Dénes (16 éves)

Dénes 16 éves kamasz fiú, aki egy éve az életéért harcol. Most kezelése a fenntartó szakaszhoz érkezett. Sok mindenben kiugró tehetség, csellistaként érte el a legszebb eredményeket, számos verseny rangos helyezettje. Különleges álma volt, szeretett volna Magyarország legnagyobb csellóművészétől tanulni, részt venni egy kurzusán. Köszönjük Várdai István csellóművész úrnak, hogy lehetőséget biztosított Dininek, hogy példaképétől tanulhasson, ráadásul lehetővé tette, hogy ketten együtt zenéljenek, ezzel felejthetetlen pillanatokat nyújtva egy ifjú tehetségnek.

Dini édesanyja írta nekünk egy köszönő levelet:

„Kedves Ments Életet Közhasznú Alapítvány!

Még egyszer köszönjük ezt a csodás lehetőséget, melynek múlt héten Dénes részese lehetett. A levelet végül nem ő írja személyesen, mert kissé megtorpant a Facebook-on való megjelenés miatt. A kurzusra előzetes megbeszélés alapján, Dénes időpontja előtt 1 órával érkeztünk, így a sorra kerülése előtt alkalmunk volt passzív résztvevőként 1 órát végig nézni. Már ez is kivételes élmény volt. Ezután Várdai művész úr Dénessel több, mint egy órán keresztül foglalkozott, a darabot, mellyel Dini készült (Popper: Gnómok tánca), részletesen kielemezte és közben számos technikai és zenei instrukcióval látta el. Dénes játékát több alkalommal megdicsérte, és a foglalkozás végén a jövőre nézve a kettőjük közötti szakmai kapcsolattartás lehetőségét is felvetette.

Mivel Dénes a zenei pályát választotta hivatásul, meggyőződésünk, hogy ez az alkalom számára életre szóló élményt valamint motivációt jelent. Hálásan köszönjük ezt a lehetőséget, az alapítvány további munkájához sok erőt és kitartást kívánunk!

Üdvözlettel: Dénes szülei”