Nikola (20 éves)

Nikola nagyon kedves, okos nagylány. Orvosai pár éve súlyos diagnózist állítottak fel nála. Operációk, kezelések hosszú sora várt rá, most is hosszú hetek óta a Heim Pál Kórház lakója. Nagyon szeretne karácsonyra hazamenni pár napra. Jelenleg az orvosi egyetem hallgatója, célja hogy ortopéd szakorvos legyen, másokon segíthessen. Álma ehhez kapcsolódott, néhány az egyetem elvégzéséhez szükséges könyvet szeretett volna. Köszönjük Nagy Attilának, aki nem csak rendszeresen gondoskodik róla, hogy az ajándékok eljussanak a gyermekekhez, de most már Álomvarázslóink sorában is köszönthetjük, hiszen ő váltotta valóra Nikola álmát!

Nikola írt nekünk egy levelet, miért is voltak fontosak számára ezek a könyvek:

„Tegnapi nap folyamán az Álomvarázslóim ellátogattak hozzám. Nem is tudom nagyon szavakkal leírni, hogy mit éreztem, mit érzek. Lehet egyáltalán? Tegnap se tudtam nagyon megtalálni a megfelelő szavakat és kifejezni magam, így ezt most Klaudiának és Attilának valamint az Alapítványnak üzenem:

Évek óta tart a harc a lábaimmal, az ízületeimmel, hogy tudjak majd egyszer stabilan fájdalmak nélkül újra járni segédeszköz nélkül.

Ebben az időben az ember valahogy nem tudja megtalálni a szép támpontokat, amikre támaszkodhat, lehet bármiféle hobbi. Nekem a tanulás volt ez. Imádom az anatómiát, az ortopédiát és még sok ehhez köthető szenvedélyem van. Nekem ezek voltak a „támpontok”, mely során még ha hasonló betegségekről is tanultam, mégis kis időre elfelejtettem mi folyik körülöttem.

Tegnap egy újabb támpontot találtam, amire azt mondom szívet melengető rágondolni és elfeledem a fájdalmaim, vagy a végeláthatatlan kezelések gondolatát. Klaudia és Attila nem csak egy régi álmomat váltották valóra, amiért köszönetemet még mindig nehezen tudom igazán megfogalmazni, hanem két nagyszerű embert ismerhettem meg és leginkább azt köszönöm nekik amit értem tettek! És akárhányszor (milliószor a kezembe kerül valamelyik könyv, mindig ez fog eszembe jutni, hogy mit tettek értem.

A könyvek többek közt lehetőséget jelentenek, hogy tanulhassak, hogy egyszer én is segíthessek. Köszönöm az alapítványnak, hogy megteremtették nekem a lehetőséget és hogy megismerhettem Klaudiát és Attilát! Nekik pedig mindennél jobban köszönöm!! És majd egyszer megmutatom, milyen ha tudok járni

Kellemes, boldog ünnepeket kívánok!

Köszönettel és Üdvözlettel: Nikola”

Nagy Attila is írt nekünk pár sort:

„Sziasztok!

Ma késő délután megtörtént Nikola álmának megvalósítása! Az orvosi szakkönyveket a feleségemmel együtt adtuk át a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben Nikolának, ahol az anyukájával is találkoztunk. Nagyon kedves, életvidám lányt ismerhettünk meg, jó volt látni az őszinte lelkesedését az orvoslás iránt. Nagyon örült a tanulmányaihoz szükséges tankönyveknek. Boldogok vagyunk, hogy épp az Ő álmát sikerült megvalósítanunk! Mielőbbi teljes gyógyulást kívánunk! Attila – Klaudia”