Alex (3 éves)

Alexet ALL típusú leukémiával diagnosztizálták, több hónapig tartó kezeléssorozatra volt szüksége. A kezeléseket nagyon hősiesen viselte, jó kedve azóta is töretlen, a betegség ellenére is megmaradt a huncut, mindig mosolygós Alexnek, de mint mindenkinek neki is volt egy álma. Nagyon szereti a tűzoltókat, a kedvenc meséje a Sam a tűzoltó, és minden érdekli, ami a tűzoltókkal kapcsolatos. Egész tűzoltóautó parkja van, még a kórházi kezelésekre is sisakban megy, otthon mindig „vészhelyzet” van és valakit meg kell mentenie vagy éppen tüzet olt. Alex álma az volt, hogy igazi tűzoltókkal találkozhasson, megnézhessen egy tűzoltó állomást és utazhasson egy szirénázó tűzoltóautóban. A Fiumei úti Tűzoltóságnak és Balázs József ezredes úrnak köszönhetően Alex álma valóra válhatott. Alapítványunk, hogy kicsit fokozza a kisfiú örömét, Sam tűzoltós játékokkal is kedveskedett Alexnek. Hogy mekkora volt az öröm, az kiderül Alex anyukájának leveléből.

Tisztelt Alapítvány!

Szeretnénk megköszönni, hogy az Alapítvány segítségével valóra válhatott kisfiúnk, Alex álma. A tegnapi nap folyamán a budapesti Fiumei úti tűzoltóállomáson jártunk, ahol Balázs József ezredes úr – ezúton itt is köszönet a Parancsnok Úrnak – kalauzolásával Alex és mi is közelebbről megismerkedhettünk a tűzoltók világával. Bejártuk a tűzoltóállomást, Alex még a parancsnoki sisakot is felvehette, beülhetett a különböző tűzoltósági gépkocsikba, sőt még arra is volt lehetőségünk, amiben nem is reménykedtünk, hogy egy háztömböt megtegyünk a szirénázó, villogó tűzoltó autóval, és ha ez még nem lenne elég Alexet még meglepetés is várta: Tűzoltó Sam-es játékok sokasága.

Nem lehet szavakba önteni azt az örömöt, boldogságot, melyet ezzel a találkozással gyermekünknek szereztek, túlzás nélkül mondhatjuk, hogy életre szóló élményben volt része.

Köszönettel: Hajni, Gábor (Alex szülei)