Martin (9 éves)

Martinnak agytumora volt, több műtéten esett át mire eltávolították Álma egy új laptop volt, amit hat nagyon kedves hölgy összefogásával sikerült megvalósítani. Köszönjük Demjén Szilviának, Kőrössy Rékának, Korona Viviennek, Évi M. Jázminnak, Orbán Angélának és Corrieri-Fero Zitának a nagylelkű felajánlásaikkal lehetővé tették Martin álmának megvalósulását.

A lányok gyorsan és nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a laptop kiválasztásába. Napokon belül kiválasztottak és megrendeltek egy laptopot. Fontosnak érezték a fiúval való kommunikációt, ezért küldtek neki egy kedves levelet:

„Drága Martin! Tudtad, hogy a neved, amit anyukád és apukád választott Neked, azt jelenti: harcos? Hallottunk róla, hogy Telekgerendáson lakik egy kis harcos, aki most éppen egy betegséggel küzd nagyon bátran, mint az igazi harcosok. Hallottuk azt is, hogy ennek a kis harcosnak nagy álma, hogy legyen egy új laptopja, amin tud tanulni és beszélgetni a barátaival. Fogadd tőlünk szeretettel ezt a laptopot és maradj mindig olyan bátor, mint amilyen most vagy! Mint ahogyan a mesékben, úgy a valóságban is mindig győznek az igazi harcosok, Te is le fogod győzni a betegséged, ezt sose felejtsd el! Mindig mondd ki, ha van egy álmod, mert sosem lehet tudni, hogy kik fogják valóra váltani!”

Leírták nekünk mi hajtotta őket abban, hogy egy számukra akkor még idegen kisfiún segítsenek:

„Hogy van-e a másokon való segítésnek motivációja? Azt gondoljuk, nincsen. Sok mindenre lehet motivációt találni az életben: karrierépítésre, célok elérésére. De arra, hogy segítsünk egy gyermeken, akinek az életéből egy betegséggel való küzdelem során éppen a gyermekkor hiányzik…arra nem motivációt találtunk. Az érzést találtuk meg önmagunkban, hogy van lehetőségünk arra, amire Martinnak és családjának sajnos kevésbé volt. Lehetőséget szerettünk volna adni. Lehetőséget arra, hogy tudjon hinni benne: az álmai valóra válhatnak. Eközben pedig mi magunk talán többet kaptunk, mint Ő. Köszönjük, hogy segíthettünk!”

Martin nagyon boldog volt, amikor megkapta a laptopját. Azt mondta, neki igazi kis angyalkák segítettek. Édesanyja írt a lányoknak és nekünk is pár sort, hogy megköszönje segítségünket:

„Kedves Támogatók!

Tegnap reggel Martinka egy csodálatos napra, a csomagszállító autó dudálására ébredt. A postás bácsi, egy nagy lapos dobozt adott a kisfiam kezébe. Bevittük a házba és kis segítséggel kicsomagolta. Majd folyamatosan ezt mondogatta: „Ezt nem hiszem el!” Nagy örömében, majd ki ugrott a bőréből. A csomagban volt egy szép képeslap és egy nagyon szép és nagyon megható levél! Ezt külön köszönjük a Kedves Támogatóknak! A nap folyamán, Martinkával felváltva és együtt is többször elolvastuk. És szerintem még nagyon sokszor, fogjuk elolvasni. Azt mondta, hogy nagyon boldog, ez élete legszebb napja! Éjszakára, óvatosan, a kis íróasztala zárható fiókjába tette a laptopot, a kulcsot pedig a párnája alá. Nagyon köszönjük továbbá Demjén Szilvia kedves fiának (a keresztnevét sajnos még nem tudom) a profi beállításokat!

„Egy fával kezdődik az erdő, Egy mosollyal kezdődik a barátság,

Egy segítő kéz felemeli a lelket,…”

Mindenkinek külön köszönjük, hogy a drága idejéből időt szakított arra, hogy ez a nagy álom ilyen gyorsan és maximálisan beteljesülhetett! Mindenkinek jó egészséget, hosszú és boldog életet, sok családjaikkal töltött, örömteli pillanatot kívánunk!

TISZTELETTEL ÉS HÁLÁS KÖSZÖNETTEL:

Martinka & Mária”