Zsófia (15 éves)

Zsófinál orvosai tavaly synovalis sarcoma-t diagnosztizáltak. Nagy családban él, ő a nyolcadik gyermek. Betegsége miatt sok időt tölt kórházakban, orvosi rendelőkben a barátaitól és az iskolai pezsgéstől távol, ami komolyan megviseli. Álma egy új laptop volt, így barátaival könnyebben tudja tartani a kapcsolatot és a távoktatásban is nagy segítségére lesz az új készülék, valamint sorozatokat és filmeket is nézhet rajta. Köszönjük az ELTE ÁJK hallgatóinak, hogy valóra váltották Zsófi álmát!

Zsófi írt nekünk egy levelet:

Nagyon nagy meglepetés volt a számomra, hogy a vágyott laptopot ilyen hamar megkaphattam, így ezután a tanulás, filmnézés a kórházban is lehetővé vált a számomra. Az ősszel synovialis sarcomat diagnosztizáltak nálam, így a napokban életmentő, nagy műtéten estem keresztül amputálni kellett az egyik lábamat.

Ma az egyik tanárom a kórházból és egy kedves úr a Ments Életet Alapítvány képviseletében meglátogatott, és átadta az Álomvarázslóim által küldött szuper Lenovo laptopot. Ebben a tanévben még nem tudok iskolába járni, de a távoktatás ezzel a laptoppal és a Fővárosi Iskolaszanatórium pedagógusainak segítségével megoldja, hogy nem kell évet ismételnem, vizsgáznom. Nagyon szeretek tanulni, zongorázni, sosem unatkozom.

A családom nagy szeretettel mellettem van, nyolcan vagyunk testvérek, én a legkisebb. Nagy feladat lesz számomra, hogy én is teljes életet tudjak élni majd a művégtaggal, tudjak sportolni, kirándulni, esetleg sporttáborokba is eljuthassak. Nagyon köszönöm, hogy a Ments Életet Alapítvány, és a sok kedves segítő ember teljesíti a beteg gyermekek álmait, hogy a nehéz kezelések, műtétek ellenére is azt látom, érdemes élni.

Köszönettel: Zsófi