Péter (15 éves)

Péter édesanyja írta meg fia történetét:
“15 éves fiam, Péter viszontagságait szeretném megosztani Önökkel. A kálváriánk 2020-ban kezdődött, amikor gyermekorvosunk hosszú ideje tartó fáradtság, levertség, étvágytalanság, erőtlenség után készített laborvizsgálatot. A rossz vérkép után, újbóli rossz vérkép és egy csontvelő biopszia után megkaptuk a diagnózist: leukémia. Elkezdődtek a kemoterápiás kezelések, a kezdeti rosszabb eredmények miatt magasabb rizikófaktorú volt Peti. 2021 júniusban kapta az utolsó infúziós kezeléseket, utána következett 1 év tablettás fenntartó kezelés. Ma már 15 éves nagy kamasz, szerencsére jó egészségi és lelki állapotban. Fiamnak nagy példaképe zsDav, népszerű youtuber, alig várja, hogy feltöltse új videóját. Amikor meglátja, hogy felkerült azonnal megnézi. Az ő nagy álma az volt, hogy találkozhasson zsDavval. :)”

A találkozó létrejött, Peti anyukájától kaptunk egy érzelmes levelet:
“Tudjátok, mi szülők a kezelések alatt és után kitartóan próbáltuk az elkeseredett gyermek szemekbe visszahozni a csillogást. Egy-egy fájdalmasabb kezelés vagy beavatkozás során, ha már mi nem is tudtuk a fizikai szenvedéseit enyhíteni, vágyait, kívánságait igyekeztünk teljesíteni. A kisebbeket többször sikerült is, de az igazán nagy dolgokhoz segítség kell! Petinek volt egy nagy álma: találkozni egy híres videóssal, Zsidákovits Dáviddal, ZSDAV-val.
Hála Nektek és Dávidnak ez az álom nemrég valóra vált! Egy kellemes délutánt töltöttünk el együtt, ahol Peti kérdésekkel bombázta Dávidot, a munkájáról, terveiről beszélgettek. “