Ádám Csongor (12 éves)

Ádám egy győri kisfiú, akit jóindulatú agydaganattal műtöttek, minek következtében a jobb szemére elvesztette a látását. A kisfiú álma, hogy két testérével és az apukájával (aki egyedül neveli őket!) ellátogathasson Bécsbe a Schönbrunni Állatkertbe.

Ezúttal Bécsben élő magyarok voltak az álomvarázslók. Természetesen nem csak Ádám utazhatott el Ausztriába, hanem a testvérei és az apukájuk is, aki egyedül neveli a fiúkat. A Schönbrunni kastély megtekintése után a fő program az állatkert látogatás volt. A srácok az állatok etetése mellett talán azt élvezték a legjobban, hogy nagyszerűen tudták használni a gyakorlatban az iskolában tanult német nyelvet. A rengeteg látnivaló megtekintése és egy autentikus bécsi ebéd (wiener schnitzel) elfogyasztása után egy sövényekből kialakított labirintusban kalandoztak a gyerekek.

Az alábbiakban olvashatjátok „Álomvarázslóink” levelét:

„Amikor először olvastunk róla, mi lenne Ádám egyik legnagyobb álma, rögtön éreztük: nekünk, mint bécsi lakosoknak mindenképp segítenünk kell. Barátaink valamint egy kedves bécsi magyar hölgy és úr segítségével, sikerült is hamar megszervezni egy schönbrunni állatkerti kirándulást a fiú és családja számára.

Július 7-én egy nagyon szép, tartalmas programokban bővelkedő napot tölthettünk együtt Ádámmal, a testvéreivel és az édesapjukkal.

Azt hiszem mindannyiunk nevében írhatom, hogy ez a nap nem csak a család részére, de számunkra is óriási élmény volt. Nagyon örülünk, hogy megismerhettük őket. Ritkán találkozhatunk ennyire kedves, szerény, érdeklődő, okos gyerekekkel. Öröm volt látni, hogy a nehéz körülmények ellenére ennyire optimisták, életvidámak tudnak maradni. Élményt ajándékozni sokszor a legjobb választás- ez a mi esetünkben is bebizonyosodott.

Szeretnénk, ha megmaradna a kapcsolat a család és köztünk és a jövőben is lenne alkalmunk együtt kirándulni, túrázni.”