Karolina (16 éves)

Karolina álma egy dobgitár volt. Álmát Tarjányi Eszter váltotta valóra.

Tisztelt Ments Életet Alapítvány!

Gál Karolina vagyok, 1999.08.21.-én Karcagon születtem.

Súlygyarapodás elmaradása és hasmenés állandó tünetei mellett 4 hetes koromban kerültem kórházba. Akkor tejérzékenységet állapítottak meg. Féléves koromig fejlődésem továbbra is elmaradt, ezért további kivizsgálásra kórházba kerültem Szolnokra. Akkor már légzési nehézségeim voltak a felgyülemlett váladék miatt, és ott került előtérbe a Cisztás Fibrózis gyanuja. Ez olyan genetikai eredetű rendellenesség, amikor a légzőszerv és az emésztőszervek másképp funkcionálnak. A tüdőmben folyamatosan genny termelődik, amelynek a tisztítása további romlásának megelőzése miatt, napi 7-szer végeznek inhalációt különböző gyógyszerekkel és légzésgyakorlatokkal. Segítem a tüdőm romlásának megakadáyozását. Társul hozzá a táplálék felszívódási zavarom is, amelyet felszívódást elősegítő enzimekkel tudom kezelni, hogy a fontos tápanyagok, vitaminok beépüljenek a szervezetembe. 2000 év tavaszán a Heim Pál kórház Mucoviscidosis rendelésén derültki, hogy Cisztás Fibrózisom van , majd 2001-ben a genetikai szakvélemény ezt alá is támasztotta. 2014. októberében kiderült, hogy az inzulinszigetem sem működik megfelelő képpen és inzulinos kezelés kezdődött nálam.

A rengeteg antibiotikumos kezelés, táplálékkiegészítő vitaminok, inzulin, a pontos diéta mellett súlyom folyamatosan gyarapszik állapotom stabilizálódott és sokkal jobban érzemmagam.

Jelenleg 16 éves vagyok a helyi Kunhegyesi Gimnázium 10.osztályos tanulója. Minden megpróbáltatásom ellenére, a sokkezelés, amit naponta már-már rutinszerűen végzek. Élem a szokásos tinédzserek életét, sok barátom van, sokkal nyitottabb vagyok a világra, nagyon szeretek énekelni, zenét hallgatni, szeretnék gitározni tanulni és ezért szeretnék egy dobgitárt.

Megköszönném, ha valóra váltanák ezt az álmomat, szeretnék egy dobgitárt kapni.

Köszönöm,hogyrésztvehetek a pályázaton.

Tisztelettel: Gál Karolina