Vivien (7 éves)

Vivien gyógyíthatatlan betegségben: Cisztás fibrózisban szenved. Vivien álma egy kerti játszótér volt. Az álmot Szávai Szilvia szervezésében a Bindu Jógaközpont gyakorlói, közösségi összefogással valósították meg. „Egyszerűen nem találok szavakat. Nagyon meghatódtam és örülök, hogy a gyakorlóimmal jobbá tehettük ennek a kislánynak az életét. Számomra jó érzés adni, ezért is fogalmazódott meg bennem, hogy szeretnék sok-sok embernek segíteni a lehetőségeimhez mérten.

Jógaoktató vagyok, ezért a jóga eszközét szerettem volna igénybe venni ahhoz, hogy segíteni tudjak beteg gyermekeknek illetve egyúttal a a stúdiómba járó gyakorlókat szerettem volna megajándékozni egy jógagyakorlással. Innen jött az ötlet, hogy tartok egy napfelkeltés, bárki számára igénybe vehető gyakorlást, amikor is én nem lemondok az oktatói díjról, amit erre szánnak a gyakorlók, azt adományként adjuk tovább. Így közös erővel nagyobb segítséget tudunk nyújtani. Kb. 40 ember vett részt hajnali 5 órakor ezen a gyakorláson, csak azért, hogy segíthessen. Számomra ez azért is csoda, hiszen azt tapasztalom, hogy nagy a közöny egymás iránt, nehéz az embereket kimozdítani a komfortzónájukból. De bízom benne, hogy egyre többen érzik annak szükségét, hogy felelősséget vállaljunk egymás iránt, hogy érzékenyebbek legyünk a rászorulók felé.

Hálásan köszönöm a MENTS ÉLETET ALAPÍTVÁNY-nak, hogy munkájukkal hozzájárulnak beteg gyermekek álmainak teljesítéséhez. Köszönöm a Bindu Jógaközpont gyakorlóinak, hogy részt vettek, hogy adakoztak, hogy támogattak ebben az ötletben! Remélem boldog vagy kicsi lány!” Szávai Szilvia

És a köszönő levél: Tisztelt Ments Életet Közhasznú Alapítvány csapata, kedves Szilvia, drága jóga közösség!

Szeretnénk nagyon szépen megköszönni, hogy Vivien álma valóra válhatott. Csak akkor tudta meg, mikor a játszótér összerakása elkezdődött. Addig el sem hitte, míg az utolsó csavar a helyére nem került. Nagyon boldog és testvére is az, hogy együtt játszhatnak ezen a szuper játszótéren. Vivi álma ez volt, hinta csúszdával, ahol kedvére játszhatnak testvérével.A sok kórházi kezelés és a rengeteg itthoni kezelés miatt olykor belefásultan viseli a dolgokat, sokszor unatkozott, kedvetlenül kezdett dolgokba. A játszótérről régóta álmodozott, sokat beszélt róla. Azt mondta nem túl régen, hogy sajnos mi úgysem tudjuk megvenni ezt, de azért olyan jó lenne.. Ekkor gondoltunk arra, hogy az Önök segítségét kérjük, és reménykedtünk abban, hogy Vivien kívánsága meghallgatásra és támogatóra talál.Hálásak vagyunk, amiért az álom valósággá vált.Vivien azóta csak játszik és játszik. Kedvence lett a hinta és a favár, nagyon boldogan és önfeledten tud játszani. Viviennek nagyon fontos a mozgás is, tegnap, a sok szaladgálás után már észrevehető volt a tüdejében lévő váladék elmozdulása, ami nagyon jó dolog. Így nem csak Vivien álma valósulhatott meg, de egy nagyon hatékony terápiás eszközt is kaphattunk, amely nem csak sok sok örömöt, gondtalan játékot jelent, hanem az állapotának megőrzéséhez is hozzájárul a sok mozgás segítségével.Nagyon, nagyon szépen köszönjük még egyszer, hogy Önök a gyermekek mosolyáért dolgoznak és álmokat valósítanak meg. Már az én kislányom álma is valósággá vált, kívánjuk szeretettel, hogy nagyon sok gyermek álmát valóra tudják váltani és ezért cserébe sok sok mosolyt kapjanak.Kívánunk nemes lelkű munkájukhoz sok sikert, erőt, kiváló egészséget és minden jót!

Hálás szívvel és tisztelettel:

Sinka Anikó és családja