Petike

Petike nagy vágya egy kalózos csúszdás galériaágy volt. – Veszprém Megyében megvalósult az első álom átadás. Az átadáson jelen volt, a Tapolcai Polgármesteri hivatalból: Tapolca polgármestere / Dobó Zoltán és jegyzője / Ughy Jenőné, mint „álomvarázslók”. Továbbá akik segítettek, az álom létrehozásban: egy fővárosi bútorokat gyártó cég, egy ajkai szivacsfeldolgozó,valamit egy szintén ajkai kárpitos cég. Petike szobáját még tavasszal, kalózosra festi Márta Gáborné Manó. A beteg kisfiú nagy ovációval fogadta a kiságyat. Reméljük így segíthettünk hozzájárulni Petike mielőbbi gyógyulásához.

Petike története:

2013. májusában, véletlenül derült ki, hogy Petike nagyon beteg. A két és fél éves kisfiú egy ideje nyugtalanul aludt, hasmenése volt és fájlalta a hasát. Mivel egy évvel korábban volt egy invagináció nevű bélproblémája, anyukája elvitte egy hasi ultrahangra, ahol nem várt eredménnyel szembesültünk. A hasában egy ötször nyolc centiméteres daganat rajzolódott ki, amivel a háziorvos a veszprémi megyei kórház gyermekoszályára, onnan pedig még aznap Budapestre, a Tűzoltó utcai Gyermekklinikára továbbították, és megkezdődtek a kezelések. Ez azt is jelentette, hogy a család hosszú időre szétszakadt, két testvére is sok időt volt kénytelen a nagymamánál, a szülőktől távol tölteni.

Mivel az eredeti daganat ekkor még nem volt műthető és mellette már szinte az egész testében áttétek alakultak ki, egy nagyon intenzív protokoll szerint, tíz naponta kapott kemoterápiás kezeléseket. A kezelések hatására a vérképe egyre jobban leromlott és egyre nehezebben volt képes regenerálódni, ezért egyre többször szorult vérre és egyéb vérkészítményekre. Mi magunk is ekkor szembesültünk azzal, hogy egy ilyen beteg gyermek felépüléséhez mennyi véradó önzetlenségére van szükség, és hogy mennyire nélkülözhetetlen az ő segítségük.

A kemoterápiás kezelések után szerencsére műthetővé vált a daganata, az áttétek pedig eltűntek. A sikeres műtét és még két, nagyon erős kemoterápia után átirányítottak minket a Szent László Kórház őssejt transzplantációs oszályára, ahol hosszú heteket töltött, nagyon szigorú higiéniai szabályok mellett, amit az ott dolgozó orvosok és ápolók, illetve az oszályt látogató önkéntesek kedvessége tett elviselhetővé.

Nem sokkal Karácsony előtt egyesült újra a család, és bár még mindig szigorú szabályok között, de végre együtt lehettünk. Petike azóta jól van, és bár testileg azért láthatóan gyengébb, mint kortársai, egyre inkább élheti az egészséges gyerekek mindennapi életét. Petike nagy vágya egy kalózos csúszdás galériaágy, nagyon boldog lenne, ha megkaphatná.