Megvalósult álmok

Horváth Lacika (5 éves)

Horváth Lacika 5 éves Cisztás Fibrózisos kisfiú álma egy tablet volt. Az álmot Vetési Viktor váltotta valóra.

horvath-lacika-01
horvath-lacika-02

Horváth Márk (11 éves)

Horváth Márk 11 éves leukémiából gyógyuló transzplantált kisfiú álma egy X-Box One volt.

A Rádió Rock és a Ments Életet Közhasznú Alapítvány “Sztársimogató” elnevezésű kezdeményezése kapcsán lehetett licitálni egy Pataky Attilával közösen elfogyasztott ebédre. A befolyt összeget az alapítvány “Váltsd valóra te is egy beteg gyermek álmát!” programjának megvalósítására jelen esetben Márk álmának megvalósítására fordította.

horvath-mark-01
horvath-mark-02

Éles Olivér (4 éves)

Éles Olivér 4 éves májátültetésen átesett Non-Hodgkin limfomás kisfiú álma egy fehér színű elektromos kisautó volt.

A Rádió Rock és a Ments Életet Közhasznú Alapítvány “Sztársimogató” elnevezésű kezdeményezése kapcsán lehetett licitálni egy Révész Sándorral közösen elfogyasztott ebédre. A befolyt összeget az alapítvány “Váltsd valóra te is egy beteg gyermek álmát!” programjának megvalósítására jelen esetben Olivér álmának megvalósítására fordította. Rövid video a FB-n:

https://www.facebook.com/alomvarazslo/videos/2018814991733827/

eles-oliver

Tóth Fruzsi

Fruzsina álma még 2017-ben érkezett hozzánk. A gyönyörű lány egy portfólió fotózáson szeretett volna részt venni. Az álom idén sok-sok nagylelkű felajánló segítségével valóra is vált. Ezúton szeretnénk közzé tenni Fruzsi köszönő levelét.

Amennyiben te is támogatni szeretnéd alapítványunk munkáját, illetve az álmok valóra váltását, megteheted az alábbi számlaszámon: Ments Életet Közhasznú Alapítvány 10702019-67010941-51100005 , vagy adód 1%-ának felajánlásával. Adószámunk: 18284500-1-43

Kedves Ments Életet Alapítvány!

Szeretném megköszönni még egyszer az álmom valóra váltását.

2017. januárjában kis kereksejtes daganatot diagnosztizáltak nálam, ami miatt egy nagyon hosszú kezelésen kellett túlesnem. A napjaim jórészt “unalmasan” teltek el és lassan már semmi sem motivált. Ekkor vettem fel a kapcsolatot a Ments Életet Közhasznú Alapítvánnyal, akiknek 2017. decemberében kerültem be a Váltsd Valóra Te is Egy Beteg Gyermek Álmát programjukba. Kicsi korom óta érdeklődöm a modellvilág iránt és mindig is nagy álmom volt, hogy én is kipróbálhassam, persze tudtam, hogy bekerülni egy ilyen körbe nem egyszerű dolog. Az álmom felkerült az alapítvány honlapjára, aminek a hatására rengeteg fotós, sminkes és segítőkész ember keresett meg, akik a szabadidejüket rááldozva szerették volna valóra váltani az álmomat. Szeretném megköszönni mindenkinek, aki jelentkezett, azoknak is, akikkel nem sikerült együtt dolgoznom. Napokig nézegettem a honlapokat és az e-maileket, ami feldobta a szürke napjaimat. Hihetetlenül jól esett, hogy ennyi mindenki törődik velem és erőt adott az, hogy a fotózások napjait vártam.
Az első fotózásom Alexandra Belényesi Photography -val volt. Teljesen tapasztalatlanul érkeztem oda, de a fotós Lexy Belenyesi, modell karrierjének köszönhetően megtanított egy-két pózra és trükkre. A sminkes/ fodrász Schaub Vivien -nel már korábban egy sminkelés erejéig találkoztam, amit még egyszer köszönök szépen és Lexy -vel is sokat beszélgettem már a fotózás előtt, ezért a nap a Photobalance Stúdió -ban egy baráti hangulatban telt el. Nagyon szépen köszönöm lányok fantasztikusan éreztem magamat. 
A második portfólió készítésemet a Stellar Circus vállalta. Teréz Konczproducerrel vettem fel a kapcsolatot. Mikor megérkeztem nagyon zavarba jöttem, hiszen egy igazi profi, összeszokott csapattal ismerkedhettem meg. Természetesen a hangulat hamar oldódott és Tamás Olajos gyönyörű fényképeket készített rólam Bihari Balázs fotós asszisztens közreműködésével. Köszönöm szépen a mesés sminket Emese Balla -nak, a rövid hajamból is alkotni tudó Katalin Barakonyi -nak és az egyedi ruhaszetteket Andras Ottó Horvath -nak. A fotózás folyamatáról Tom Szélpál rengeteg fotót készített és Eszter Tóth, mint személyi asszisztens segítségével, minden szervezett maradt a színfalak mögött. A helyszínt Guitman Ágoston a Flashback Photo Studio menedzsere biztosította. Külön köszönöm Daniel Hamori maszkmester látogatását. Köszönöm szépen a lehetőséget az egész csapatnak. Fantasztikusak vagytok. 
A harmadik fotózásom Anni Pastor divattervezőnek köszönhető. A csodálatos, elegáns ruhákba azonnal beleszerettem. Tímea Diána Jakabstylist, Réka Piacsek-Erdei sminkes és Gabriella Novotni fodrász egy pillanat alatt át tudtak alakítani egy igazi dívává. Amanda Faragóné Pancsagyönyörű fotókat készített rólam. A helyszínt a Disturbing Budapest – Buddha Bar Hotel Klotild Palace biztosította. Köszönöm szépen, hatalmas élmény volt. 
Még egyszer szeretném megköszönni mindenkinek, aki bármilyen módon is hozzájárult ehhez a élményhez. Mindez természetesen nem jöhetett volna létre a Ments Életet Közhasznú Alapítvány nélkül, akik fáradhatatlanul próbálják szebbé tenni a beteg gyerekek mindennapjait. Fantasztikus embereket ismerhettem meg és bátran mondhatjátok magatokról, hogy egy igazi álom valóra váltók vagytok, mert az én álmomat valóra váltottátok.

Üdvözlettel: Tóth Fruzsina

toth-fruzsi-01
toth-fruzsi-05
toth-fruzsi-03
toth-fruzsi-04
toth-fruzsi-02
toth-fruzsi-06
toth-fruzsi-07

Benes Niki (14 éves)

Benes Nikinél (14 éves) tavaly diagnosztizálták a Ewing szarkomát. Már túl van a műtéten és a kezeléseken is. Álma egy videokamera és néhány videojáték volt.   A Rádió Rock és a Ments Életet Közhasznú Alapítvány “Sztársimogató” elnevezésű kezdeményezése kapcsán lehetett licitálni egy Pataky Attilával közösen elfogyasztott ebédre. A befolyt összeget az alapítvány “Váltsd valóra te is egy beteg gyermek álmát!” programjának megvalósítására jelen esetben Jázmin álmának megvalósítására fordította.

benes-niki-01

O. Patrícia (6 éves)

O. Patríciát (6 éves) agytumorral műtötték. Az ő álma egy babaház volt bútorokkal. Az álmot Nagy Anita váltotta valóra.

Bertus Norbi (13 éves)

Bertus Norbi 13 éves opticus glioma miatt gondozott gyerkőc álma egy speciális laptop volt, amit látássérültként is tud használni.  Az álmot jószolgálati nagykövetünk, egyben rendszeres támogatónk Nagy János váltotta valóra.

bertus-norbi-01
bertus-norbi-02

Bogdán Jázmin (12 éves)

Bogdán Jázminnál (12 éves) 4 éve diagnosztizálták a Ewing sarcomát. Jázmin álma egy PlayStation 4 volt.

A Rádió Rock és a Ments Életet Közhasznú Alapítvány “Sztársimogató” elnevezésű kezdeményezése kapcsán lehetett licitálni egy Charlieval közösen elfogyasztott ebédre. A befolyt összeget az alapítvány “Váltsd valóra te is egy beteg gyermek álmát!” programjának megvalósítására jelen esetben Jázmin álmának megvalósítására fordította. Rövid video a FB-on:

https://www.facebook.com/alomvarazslo/videos/2015998408682152/

bogdan-jazmin

Szokolics Sára (14 éves)

Szokolics Sára (14 éves) 2014 óta kezelik AML-lel. Sára óriási “Rómeó és Júlia” rajongó. Az volt az álma, hogy találkozhasson a színfalak mögött Veréb Tamás színművésszel és a többi szereplővel. Az álmot az Operett színház segítségével váltottuk valóra.

szokolics-sara-03
szokolics-sara-04
szokolics-sara-01
szokolics-sara-02

Tamás Kende Ákos (3 éves)

Tamás Kende Ákost (3 éves) tavaly szeptemberben transzplantálták. Az ő álma egy elektromos kis traktor volt. Az álmot Weinerné Kollár Beatrix váltotta valóra.

tamas-kende-akos-01
tamas-kende-akos-02

Orcsik Dorka (8 éves)

Orcsik Dorka (8 éves) 2 évesen lett leukémiás. Tavaly sajnos visszaesett. Szeptemberben transzplantálták. A kislány álma az volt, hogy találkozhasson Rúzsa Magdival. Magdi Madarász Gábor (Madi) közreműködésével egy közel egy órás koncertet adott kizárólag Dorkának a steril boxban.  (Youtube-on fent van!)

orcsik-dorka-01
orcsik-dorka-02

Németh Tibi (3 éves)

Németh Tibi (3 éves) súlyos cukorbetegségben (Hiperinzulin-hipoglikémia) szenved. A kisfiú álma egy elektromos kisautó volt. Az álmot jószolgálati nagykövetünk, egyben rendszeres támogatónk Nagy János váltotta valóra.

nemeth-tibi-01
nemeth-tibi-02

Kollár Bálint, 11 éves

Kollár Bálintot (11 éves) 2016 novembere óta kezelik medulloblastomával. Az ő álma egy PS4  volt. A készüléket Holczer Ádám az FTC kapusa és Megyeri Balázs válogatott kapus személyesen vitte el Bálintnak.

kollar-balint

Kiglics Kristóf, 2 éves

Kiglics Kristóf (2 éves) csontvelő transzplantált kisfiú álma egy járássegítő játék és egy autós ágy volt. Az álmot a Príma üzletekben elhelyezett perselyekből származó adományokból váltottuk valóra.

kiglics-kristof-01
kiglics-kristof-02

Mózes Gyöngyi, 14 éves

A 14 éves Mózes Gyöngyinél 2017 augusztusában diagnosztizálták a leukémiát. Jelenleg is a László kórházban fekszik egy steril boxban. Gyöngyit és autista testvérét a nagymamája neveli. A nagylány álma egy paróka volt. Az álmot Molnár Nóra és csapata váltotta valóra. Nóráék 500.000 Ft-ot gyűjtöttek össze, amivel a paróka megvásárlása mellett, a betegség okozta egyéb terheket is tudják enyhíteni. Hálás köszönet a csapatnak!

mozes-gyongyi
mozes-gyongyi-02

Szeles Marci, 15 éves

Szeles Marci (15) álma egy Huawei Mate 10 Lite okostelefon volt. Marci sokat tartózkodik kórházban. A műtétje után jelenleg is a Tűzoltó utcai klinikán lábadozik. Csillogó szemekkel vette át a készüléket. Elmondta, hogy nagy segítség lesz számára a lassan pergő órák hasznos és tartalmas eltöltésében. Ezúton is szeretnénk megköszönni a névtelen támogatónak a nagylelkű felajánlást.

szeles-marci-001
szeles-marci-002

C. Ézsaiás, 12 éves

C. Ézsaiás 12 éves kisfiú. Harmadszor küzd Ewing sarcomával. Az ő álma egy tricikli volt, mert szeretett volna egészséges társaival együtt tekerni. Az álmot a Ments Életet Közhasznú Alapítvány váltotta valóra a Príma üzletekben kihelyezett perselyekben összegyűlt adományokból. (csak a tricikliről van fotó, mivel a gyermek állami gondozott)

c-ezsaias-001

Tóth Norbi, 17 éves

Tóth Norbi 17 éves fiú, akit agydaganattal műtöttek. Az ő álma egy Huawei P10 dual sim telefon volt. Az álmot egy anonim támogató váltotta valóra.

toth-norbi-001

Fehér Míra, 2 éves

Fehér Mira 2,5 éves Cisztás Fibrózisos kislány álma egy nagy trambulin volt. Az álmot egy anonim “Álomvarázsló” váltotta valóra.

Tisztelt Ments Életet Alapítvány!

Kislányunk, Fehér Míra 2 éves múlt, 2015.10.21.-én született, Mohácson. Élete második napján bélelzáródás lépett fel és egy mekóniumos fertőzést is kapott, átszállították Pécsre a PIC osztályra, ahol 3 hetet tartózkodott antibiotikum kezelés alatt. Amikor hazaengedték még nem ért végett a baj, sorba jöttek a kórházi kezelések, bent fekvések, műtét, egészen 5 hónapos koráig számos kórházban megfordultunk, mire meg lett a diagnózisunk Cisztás Fibrózis beteg. Ez egy ritka genetikai betegség, ami elsősorban a tüdőre és az emésztésre terjed ki, de egyéb más szervet is érinthet, élethosszig tartó kezelést igényel. Rendszeres kontroll vizsgálatok és itthoni – kórházi kezelések szükségesek. Betegségekből kicsit több idő alatt gyógyul fel, mint egy egyészséges gyermek, tovább is van szüksége antibiotikus kezelésre szájon át vagy esetlegesen vénásan. Naponta inhalál 2* (ha beteg 3*) torna-ütögetés, vitaminok, enzimek, speciális tápszerek. Pár hónapja kiderült, hogy gluténérzékeny, sajnos ez is élethosszig tartó diétát igényel. Míra összeszedettebb és sokkal aktívabb lett, nagyobb lett a mozgás igénye is. Szeret szaladgálni, ugrálni, birkózni a nagyobb tesóval és a szülőkkel, szereti, ha csikizik, Ezek mind segítik az egészségét is, könnyebben felszakad ez által a váladék is ha beteg. Míra szeretne egy 366 cm átmérőjű védőhálós trambulint, ahol a tesóval együtt tudnának ugrálni nevetgélni, rosszalkodni és hogy a fizikai erőnlétét is karban tudja tartani.

Köszönettel,
Míra anyukája:
Fehérné Schell Renáta

feher-mira-01
feher-mira-02
feher-mira-03

Kóczán Bence, 14 éves

Kóczán Bence álma LEGO gyárlátogatás volt. Az álmot a Ments Életet Közhasznú Alapítvány váltotta valóra a CBA üzletekbe kihelyezett perselyekben összegyűlt adományokból. A kívánság teljesítésében segítségünkre volt a LEGO Manufacturing Kft. és a “Szeretlek Magyarország” .

Bence betegsége 2012-ben kezdődött 9 évesen, amikor a háziorvosunk megállapította vérkép alapján, hogy baj van. Ezt követően a pécsi gyermekklinikán felállított diagnózis szerint is Bence AL leukémiás lett. A hír sokkolt, a kemoterápiás kezeléseket hozzávetőlegesen 9 hónapon keresztül végigcsinálta Bence, kisebb-nagyobb hullámvölgyekkel. A betegségből, már úgy tűnt, meggyógyult, az életünk visszatért a rendes kerékvágásban, mikor 4 év után újból a betegség jeleit véltük felfedezni rajta, sajnos nem alaptalanul. 2017 március 09-én immár másodszor közölték a rossz hírt. A betegség újra támadt. Ismételten elkezdődött a kemoterápiás rémálom, egyik hatástalan protokoll a másik után. Végül a sokadik próbálkozás után csoda folytán kóros sejtszám alacsony értéket mutatott… Ezután következett a csontvelő-transzplantáció, ami egyetlen a jelen orvostudomány által ami megmentheti Bence életét. 2017. július 04-én kerültünk a Szt. László Kórházba Budapestre,ahol újabb minden erőt próbáló hosszú időszaknak néztünk elé. Jelenleg már otthonunkban tartózkodhatunk, s Bence szívesen játszik számítógépes játékokkal, mivel a közösségbe még jó ideig nem mehet, a barátjaival ilyen módon tud játszani. Egyik álma, egy ilyen játék gyűjtői kiadása: Destiny 2.

koczan-bence-1
koczan-bence-2
koczan-bence-003

Négyesi Marcian, 10 éves

Négyesi Marciánnál 2016-ban diagnosztizáltak agydaganatot. Azóta megműtötték és a kezeléseken is túl van már. Marcián álma egy TV volt. Az álmot Veréb István válogatott birkózó váltotta valóra.

alom115_NegyesiMarcian_01
alom115_NegyesiMarcian_02
alom115_NegyesiMarcian_03
alom115_NegyesiMarcian_04

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás