Valentina (3,5 éves)

Valentina a leukémia egy ritka fajtájával született. Születése után 5 nappal el kellett kezdeni nála a kemoterápiás kezeléseket. 6 hónapos korában egy csontvelő transzplantáción esett át. Az orvosok szerint csoda, hogy életben van a kislány. Valentina megpróbáltatásai nem értek véget csecsemő korában, műtéte óta epilepsziás rohamok gyötrik folyamatosan. Az orvosok szerint csoda, hogy életben van a kislány. Álma egy laptop volt, amin kedvenc meséit tudná nézni. Hála Füzesi Gábornak, aki annak ellenére, hogy Amerikában él, figyelemmel kíséri oldalunkat és fontosnak érzi az embereken való segítséget.

Álomvarázslónk, Füzesi Gábor írt nekünk pár sort, miért érezte úgy, hogy Valentina álmát valóra szeretné váltani:

„Hogy mi ösztönzött? Mi vezérelt eddig? Igazából nem tudom leírni. Talán minden emberben ott lakozik egyfajta szeretet, egyfajta tenni akarás, hogy embertársán, gyermekeken, családokon segítsen. Mindig bennem volt. Adni akarok! Adni, csak úgy önzetlenül s nem várni érte semmit. Elég volt csak a szemébe nézni s azon gondolkodni, hogy mily kegyetlen is az élet… és mi emberek, akik egészségesek vagyunk, képesek vagyunk eltaposni a másikat, figyelmen kívül hagyni, véleményeket alkotni anélkül, hogy ismernénk egymást vagy hogy belegondolnánk a másik helyzetébe. Úgy gondolom a mai világból hiányzik a jóság, a törődés, az egymás iránti felelősség. Talán valahogy így jutottam el ez idáig, s gondoltam növelem a jó cselekedetek számát. Bevallom: jó érzés.

„Emlékezz mindenre, aminek örültél, ami jó volt, emlékezz arra, amit érted tettek, a nehéz órákra, amelyek szerencsésen elmúltak, és azokra, akik segítettek abban, hogy elmúljanak. Emlékezz arra, hogy segíteni kell azokon, akik rászorulnak. Emlékezz arra, hogy önzetlen légy, fáradhatatlan, becsületes, igazmondó és önfeláldozó. Felejtsd el, ha félsz! Felejtsd el, ha gonosz indulataid vannak! Emlékezz arra, hogy mi a jó, és sose felejtsd el, hogy csak jót szabad tenned, ártanod soha.”

Szabó Magda

Valentina, neked pedig azt kívánom: Váljanak valóra legszebb álmaid,hozza az élet mosoly-órák százait. Könnyed, csak a boldogságtól legyen, könnyű harmatként lépj völgyön, s hegyen.

Köszönöm az alapítványnak, hogy valóra válthattam egy beteg gyermek álmát, hogy Álomvarázsló lehettem. Füzesi Gábor”

Valentina anyukája írt nekünk pár sort, hogy megköszönje munkánkat:

„Nagyon szépen köszönöm a segítségüket, hogy segítettek a kislányom álmát valóra váltani. Szép az Önök munkája, ahogy tudnak segíteni a beteg kisgyerekeknek. Látni az örömöt a gyermekem arcán. Külön köszönet annak, aki teljesítette a kislányom álmát: Füzesi Gábornak, hogy valóra váltotta lányom álmát. Nagyon szépen köszönöm! „