Kata (6 éves)

Kata 6 éves, orvosai nagyon fiatal korában agydaganatot diagnosztizáltak nála. Azonnal el is kezdődtek a kemoterápiás kezelések, majd az operációk. Kata azóta is orvosi kezelések alatt áll. Nagy álma egy saját kis csajos szoba volt, amibe egy szekrényt és egy komódot is szeretett volna. Köszönjük Sipos Zoltánnak és Sebastiennek, hogy valóra váltották Kata álmát!

Sipos Zoltán írt nekünk egy megható levelet:

„Sziasztok, itt Sipos Zoli. H. Kitti Kata és családja vendégül látott a múlt héten, csütörtökön három órát töltöttem náluk Veszprémben. Azt mondta, hogy barátok vagyunk, és nekem most Kitti a kedvenc barátom.

2014-ben leesett az ágyról és ez óriási szerencse volt: a család orvoshoz sietett, a CT-ből pedig kiderült, hogy egy nagyon ritka agydaganata van, a choroid plexus carcinomáról nem sokat tudnak az orvosok. A most 6 éves Kitti túl van a nehezén, a sok kemoterápián, és folyamatosan erősödik.

Lett egy másik barátom is,12 éves bátyja, Domi, aki enyhe autizmussal él. Nemrég költöztek Borsodból Veszprémbe, mert itt jobb fejlődési lehetőség van mindkettő gyermek számára. A szülők most itt keresnek új munkát, mert mindketten ugyanabban a gyárban dolgoztak. Tarthatatlan volt a környéken a maradásuk, az új helyet imádják, de új kihívásokkal találkoztak.

Kitti kinézett magának egy szekrényt, mert végre szép, saját szobája lehet. A Kreatív Kontroll Kft. nevében vittem nekik egy 100 000 Ft értékű bútorutalványt, így kiválaszthatták az új kedvenc bútorukat.

Nem azért írom le mindezt, mert nagy dolog. Azért írom le, mert semmiség.

Neked is lehetőséged van rá, hogy ilyen új barátokat szerezz. Őszintén mondom, hogy régen voltam annyira nyugodt és boldog, mint mikor este tőlük elindulva hazavezettem. Sokszor van úgy, hogy nem is tudom, van-e értelme még többet dolgozni, egy újabb napon újabb, nagyobb kihívásokat megoldani. Előfordul, hogy nem találok motivációt, és akkor bizonytalan vagyok, merre tovább.

De csütörtök este bennem nem volt fáradtság vagy közöny: motivált, örömteli voltam, hasznos és értékes napot hagytam magam mögött. Ez az élmény kitart ma is, egy héttel később.

Azért írom le mindezt, mert ez az élmény karnyújtásra van neked is: sok Kitti él itthon, akiknek apró odafigyeléssel, pár jó szóval, kis ajándékkal is megváltoztathatod az életét. Nem kell egész bútort venned, elég, ha a barátaidat megkéred, álljatok össze, valósítsatok meg együtt egy gyermekálmot. Elég az is, ha születésnapodra nem egy újabb téged ünneplő ajándékkosarat kérsz, hanem egy közös élményt.

Szeretném, ha Te is megélnéd ezt, mert ezért érdemes dolgozni. Egy új barátért, pár őszinte ölelésért. Kitti feltétel nélküli szeretete, az ő küzdőszelleme és a család kitartása, bátor története nekem többet adott, mint bármi a hónapban.

Együtt viszont minden hétre jut majd egy ilyen őszinte és felejthetetlen mosoly.”

Kata édesanyja is írt nekünk:

„Kedves Álomvarázsló!

Szeretnénk ezzel a pár fotóval megköszönni Kittinek a szobájába a gardrób szekrényt, a komódot és a könyvespolcot. Még 4 díszpárnát is kapott.

A szekrénybe való bepakolás még folyamatban van Nagyon örül az új bútorának, amit nagyon köszönünk Zoltánnak és természetesen nektek!!!! Köszönjük, hogy lehetőséget kaptunk Kitti álmának megvalósítására! További jó munkát kívánunk nektek, és sok teljesített álmot!!!!

Üdv:

Kitti és családja”