Marcell (13 éves)

Marcell egy nagyon ritka és súlyos genetikai betegségben szenved. Az MRI vizsgálatok után kiderült, Marcellnak kreatin transzfer hiány nevű betegsége van. Ezt a ritka betegséget többek között megkésett beszédfejlődés, viselkedészavar kíséri. Jelenleg speciális iskolába jár. Marci nagyon szeret fürdeni és próbál úszni, de viselkedési problémái miatt fürdőhelyekre nem tudunk vele járni, mert sajnos kinéznek minket. Marci nagyon szeretne egy merev falú medencét, hogy az udvarunkban, ahogy ő mondja tudjon „tucsizni”, anélkül hogy bármi bántás érné. Álmát a Magyar Nemzeti Bank támogatásából sikerült megvalósítani

Marcell anyukája írt nekünk egy rövid köszönőlevelet:

Kedves Alapítvány!

Megkaptuk a medencét, amit Marcell nevében nagyon köszönünk. Már a medence összeállítását is nagyon nagy izgalommal várta Marcus. A két nap míg kivártuk a megfelelő vízhőmérsékletet egy örökkévalóságnak tűnt, bár a jó időnek köszönhetõen hamar birtokba vehette. Azóta naponta legalább három alkalommal fürdik benne.

Köszönjük szépen ezt az önzetlen segítséget a Magyar Nemzeti Banknak, nagyon nagy örömet okozott vele. Természetesen köszönjük a Ments Életet Közhasznú Alapítványnak is.

Köszönettel: Marcell és családja „