Máté (15 éves)

Örömmel jelentjük, hogy Máté álma megvalósult, Dienes Zoltán és barátai támogatásával.

Mátét másodszor kezelik fibroszarkomával. Három hónapig tartó kemoterápiás kezelést követően, egy hónapig sugárkezelést kapott. Felépülése után fel kellett hagynia kedvenc sportjával a tenisszel, ezért kezdett el úszni. Idén szeptemberben hasfájás miatt került vissza a kórházba, ahol további daganatokat találtak a tüdejében és hasnyálmirigyében. Jelenleg is kemoterápiás kezeléseket kell kapnia, előreláthatólag 6 hónapot kell majd kórházban töltenie. Máté nagyon szeret zenét hallgatni, ilyen körülmények között sokat fog neki segíteni, ha egy jó minőségű fejhallgatón hallgathatja kedvenc zenéit. Álma egy Hyperx Cloud Flight fejhallgató volt, ami mostantól hozzásegíti majd, hogy a kórházban töltött ideje tartalmasabban és gyorsabban teljen!

Mátétól kaptunk egy köszönőlevelet, amiben a véradóknak is köszönetet mond:

Szeretném megköszönni, hogy az Alapítványuk által teljesíteni tudták a kívánságomat. Külön köszönöm Dienes Zoltánnak és barátainak, hogy beleéreztek, hogy az én állapotomban milyen fontos egy vágy teljesítése. Amikor megkaptam, az élmény feldobta a kedvemet. Amikor erőm van hozzá, örömmel és élvezettel használom. Még otthon nem volt alkalmam kipróbálni, de egy vágy teljesülése azt a saját vágyat is erősíti bennem, hogy mihamarabb hazajussak.

Azt is szeretném megemlíteni, hogy immár négy zacskó vért kaptam. Köszönetemet szeretném kifejezni azoknak, akik adnak vért. Számomra nem csak a vér fontos, hanem a véradók nagylelkűsége is. Amikor megkaptam a vért, utána sokkal jobban éreztem magam. Egészséges emberek nem is gondolnak bele, hogy mennyi vérre van szükség. Nemcsak balesetek esetében, de egy onkológia osztályon rendszeresen szinte mindennap kell valakinek vért kapnia.

Én sajnos már nem adhatok vért, de ha tehetném, én is megtenném.

Ismételten köszönöm mind a véradás, mind az álom teljesülésének lehetőségét.

Kívánom mindenkinek, hogy értékelje az egészség ajándékát.

Üdvözlettel:

Szikora Máté