Mira (5 éves)

Az 5 éves Mira története fél évvel ezelőtt kezdődött. Agykamrai daganatot (medulloblastoma-t) diagnosztizáltak nála a Szegedi Gyermekklinikán. Naponta többször hányt, időnként aluszékony volt. Pár nap múlva észrevették rajta, hogy időnként a szemei nem jól fókuszálnak, kis pillanatokra elferdült a szemtengelye. Ekkor következett a neurológia, ahol már várták őket. Másnap 5 órás műtéten esett át, ahol sajnos a daganatot nem tudták teljesen eltávolítani, mert az benyúlt a kisagy felé is, ezért 8 blokk kemoterápián van túl, ami több mint 4 hónapon át tartott, most pedig elkezdte a sugárterápiás kezelést, ami 5 héten át fog tartani minden nap.
Műtét után a bal fele érintett lett, így újra kellett neki tanulni járni, öltözködni, beszélni. A szemeit naponta felváltva le kell ragasztani hogy gyógyuljon, és újra egyenesek legyenek a szemtengelyei. Az elmúlt fél évben rengeteget fejlődött. A sugárterápiás kezelés végeztével fejlesztő rehabilitációkra kell vinniük. Mira kitartása, küzdeni akarása példaértékű. Ő valóban egy igazi Hős! Nagyon büszkék rá a szülei!
Betegsége előtt a játszóterek voltak a kedvencei. Ovi után rengeteg időt töltött valamelyik játszótéren. Mivel nyáron egyelőre nem valószínű, hogy mehet játszóterezni vagy közösségbe, így Mira álma egy trambulin volt. Hálásan köszönjük Kirsner Erikának, hogy valóra váltotta Mira álmát!

Mira édesapja nagyon boldog volt:
“Kedves Ments Életet Alapítvány, kedves Álomvarázsló!
A napokban megérkezett Mira álma, a trambulin. Sikerült gyorsan összeraknunk, és azonnal birtokba is vette a kisasszony. Nagyon szépen köszönjük a segítséget Kirsner Erikának, aki hatalmas örömöt szerzett Mirának, azzal, hogy teljesítette az álmát.
Köszönettel, Richárd
Mira apukája”