevezésű programunk keretében és több mint 200 családnak biztosítottunk 1 hetes nyaralási lehetőséget a Balaton mellett.

Csatlakozz az Álomvarázslók közösségéhez és támogasd adód 1%-val a mosoly győzelmét.

Ez a program szól

Nem vagyunk orvosok. Nincs a birtokunkban ritka, kegyetlen kórok elleni csodaszérum. Nincsenek kimeríthetetlen pénzügyi forrásaink. Nem tudjuk varázsütésre megoldani az egészségügyi rendszer problémáit.

Mégis segíteni szeretnénk.

Hiszünk benne, hogy azáltal, hogy mosolyt csalunk a rettegett betegséggel küzdő gyerekek arcára az álmaik megvalósításával, fényt hozhatunk küzdelmes hétköznapjaikba.

Fényt, amely túlragyogja a mindennapok nehézségeit és mosolyra váltja a szenvedést. A „gyermekeink” sugárzó öröme az élő bizonyíték rá, hogy a halál árnyékának völgyében járva is képesek lehetünk mosolyogni. Ezek a kisemberek igazi hősök.

Megérdemlik, hogy valóra váltsuk az álmaikat.

Így válthatod valóra egy gyermek álmát

1.

A megvalósításra váló álom kiválasztása

A gyerekek és/vagy a hozzátartozók, barátok által beküldött álmokat az alapítvány hitelesíti, majd feltölti a Facebook-oldalára. A listából kiválasztott álmot egyszeri adományozás útján egyedül vagy más Álomvarázslókkal közösen válthatod valóra.

Személyes kapcsolat:
megismerheted az álmodót

A Ments Életet Alapítvány hisz a személyes kapcsolatok erejében, ezért törekszünk rá, hogy az adományozó és az adományozott találkozzanak egymással akár a tárgyi adomány átadásánál, vagy az élmény megvalósulásánál. (Minden megvalósult álmot dokumentálunk.)

2.

3.

Találkozunk Domonyvölgyben

Tavaly már több mint 250 családot láttunk vendégül kiemelt támogatóinkkal a domonyvölgyi „Váltsd valóra te is egy beteg gyermek álmát” napon a Lázár Lovasparkban. A meghívott Álomvarázslók mellett ismert emberek és cégek segítségével, egy látványos álomshow keretein belül számos álmot valósítunk meg egyetlen nap alatt.

A cég, amely nemcsak az ügyfelei álmait valósítja meg

A programba nemcsak magánszemélyek, hanem cégek, közintézmények is bekapcsolódhatnak, akik egyszeri vagy rendszeres adománnyal, tárgyi támogatással, vagy stratégiai partnerség révén járulhatnak hozzá a gyerekek álmainak megvalósításához. A támogatás összegének 120%-ával ráadásul csökkenthetik adóalapjukat, mivel közhasznú szervezet vagyunk.

4.

1%

Május 20-ig ráadásul adód 1%-nak felajánlásával is segíthetsz az álmok valóra váltásában.

1% neked – neki

Bár a kétezres évek eleje óta megduplázódott a személyi jövedelemadójuk 1%-ról rendelkezők száma, még most is csak az emberek fele (!) él a támogatás lehetőségével.

Egy kutatás szerint legtöbben azért nem teszik, mert túl kicsinek érzik a felajánlható összeget, miközben a több mint 4 millió adófizető magánszemély együtt több mint 16 milliárd forinttal támogathatna nemes ügyeket.

Nem csoda, hogy az alapítványok, civil szervezetek évről évre egyre intenzívebb kampányt folytatnak a támogatásokért, és egyre sokkolóbb képekkel, üzenetekkel igyekeznek felkelteni az emberek figyelmét (hiszen többségük ebből fedezi a működési költségeit).

Mi nem szeretnénk belemenni semmilyen „szenvedésversenybe”.

Ezen az oldalon ezért sem látsz egyetlen szívszorító képet elviselhetetlen szenvedést átélő, mozgásképtelen gyermekekről (pedig hidd el, nap mint nap találkozunk velük),

Nem vagyunk hajlandók arra, hogy a gyerekek szenvedését marketingeszközként használjuk, hatásvadász óriásplakátokra váltva a mindennapos küzdelmeiket.

Ezek a gyerekek nem szánalmat kérnek, vagy emlékeztetőt arra, hogy súlyos betegek – ők csak meg szeretnének maradni olyan gyerekeknek, akik még képesek álmodni és szívből mosolyogni.

Ehhez kérjük a támogatásodat.

Ami neked „csak” 4000 Ft, az a több száz, több ezer Álomvarázsló önzetlen támogatása révén több száz, több ezer megvalósult álommá válhat.

Nyomtasd ki az EGYSZA lapunkat és mellékeld az adóbevallásodhoz, vagy küldd el a Ments Életet Közhasznú Alapítvány nevét és adószámát (18284500-1-43) a könyvelődnek, aki elintézi helyetted a papírmunkát.

Az előző években már több mint

0
álom valósult meg a segítségetekkel

Az ő álmaikat már valóra váltottuk

Impresszum
Adatvédelem
Ments Életet közhasznú alapítvány
1146 Budapest, Francia út 57/c.
+36 1 222 0259
info@mentseletet.hu