Megvalósult álmok

Czettin Szófia (2,5 éves)

Szofinál  2018. áprilisban akut myeloid leukémiát diagnosztizáltak  orvosai. Túl van a transzplantáción, lassan haza is mehet, azonban még egy évig nem mehet közösségbe. Álma egy okos TV volt, amin kedvenc meséit tudja nézni: Aranyhaj, Bambi, Jégvarázs, stb. Így talán az egy év is gyorsabban telne. Köszönjük Encz Erikának, hogy alapítványunk segítségével valóra váltotta Szófia álmát! Köszönjük Nagy Attilának, aki saját idejét nem sajnálva elvitte Neki a televíziót.

Szofi anyukája köszönete jeléül írt nekünk pár sort:

“Szofi álma valóra vált! Nagyon szépen köszönjük, így kedvenc meséit már internetről is nézheti immár itthon. Hálásak vagyunk, mind a tv- ért, mind a sok-sok véradónak, hiszen sok vérkészítményre és trombocitára is szüksége volt Szofinak a kezelései során.”

czettin-szofia-01
czettin-szofia-02
czettin-szofia-03
czettin-szofia-04

Sárkány Csenge (13 éves)

Csenge álma is megvalósult. A kislánynál 2017-ben diagnosztizáltak orvosai nyirokcsomó daganatot. Jelenleg utókövetési fázisban van, mely 5 évig fog tartani. Álma egy tökéletes születésnapi buli volt, ami köszönet az esküvőszervezők csapatának, különösen Csobán Évának, aki az egészet átfogta és megszervezte.

Csobán Éva írt nekünk egy levelet, amit megosztunk veletek is:

A 7. éve működő Hungarian Wedding Gala & Award eseményünk minden évben egy jó ügy mellé áll. Hisszük, hogy akkora erőt képviselünk együtt és annyi jó szándék gyűlik össze ezen az estén és marad velünk a hétköznapokban, amennyi elég ahhoz, hogy évente legalább egy kisgyermek, egy család boldogabb legyen. Szeretünk meglepetést szerezni és élményeket adni. Az idén a 13 éves Csengének szerveztük meg a meglepetés születésnapi buliját. Rengeteg álomvarázsló kolléga járult hozzá, hogy ez az esemény életre szóló élmény legyen Csengének.

Csenge őszinte, gyermeki boldog örömének arcát mi kaphattuk ajándékba.

Köszönjük, hogy Csenge lehetett az a szerencsés kislány, akinek egy régi, nagy álmát valóra váltották!

Anyuka köszönő levele:

Mesébe illő szülinapi partyt szervezett Neki Csobán Éva és a mellette álló csapat! Azt hiszem, hogy Csenge örökre emlékezni fog erre a napra! Köszönet Csenge kis barátainak a részvételért! Szüleiknek a titoktartásért! Az esküvőszervező csapatnak a csodálatos szervezésért, kivitelezésért, lebonyolításért! Annak a sok embernek, akik ismeretlenül is teljesítették Csenge Nagy álmát!

sarkany-csenge-01
sarkany-csenge-02
sarkany-csenge-03
sarkany-csenge-04

Nagy Minh Quán (Zsolt, 16 éves)

Zsoltot  csontdaganatos betegséggel kezelik.  Vietnámi szülők gyereke, de ő Magyarországon született. Általános iskolájában nagyon szeretik, rendkívül közösségi ember. Szorgalmasan tanul a kórházban is. Álma egy laptop volt, aminek elsősorban a tanulásban venné hasznát.  Köszönjük Jánki  Tamásnak, hogy sokadik alkalommal váltja valóra egy gyermek álmát.

Zsolt írt pár sort, hogy megköszönje az ajándékát:

“Tisztelt Alapítvány!

Megérkezett hozzám az oly nagy gonddal és kedvességgel adományozott laptop. Nagy hasznát fogom venni az iskolai tanulmányokhoz.

 Külön köszönet illeti Jánki Tamást,  aki lehetővé tette számomra mindezt.”

nagy-minh

Tóth Roberta (14 éves)

Robertát Crohn-betegséggel kórházban kezelik. Turisztika szakra jár középiskolába, mindig érdekelték a világ szép helyei. Álma egy tv volt, amin természet- és úti filmeket nézhet. Köszönjük a Paksi FC labdarúgócsapatának, hogy valóra váltották álmát.

Roberta folyamatosan utazási és ismeretterjesztő filmeket néz, mióta megkapta a tv-t. Édesanyja szerint, amikor csak teheti a világot járja televízión keresztül.

Nagyon hálásak a segítségért.

toth-roberta-01
toth-roberta-02
toth-roberta-03

Laki Virág Boglárka (16 éves)

Virágnál Hodgkin lymphomát diagnosztizáltak orvosai. Ő a család lelke, nagyon érzékeny lány, aki nagyon figyel a körülötte lévő emberekre. Virág még betegsége diagnosztizálása előtt kinézett magának egy ágyat, melyet nagyon szeretett volna megkapni. (Sajnos a folyton felmerülő kezelési költségek miatt szülei nem tehették meg, hogy megvegyék neki.) Köszönjük Nyirán Balázsnak, hogy valóra váltotta Virág álmát és Petromán Csabának, hogy eljuttatta neki.

Virág anyukája írt nekünk pár sort, amit szeretnénk megosztani veletek:

“ Mikor tegnap hazaértünk Virággal a kórházból, hatalmas meglepetés fogadta. Szobájában várta új ágya, melyet a Ti szeretetenergiátok, figyelmességetek, emberségetek által kaphatott meg. Kimondhatatlan öröm volt számára. Nehezen tudott megszólalni, erre nem számított. Mikor elmondtuk hogy ez egy idegen ember ajándéka, aki ismeretlenül is örömet szeretett volna számára szerezni, az első kérdése ez volt: “Mi kinek adhatunk ajándékot hogy más is boldog legyen? Kinek köszönhetjük meg?” Gondosan elcsomagolt Barbie babái egy részét már elvitte a kórház játszószobájába, most azt mondja ajándékozzuk el a Barbie házat, autót, állatkereskedést, hogy ő is örömet szerezhessen. Büszkék vagyunk rá, gyönyörű lelke van!!!

Hálás szívvel köszönjük Virág nevében, hogy éltek a világban. Ti kiknek mindennapi saját problémái mellett ismeretlenül is fontos lehet valaki, akit megajándékozhattok az örömmel. Köszönjük az Álomvarázslónak Nyirán Balázsnak, aki valóra váltotta Virág álmát.

“A jóság nem tudni honnan jön. Egyszerűen itt van és a lelkünk küszöbén mosolyog. Nem védekezhetünk ellene akármennyire észrevétlen. Vagy éppen azért kell beengednünk őt, eleinte hitetlenül, csodálkozva, végül a világ harsányan tetszelgő dolgainál jobban megszeretjük őt.”

Köszönettel: Virág és családja

laki-virag

Molnár Sanyika (4 éves)

Sanyikát  a miskolci kórházban  2018. augusztusa óta kezelik áttétes vese daganattal. Sanyika álma egy laptop volt, amin tudna meséket nézni a hosszú kórházi tartózkodás alatt. Köszönjük Kovács Andreának, hogy valóra váltotta a kisfiú álmát!

Sanyika édesapja nagyon hálás a segítségért, hiszen régóta nem látta fiát ennyire boldognak. Elmondta nekünk, Sanyi folyamatosan a számítógépet nyomkodja, mióta megkapta szinte le sem akarja tenni, folyton meséket néz rajta és játszik.

molnar-sandor-01
molnar-sandor-03
molnar-sandor-02

Póta Alexandra Liliána (7 éves)

Alexandra cisztás fibrózisban szenved születése óta. A sok fájdalom és betegség ellenére nagyon vidám, boldog kislány. Imád anyukájának segíteni a konyhában, krumplit pucol, zöldséget vág és még mosogatni is szeret. Álma az volt, hogy pár napot eltölthessen az Aquaworld Resort Budapestben. Hála az Aquaworld Resort Budapest vezetőinek, Alexandra álma teljesülhetett.

Alexandra anyukája írt pár sort, hogy megköszönje az Aquaworld Resort Budapest és a Ments Életet Közhasznú Alapítvány segítségét:

“Ezúton szeretnénk megköszönni azt a 3 csodás napot, amit eltölthettünk az Aquaworld-ben. Eddig még álmodni sem mertünk ilyesmiről, de most az Aquaworld lehetővé tette, hogy Szandi álma valóra váljon. Már az indulás előtti napokban izgatott volt, folyamatosan kérdezte: ”még mennyit kell aludni?” Az indulási napon pedig tűkön ülve várt, izgatottan nézte, hogy elrakott-e mindent. Volt egy elképzelésünk milyen lesz, de a valóság felülírta minden álmunkat. Kedves emberek, gyönyörű szoba, isteni ételek. Na és persze a fürdő része, amit Szandi az örömtől sírva közelített meg. Annyi rossz van mögötte, sőt még több előtte. De abban a 3 napban, csak a boldogságot láttam, láttuk rajta. Csúszott, ugrott, pancsolt, nevetett. Rég láttuk ennyire boldognak.

Az, hogy vannak emberek, Akik képesek valóra váltani egy kisgyermek álmát, visszaadta nekünk is a hitünket. Talán soha nem tudunk majd emiatt elég hálásak lenni. Hogy az ő szavaival éljek: “Én vagyok a legboldogabb most a világon!”. Talán, sőt biztos, hogy soha nem tudunk majd elég hálásak lenni, hogy egy ilyen szép élménnyel, s ezáltal emlékkel gyarapították Szandi életét. KÖSZÖNJÜK.”

pota-alexandra-02
pota-alexandra-03
pota-alexandra-04
pota-alexandra-01

Kiss Anna (6 éves)

Jó hírünk van, Anna álma is valóra vált. A 6 éves kislánynál 2014-ben rhabdomyosarcomát diagnosztizáltak orvosai. Budapestre járnak kezelésekre, mivel szülei távol élnek a fővárostól, ezért sok időt töltenek utazással. Anna álma egy tablet volt, hogy a sok utazással töltött idő alatt meséket tudjon nézni. Köszönjük a Paksi FC labdarúgóinak, hogy valóra váltották Anna álmát!

Anna édesanyja írt nekünk egy köszönőlevelet:

“Kedves Álomvarázslóink, kedves Paksi FC Labdarugói!

December 24-én reggel nagy meglepetés ért minket, hiszen hívtak, hogy érkezett egy csomag, amire Anna már régóta várt. A Jó Isten is közbenjárt, hogy ezen a napon érkezzen meg Anna álma. Igaz nem adtam oda neki reggel, mivel aznap Karácsony volt, úgy gondoltam a fa alatt még izgalmasabb és örömtelibb lesz az ajándékbontás. Így is történt  🙂  Szívből köszönjük mindenkinek aki közbenjárt Anna álmának teljesítésében. Nagy hasznát fogja venni, hiszen a hosszú utazások, a kórházi várakozások idején és a tanulásban is segítséget nyújt majd neki.
Kívánunk Áldott Karácsonyi Ünnepet és Boldog Új Évet! Anna és családja”

kiss-anna-01
kiss-anna-02
kiss-anna-03
kiss-anna-04

Halkó Péter (4 éves)

A Blue Bird Caffe dolgozóinak jóvoltából még egy álom megvalósulhatott. Péter 4 éves, 2016-ban orvosai a jobb mellékveséjén daganatot diagnosztizáltak. Petinek nincsenek nagy álmai, neki egy kedvenc meséje van: Sam a tűzoltó. Talán azért szereti annyira, mert Sam a bátor hős, aki megmenti a bajba jutottakat, mint ahogy ő is egy igazi kis Hős, aki bátran harcol a betegséggel. Peti álma az, hogy sok-sok Sam tűzoltós játékkal játszhasson, mesét nézhessen és sok Sam tűzoltós tárgya legyen. A Bluebird kávézó dolgozóinak összefogásából Petike álma valóra válhatott  🙂

Köszönjük Ruzsics Dórának, hogy a Blue Bird Caffe dolgozóival együtt valóra váltotta Petike álmát. Dóra ötlete volt, hogy munkatársaival idén álljanak össze és váltsanak valóra együtt egy álmot.

Írt nekünk pár sort, amit nagyon köszönünk neki!

“Sziasztok!

Őszintén mondom hogy ennél jobb dolgot nem is tehettünk volna! Ez a kisfiú mindennek annyira örült, hogy arra nem voltak szavak! Annyira okos, értelmes és mindezek mellett imádják egymást a nővérével. A családja is hihetetlenül rendes és összetartó! Legszívesebben Petikét fogtam volna és elraboltam volna annyira szerelmes lettem belé ebben a másfél-két órában!”

Petike anyukája is írt nekünk egy szívhez szóló levelet:

“Kedves László!
Tegnap nálunk jártak az angyalok, és beköltözött hozzánk Tűzoltó Sam és társai és egy cuki kis dínó.
Nagyon szépen köszönjük a lehetőséget és hogy az álmok valóra válhatnak. Szívünkben lévő boldogságnál már csak az öröm volt nagyobb ( na és Peti kiáltásai) amint Peti arcát néztük. Dóri és Zsuzsi nagy ajándék táskákkal érkezett hozzánk, Peti pedig alig várta hogy megnézze vajon mi lapul a csomagokban. Azt hiszem nem csak a magam hanem a jelenlévők nevében is elmondhatom, hogy az a felhőtlen és szívből jövő öröm és csodálkozás minden egyes ajándékra amit Petin láthattunk csodálatos volt. De nagy köszönet azért is, hogy gondoltatok Peti 8 éves nővérére is (az ő ajándéka is telitalálat). Aki szintén nagyon bátor és ügyes hiszen oly sokszor kellett már nélkülöznie anyát az esti puszinál, amikor kórházban voltunk Petivel. Anyai és apai szívnek legnagyobb öröm mikor gyermekei határtalanul boldogok. Köszönet és hála a Blue Bird Caffe csapatának, remek kezdeményezés. Nagyon nagy köszönet a mi Angyalainknak, Dórinak és Zsuzsinak akik nem éppen a legjobb útviszonyokban, de útra keltek arra ahol még nem jártak sosem és úgy izgultunk, mint kisgyermek karácsony estén. Köszönjük, hogy ezt átélhettük, gazdagabb lett szívünk. Nagy öröm hogy megismertük őket. biztos vagyok benne, hogy találkozunk még!  Sajnáljuk, hogy nem tudtunk mindenkivel találkozni, aki ebben részt vett, de nagy köszönet és hála nekik is érte. Ígérjük meglátogatunk titeket a kávézóban. Szavakkal nehéz kifejezni, hogy mit érez az ember ilyen pillanatokban. Talán mert nincsenek is rá szavak. Éppen ezért beszéljenek a képek.”

halko-peter-04
halko-peter-02
halko-peter-03
halko-peter-01

Matyóka Dorottya (17 éves)

Dórinál 2017-ben diagnosztizáltak orvosai egy nagy méretű tumort. 18 kemoterápiás kezelés és két nagy műtét után eltávolították szervezetéből a daganatot. Dóra mindig is szeretett sminkelni, “modellkedni”, még ha a tükörben egymagában is tette, mint ma annyi más tini. Nagy álma volt, hogy készüljön róla egy fotósorozat, ami előtt profik sminkelik ki.

Dóri írt nekünk pár sort, hogy örömét megoszthassa veletek is:

“Fantasztikus élményben vehettem részt, valóra vált az álmom! Először Titkos Bernadett csapatát ismerhettem meg ami fantasztikus volt. Elképesztően kedvesek. Először egy fotózáson vehettem részt, amire profi sminkes és fodrász készített fel, elképesztő képek készültek. Velük eljutottam a Fashion Week-re idén már kétszer is, amiért örökké hálás leszek nekik.

Másodszorra Benecz Róberttel dolgozhattam együtt, varázslatos stúdió volt ahol fotóztunk. Ott is kisminkeltek ami nagyon szépre sikerült.

Harmadik alkalommal Jankó Zsanettel dolgozhattam együtt és fodrászával, fotósával csináltunk remek képeket a Stúdio 69-ben. Mindent nagyon köszönök és bárkinek ajánlani tudom őket. Valóra vált az álmom!!!”

matyoka-dorottya-01
matyoka-dorottya-02
matyoka-dorottya-03
matyoka-dorottya-04

Sándor Kiara (8 éves)

A nyolc éves kislány betegsége Haemolyticus anemia. Álma egy TV volt.

Mikor 300 szív egyszerre dobban…

A gyöngyössolymosi Nagy Gyula Katolikus Általános Iskola is belépett az “Álomvarázslók” népes táborába. Vojkujné Kecskés Edina vezetésével gyűjtést szerveztek egy álom megvalósítására. Az iskola közel 300 tanulója és a pedagógusok segítségével egy környékbeli kis beteg, Sándor Kiara vágya vált valóra. A hőn áhított televíziót egy kis ünnepség és egy meglepetéskoncert keretében adták át, amin a diákok, tanáraik és a “Hiszi a Piszi” zenekar is részt vettek. Igazán megható pillanatokat élhettünk át, háromszáz “Álomvarázsló” társaságában.

sandor-kiara-03
sandor-kiara-02
sandor-kiara-01
sandor-kiara-04

Farkas Fruzsina (17 éves)

Fruzsinál 4 hónapos korában diagnosztizáltak  orvosai egy gyógyíthatatlan betegséget, a cisztás fibrózist. Nagyon szeret írni, nemrégiben belekezdett egy blog írásába is, ahová a cisztás fibrózis betegséggel való együttéléssel kapcsolatban írja le gondolatait. Fruzsihoz nem csak az írás, de a fotózás és a videózás is közel áll, szeretne video bloggerkedni, fényképes blogot vezetni. Nagyon szeretett volna ehhez egy Canon fényképezőgépet, mely most a Colombus Étterem és Pub Rendezvényhajó jóvoltából valósulhatott meg.

Fruzsi írt a Colombus Étterem és Pub-nak és nekünk pár sort, hogy kifejezze köszönetét:

“Kedves Ments Életet Alapítvány és Colombus Hajó! Nagyon köszönöm a fényképezőgépet, izgatottan próbáltam ki, és alkottam vele az első pillanattól kezdve. Most úgy érzem, kinyílt előttem a világ! Eddig csak egy álom volt, most a kezemben tarthatom. Nincsenek szavak arra a hálára amit érzek, hiszen ez az álmom egy másiknak a kezdete és el sem hiszem, hogy utat kaptam oda, ahova menni szeretnék. Másoknak egy fényképezőgép, nekem az életem dobozkája.

Köszönettel: Farkas Fruzsi”

farkas-fruzsina

Fedák Emma (13 éves)

Emmánál  két éve diagnosztizálták az MPS IV.-es típusú betegséget, mely főleg a gerincét és a csípőjét érinti. Álma egy Huawei P20 Lite telefon volt, mely barátaival való kapcsolattartásban segít neki. Köszönjük Schmidt Anikónak, hogy segített Emmának álma valóra váltásában!

Emma anyukája írt pár sort, hogy megköszönje a telefont:

“Tisztelt Alapítvány!

Hálás szívvel köszönjük az Alapítvány és támogatója, Schmidt Anikó segítségét, aki valóra váltotta a lányom, Emma kívánságát. November 30-án érkezett Anikó és ajándéka, egy Huawei telefon a kórházba, ahol Emmát kezelik. Sok fáradsággal jár az állandó utazás a kezelésekre, de Anikó segítségével sikerült egy kis örömet vinni a heti rutinba. További jó munkát, kellemes ünnepeket kívánunk az Alapítvány minden munkatársának és támogatójának!

Köszönettel, Emma és családja”

fedak-emma
fedak-emma-02
fedak-emma-03

Szilvási Jázmin (15 éves)

Jázmint  tüdő tumorral műtötték. Álma egy Lenovo tablet volt, amit tanuláshoz, játékokhoz, zenehallgatáshoz és videók nézéséhez szeretne használni. Köszönjük a Kenyeres családnak minden tagjának, hogy valóra váltották álmát!

A Kenyeres család megosztotta velünk miért döntöttek úgy, hogy felajánlják segítségüket:

“Sziasztok! Szerencsések vagyunk, hiszen nagy családban, szeretetben nőttünk fel. Karácsonykor már jó pár éve csak a gyerekek kapnak ajándékokat, mi felnőttek pedig húzni szoktunk (ilyenkor verset is írunk a húzottunknak és egy kis aprósággal kedveskedünk egymásnak). Idén azonban valami mást szerettünk volna. Mivel a családunk eleve szeret másokon segíteni arra gondoltunk, hogy egy borítékba, név nélkül mindenki belerakhatna annyi pénzt, amit amúgy is ajándékra szánt volna. Az így összegyűjtött pénzből pedig valami jót szerettünk volna csinálni. Így találtunk Rátok. Legyetek Ti is Álomvarázslók és segítsetek ezeknek a szuper gyerekeknek!”

Jázmin anyukája írt a Kenyeres családnak és nekünk pár sort, hogy megköszönje segítségünket:

“Kedves Alapítvány! Nagyon szépen köszönjük, hogy segítettek abban, hogy teljesüljön a kislányom Jázmin álma ami egy tablet volt. Köszönjük szépen!

Jázmin és Erika”

sdr
dav
dav

Trzaskó Anna (6 éves)

Ismét jó hírrel jelentkezünk, egy tündéri kislány álma vált a napokban valóra. Anna még csak 6 éves, aki koraszülöttként anus atresiaval született. Születése után egy életmentő műtétet kellett végezni rajta, azóta több műtéten is át kellett esnie. A későbbi vizsgálatokon kiderült, hogy egy vesével született. A következő években műtétek, vizsgálatok és kezelések sora váltogatta egymást. Anna álma egy televízió volt, amin interneten keresztül is nézhetné kedvenc meséit, például a Jégvarázst vagy az Alma együttest. Dienes Zoltán és barátai segítségével most ez az álom is megvalósulhatott.

Anna anyukája írt nekünk egy levelet:

Kedves Álomvarázslók!

Az egész családunk nevében nagyon köszönjük, hogy általatok, illetve egy jótevő által valóra válhatott Anna álma, így ma már egy szép, LG márkájú okos tévén, internet segítségével nézheti a kedvenc meséit (pl. a Jégvarázst, a Pizsihősöket, a Fresh Beat, a kémcsapatot, a Simon’s Cat-et), de akár az Alma Együttest is hallgathatja. A tévé sokkal nagyobb és többet tud, mint gondoltuk volna, kislányunk nagyon örül neki. Anna 6 éves. Koraszülöttként, anus atresiaval született. Másnap életmentő műtétet kellett végezni rajta, majd két újabb műtéten is át kellett esnie. A későbbi vizsgálatok során kiderült, hogy egy veséje van, emellett sok dologra allergiás. A következő években számos vizsgálat és kezelés miatt volt/van kórházban. Elmondhatatlanul jó érzés őt nevetni látni!

sdr
trzasko-anna-02
dav

Czakó  János (12 éves)

Ismét jó hírünk van, János álma is valóra vált. A 12 éves fiú születése után nem sokkal elkezdett betegeskedni, öt hónapos korában már megműtötték a tüdejét. Később kiderült, hogy cisztás fibrózisban szenved. János nagyon szeretett volna egy Xiaomi Pocophone F1 telefont, hogy a kórházi kezelések alatt tudja tartani a kapcsolatot az osztálytársaival. Az álom egy anonimitást kérő Álomvarázslónk segítségével teljesülhetett.

János, és anyukája is írt az Álomvarázslónak és nekünk pár sort, hogy kifejezze köszönetét:

“Kedves Álomvarázslók!

Nagyon szépen köszönöm, hogy valóra váltottátok merész álmomat! A telefon nagyon boldoggá tett, még klasszabb, mint gondoltam és meglepetés, hogy hatalmas tárhely is van benne! Mivel még egy jó ideig nem járhatok iskolába, nagyon nagy segítség számomra az osztálytársakkal való kapcsolattartásban és játszani is remekül lehet rajta! Nagyon szépen köszönöm! Sok szeretettel: Janó

Kedves Álomvarázslók!

Köszönjük az Alapítvány önzetlen és áldozatos munkáját, mellyel a beteg gyermekek életét igyekeznek vidámabbá varázsolni! Köszönjük Renátónak és az édesanyjának, hogy a kórházba is elhozták Janó ajándékát, amivel nagyon sok örömet okoztak neki! Nagyon kedves, segítőkész embereket ismertünk meg személyükben. A vágyott telefon sok erőt ad Janónak, hogy a nehéz és hosszadalmas kezeléseket szívesebben és alaposabban elvégezze és a kórházi tartózkodás alatti nehézségeket könnyebben elviselje. Hálás köszönet érte még egyszer!

Munkájukhoz és az Alapítvány további eredményes működéséhez sok sikert kívánunk! Sok szeretettel: Marika és a család”

czako-janos-01
czako-janos-03
czako-janos-02

Farkas Réka (11 éves)

Rékánál 2018 tavaszán egy laborvizsgálat alacsony trombocita számot mutatott ki. Két hét múlva tudtak neki pontos diagnózist mondani, MDS (mielodiszpláziás) betegségben szenved. Júliusban felkerült egy nemzetközi donorlistára, azóta is a megfelelő donort várja. Réka szeretne egy okos tv-t, hogy gyorsabban teljen az ideje a steril szobában, ahonnan sajnos még sokáig nem mozdulhat ki. Álma a Magyar Nemzeti Bank jóvoltából valósulhatott meg.

Réka írt nekünk pár sort:

“Kedves Álomvarázslók! Szeretném megköszönni a szép LG márkájú okos tv-t, amivel nagy örömet szereztek nekem. Még sokáig tart a lábadozásom és a telefonomon és a televízión kívül nincs más kapcsolattartási lehetőségem a külvilággal. A számomra kialakított steril szobában nagyon jól ki tudom használni. Köszönettel: Farkas Réka”

farkas-reka-01
farkas-reka-02
farkas-reka-03

Meszes Márk Tamás (16 éves)

Ismét jó hírrel szolgálhatunk nektek. Márk álma is valóra vált. A 16 éves fiúnak másodszorra kell szembenéznie a leukémiával. Jelenleg is kórházban kezelik, mivel visszaeső beteg, így elkerülhetetlen számára a csontvelő-transzplantáció. Az átültetésig folyamatos kemoterápiás kezelések várnak rá. Álma egy Ipad volt, ami megkönnyítené a kapcsolattartást számára barátaival és tanuláshoz is használná. Köszönjük Markó Annának és Valkó Péternek, hogy valóra váltották Márk álmát.

Markó Anna és Valkó Péter írt nekünk pár sort:

“Kedves Ments Életet Közhasznú Alapítvány!

Párom és a magam nevében szeretném megköszönni önöknek a lehetőséget, nagy örömmel tölt el minket, hogy egy iPad-del örömet tudtunk okozni Márknak. Márk egy hihetetlenül szimpatikus és erős gyerek. Ahogy beléptünk a szobájába a kórházba, hirtelen minden, a hétköznapokban érzett problémánk úgy eltörpült, szinte nevetségesnek tűnt. Márknak és a családjának nagyon sok erőt és kitartást kívánunk és biztosak vagyunk benne, hogy meg fog gyógyulni. Még egyszer köszönjük a lehetőséget! Markó Anna és Valkó Péter”

Márk testvére leírta nekünk anyukája gondolatait, amit most megosztunk veletek is:

“Kedves támogató alapítvány, kedves jótevőnk!
Nagy köszönetünket és hálánkat kifejezni sem tudjuk. Sok kórházban töltött nap, sok álmatlan, sírással telt éjszaka, számtalan rossz látvány és ennél rosszabb közérzet után Márk arcán mosolyt látni felbecsülhetetlen érzés. Szívből örült annak, hogy a kért kívánsága teljesült. Öröm látni, hogy mennyi jó ember él a világban! Az álomvarázslók mellett köszönetünket fejezzük ki azoknak is, akik véradással segítik gyermekemet és minden más érintettet! Márk és édesanyja ”

Hálásan köszönjük az alapítvány közreműködését, hogy ez az álom megvalósulhatott! M. Zsófi

meszaros-mark-01
meszaros-mark-02

Oláh Krisztián (11 éves)

Kedves Álomvarázslók!

Jó hírrel szolgálhatunk nektek, Krisztián álma is valóra vált. A 11 éves fiú egy rettegett kór ellen küzd augusztus óta, leukémiás. A kórházban is lelkesen folytatja tanulmányait, az Iskolaszanatórium vendégtanulója lett. Akkor is be kell mennie a kórházba tanulni, amikor egyébként otthon maradhatna, mert nincs otthon saját számítógépük, így nem tud az interneten tanulni kórházi tanáraival. Álma egy laptop, ami a Magyar Nemzeti Bank támogatásából valósulhatott meg.

olah-krisztian-01
olah-krisztian-02
olah-krisztian-03
olah-krisztian-04

Oláh Tibor (7 éves)

Örömmel jelentjük, hogy Tibor álma is valóra vált. 2018 júliusában akut limfoid leukémiát diagnosztizáltak nála. Kezelései azonnal megkezdődtek és azóta is tartanak. Betegsége kezdete óta nem járhat közösségbe, így az első osztályt magántanulóként kezdte meg szeptemberben. Álma egy laptop, amely a Magyar Nemzeti Bank jóvoltából valósulhatott meg.

Tibi anyukája írt pár sort, hogy kifejezze boldogságát:

“Kedves Álomvarázslók!

Nagyon köszönjük, hogy Tibi álmát megvalósították a Ments Életet Alapítványon keresztül! Nagyon örül a laptopnak, mert ezentúl sokat tud majd tanulni a MozaWebes könyveken, filmet nézhet és játszhat is, így könnyebben telnek napjai.

Üdvözlettel,

Tibi és családja”

olah-tibor-01
olah-tibor-02
olah-tibor-03
olah-tibor-04

Horogh Gábor (2,5 éves )

Gabika idén áprilisban került kórházba magas láza miatt, orvosai a leukémia egy ritka változatát diagnosztizálták nála. Egyetlen esélye a gyógyulásra a csontvelő transzplantáció volt, szerencsére találtak is neki megfelelő donort. Kezelései a mai napig is tartanak. Gáborka álma egy nagy TV volt, amin meséket nézhet, ahogyan ő fogalmazott: “Minél nagyobb, annál jobb!”. Köszönjük névtelenségét kérő Álomvarázslónknak, hogy valóra váltotta álmát!

Gáborka anyukája írt pár sort hálája jeléül:

“Gabika álma valóra vált, ezután egy szép nagy lapos tv-n nézheti otthon kedvenc meséit akár az internetről is. Tiszta szívből hálásak vagyunk érte és nagyon szépen köszönjük!”

horogh-gabor-04
horogh-gabor-02
horogh-gabor-03
horogh-gabor-01

Kalmár Tamás Bendegúz (13 éves)

Bendegúz egy nagyon aktív fiú, akinél 2018-ban ALL leukémiát diagnosztizáltak. Gyógykezeléseinek kezdete óta sok mindenen keresztül ment már és még hosszú ideig tartó kezelések, utána otthoni steril szobás gyógyulás vár rá. Bendi álma egy XBOX ONE volt, amivel gyorsabban telhetnének magányos órái. Sok-sok köszönet Hegedűs Róbertnek, családjának és barátainak, akik segítettek abban, hogy álma megvalósulhasson.

Bendi és családja írt nekünk pár sort, hogy kifejezzék köszönetüket:

“Kedves Ments Életet Alapítvány!

Köszönetünket szeretnénk kifejezni, hogy Bendi kívánsága Hegedűs Róbert és családja, valamint barátai jóvoltából teljesülhetett. Bendi izgatottan várta a szombati napot, a találkozót az ő Álomvarázslójával, aki miután megérkezett és átadta ajándékát, segített az Xbox üzembe helyezésében is. Róbert ígéretet tett arra, hogy a későbbiekben is meglátogatja Bendegúzt.”

kalmar-tamas-01
kalmar-tamas-02
kalmar-tamas-03
kalmar-tamas-04

Fidrich Vince (17 éves)

Kedves Álomvarázslók! Ismét jó hírrel jelentkezünk, még egy gyermek álma megvalósult. Vince 17 éves, korábban rákos betegségben szenvedett. Hosszú hónapokon át tartó kezelések után, a fenntartó kezelések legvégén a fiú betegsége kiújult. Több, mint 2 éven keresztül magántanulóként kellett végeznie tanulmányait. Betegsége leküzdése után újrakezdte régi imádott sportjait. Vince álma egy laptop volt, mely sokat segít neki a továbbtanulásban, és ami a Magyar Nemzeti Bank támogatásával valósulhatott meg.

Vince írt nekünk pár sort köszönete jeléül:

“Szeretném megköszönni a laptopot, amely részemre felajánlásként érkezett. Mindezzel nagy segítséget nyújtva a nyelvvizsgára és az érettségire való felkészüléshez, valamint az előrelátható egyetemi évekhez. Ennek a laptopnak a segítségével könnyebben, hatékonyabban és gyorsabban tudom majd elvégezni az azzal járó kötelességeimet. A hordozó táskájának köszönhetően pedig széles távlatokat nyit meg a munkám elvégzésének mobilitásában. Nagyon szépen köszönöm! Igyekezni fogok a távlati terveim eléréséhez.

Köszönettel: Vince”

fidrich-vince-01
fidrich-vince-02

Kovács Levente (15 éves)

Jó hírünk van, ismét valóra vált egy álom. Levi örökmozgó kisfiúként, szeretett barátaival focizni a grundon. 2015-ben ITP-t (Ismeretlen eredetű trombocitopénia) diagnosztizáltak nála orvosai. Hosszú ideig tartó, szteroidos kezeléseken van túl. A mindig mozgó fiú otthon tartózkodásra kényszerült, szerencsére megtalálta új hobbiját és elkezdett vloggerkedni. Levi álma egy fényképezőgép volt és nagyon szeretett volna találkozni példaképével: Király Gáborral. Laki Zsoltnak köszönhetően Levi mindkét álma valóra válhatott.

Zsolt írt nekünk pár sort

“Kedves Laci!

Felemelő érzés volt látni azt, hogy mekkora örömöt és boldogságot jelentett Leventének Király Gáborral való találkozása és bízunk abban is, hogy az áhított fényképezőgép megszerzésével iskolai tanulmányaiban sikeres lehet majd. Barátaim, akik ebben az „akcióban” benne voltak, mindannyian tagjai a BNI Magyarország szervezetének, ahol a „Givers gain”, azaz „Aki ad, az nyer” szlogen érvényesül mindenek előtt. Jó érzés volt társaimmal megtapasztalni azt, hogy mindez nem csak az üzleti életben, hanem egyfajta társadalmi szerepvállalásként is helytálló elv, sőt!

Leventének ezúton is kívánunk mihamarabbi gyógyulást és sikereket a tanulmányaiban! Nagyon köszönöm barátaim és egyben üzleti társaim nevében a támogatás kereteit, amelyet a Ments Életet Alapítvány nyújtott a kezdeményezésemben és „Álomvarázslókként” egy beteg gyermek álmát valóra válthattuk!

Továbbá nem kisebb hála és köszönet illeti Horváth Nórát és Király Gábort az önzetlen segítségnyújtásért és az „akcióban” való részvételért!

További szép napot kívánok!    Zsolt”

Levi édesanyja köszönetet mondott az Álomvarázslónak és nekünk is:

“Hálás köszönet Levi Álomvarázslójának!!!! Szavakkal kifejezni nem tudom, mekkora boldogság volt! Jó egészséget, Isten áldását kérem, és kívánom további munkásságukra!

Tisztelettel: Judit”

kovacs-levente-01
kovacs-levente-02
kovacs-levente-03
kovacs-levente-04

Kalina Tamás (13 éves)

Tamásnál 2017.  áprilisában orr-garat daganatot diagnosztizálta. A tavalyi év nagy részét kórházban töltötte különböző kezelések miatt. Mára már jól van, hála hatalmas akaraterejének, azonban a tavalyi év örökre megváltoztatta életét. Álma egy laptop volt, mely a Magyar Nemzeti Bank segítségével válhatott valóra.

Tamás édesapja írt nekünk pár sort, hogy megköszönje segítségünket:

“Tisztelt Alapítvány !

Köszönetet szeretnénk mondani Önöknek és az MNB-nek, hogy Tamás megkaphatta a laptopot amire vágyott. Azóta sokat használja tanulásra, kapcsolattartásra, játékra. Nagyon jó látni a gyermekek arcán az örömöt amikor megkapják amit szeretnének. Szívből kívánunk a működésükhöz nagyon sok sikert a továbbiakban is!

Köszönettel Tamás apukája”

kalina-tamas-01
kalina-tamas-02
kalina-tamas-03
kalina-tamas-04

Nemes Tamás (15 éves)

2017 decemberében Burkitt-lymphomát diagnosztizáltak nála. Áprilisra úgy tűnt sikeresek voltak kezelései, azonban egy hónappal később daganatot találtak a köldöke mellett. Szeretne minél előbb meggyógyulni, ezért mindent meg is tesz. Álma egy lábhajtásos felnőtt gokart volt, ami Lencse Anita, Kazár Miklós és a Clone Rally Team segítségével válhatott valóra.

Lencse Anita írt nekünk pár sort:

“Drága László!

Sikeresen teljesítettük az álmot amit szeretnék nektek prezentálni.  Mai napon ismételten megpróbáltuk szebbé tenni egy beteg gyermek napját! Megtudtuk, hogy a még csak 15 éves Nemes Tamásnál tavaly év végén diagnosztizáltak egy daganatot! A betegség elleni harc nagyon nehéz volt számára. Műtét, kemoterápia, sugárkezelés… Nagy álma egy lábbal hajtható gokart volt amit hatalmas szeretettel átadtunk neki, hogy egy picit enyhítsük a “fájdalmait”. A Clone Rally Team és Kazár Miklós segítségével megvalósulhatott ismételten egy beteg kisgyermek álma.

Baráti üdvözlettel: Lencse Anita”

Tamás anyukája írt nekünk pár sort, hogy megköszönje segítségünket:

“Kedves Ments Életet Alapítvány!

Szeretnénk megköszönni, hogy segítettek Tamás álmának megvalósulásában! Mai napon meglátogatott minket a CLONE RALLY TEAM csapata és meglepték egy gyönyörű kék színű lábhajtásos gokarttal. Nagy örömet okoztak ezzel Tominak és nagy motiváció is a gyógyulás segítésében. Köszönjük az alapítványnak, hogy összehozott minket azzal a csapattal, akik teljesítették Tomi álmát!

Nagyon köszönjük és sok sikert kívánunk a további munkájukhoz!”

nemes-tamas-02
nemes-tamas-03
nemes-tamas-04

Vadas Bence (11 éves)

Bencénél 2017-ben All-t diagnosztizáltak orvosai. Sportos fiatalemberként, korosztályának legjobb kapusának számított a megyében. Egy világ omlott benne össze, amikor elmondták neki, hogy egy ideig nélkülöznie kell csapattársai társaságát és szeretett sportját. Bence szeretett volna egy laptopot, amin társaival játszhatna. Köszönjük Túri Beáta és Brückler Zita Álomvarázslóinknak, hogy összefogásuknak köszönhetően Bence álma valóra válhatott!

Bence anyukája írt nekünk és az Álomvarázslóknak is egy köszönőlevelet:

Kedves Alapítvány!

Először is szeretném megköszönni a munkájukat, azt amit ezekért a gyerekekért tesznek, többek között az én fiamért is. Másodszor pedig szeretnénk megköszönni Bence nevében az ajándékot, ami Önökön keresztül valósulhatott meg. Boldogságot és mosolyt csaltak az arcára, ugyanis erre a laptopra már nagyon régóta vágyott. Most már tudja tartani a kapcsolatot a barátaival, ez számára nagyon sokat jelent. Nem csak a betegsége az ami miatt el volt, van zárva a barátoktól (ez már hála isten jó úton halad), hanem azért mert más településre költöztünk , mint ahova iskolába jár és így nem tud személyes kapcsolatot teremteni a gyerekekkel szabad idejében. A laptopot viheti magával bárhova megy, tud játszani rajta a haverokkal és még a későbbi tanulmányaihoz is jól fog jönni. Még egyszer köszönjük, bízom benne hogy minden beteg gyerek álma meg fog valósulni.

Túri Beáta, az egyik Álomvarázslónk is írt nekünk pár sort:

Kedves Ments Életet Alapítvány!

A hétvégén közös összefogással sikerült Bence álmát megvalósítani, így mi is Álomvarázslókká válhattunk. Bence érkezésünkkor már az ablakból lesett bennünket, látszott rajta az örömteli izgatottság. Leírhatatlan az érzés, amilyen melegséggel és szeretettel várt bennünket az egész család. Szívből reméljük, hogy ezzel másokat is ösztönzünk majd a jövőben arra, hogy Álomvarázslók lehessenek és ezáltal olyat tapasztaljanak meg, amely által mi is gazdagabbak lettünk.

vadas-bence-01
vadas-bence-02
vadas-bence-03
vadas-bence-04

Jaczina Dávid (11 éves)

Dávid 2016-ban agyvérzést kapott. Életmentő műtéten esett át, utána epilepsziás lett. Azóta sokat jár kórházba, ezért az iskolában nehezen boldogul. Rengeteg kudarc érte, ebből kifolyólag a magatartása is nagyon leromlott, viszont nagyon jól szót ért az állatokkal és az állatok is mindig pozitívan viszonyulnak hozzá… Nagyon szerette volna ha kipróbálhatná magát egy kis állatkertben vagy vadasparkban, ahol az állatokkal foglalkozhat. Köszönjük a segítséget Kolonits-Ács Kittinek és Kolonits Attilának, az érdi Noel Tanya vezetőinek, hogy segítettek valóra váltani Dávid álmát!

Dávid anyukája írt nekünk egy levelet:
Kedves és tisztelt alapítvány!
Nagyon hálásak vagyunk Nektek, hogy kiemeltetek minket a hétköznapi robotból. Az október 7-ei kirándulás nagyon-nagy élmény volt. Évek óta csak klinikára jártunk és próbáltuk túlélni a mindennapokat. Ilyen luxus-kirándulást el se tudtunk képzelni. Nagyon szép volt a környék, a helyszín, különlegesek az ételek…
Dávidnak segítség minden ilyen közösségi élmény, mely segíti is a kommunikációban való fejlődésben, az emberekkel való kapcsolatok kialakításában. Szövegértési problémák miatt mindennaposak sajnos a kudarcok, de mivel itt volt idő értelmezni számára a látottakat-hallottakat, ill. megértést és kedvességet tapasztalt, remélem nyitottabbá válik az emberek felé…
Köszönöm hogy lehetővé tették sokan a jóindulatukkal és áldozatvállalásukkal ezt a szép napot!
Jaczina Kati és Dávid 

… és egy másik köszönőlevelet a Noel Tanya kedves vezetőinek:

Szeretném megköszönni az érdi Noel állatpark kedves vezetőinek, lelkes dolgozóinak, és szeretetre méltó lakóinak a lehetőséget, hogy eltölthettünk egy napot nálatok. Köszönjük türelmeteket és az életre szóló élményt!
Köszönjük, hogy kiléphettünk a küzdelmes és sokszor kudarcokkal teli hétköznapokból.

Dávid és anyukája.

jaczina-david-01
jaczina-david-02
jaczina-david-03
jaczina-david-04
jaczina-david-05

Várhalmi Mátyás Tibor (9 éves)

2017-ben leukémiát diagnosztizáltak nála. Világ életében energikus, természetet imádó gyermek volt, azonban 2017-ben hátfájása miatt egyre inkább otthon ülővé vált, nem volt kedve semmihez. Kórházi kezelése fél évig tartott, ez idő alatt példás bátorságot tanúsított, az orvosok minden előírását betartotta. Mátyás azóta jobban van, sok időt tölthet ismét a természetben túrázással. Régóta kedvencei a különböző gyíkfajták, ezért nagyon szeretett volna egy kaméleont kapni.

Mátyás boldogan vette át saját kaméleonját, amihez egy felszerelt terráriumot is kapott. Köszönjük kedves Darvas család!

 A Darvas családtól kaptunk egy levelet, amit most megosztunk veletek is:

A 9 éves Mátyás álma egy kaméleon volt felszerelt terráriummal. Múlt héten náluk jártunk, hogy ezt megvalósítsuk. Nagy szeretettel fogadtak minket. Testvéreivel nagyon örült a 3 hónapos kis kaméleonnak, aminek a nemét és a fajtáját is azonnal megállapította, ezzel egyből meggyőzött minket arról, hogy az új családtag jó kezekbe került. Jó érzés volt, hogy meglepetésünkkel sikerült örömöt okozni neki.

Az álom megvalósításában segítségünkre volt az állatozoo terrarisztika,
aki eljött az átadásra és tanácsokkal látta el a családot, segítségét
ezúttal is köszönjük!

Várhalmi család köszönő levele:

Fiam, Mátyás régi vágya teljesedett be ezzel a kaméleonnal 2018.10.18-án.Régóta vágyott rá és sok mindent elolvasott ebben a témában és rengeteg filmet is megnéztünk az állattartásról. Mióta megkapta, sokat foglalkozik vele, türelemmel, odaadással. Eteti, tisztítja, itatja a kaméleont.
Nagyon hálásak vagyunk az alapítványnak és az adományozóknak ezért!
Várhalmi család

varhalmi-matyas-01
varhalmi-matyas-02
varhalmi-matyas-03

Szikora Máté (15 éves)

Örömmel jelentjük, hogy Máté álma megvalósult, Dienes Zoltán és barátai támogatásával.

Mátét  másodszor kezelik fibroszarkomával. Három hónapig tartó kemoterápiás kezelést követően, egy hónapig sugárkezelést kapott. Felépülése után fel kellett hagynia kedvenc sportjával a tenisszel, ezért kezdett el úszni. Idén szeptemberben hasfájás miatt került vissza a kórházba, ahol további daganatokat találtak a tüdejében és hasnyálmirigyében. Jelenleg is kemoterápiás kezeléseket kell kapnia, előreláthatólag 6 hónapot kell majd kórházban töltenie. Máté nagyon szeret zenét hallgatni, ilyen körülmények között sokat fog neki segíteni, ha egy jó minőségű fejhallgatón hallgathatja kedvenc zenéit. Álma egy Hyperx Cloud Flight fejhallgató volt, ami mostantól hozzásegíti majd, hogy a kórházban töltött ideje tartalmasabban és gyorsabban teljen!

Mátétól kaptunk egy köszönőlevelet, amiben a véradóknak is köszönetet mond:

Szeretném megköszönni, hogy az Alapítványuk által teljesíteni tudták a kívánságomat. Külön köszönöm Dienes Zoltánnak és barátainak, hogy beleéreztek, hogy az én állapotomban milyen fontos egy vágy teljesítése. Amikor megkaptam, az élmény feldobta a kedvemet. Amikor erőm van hozzá, örömmel és élvezettel használom. Még otthon nem volt alkalmam kipróbálni, de egy vágy teljesülése azt a saját vágyat is erősíti bennem, hogy mihamarabb hazajussak.
Azt is szeretném megemlíteni, hogy immár négy zacskó vért kaptam. Köszönetemet szeretném kifejezni azoknak, akik adnak vért. Számomra nem csak a vér fontos, hanem a véradók nagylelkűsége is. Amikor megkaptam a vért, utána sokkal jobban éreztem magam. Egészséges emberek nem is gondolnak bele, hogy mennyi vérre van szükség. Nemcsak balesetek esetében, de egy onkológia osztályon rendszeresen szinte mindennap kell valakinek vért kapnia.
Én sajnos már nem adhatok vért, de ha tehetném, én is megtenném.
Ismételten köszönöm mind a véradás, mind az álom teljesülésének lehetőségét.
Kívánom mindenkinek, hogy értékelje az egészség ajándékát.

Üdvözlettel:
Szikora Máté

szikora-mate-01
szikora-mate-02

Horváth Luca (9 éves)

Luca álma is valóra vált a Lázár Lovasparkban tartott rendezvényünkön. A 9 éves kislány cisztás fibrózisban  szenved. Nevelőapukája most csinálja neki új szobáját (betonozástól festésig). Szülei igyekeznek minden kívánságát szem előtt tartani, mert Lucát nagyon érdekli a lakberendezés és persze a saját szobáját is szívesen berendezné. Édesanyja ötlete volt, hogy meglepjük Lucát egy IKEA vásárlási utalvánnyal, így számára Domonyvölgyben váratlanul érkezett a nagy meglepetés.  A 100.000.Ft-os vásárlási utalvány Csongrádi László, alapítványunk rendszeres támogatójának segítségével válhatott valóra.

horvath-luca-01
horvath-luca-02
horvath-luca-03
horvath-luca-04

Bubla Nándor (10 éves)

Nándor álma is valóra vált a 2018-as domonyvölgyi rendezvényünkön. Nándinál 2017 júniusában T-sejtes lymphomát diagnosztizáltak  orvosai. Nagyon aktív gyerekként mindig is sokat mozgott, focizott, kézilabdázott. A sportot kezelések váltották fel és idejének nagy részét kórházban kellett töltenie. Nagyon szeretett volna egy Playstation 4 konzolt Fifa19 játékkal, hogy tudjon vele játszani a felépülése ideje alatt. Álma a Magyar Nemzeti Bank támogatásával valósult meg.

bubla-nandor-01
bubla-nandor-02
bubla-nandor-03

Horváth Flóra (15 éves)

Miután Flóránál ALL-t  állapítottak meg orvosai, hosszú és nehéz kezelések következtek számára. Nagyon szeretett volna egy biciklit, ami nagyban segítené őt, hogy kicsit megerősödjön, mivel a kezelésektől sok súlyt és izmot veszített. Többszörös Álomvarázslónknak, Diószegi Anitának és barátainak hála, Flóra álma valóra vált és megkapta a vágyott biciklit.

Flóra anyukája írt pár sort, hogy kifejezze örömét:

“Szeretném önöknek is megköszönni a szervezést, hogy Flórának teljesült a vágya. És persze legfőképpen az Álomvarázslóknak! Szülőként boldog vagyok, hogy ennyi csodálatos ember van!”

horvath-flora-01
horvath-flora-02

Dressel Hédi (9 éves)

Hédit tavaly kórházba kellett vinni mert leállt az egyik tüdeje. Egy ultrahang vizsgálat daganatot állapított meg mellkasában. 5 éves kora óta lovagol, sajnos betegsége miatt erre nem volt  lehetősége. Idén szeptemberben visszatérhetett végre kedvenceihez, már egyedül is lovagolhat. Régi lovas felszereléseit kinőtte, álma az volt, hogy újakat kaphasson. Álmát a domonyvölgyi  rendezvényünkön  a Horze lovasáruház váltotta valóra.

Hédi anyukája írt nekünk pár sort, hogy megköszönje a Horze lovasáruháznak  és a gyógyulását segítő véradók segítségét:

“Tisztelt Alapítvány!

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a Horze áruház tulajdonosának, a Hédi részére adott adományáért. Nagy örömmel hordja a lovagló ruhákat. Hédi aktív kórházi kezelése folyamán többször vérátömlesztést is kapott. Ezt azoknak a segítőknek szeretnénk megköszönni, akik rendszeresen vért adnak és ezáltal életeket mentenek meg.

Köszönettel a Dressel család.”

dressel-hedi-01
dressel-hedi-03
dressel-hedi-02

Seeman Sámuel (13 éves)

2 éves korában cisztás fibrózist diagnosztizáltak orvosai. A Heim Pál Gyermekkórházban azonnal elkezdték hiányzó enzimjeinek pótlását. Samu egy biciklit szeretett volna, különböző kiegészítőkkel, melyet alapítványunk váltott valóra.

Édesanyjától  egy rövid köszönőlevelet kaptunk:

“Tisztelt Alapítvány!
Ezúton szeretnénk megköszönni hogy kisfiúnknak, Sámuelnek valóra váltották az álmát.

Most már ő is szégyenkezés nélkül csatlakozik az osztálytársaihoz, amikor biciklis túrára mennek, hiszen egy nagyon klassz biciklivel büszkélkedhet. Mindemellett terápiás eszköz is, mert a tekeréskor segít a tüdejében felgyülemlett váladék mobilizálásában.

Felejthetetlen emlék marad családunk számára az Önök által szervezett rendezvény is, ahol nagyvonalúan vendégül láttak és a festői környezetben fiúnk átvehette az ajándékát.
Üdvözlettel: Sámuel szülei”

seeman-samuel-03
seeman-samuel-02
seeman-samuel-01

Heindl Roland (16 éves)

Roland álma is valóra vált a 2018-as domonyvölgyi rendezvényünkön. A 16 éves Rolandnál B-sejtes lymphomát diagnosztizáltak orvosai. Nagyon kemény, sokáig tartó kemoterápiás kezeléseken van túl. Álma egy bicikli volt, amely sokat segíthet neki fizikai rehabilitációjában.

Roland anyukája írt nekünk egy rövid köszönőlevelet, illetve megosztott egy kedves pillanatot Rolanddal történő beszélgetéséből:

“Tisztelt Budai Úr!

Nagyon szépen köszönjük a vasárnapi domonyvölgyi rendezvény összes pillanatát és az ajándékot, amit Roli kapott. Elmondhatatlan a boldogság! Tegnap rettenetes fejfájás gyötörte, így kipróbálni még nem tudta, de a napokban reméljük sor kerül rá!

Amikor mentünk hazafelé Győrbe, beszélgettünk. Azt mondta Roli: “Tudod anya szeretnék egyszer én is itt állni úgy, hogy én tudjam egy kisgyerek álmát teljesíteni.” Nagyon remélem, hogy mi is tudunk majd adni abból, ami nekünk van!

Köszönjük: Heindl Roland és anyukája”

heindl-roland-01
heindl-roland-02

Zsákai Léna (2 éves)

Lencsinél 12 hónapos korában izomhypotóniát állapítottak meg orvosai. Nem tud felállni és járni. Születése óta az autók, a motorok, a terepjárók, repülők, mentő- és tűzoltóautók hatalmas rajongója. Álma egy elektromos kisautó, amit távirányítóval lehet irányítani, mert a lába túl gyenge, hogy a gázpedálokat használni tudja. Álma Jánki Tamásnak köszönhetően válhatott valóra.

Édesapja írt nekünk pár sort, hogy megköszönje segítségünket:

“Kedves Renátó, Kedves Álomvarázslók!

Örömmel tájékoztatunk Titeket, hogy Lencsi álma, a csodaszép elektromos autó, Álomvarázslónknak, Tamásnak köszönhetően megvalósult.

Tamás “tovább szőtte” Lencsi álmát és egy olyan autóval lepte meg, amiben még LCD kijelző is van, kislányunk azóta is oda-vissza van a boldogságtól

Az autó lett Lencsi fő bázisa, boldogsággal tele, önfeledten tekeri a kormányt kint a teraszon, az utcán vagy akár bent a lakásban.

Határtalan öröm nekünk, szülőknek az, hogy ilyen boldognak látjuk kislányunkat. Hálásan köszönjük Nektek és köszönjük Tamásnak,

hogy megvalósítottátok Lencsi álmát.

Lencsi szülei:
Évi és Gábor”

zsakai-lena-01
zsakai-lena-02
zsakai-lena-03
zsakai-lena-04
zsakai-lena-05

Bendes Zsófia (8,5 éves)

Zsófinál  2018 februárjában MDS-t (mielodiszpláziás szindrómát) diagnosztizáltak nála. Szeretett volna egy Nintendo 2 ds xl kézikonzolt, hozzá tartozó játékokkal, valamint xbox játékokat, hogy szabadidejében legyen mivel játszania.

Álma a Magyar Nemzeti Bank támogatásával valósulhatott meg.

Zsófi köszönő levele:

“Tisztelt Alapítvány!

Köszönöm szépen az ajándékokat (Nintendo és xbox játékok). Nagyon nagy örömet okozott, hogy megkaphattam, mert már betegségem előtt is vágytam rá. Az xbox-ot sajnos még nem tudom használni, mert még mindig a Demeter házban tartózkodom anyukámmal, de a nintendo játékot minden nap sokat és örömmel használom.”

bendes-zsofia-01
bendes-zsofia-02
bendes-zsofia-03
bendes-zsofia-04

Lenkes Máté Zoltán (7 éves)

Máté álma is megvalósult. A fiúnál 3 éves korában diagnosztizáltak ALL-t. Egy éven keresztül tartottak nála a kemoterápiás kezelések, amit nagyon nehezen viselt, közben több gyógyszerre is allergiás lett. Máté álma egy kis tv és egy régebbi xbox volt, hogy a sok szobában töltött idő könnyebben teljen. Az okos TV-t a Magyar Nemzeti Bank támogatásának köszönhetően kaphatta meg, az Xbox-ot pedig Széta Zsolt Álomvarázsló ajánlotta fel Máténak.

Széta Zsolt írt nekünk pár sort az Xbox átadása nyújtotta élményről:

“Kittivel, Máté anyukájával ma estére beszéltük meg a találkozót. Nagyon aranyos és barátságos család fogadott minket, jó volt látni ahogy a négy testvér szereti egymást. Máté nagyon örült az Xbox-nak, gyorsan belejött az autós játékba és úgy belemerült, hogy szinte ki sem lehetett billenteni a száguldásból. Hatalmas érzés volt látni az örömöt, az izgalmat, a meglepetést a gyerekek arcán. Nagyon jól éreztük magunkat az este, köszönjük, hogy segíthettünk. “

Máté anyukája is írt nekünk, hogy megköszönje segítségünket:

“Szeretnénk megköszönni Zsoltinak és Kittinek, hogy megajándékozták Máténkat, ezzel a nagyszerű ajándékkal. Máté nagyon örült neki, igaz egy kicsit félénk volt az elején, de ez gyorsan elmúlt. Az alapítványnak is meg szeretnénk köszönni a Tv-t is. Nagyon jó volt, hogy személyesen is tudtunk találkozni és beszélgetni Kittivel és Zsoltival. Ezzel a pár képpel szeretnénk megköszönni az ajándékokat.”

lenkes-mate-01
lenkes-mate-02
lenkes-mate-03
lenkes-mate-04

Tóth Dominik (3,5 éves)

Kedves Álomvarázslók! Jó hírünk van Dominik álma is megvalósult. Domi 3,5 éves, még 2017-ben diagnosztizáltak nála Fanconi-anemiát (csontvelőben lévő fehérvérsejt rosszindulatú elfajulása). Nagyon eleven, sokat rohangáló, jó kedélyű kisfiú volt, aki nagyon nehezen éli meg, hogy a mozgásában korlátozzák. Szeretett volna egy okos tv-t, hogy a kényszerű, szobában töltött idő gyorsabban teljen. Dominik álma a Magyar Nemzeti Bank támogatásával valósulhatott meg.

Dominik édesanyja írt nekünk pár sort, hogy megköszönje segítségünket:

“Kedves Álomvarázslók! Domi megkapta a tv-t, nagyon örül neki! Eleinte meg sem tudott szólalni, azonnal be kellett vinni a szobájába és mesét nézni rajta. Mindenkinek büszkélkedik vele, hogy mit kapott. Popcorn-nal az ölében nézi a kedvenc meséit és járműveit, közben nagyokat nevet.

Nagyon szépen köszönjük, hogy ekkora örömöt okoztak a kisfiúnknak! Köszönjük a munkájukat és azt, amit tesznek a gyerekekért és a mi kisfiúnkért!

toth-dominik-01
toth-dominik-02
toth-dominik-03
toth-dominik-04

Czékmány Hanna (2,5 éves)

Avalon Park jóvoltából ismét megvalósult egy kislány álma. Az Avalon Park egy jótékonysági estet szervezett, melynek bevételéből megvalósította Hanna álmát. Hannácska egy smartrike tricikli 5in1 és Bogyó és Babócás filmeket és játékokat szeretett volna. Köszönet az Avalon Parknak ezért a csodás kezdeményezésért, reméljük a jövőben is tudunk majd közösen álmot varázsolni!

Az Avalon Park története:

Néhány hónapja találtam rá a “Váltsd Valóra Te is Egy Beteg Gyermek Álmát” oldalra. Azonnal éreztem, hogy az Avalon Park is segíteni fog, hiszen a vezetőségben mindenki Álomvarázsló. Szerveztünk egy jótékonysági Hófehér Angyali Vacsorát. Az esemény bevételének a húsz százalékát felajánlottuk Hanna családjának. Nagyon sok vendég érkezett, szeretett volna mindenki Avalon Angyal lenni és a fogyasztásával örömet okozni a kis Tündérlánynak. Az est végére a pincérek is Álomvarázslókká váltak. A teljes borravalójukról lemondtak a javukra. Az összegyűjtött összegből megvettük a megálmodott triciklit, valamint a Bogyó és Babócás játékokat. Reméljük a fennmaradó részből pedig hozzá tudtunk járulni a kislány fejlesztéséhez.

Egy szép, napsütéses őszi napon mentünk el Hannának átadni az ajándékokat Nagyútra. Takaros házban fogadott minket a család. Sok finomsággal készültek, megindító volt a kedvességünk. Sajnos Hanna fél az idegenektől, ezért nem tudtunk összebarátkozni vele, de nagyon örülünk, hogy megismertük őket, megható volt látni azt az emberfeletti energiát és szeretet, amit beleadnak Hanna gyógyulásába.

Üdvözlettel: az Avalon Angyalok, és az Avalon Park teljes csapata nevében Áfra Marietta, marketing manager”

Anyuka köszönő levele

“Leírhatatlan érzést és boldogságot varázsoltatok az arcunkra amikor megtudtuk hogy teljesülni fog Hannának kívánt álmunk.Nagyon szépen köszönjük, hogy összehoztatok a mi Álomvarázslónkkal Azon a bizonyos keddi napon amikor megállt a házunk előtt egy autó és már első látásra is két nagyon barátságos és kedves ember szállt ki belőle nagyon jó érzés fogott el bennünket ..Bár Hanna szokásához hiven elég sírós hangulatában volt, így nem igazán tudtuk akkor még megmutatni neki az angyalaink által hozott triciklit. Igazából még most is csak barátkozunk vele.De hiszem hogy sikerülni fog és sikerül megszerettetni vele a biciklit .A Bogyó és Babócás dolgokért külön köszönet .Nagyon szépen köszönjük az Alapítványuknak és az Álomvarázslónak! Sosem hittük volna, hogy ennyire jó emberek vannak!!!”: Nagy, nagy szeretettel Hanna és anyukája.”

czekmany-hanna-01
czekmany-hanna-02
czekmany-hanna-03
czekmany-hanna-04

Zsigár Valentina Anna (3,5 éves)

 Valentina a leukémia egy ritka fajtájával született. Születése után 5 nappal el kellett kezdeni nála a kemoterápiás kezeléseket. 6 hónapos korában egy csontvelő transzplantáción esett át. Az orvosok szerint csoda, hogy életben van a kislány. Valentina megpróbáltatásai nem értek véget csecsemő korában, műtéte óta epilepsziás rohamok gyötrik folyamatosan.  Az orvosok szerint csoda, hogy életben van a kislány.  Álma egy laptop volt, amin kedvenc meséit tudná nézni. Hála Füzesi Gábornak, aki annak ellenére, hogy Amerikában él, figyelemmel kíséri oldalunkat és fontosnak érzi az embereken való segítséget.

Álomvarázslónk, Füzesi Gábor írt nekünk pár sort, miért érezte úgy, hogy Valentina álmát valóra szeretné váltani:

“Hogy mi ösztönzött? Mi vezérelt eddig? Igazából nem tudom leírni. Talán minden emberben ott lakozik egyfajta szeretet, egyfajta tenni akarás, hogy embertársán, gyermekeken, családokon segítsen. Mindig bennem volt. Adni akarok! Adni, csak úgy önzetlenül s nem várni érte semmit. Elég volt csak a szemébe nézni s azon gondolkodni, hogy mily kegyetlen is az élet… és mi emberek, akik egészségesek vagyunk, képesek vagyunk eltaposni a másikat, figyelmen kívül hagyni, véleményeket alkotni anélkül, hogy ismernénk egymást vagy hogy belegondolnánk a másik helyzetébe.  Úgy gondolom a mai világból hiányzik a jóság, a törődés, az egymás iránti felelősség. Talán valahogy így jutottam el ez idáig, s gondoltam növelem a jó cselekedetek számát. Bevallom: jó érzés.

“Emlékezz mindenre, aminek örültél, ami jó volt, emlékezz arra, amit érted tettek, a nehéz órákra, amelyek szerencsésen elmúltak, és azokra, akik segítettek abban, hogy elmúljanak. Emlékezz arra, hogy segíteni kell azokon, akik rászorulnak. Emlékezz arra, hogy önzetlen légy, fáradhatatlan, becsületes, igazmondó és önfeláldozó. Felejtsd el, ha félsz! Felejtsd el, ha gonosz indulataid vannak! Emlékezz arra, hogy mi a jó, és sose felejtsd el, hogy csak jót szabad tenned, ártanod soha.”

Szabó Magda

Valentina, neked pedig azt kívánom: Váljanak valóra legszebb álmaid,hozza az élet mosoly-órák százait. Könnyed, csak a boldogságtól legyen, könnyű harmatként lépj völgyön, s hegyen.

Köszönöm az alapítványnak, hogy valóra válthattam egy beteg gyermek álmát, hogy Álomvarázsló lehettem. Füzesi Gábor”

Valentina anyukája írt nekünk pár sort, hogy megköszönje munkánkat:

“Nagyon szépen köszönöm a segítségüket, hogy segítettek a kislányom álmát valóra váltani. Szép az Önök munkája, ahogy tudnak segíteni a beteg kisgyerekeknek. Látni az örömöt a gyermekem arcán. Külön köszönet annak, aki teljesítette a kislányom álmát: Füzesi Gábornak, hogy valóra váltotta lányom álmát. Nagyon szépen köszönöm! “

zsigar-valentina-01
zsigar-valentina-02

Kapus Krisztián (12 éves)

Jó hírünk van, egy újabb álom vált valóra. Krisztiánt leukémiával (ALL) diagnosztizálták. 2017 karácsonya óta betegeskedik és sok időt töltött már kórházban. Álma egy GoPro volt, melyet a Magyar Nemzeti Bank segítségének köszönhetően valóra tudtunk váltani. Krisztián nagy örömmel vette át ajándékát és a következő levelet írta nekünk:

„Tisztelt Alapítvány!

Nagyon szépen köszönöm, megkaptam a kamerát. Szeretek biciklizni és túrázni, így a Goproval rengeteg fényképet és videót tudok készíteni. Sőt majd a gyógyulásom után, a strandon is tudok fotózni.

Kapus Krisztián”

kapus-krisztian-01
kapus-krisztian-02

Szabó Levente  (5 éves)

Még egy álom valóra vált. Nagyon szépen köszönjük a Veresegyházi East Line Air Team-nek, Csepi Anikónak és Csepi Lászlónak, hogy valósággá váltották Levi álmát és elvitték egy sétarepülésre. Levi JMML leukémiás kis beteg.

A Csepi család írt nekünk pár sort:

“Kedves Ments Életet Közhasznú Alapítvány!

Szeretném megköszönni azt az alázatos munkát, amit fáradhatatlanul végeznek azért, hogy mosolyt csaljanak a gyermekek arcára.Teljesen véletlenül jutottam el az Önök oldalára, ahová éppen aznap tették fel Levi kívánságát, aki “imádja a repülőket és szeretne sétarepülni”. Mintha konkrétan meg lettünk volna “szólítva”, ugyanis van egy kis repülőterünk, ahol sétarepüléssel foglalkozunk. Írtam egy üzenetet és már hívott is Budai László Úr az Alapítvány részéről. Mesélt Leviről, az álmáról. Édesanyaként nagyon megérintett a története. A férjemmel otthon meséltünk a gyerekeinknek Leviről. Eszti és Nóri is szeretett volna valamivel örömet szerezni neki. Kitalálták, hogy kihozzák a reptérre a kis pónijukat, hátha lesz kedve Levinek vagy az öccsének lovagolni. Budai Úrtól azt is megtudtuk, hogy Levi álma még egy roller. A lányok nagy örömmel ajándékoztak neki egyet.

Izgatottan vártuk Levit és családját a megbeszélt időpontban a repülőtéren. Végtelenül kedves, összetartó családot ismertünk meg. Levi álma megvalósult, repült! A lányok átadták a rollert, ott volt a póni. Levi mosolygott! Egy tökéletes délelőtt volt.

Újra beigazolódott “jobb adni, mint kapni”! Mert nem az ajándék nagysága vagy értéke határozza meg, hogy milyen nagy boldogságot tud okozni az ember.

Arra biztatnék mindenkit, hogy akarja átélni ezt az élményt, látni a másik arcán az örömet, boldogságot!

Köszönjük, hogy részesei lehettünk!

Drága Levi!

Szívből kívánunk Neked és családodnak minden jót!

Ölelünk: Csepi család”

 

Anyuka is írt nekünk pár sort, hogy megköszönje segítségünket:

“Szeretnénk megköszönni az alapítványnak, nektek és a Veresegyházi East Line Air Team-nek vagyis Csepi Anikónak és a pilótának Csepi Lászlónak, hogy Levi álma megvalósulhatott, és részt vehettünk az egész családdal egy sétarepülésen. Levi addig a napig nem tudott róla mi vár rá, hatalmas boldogság volt a számára, hogy végre kipróbálhatta a repülést. Nagyon szép délelőttöt töltöttünk el Anikóékkal, nagyon kedvesek voltak és igyekeztek mindenben Levi és a kistesója kedvében járni. Levi még indulás előtt egy rollert is kapott tőlük ajándékba, és azért a pónit is megsimogatták a végére. Nagyon kedves embereket ismertünk meg, ha arra járunk mindenképpen meg fogjuk őket látogatni újra.

Még egyszer nagyon köszönjük a lehetőséget, egy szép emlék maradt meg bennünk, ezt Levi egy rajzzal meg is örökítette, mi meg persze pár fényképpel.

szabo-levi-01
dav
szabo-levi-03
szabo-levi-04

Fényes György Márton (15 éves)

Gyurit 2018.  március óta kezelik a Heim Pál Gyermekkórházban leukémiával (AML – akut mieloid leukémia,). A család nehéz körülmények között él, anyukája egyedül neveli.

Gyuri álma egy Huawei P20 lite okostelefon, melyet Nagy Zsuzsanna váltotta valóra.

fenyes-gyorgy-01

Bogdán Dzsesszika (12 éves)

Dzsesszikánál az orvosok 2018-ban állapították meg, hogy leukémiás. Nehéz körülmények között kellett felnevelkednie. Dzsesszi egy szép, kedves, szerény és okos lány és ő is eléggé megszenvedte az eddigi kezeléseit. A kislánynak nincs saját szekrénye , így egy nagy gardróbszekrény volt az álma, melyet Ochtinszki  Krisztina  és párja teljesített.

Exif_JPEG_420

Fekete András Márk (13 éves)

Ewing Sarcomaval kezelt Andris álma az volt, hogy négy testvérével és a szüleivel eltölthessen egy hosszú hétvégét és meglátogathassanak egy élményfürdőt. Andris egyszer már járt Sárváron a fürdőben és azóta is azt a napot emlegette. A kérés teljesítésére ketten is jelentkeztek. Az egerszalóki Piroska Panzió tulajdonosai a szállást és az ellátást ajánlották fel, a Hotel Cascade pedig az élményfürdőbe való látogatásról gondoskodott. A szülők elmondása szerint mindkét “Álomvarázsló” szeretettel és nagy odaadással fáradozott azon, hogy Andris és családja számára felejthetetlen élmény maradjon ez a hétvége.

fekete-andris
fekete-andras-02
fekete-andras-03

Budai Virág (15 éves)

Virágnál 2015-ben Erwing sarcoma-t diagnosztizáltak. A kezelések során térdcsontját ki kellett venni, azóta azt protézissel pótolták. Álma egy Iphone SE telefon volt. Köszönjük az álom valóra váltását támogatónknak, a Magyar Nemzeti Banknak, és külön köszönet jár Nagy Attilának, aki most is gondoskodott arról, hogy Virághoz eljusson a készülék.

Írt nekünk pár sort, hogy kifejezze örömét:

“Kedves Ments Életet Alapítvány!

A mai napon teljesült a kívánságom, ugyanis megkaptam az Iphone SE telefont. Boldog vagyok,  hogy teljesült az álmom, mert így könnyebben tudom tartani a kapcsolatot a barátaimmal és a családommal mikor Budapesten vagyok a kórházban. Ezúton szeretném megköszönni Önöknek hogy segítettek álmom megvalósulásában. Köszönettel: Budai Virág”

budai-virag-01
budai-virag-02
budai-virag-03

Czidra Dominika (6 éves)

Dominika jobb veséjén 2018  májusban Wilms-tumort diagnosztizáltak. Álma valóra vált, köszönhetően a Magyar Nemzeti Bank felajánlásának. A kislány egy laptopot szeretett volna, hogy meséket tudjon nézni és tartani tudja a kapcsolatot barátaival a kórház falain belül is.

Dominika édesanyja írt nekünk pár sort:

“Tisztelt Alapítvány!

Köszönjük mindazon emberek önzetlen segítségét, akik hozzájárultak ahhoz, hogy lányunk álma valóra váljon. A laptop használatának elsajátítása 10 perc alatt sikerült. Ma már napi rendszerességgel használja önállóan. A legutóbbi kezelésünk hosszadalmas várakozása is röpke kis időnek tűnt kedvenc meséink nézése alatt.

Köszönjük kislányunk álmának megvalósítójának és az alapítványnak, hogy gyermekünk könnyebben tudja megélni ezeket a napokat, és hogy büszke laptop tulajdonosként nézheti kedvenc videóit!“

czidra-dominika-01
czidra-dominika-02

Pesti Eszter Erzsébet (14 éves)

Esztert rosszindulatú csírasejtes agydaganat miatt műtötték 2017-ben.

Álma egy Nikon fényképezőgép volt, amit a Nikon magyarországi képviselete valósított meg. Köszönjük a Nikonnak és Balajti Mariannak, aki létrehozta a kapcsolatot az Alapítvány és a Nikon között.

Balajti Mariann írt nekünk néhány sort:

“Hatalmas hírrel jöttem. Örüljetek, kérlek velem! A Ments Életet Alapítvány, „Válts valóra te is egy beteg gyerek álmát” kezdeményezésre kapott egy megható kérést. Egy édes pici lány, Pesti Eszter legnagyobb álma az volt, hogy egy tükörreflexes gépe legyen, mert imád fotózni. Ahogy értesültem erről, azonnal szívügyemnek éreztem (imádom a munkám és elképzelni sem tudnám már az életem fényképezőgép nélkül). A lehetetlennel dacolva megkerestem a Nikon-t, hogy segítsenek valamilyen formában, ha lehetséges. Az élet tökéletesen vezette a kezem, mert a levél egy tündéri hölgynél landolt, aki maximális segítséget nyújtott és a cég vállszélességgel az ügy mellé állt (nem véletlen, hogy fanatikus Nikon rajongó vagyok). Képzeljétek ajándékba nem csak egy gépet kapott Eszter, hanem objektívet, táskát, memória kártyát is. Esztinek ma teljesült az álma és végre olyan képeket készíthet amilyeneket mindig is szeretett volna. Kedves Pesti Eszter kívánjuk, legyen sok örömöd a képek készítésében és adjon sok-sok erőt! Kedves Pesti Lászlóné köszönjük a csodálatos fogadtatást! Minden tiszteletem a Nikon-é, aki nem csak a gépek gyártásában jár elöl, de a társadalmi szerepvállalásban is.

Az életben a csodát szeretem a legjobban, mert az nem terem, mint egy alma, hanem mi magunk alkotjuk meg.”

Eszter nagyon boldog volt, hogy hobbiját mostantól komoly szinten művelheti. Írt nekünk Ő is egy rövid levelet:

“Sziasztok! Eszter vagyok, 2017. december 17-én derült ki a betegségem okozója, egy csírasejtes agydaganat. Megoperáltak, túl vagyok a kemoterápián, és a sugárkezelésen. A körülményekhez képest jól érzem magam. Nagyon szeretem az állatokat és a természetet. Hobbim a fényképezés, de csak egy régi, egyszerű gépem volt. Szerettem volna egy olyan gépet, amivel jobb, komolyabb képeket lehet készíteni. El sem tudom mondani milyen örömet szerzett az Alapítvány, Balajti Marian és a Nikon munkatársai, akik teljesítették az álmom, egy Nikon fényképezőgépet, objektívvel, táskával, és memóriakártyával.”

pesti-eszter-01
pesti-eszter-02
pesti-eszter-03
pesti-eszter-04

Kása Orsolya (10 éves)

Orsolya agydaganattal született, világra érkezése után 20 nappal távolították el a daganatot részlegesen a fejecskéjéből. A műtét után a központi idegrendszere sérült, mai napig nem tud semmilyen önálló mozgást végezni, beszélni sem tud, csak pár szó erejéig. Édesanyja azt látta rajta, hogy Orsi a telefonon szeret meséket, zenés videókat nézni. Ezért szeretett volna lányának egy új laptopot.

Egy nagyon kedves hölgy váltotta valóra Orsika álmát. Írt nekünk pár sort miért gondolta, hogy segíteni szeretne:

“Azt hiszem nem vagyok egyedül azzal, hogy néha túl agyalom az életemet és a gondjaimat, ahelyett hogy örülnék annak, amim van. Sokszor ezek annyira maguktól értetődő természetes dolgok, pedig sokaknak sajnos egyáltalán nem az… Elég bekapcsolni a tévét és az embernek összeszorul a szíve a sok nehéz sorsú, alapvető szükségletet nélkülöző élet láttán. Különösen érzékenyen érint mióta anya lettem. Szerencsére az Önök segítségével mindenki a maga módján könnyen segíthet picit jobbá tenni a világot. Boldog vagyok, hogy tudtam segíteni Orsinak és bízom benne, hogy sok örömét leli benne.”

Orsi anyukája nagyon boldog, hogy lánya most már nyugodtan tud meséket nézni, írt nekünk egy rövid köszönőlevelet:

“Kedves Ments Életet Közhasznú Alapítvány!

Nagyon szépen köszönjük, hogy Orsi álmát megvalósították és megkapta a laptopot, amit kértünk önököl. Ezzel boldoggá tették Orsikát, azóta folyamatos kéri, hogy kapcsoljam be neki. Mindig azt hajtogatja, hogy: ”add ide”. Külön köszönjük a jólelkű támogatónknak a támogatását.

Üdvözlettel: Kásáné Edit.”

kasa-orsolya-01
kasa-orsolya-02
kasa-orsolya-03
kasa-orsolya-04

Tripe Martin  (9 éves)

Martinnak agytumora volt, több műtéten esett át mire eltávolították Álma egy új laptop volt, amit hat nagyon kedves hölgy összefogásával sikerült megvalósítani. Köszönjük Demjén Szilviának, Kőrössy Rékának, Korona Viviennek, Évi M. Jázminnak, Orbán Angélának és Corrieri-Fero Zitának a nagylelkű felajánlásaikkal lehetővé tették Martin álmának megvalósulását.

A lányok gyorsan és nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a laptop kiválasztásába. Napokon belül kiválasztottak és megrendeltek egy laptopot. Fontosnak érezték a fiúval való kommunikációt, ezért küldtek neki egy kedves levelet:

“Drága Martin! Tudtad, hogy a neved, amit anyukád és apukád választott Neked, azt jelenti: harcos? Hallottunk róla, hogy Telekgerendáson lakik egy kis harcos, aki most éppen egy betegséggel küzd nagyon bátran, mint az igazi harcosok. Hallottuk azt is, hogy ennek a kis harcosnak nagy álma, hogy legyen egy új laptopja, amin tud tanulni és beszélgetni a barátaival. Fogadd tőlünk szeretettel ezt a laptopot és maradj mindig olyan bátor, mint amilyen most vagy! Mint ahogyan a mesékben, úgy a valóságban is mindig győznek az igazi harcosok, Te is le fogod győzni a betegséged, ezt sose felejtsd el! Mindig mondd ki, ha van egy álmod, mert sosem lehet tudni, hogy kik fogják valóra váltani!”

Leírták nekünk mi hajtotta őket abban, hogy egy számukra akkor még idegen kisfiún segítsenek:

“Hogy van-e a másokon való segítésnek motivációja? Azt gondoljuk, nincsen. Sok mindenre lehet motivációt találni az életben: karrierépítésre, célok elérésére. De arra, hogy segítsünk egy gyermeken, akinek az életéből egy betegséggel való küzdelem során éppen a gyermekkor hiányzik…arra nem motivációt találtunk. Az érzést találtuk meg önmagunkban, hogy van lehetőségünk arra, amire Martinnak és családjának sajnos kevésbé volt. Lehetőséget szerettünk volna adni. Lehetőséget arra, hogy tudjon hinni benne: az álmai valóra válhatnak. Eközben pedig mi magunk talán többet kaptunk, mint Ő. Köszönjük, hogy segíthettünk!”

Martin nagyon boldog volt, amikor megkapta a laptopját. Azt mondta, neki igazi kis angyalkák segítettek. Édesanyja írt a lányoknak és nekünk is pár sort, hogy megköszönje segítségünket:

“Kedves Támogatók!

Tegnap reggel Martinka egy csodálatos napra, a csomagszállító autó dudálására ébredt. A postás bácsi, egy nagy lapos dobozt adott a kisfiam kezébe. Bevittük a házba és kis segítséggel kicsomagolta. Majd folyamatosan ezt mondogatta: “Ezt nem hiszem el!” Nagy örömében, majd ki ugrott a bőréből. A csomagban volt egy szép képeslap és egy nagyon szép és nagyon megható levél! Ezt külön köszönjük a Kedves Támogatóknak! A nap folyamán, Martinkával felváltva és együtt is többször elolvastuk. És szerintem még nagyon sokszor, fogjuk elolvasni. Azt mondta, hogy nagyon boldog, ez élete legszebb napja! Éjszakára, óvatosan, a kis íróasztala zárható fiókjába tette a laptopot, a kulcsot pedig a párnája alá. Nagyon köszönjük továbbá Demjén Szilvia kedves fiának (a keresztnevét sajnos még nem tudom) a profi beállításokat!

“Egy fával kezdődik az erdő, Egy mosollyal kezdődik a barátság,
Egy segítő kéz felemeli a lelket,…”

Mindenkinek külön köszönjük, hogy a drága idejéből időt szakított arra, hogy ez a nagy álom ilyen gyorsan és maximálisan beteljesülhetett! Mindenkinek jó egészséget, hosszú és boldog életet, sok családjaikkal töltött, örömteli pillanatot kívánunk!

TISZTELETTEL ÉS HÁLÁS KÖSZÖNETTEL:
Martinka & Mária”

triple-martin-01
triple-martin-02
triple-martin-03

Szutter László Lénárd  (7 éves)

Lacikánál  2016.12.07. akut limfoid leukémiát (ALL) diagnosztizálták.

Álma Magyar Honvédség segítségének köszönhetően egy Xbox One volt, amit Németh Szilárd adott  neki. Öccsével együtt katonák szeretnének lenni, ezért meglepetésként az átadáson egy igazi katona is részt vett, a kisfiú és testvére legnagyobb örömére.

Édesanyja köszönő levele:

„Kedves Ments Élet Alapítvány!

Leírhatatlan érzést és boldogságot varázsoltatok a mi kis Lacikánk és persze kis öccse arcára azzal, hogy Lacika álmát valóra tudtátok váltani. Azóta az Xbox le sem áll, hatalmas az öröm és szinte teljesen biztos benne, hogy katona lesz az öcsivel együtt. Nagyon szépen köszönjük, hogy összehoztatok a mi Álomvarázslónkkal és köszönjük az élményt, hogy valódi katonával is találkozhattak a fiúk.”

szutter-laszlo-01
szutter-laszlo-02
szutter-laszlo-03
szutter-laszlo-04

Orsós Brigitta  (6 éves)

Örömmel tudatjuk veletek, hogy Brigitta álma is megvalósult. Brigi születése óta egy gyógyíthatatlan betegségben szenved (Cisztás Fibrózis). A betegsége miatt a kislánynak rendszeresen kell kórházba járnia különböző kezelésekre és műtétekre. Brigitta álma egy piros laptop volt, amit a sok-sok kórházban töltött óra alatt is tud használni mesék nézésére. A család nagyon boldog és hálás volt. Köszönjük a Reál Élelmiszerláncnak, hogy a boltjaikban kihelyezett perselyeknek köszönhetően, valóra válthattuk Brigi álmát!

orsos-brigitta

Tóth Lili  (6 éves)

Lili álma is valóra vált. A kislány karjában találtak egy daganatot, amit egy 10 hónapos kemoterápiás kezelés követett. Műtétje során a bal lábából kivett szárkapocscsontot helyezték be a jobb felső karjába. Lili vágya egy elektromos kisautó volt, amit Bodrogi Anita váltott valóra.

Anita levele:

„ Először is szeretném megköszönni nektek a lehetőséget, hogy én is álomvarázslóvá válhattam. Mikor megláttam Lili történetét, már tudtam, hogy valóra szeretném váltani az álmát. Mikor felvettem veletek a kapcsolatot és megtudtam, hogy én vagyok az első aki jelentkezett Lili álmának megvalósítására, nagyon boldog voltam. Izgatott voltam, hiszen tudtam, hogy csodálatos élmény vár rám. Az érzés, mikor megláttam Lilit, leírhatatlan számomra. Szavakkal nehéz kifejezni amit akkor éreztem, mikor átadtam az ajándékot Lilinek. Nagyon boldog voltam, és legalább annyira izgatott voltam mint Ő. Félénk volt nagyon, de tudtam, hogy nagyon boldog, ahogy az autóra nézett csillogtak a szemei. Köszönöm még egyszer, hogy lehetőséget kaptam tőletek arra, hogy egy beteg kislánynak az álmát valóra válthattam.”

Lili édesanyjának  köszönő levele

„Köszönjük szépen a lehetőséget, az Álomvarázsló teljesítette Lili kívánságát! Pénteken megkapta az elektromos kisautót. Átvételkor nagyon szégyenlős volt, akkor nem is mert beleülni, azóta viszont ki sem akar szállni belőle! Hatalmas az öröm és a boldogság! Nagyon szépen köszönjük az Alapítványuknak és az Álomvarázslónak! Megható, hogy ennyire jó emberek vannak!!!”

toth-lili-01
toth-lili-02
toth-lili-03

Both Marcell (13 éves)

Marcell egy nagyon ritka és súlyos genetikai betegségben szenved.  Az MRI vizsgálatok után kiderült, Marcellnak kreatin transzfer hiány nevű betegsége van. Ezt a ritka betegséget többek között megkésett beszédfejlődés, viselkedészavar kíséri. Jelenleg speciális iskolába jár. Marci nagyon szeret fürdeni és próbál úszni, de viselkedési problémái miatt fürdőhelyekre nem tudunk vele járni, mert sajnos kinéznek minket. Marci nagyon szeretne egy merev falú medencét, hogy az udvarunkban, ahogy ő mondja tudjon „tucsizni”, anélkül hogy bármi bántás érné. Álmát a Magyar Nemzeti Bank támogatásából sikerült megvalósítani

Marcell anyukája írt nekünk egy rövid köszönőlevelet:

Kedves Alapítvány!
Megkaptuk a medencét, amit Marcell nevében nagyon köszönünk. Már a medence összeállítását is nagyon nagy izgalommal várta Marcus. A két nap míg kivártuk a megfelelő vízhőmérsékletet egy örökkévalóságnak tűnt, bár a jó időnek köszönhetõen hamar birtokba vehette. Azóta naponta legalább három alkalommal fürdik benne.
Köszönjük szépen ezt az önzetlen segítséget a Magyar Nemzeti Banknak, nagyon nagy örömet okozott vele. Természetesen köszönjük a Ments Életet Közhasznú Alapítványnak is.
Köszönettel: Marcell és családja “

both-marcell-01
both-marcell-02
both-marcell-03

Szellő Roland (16 éves)

Rolandnál 2018 februárjában diagnosztizáltak high-grade dedifferenciált, nem klasszifikálható kereksejtes sarcomát. Sok időt kell majd otthon tölteni, álma egy Xbox One különböző kiegészítőkkel, melyet az Xbox One (Hungary) és a Ments Életet Közhasznú Alapítvány összefogásával sikerült megvalósítani. Köszönjük az Xbox One (Hungary) csoport tagjainak nagylelkű felajánlását és Hilgier Armand, a csoport egyik adminisztrátorának a koordinációját.

Hilgier Armand, aki sokat tett  a szervezésben, írt nekünk pár sort az átadás élményéről: Csoportunk 4 éve alakult és azóta több mint 30 ezer tagunk nyújt többnyire technikai segítséget egymásnak. Több csoporttag is felfigyelt az alapítvány posztjára Rolandról. Rövid egyeztetés után példátlan gyorsasággal tudott közösségünk mozgósítani, két nap alatt sikerült összegyűjtenünk az összeget Roland álmára, egy játékkonzolra és hozzátartozó kiegészítőkre. Az alapítvány jóvoltából személyesen is volt szerencsém találkozni Rolanddal, akinek ezúttal is jó játékot kívánunk az Xbox One ([Hungary) csoport nevében”

Roland nagyon boldog volt, amikor megkapta ajándékát, azóta folyton azzal játszik. Írt az Xbox csoportnak és nekünk is pár sort, hogy megköszönje álma valóra váltását:”Nagyon szépen köszönöm mind, az Alapítványnak mind, az Xboxos csoport fiú tagjainak. Nagyon örülök neki. Nagy örömmel használom.”

szello-roland-01
szello-roland-02

Ács Zsanett (8 éves)

Zsanettet 2017 márciusa óta kezelik rosszindulatú agytörzsi daganattal Mai napig kemoterápiás gyógyszereket szed, 41 sugárkezelésen van túl. Idén 11 sugárkezelést kapott, szép hosszú vörös haja kihullott, járni is csak nehezen tud. Szülei nehéz anyagi körülmények között élnek, ezt csak bonyolítja, hogy Kecskemétről kell feljárniuk Budapestre a kezelések idején. Zsanika gyakran néz a tv-ben meséket, a kedvence a Mása és a medve mese. Álma, hogy ezzel a mesével kapcsolatos játékai legyenek és ezeket gyűjtené.

Az alapítvány ötlete alapján gyűjtést kezdeményeztünk, hogy  minél több játékot kaphasson. A 2018. július 15.-ig érkezett játékokat és egyéb beérkező Mása és a Medve tárgyakat elvittük Zsanettnek.

Kedves Álomvarázslók, nélkületek ilyen nagy mennyiségű játékkal nem lephettük volna meg Zsanettet. Köszönjük nagylelkű felajánlását Nagy Katalinnak, Rosta Barbarának, a Katona családnak, Adonyi Adriennek, Horváth Istvánnak, Kempf  Zsuzsannának, Tollas Jánosnénak, Marly Szabónak (aki a konyhát vette meg Zsaninak, ami az eredeti álma volt), Czinege Krisztina Lillának, Varga Renátónak, Tóth Brigittának, Papp Renátának és Nagy Attilának. Csodás napokat szereztetek egy kislánynak!  🙂

Zsanett édesanyja írt is pár sort, hogy megköszönhesse az Álomvarázslóknak ezt a csodálatos összefogását:
“Nagyon szépen köszönjük a sok szép ajándékot. Zsanika örült neki nagyon.  Játszunk is és nézzük is a meséket. Igaz a képeken ez azért nem látszik annyira, mert jelen pillanatban nagyon gyenge. De majd erőre fog kapni és akkor reggeltől estig játszani fog és meséket nézni. Szép napot kívánok mindenkinek!”

acs-zsanett-01
acs-zsanett-02
acs-zsanett-03

Pestovics Vivien (7 éves)

Vivien gyógyíthatatlan betegségben: Cisztás fibrózisban szenved.  Vivien álma egy kerti játszótér volt. Az álmot Szávai Szilvia szervezésében a Bindu Jógaközpont gyakorlói, közösségi összefogással valósították meg. “Egyszerűen nem találok szavakat. Nagyon meghatódtam és örülök, hogy a gyakorlóimmal jobbá tehettük ennek a kislánynak az életét. Számomra jó érzés adni, ezért is fogalmazódott meg bennem, hogy szeretnék sok-sok embernek segíteni a lehetőségeimhez mérten.

Jógaoktató vagyok, ezért a jóga eszközét szerettem volna igénybe venni ahhoz, hogy segíteni tudjak beteg gyermekeknek illetve egyúttal a a stúdiómba járó gyakorlókat szerettem volna megajándékozni egy jógagyakorlással. Innen jött az ötlet, hogy tartok egy napfelkeltés, bárki számára igénybe vehető gyakorlást, amikor is én nem lemondok az oktatói díjról, amit erre szánnak a gyakorlók, azt adományként adjuk tovább. Így közös erővel nagyobb segítséget tudunk nyújtani. Kb. 40 ember vett részt hajnali 5 órakor ezen a gyakorláson, csak azért, hogy segíthessen. Számomra ez azért is csoda, hiszen azt tapasztalom, hogy nagy a közöny egymás iránt, nehéz az embereket kimozdítani a komfortzónájukból. De bízom benne, hogy egyre többen érzik annak szükségét, hogy felelősséget vállaljunk egymás iránt, hogy érzékenyebbek legyünk a rászorulók felé.

Hálásan köszönöm a MENTS ÉLETET ALAPÍTVÁNY-nak, hogy munkájukkal hozzájárulnak beteg gyermekek álmainak teljesítéséhez. Köszönöm a Bindu Jógaközpont gyakorlóinak, hogy részt vettek, hogy adakoztak, hogy támogattak ebben az ötletben! Remélem boldog vagy kicsi lány!”    Szávai Szilvia

És a köszönő levél: Tisztelt Ments Életet Közhasznú Alapítvány csapata, kedves Szilvia, drága jóga közösség!

Szeretnénk nagyon szépen megköszönni, hogy Vivien álma valóra válhatott. Csak akkor tudta meg, mikor a játszótér összerakása elkezdődött. Addig el sem hitte, míg az utolsó csavar a helyére nem került. Nagyon boldog és testvére is az, hogy együtt játszhatnak ezen a szuper játszótéren. Vivi álma ez volt, hinta csúszdával, ahol kedvére játszhatnak testvérével.A sok kórházi kezelés és a rengeteg itthoni kezelés miatt olykor belefásultan viseli a dolgokat, sokszor unatkozott, kedvetlenül kezdett dolgokba. A játszótérről régóta álmodozott, sokat beszélt róla. Azt mondta nem túl régen, hogy sajnos mi úgysem tudjuk megvenni ezt, de azért olyan jó lenne..  Ekkor gondoltunk arra, hogy az Önök segítségét kérjük, és reménykedtünk abban, hogy Vivien kívánsága meghallgatásra és támogatóra talál.Hálásak vagyunk, amiért az álom valósággá vált.Vivien azóta csak játszik és játszik. Kedvence lett a hinta és a favár, nagyon boldogan és önfeledten tud játszani. Viviennek nagyon fontos a mozgás is, tegnap, a sok szaladgálás után már észrevehető volt a tüdejében lévő váladék elmozdulása, ami nagyon jó dolog. Így nem csak Vivien álma valósulhatott meg, de egy nagyon hatékony terápiás eszközt is kaphattunk, amely nem csak sok sok örömöt, gondtalan játékot jelent, hanem az állapotának megőrzéséhez is hozzájárul a sok mozgás segítségével.Nagyon, nagyon szépen köszönjük még egyszer, hogy Önök a gyermekek mosolyáért dolgoznak és álmokat valósítanak meg. Már az én kislányom álma is valósággá vált, kívánjuk szeretettel, hogy nagyon sok gyermek álmát valóra tudják váltani és ezért cserébe sok sok mosolyt kapjanak.Kívánunk nemes lelkű munkájukhoz sok sikert, erőt, kiváló egészséget és minden jót! 

Hálás szívvel és tisztelettel:

Sinka Anikó és családja

pestovics-vivien-01
pestovics-vivien-02

Csupor Ádám Csongor  (12 éves)

Ádám egy győri kisfiú, akit jóindulatú agydaganattal műtöttek, minek következtében a jobb szemére elvesztette a látását. A kisfiú álma, hogy két testérével és az apukájával (aki egyedül neveli őket!) ellátogathasson Bécsbe a Schönbrunni Állatkertbe.

 Ezúttal Bécsben élő magyarok voltak az álomvarázslók. Természetesen nem csak Ádám utazhatott el Ausztriába, hanem a testvérei és az apukájuk is, aki egyedül neveli a fiúkat. A Schönbrunni kastély megtekintése után a fő program az állatkert látogatás volt. A srácok az állatok etetése mellett talán azt élvezték a legjobban, hogy nagyszerűen tudták használni a gyakorlatban az iskolában tanult német nyelvet. A rengeteg látnivaló megtekintése és egy autentikus bécsi ebéd (wiener schnitzel) elfogyasztása után egy sövényekből kialakított labirintusban kalandoztak a gyerekek.

Az alábbiakban olvashatjátok „Álomvarázslóink” levelét:

„Amikor először olvastunk róla, mi lenne Ádám egyik legnagyobb álma, rögtön éreztük: nekünk, mint bécsi lakosoknak mindenképp segítenünk kell. Barátaink valamint egy kedves bécsi magyar hölgy és úr segítségével, sikerült is hamar megszervezni egy schönbrunni állatkerti kirándulást a fiú és családja számára.

Július 7-én egy nagyon szép, tartalmas programokban bővelkedő napot tölthettünk együtt Ádámmal, a testvéreivel és az édesapjukkal.

Azt hiszem mindannyiunk nevében írhatom, hogy ez a nap nem csak a család részére, de számunkra is óriási élmény volt. Nagyon örülünk, hogy megismerhettük őket. Ritkán találkozhatunk ennyire kedves, szerény, érdeklődő, okos gyerekekkel. Öröm volt látni, hogy a nehéz körülmények ellenére ennyire optimisták, életvidámak tudnak maradni. Élményt ajándékozni sokszor a legjobb választás- ez a mi esetünkben is bebizonyosodott.

Szeretnénk, ha megmaradna a kapcsolat a család és köztünk és a jövőben is lenne alkalmunk együtt kirándulni, túrázni.”

csupor-adam-01
csupor-adam-02
csupor-adam-03

Balog Alexandra (9 éves)

Alexandránál 2018 áprilisában alveolaris rhabdomyosarcomát diagnosztizáltak. A  kezelések ideje alatt Szandi szeretné a kapcsolatot tartani családjával és barátaival, ezért álma egy laptop volt. Köszönjük Jánki Tamás nagylelkű felajánlását és kedves szavait. Az ilyen üzenetek mindennél többet érnek számunkra, megerősítenek minket munkánk fontosságában:

„Tisztelt László és Renátó!

 Ezúton szeretném megköszönni, hogy részese lehettem annak az élménynek, hogy egy beteg kislányt, őszintén örülni és mosolyogni láttam és fantasztikus érzés volt az, hogy ehhez közöm van! Köszönöm a szervezést, úgy gondolom, kevés fontosabb és nemesebb tevékenység létezik a tiéteknél!!!! Igaz az, hogy egy egészséges embernek, millió vágya van, egy betegnek, csak egy……ha ezt az egy vágyat, nem is tudjuk teljesíteni, mert a teremtő, vagy hívhatjuk bárhogy, nem adta a kezünkbe a gyógyítás Szent Grálját, de az oda vezető utat, kötelességünk megkönnyíteni!  Alexandra kezét, a jövőben sem engedem el, Németországi gyógykezelésében is aktív segítséget ajánlottam! Még egyszer köszönöm nektek! A jövőben is számíthattok rám!”

“Tisztelt Alapítvány!

Napok óta készülök megköszönni azt az örömet, amit kislányom Alexandra arcára varázsoltak támogatónk által. Nagy volt az öröm mikor elkezdte kicsomagolni a dobozt, amiből egy igazi csajos színű laptop bújt elő. Mindent tud amire szeretné használni, sőt….Nagyon köszönöm, hogy ebben a kívánságban segítettek minket. Már rég láttam kislányomat olyan boldognak, hogy napok óta csak mosolyog.

Az Ő boldogsága számomra leírhatatlan. Számomra még mindig hihetetlen, hogy ilyen emberek léteznek, akik egy beteg kisgyermek napjait így be tudják aranyozni.”

balog-alexandra-01
balog-alexandra-02
balog-alexandra-03

Pál Dorka (5 éves)

Dorkát tavaly 2017.  április óta kezelik leukémiával a Pécsi Gyermekgyógyászati Klinikán.

Álma egy trambulin volt. A kislány hatalmas rajongója Horváth Tamás zenész, énekesnek, a “Sztárban Sztár” ötödik évadának nyertesének. Elállt a kislány lélegzete, mikor egy ismeretlen autó tolatott be az udvarukba és a kocsiból Tamás és párja Andrea szállt ki. A bemutatkozás után persze az is kiderült, hogy a váratlan vendégek nem érkeztek üres kézzel. Az autó csomagtartója egy gyönyörű, vadonatúj trambulint rejtett. A nagy melegre való tekintettel a szülők a házba invitálták a látogatókat, ahol már várta őket a finom sütemény, valamint a kávé és az üdítő. Persze közben folyamatosan kattogott a fényképezőgép, Tomi pedig dedikált cd-ket ajándékozott, nemcsak Dorkának, hanem a barátainak is. De újdonsült “Álomvarázslóink” sem távoztak ám üres kézzel,ugyanis a kislány is készült egy apró meglepetés ajándékkal. Kis hősünk ígéretet kapott arra, ha jobban lesz Tomiék vendégül látják őt egy koncerten is, ahol ismét találkozhatnak. A búcsúzás pillanata nem volt könnyű, még egy kis pityergés is volt. A vendégek távozása után Dorka boldogan rohangált, egészen az esti fürdetésig. Büszkén szagoltatta mindenkivel a ruháját, amin még érezni lehetett Tomi parfümjének illatát. Ez a nap örökre emlékezetes marad az egész család számára! Óriási köszönet ezért Andreának és Tominak.

pal-dorka-001
pal-dorka-002
pal-dorka-003
pal-dorka-004

Kreisz Kevin (16 éves)

Kevinnél ez év márciusában   ALL típusú leukémiát diagnosztizáltak.  Álma egy kőgrill volt.  Egyik kedvenc elfoglaltsága a kerti sütés. Mostantól ennek a szuper szerkezetnek a segítségével akár át is veheti a fakanalat az anyukája kezéből és időnként gondoskodhat a család élelmezéséről! Kellemes sütögetést és jó étvágyat kívánunk! Az álmot Pozsonyi Péter váltotta valóra.

Kedves Péter! Köszönjük a segítséget, egyúttal szeretettel üdvözlünk az “Álomvarázslók” népes táborában.

kreisz-kevin-001
kreisz-kevin-002
kreisz-kevin-003

Dallos Miklós (10 éves)

Mikit tavaly óta agydaganattal kezelik. Miki álma egy saját Samsung Galaxy A5 telefon volt, amivel tudna játszani is, nem csak beszélgetni a barátaival. Miki születésnapi ajándékként is, boldogan vette át a régóta várt telefont. 

Édesanyja levele, melyben beszámol nekünk Miki öröméről:

„Ezúton szeretnénk megköszönni a Ments Életet Alapítványnak és Kolonits Ács Kittinek, hogy segítettek valóra váltani Miki álmát. A mai napon, születésnapja előtt három nappal megkapta a vágyott készüléket, amin futnak a kedvenc játékai és beszélgethet a barátaival és a családdal. Azonnal használatba is vette a telefont és számtalanszor hangot is adott annak, hogy mennyire örül neki. Mellékelten küldöm a képeket és még egyszer nagyon köszönjük! „

dallos-miklos-01
dallos-miklos-02
dallos-miklos-03

Bene Norbert Csaba (6 éves)

Norbika álma a Magyar Nemzeti Bank támogatásával valósult meg. Köszönjük nekik, hogy segítségükkel ismét örömet okozhattunk egy kisgyereknek!

A 6 éves Norbika – akit idegrendszeri rosszindulatú daganattal diagnosztizáltak – szeretett volna a féltve őrzött elektromos kisautójának egy biztos helyet, egy kerti házikót, ahol biztonságban parkolhat és a számára kedves játékait is tudja hova pakolni. Norbi nagyon boldogan vette birtokba a várva várt garázst és már be is parkolt a kisautójával. Anyukája levélben számolt be róla, mennyire boldog:

„Nagyon szépen köszönjük a házikót, garázst! Norbikám birtokba vette és nagyon-nagyon örül neki!!! Hiába az esős idő, egész nap kiáll, kocsikázik kicsit, majd újra beparkol a garázsába, nagyon büszke rá!!! Hálás köszönetünk ezért a szuper ajándékért!!! 

bene-norbi-01
bene-norbi-02

Keller Kristóf  (15 éves)

Kristófnál 2015-ben  Ewing Sarcoma állapítottak meg. Álma egy PS4 és hozzá az Ancharted játék volt.

Szülők levele: Tisztelt Alapítvány! Hatalmas örömmel tudatom Önökkel hogy Kristóf álma megvalósult! Az Álomvarázslók egy nagyon kedves Írországban élő fiatal házaspár és két tündéri kisfiúk személyében érkeztek hozzánk. Nagyon megható hogy több órás repülő út és autózás után személyesen adták át Kristófnak az ajándékot, az annyira vágyott ps4-et és hozzá Ancharted játékot . Nagyon hálásak vagyunk Krisztinának és családjának ezért az önzetlen, mégis hatalmas ajándékért. További munkájukhoz sok sikert kívánunk! Tisztelettel: Keller Lászlóné és családja

Kristóf levele:
Nagyon szépen köszönöm, hogy valóra válhatott az álmom. Nem is hittem, hogy egyszer megvalósul. Épp műtétem után lábadozom még, de most már nem telnek unalmasan a napjaim. Köszönöm szépen! Keller Kristóf

keller-kristof-01
keller-kristof-02

Németh Ferenc István (7 éves)

Fecónál 2017 márciusba derült ki hogy Acut Myeloid Leukémiás. Álma egy  minin quad volt.

Egy nagyon kedves és lelkes Álomvarázslónk, Diószegi Anita családjával és csapatával már több gyermek álmát váltotta valóra. Mikor megtudta, hogy a kisfiúnak az ikertestvére volt a donora, úgy érezte nem mehet oda úgy, hogy a testvér ne kapjon ajándékot. Köszönjük Anitának és csapatának alapítványunk és a gyermekek nevében is!

Anita levele:
“Amikor megtudtam, hogy Fecó ikertestvére volt a donor, úgy éreztem nem érkezhetünk üres kézzel számára sem! Anyukától érdeklődtem, hogy Andriska minek örülne? Megtudtam, hogy ő egy biciklit szeretne, és neki azt vittünk meglepetés ajándéknak! Óriási öröm volt látni a fiúk örömét, boldogságát! Cserfes kis srácok 😀 Üdvözlő, jókívánság lapot is készítettem, a  család kapott tőlünk étkezési vásárlási utalványt is! Azt gondolom,hogy mindannyian akik részesei voltunk a mai napnak, nem csupán átéltük a fontosságát, hanem meg is éltük azt.”

 

dav
nemeth-ferenc-02

Szász Níla (7 éves)

Nílánál 2013 szeptemberében diagnosztizáltak rákos daganatot (Whilms tumor). Álma egy laptop volt, melyet egy nagyon kedves és lelkes Álomvarázslónk, Diószegi Anita családjával és csapatával  váltotta valóra.

 Anita levele:
“Reggel utaztunk Budapestre, Nílához mentünk a Szent László kórházba. Nagy szeretettel fogadott bennünket a család, Níla nagyon kedves, szerény kislány.  Először kicsit izgult, zavarban volt, de engem teljesen levett a lábamról! 🙂 Apukától kérdeztem telefonon, hogy Níla mit szeret, milyen meséket néz. Azt mondta Barbi meséket nagyon sokat néz ezért arra gondoltunk szeretnénk őt még mással is megajándékozni, a laptopon felül 🙂 Mindig igyekszünk egy kicsivel többet adni mint ami a kívánság. Ezért a laptophoz kapott a kislány egy szép piros laptop tartó táskát és egy fejhallgatót is. Na és persze Barbi sem maradhatott el, úgyhogy ajándékba kapott még tőlünk egy barbi babát is 🙂 Egészen biztos, hogy ezután is tartani fogom a családdal a kapcsolatot! Üdvözlő, jókívánság lapot is készítettem, a  család kapott tőlünk étkezési vásárlási utalványt is! “

dav
dav

Imreh Kincső  (2,5 éves)

Kincső álma is valóra vált! Köszönet érte két Álomvarázslónknak, Vojkujné Kecskés Edinának és Gódor Anitának!

Edina levele:Tegnap, azaz 2018. június 30-án sikerült ellátogatnunk Kincsőhöz és szüleihez. Nagyon vártam már a családdal való találkozást. Velem tartott a férjem és 3,5 éves kisfiunk is. Az álmot egy másik hölggyel közösen váltottuk valóra. Ő nem tudott személyesen jelen lenni, a kerékpár átadására minket kért meg. Amikor megérkeztünk, Kincső az ablakból mosolyogva integetett nekünk. Ugyanaz a mosolygós szempár, mint amit a képeken láttam. A család nagyon kedvesen fogadott minket. Az ajándék átadásakor nagy volt az öröm a kicsi lány arcán, ezért a miénken is. Az összeszerelést követően rögtön rá is pattant a járgányokra és bátran kipróbálta őket. Nagyon jó volt látni, hogy milyen vidám, huncut, cserfes, talpraesett leányzó. Nem ragadunk le az egyszeri találkozásnál az biztos. Köszönöm az Álomvarázslók csapatának, hogy részese lehettem ezeknek a pillanatoknak! Örömet szerezni szerintem mindig jó, főleg, ha azt az örömöt egy gyermek arcán látjuk.

Apuka levele:
Nagyon szépen köszönjük e csodás ajándékokat és a velük szerzett sok-sok örömet! Kincső tegnap délután óta alig szállt le a biciklikről, máris ügyesen pedálozgat a triciklin és tipeg-topog a taposóbiciklin.  Szülőként boldogan, büszkén és néha talán kicsit félve is figyeljük hogyan ügyeskedik és hálával gondolunk mindenkire aki ezt  lehetővé tette.

imreh-kincso-01
imreh-kincso-02
imreh-kincso-03
imreh-kincso-04
imreh-kincso-05

Hadnagy Veronika (12 éves)

Veronikánál Medulloblastomás agydaganatot diagnosztizáltak. Az Ő álma egy Sylvania Families ház volt világítással.

“Kedves Álomvarázslók! Hihetetlen, hogy a segítségetekkel pár nap alatt megvalósult Roni álma, és hála a jószívű és segítőkész embereknek még többet is kapott, mint amit kért! A Házat, egy Hajót és még kiegészítőket is! Tényleg leírhatatlan érzés volt látni a kis arcát, amikor megkapta az ajándékokat, nagy öröm volt őt boldognak látni ezekben a nehéz hónapokban. Tervezgeti, hogy miket fog játszani, hogy fogja berendezni a házikót, sokat segít neki a jobb  keze mozgatásában, sokszor észre sem veszi és nagyon szépen használja már, ami fontos lenne az írás miatt is. Nagyon, nagyon szépen köszönjük!  Üdvözlettel Ádám Mónika, Roni édesanyja.”

Nagyon szépen köszönjük Szabó Marlynek és Várhegyi Tamásnak az ajándékokat.

hadnagy-roni-01
hadnagy-roni-02
hadnagy-roni-03
hadnagy-roni-04

Kisfaludi Kinga (15 éves)

Kinga 15 éves kamaszlány, 2016 óta kezelik Osteosarcomával (csontszövetből kiinduló daganat). A kamaszlány egy nagyon hosszú és megterhelő kezelésen esett át, melyet hősiesen viselt. Álma egy Steppes taposógép volt, melyet Horváth Móni és Poszpischil László váltotta valóra.

kisfaludi-kinga

Kondacs Dániel (2 éves)

Danikánál  IMML leukémiát diagnosztizáltak, ez már egy sokkal agresszívabb rosszindulatú betegség, amit csak transzplantációval lehet gyógyítani. Álma egy elektromos kisautó volt, melyet Lencse Anita és kedves családja teljesített. Dani nagyon barátságos volt velük, mert mostanában mindenkitől fél. Az autóba nem akart beleülni, amíg ott voltak, de utána lementek a Duna partra és ott nagyon élvezte.

kondacs-daniel-01
kondacs-daniel-02
kondacs-daniel-03

Kökény Mercédesz (14 éves)

Mercédeszt április óta kezelik a Tűzoltó utcai kórházban daganatos megbetegedéssel. Nemrég meg is kellett műteni. A kislány jelenleg nem járhat közösségbe és iskolába sem, a kezelések miatt a haja is kihullott.  Merci nagy csevegő, ezért az álma egy laptop volt, ami megkönnyíti a kapcsolattartást a családjával és a barátaival. Horváth Móni és Poszpischil László segítségével Merci álma teljesült, megkapta a régóta vágyott laptopot.  Boldogan vette át, így már semmi akadálya hogy minden barátjával, ismerősével fel tudja venni a kapcsolatot.

kokeny-mercedesz-01

Varga Dávid (14 éves)

Dávid (14 éves) tavaly októberben esett át szívtranszplantáción. A nagyfiú kívánsága egy laptop volt. Az álmot Bene László és Bene Kriszti váltotta valóra. Álomvarázslóink időt és fáradtságot nem kímélve  autóba ültek és elutaztak Dávidhoz, hogy személyesen adhassák át az ajándékot és átélhessék a felhőtlen öröm megható pillanatait. Lelkendezve számoltak be a találkozásról, ami az átadás után hosszas bensőséges beszélgetésbe torkollott. A család nagy szeretettel és apró ajándékokkal várta a nagylelkű felajánlókat.  Lászlóék a jövőben is szeretnék tartani a kapcsolatot kis hősünkkel és szüleivel, hogy adott esetben továbbra is segíthessék őket.

Amennyiben te is támogatni szeretnéd alapítványunk munkáját, illetve az álmok valóra váltását, megteheted az alábbi számlaszámon: Ments Életet Közhasznú Alapítvány 10702019-67010941-51100005

varga-david-01
varga-david-02
varga-david-03
varga-david-04

Wolde Alex (13 éves)

Örömmel  tudatjuk minden volt és leendő Álomvarázslóval, hogy ismét teljesült egy álom. Alexet 2018. január óta kezelik leukémiával (AML) a Tűzoltó utcai gyermekklinikán.  A család nehéz körülmények között él, anyukája egyedül neveli. Alex álma egy ASUS laptop VIVO BOOK MAX X541NA-GOOT volt, mivel szeret számítógépes játékokat játszani  szabadidejében és ebből a kórházi kelezések miatt sajnos nagyon sok jutott neki. Nagy János többszörös álomvarázslónak köszönhetően a fiú álma valóra vált.

Alex boldogan vette át a laptopot és mivel már megkapta a tanagyagot is nyárra, a tanulásban is nagy hasznát fogja venni. Persze ami a legfontosabb, hogy a játék mellett mostantól a barátaival, osztálytársaival is tudja tartani a kapcsolatot.

Nagyon nagy köszönet jár Nagy Jánosnak, aki a legaktívabb Álomvarázslónk!

wolde-alex

Bodoki Dávid (1,5 éves)

Dávidkát  Hyper-IgM szindrómával kezelik a László Kórházban 2017. májusa óta. A Hyper-IgM szindróma egy veleszületett ritka immunhiányos állapot, melyre elsősorban az antitestes védekezés zavara. A kisfiú álma egy elektromos kisautó, melyet Balajti Mariann váltotta valóra.

Mariann az ajándék átadása után levelet küldött alapítványunknak: “Mindig is nagyon érzékeny voltam a világra, egészen kislány korom óta. Amikor a párommal összetalálkoztunk ezt még jobban felerősítettük egymásban és ezt a környezetünkben mindenki tudta.  Egyik kedves debreceni barátnőm, Edit egy napon azzal hívott fel, hogy van egy Facebook oldal ahol beteg gyermekek álmait váltják valóra. Mivel évek óta próbálkoztam egészségügyi intézményekhez bejutni,  hogy a beteg kismanók életét csak egy cseppet is boldogabbá tegyem, így biztos volt benne, hogy megtetszik az oldal. Igaza lett, a Ments Életet Közhasznú Alapítvány  „Váltsd Valóra Te is Egy Beteg Gyerek Álmát” programja magával ragadott. Egyik nap rátaláltam egy édes kicsi fiú posztjára ezen az oldalon, akinek nagy vágya egy elektromos autó volt. Páromnak felolvastam a posztot és azonnal egyetértettünk abban, hogy megvesszük a kisautót. Innen már minden ment, mint a karikacsapás hála az alapítványnak. A kisautót a család házához vittük el és elkísért minket a két saját gyerekünk is, akik boldogok voltak, hogy adhatnak valamit ennek a kis harcos fiúnak.  Látni a meglepett örömét és az anyuka boldogságát felér minden kinccsel!  Gyógyulj meg minél előbb édes kis sofőr.”

bodoki-david

Magyari Melinda (14 éves)

Melindánál az év elején diagnosztizálták a myelodysplasias syndroma-t és áprilisban már át is esett az őssejt transzplantáción. Gyógyulása során még sok hónapon át kerülnie kell a közösséget, a napot, és a szabadságot,  gyakorlatilag szobafogságra van ítélve. Szívesen néz vetélkedőket, ismeretterjesztő- és egyéb filmeket, híradót és  sportműsorokat is. A kislány 8 éves kora óta focizik, példaképe Gera Zoli. A betegsége miatt sajnos nem tud részt venni az edzéseken már régóta, ami nagyon hiányzik neki. Most hogy közeledik a foci vb nagyon szeretett volna egy  TV készüléket kapni, hogy azon tudja nézni a meccseket a bajnokság ideje alatt.  A foci vb első napján,  nem akármilyen Álomvarázslók váltották valóra Melinda álmát. Holczer Ádám és barátai, Gera Zoltán, Priskin Tamás, Megyeri Balázs, Bőle Lukács és Lovrencsics Balázs az FTC labdarúgói fogtak össze, hogy Melinda már a megnyitóról és nyitómeccsről se maradjon le. A TV-t Holczer Ádám vittel el és adta át ma Melindának a többiek nevében is. Mivel a kislány példaképe, Gera Zoli sem tudott részt venni egyéb elfoglaltsága miatt az átadáson, küldött Melindának egy videó üzenetet,  nagyon nagy örömöt okozva ezzel kis rajongójának.  Nagyon köszönjük a Fradi focistáinak segítségét és külön köszönet nekik, hogy a foci vb miatt  ilyen gyorsan ”varázsoltak”!

magyari-melinda

Kőrösi Kíra (5 éves)

Kírát 2013 óta kezelik leukémiával. Bízunk benne, hogy mielőbb teljesen felépül. Kíra nagyon szereti nézni a YouTube-on, hogy más gyerekek hogyan táncolnak, tornáznak és gyakran megpróbálja utánozni őket. Az ő álma egy játékprogram és egy PlayStation konzol volt. Ezúttal is egy ötös összefogásnak  volt köszönhető az “álomvarázslás”, melynek szereplői a Rock FM 95.8 Vörös István és a Ments Életet Közhasznú Alapítvány, Lajsz András a La Bodegita étterem tulajdonosa és nem utolsó sorban a licit nyertese Tamás voltak.

A “Sztársimogató” elnevezésű kezdeményezés arról szól, hogy egy sztárral elköltött vacsorára lehet licitálni. A befolyt összegből álmokat valósítunk meg. Külön köszönet Vörös Pistinek a lelkes közreműködésért és a nagylelkű segítségért. Kíra egy rövid videó üzenetben köszönte meg az ajándékokat az “Álomvarázslóknak”.

Anyukától az alábbi üzenet érkezett: “Még egyszer köszönjük szépen! Kíra reggel óta táncol:) Hatalmas élmény neki 🙂

kira

Lacika (3,5 éves)

A 3,5 éves Lacikát Leukémiával (ALL) kezelik. A kisfiú álma egy Samsung tab4 volt, mivel az előző készüléke tönkrement. A hosszú kórházi tartózkodás alatt játékkal és mesenézéssel kicsit gyorsabban telik az idő. Az álmot Nagy Anita és csapata váltotta valóra, akik rendszeres “Álomvarázslók”. Anitáék megtudták, hogy Lacika nagy pókember rajongó, ezért a tablet mellett egy kis meglepetés is várt a kis hősünkre.

Amennyiben te is támogatni szeretnéd alapítványunk munkáját, illetve az álmok valóra váltását, megteheted az alábbi számlaszámon: Ments Életet Közhasznú Alapítvány 10702019-67010941-51100005

dav
dav

Virág Tifani (17 éves)

Tifanit  2017 júliusa óta kezelik Ewing Sarcomával. A Ewing-szarkóma a harmadik leggyakoribb csontszarkóma, amely az összes csontrák-típus 6-8%-át teszi. Ez a tumortípus még az oszteoszarkómánál is inkább a gyermekkor daganata: 5-20 éves kor között fordul elő. Tifani álma egy Samsung Galaxy A8 Dual telefon.

Az álmát Szabó Ádám váltotta valóra, aki már rengetegszer segítette alapítványunk munkáját. Köszönjük, hogy rád mindig számíthatunk!

virag-tifani

Magyar Tímea  (9 éves)

Tímeánál idén januárban diagnosztizálták a leukémiát. A kislány álma (Hihetetlen, de többszöri rákérdezés után is ragaszkodott ehhez!) egy negatív ionos UV légtitsztító (AETAIRE) volt.

Álmát a Patikákban kihelyezett perselyekből származó adományokból váltottuk valóra.

nagy-timea

Tatár Mátyás (11 éves)

Matyinál 2017. júliusában Burkitt lymphomát diagnosztizáltak.Nagy álma egy LEGO MindtStorm EV3 robot és hozzá való giroszkóp szenzor, amit tud programozni.

Ajándékát a 2018. évi CBA napon vehette át.

tatar-matyas-001
tatar-matyas-002

Kiss Levente (12 éves)

Leventének ez év elején  Idiopathiás aplasticus anaemiát diagnosztizáltak. Kívánsága egy videokártya és egy videojáték volt.

Ajándékát a 2018 évi CBA napon  vette át.

kiss-levente-01
kiss-levente-02

Bognár Jázmin (13 éves)

Jázminnál öt éve diagnosztizáltak Ewing sarkomát, kívánsága egy Nintendo Switch játékokkal.

Ajándékát a 2018 évi CBA napon  vette át.

bognar-jazmin-01
bognar-jazmin-02

Horváth Lacika (5 éves)

Horváth Lacika 5 éves Cisztás Fibrózisos kisfiú álma egy tablet volt. Az álmot Vetési Viktor váltotta valóra.

horvath-lacika-01
horvath-lacika-02

Horváth Márk (11 éves)

Horváth Márk 11 éves leukémiából gyógyuló transzplantált kisfiú álma egy X-Box One volt.

A Rádió Rock és a Ments Életet Közhasznú Alapítvány “Sztársimogató” elnevezésű kezdeményezése kapcsán lehetett licitálni egy Pataky Attilával közösen elfogyasztott ebédre. A befolyt összeget az alapítvány “Váltsd valóra te is egy beteg gyermek álmát!” programjának megvalósítására jelen esetben Márk álmának megvalósítására fordította.

horvath-mark-01
horvath-mark-02

Éles Olivér (4 éves)

Éles Olivér 4 éves májátültetésen átesett Non-Hodgkin limfomás kisfiú álma egy fehér színű elektromos kisautó volt.

A Rádió Rock és a Ments Életet Közhasznú Alapítvány “Sztársimogató” elnevezésű kezdeményezése kapcsán lehetett licitálni egy Révész Sándorral közösen elfogyasztott ebédre. A befolyt összeget az alapítvány “Váltsd valóra te is egy beteg gyermek álmát!” programjának megvalósítására jelen esetben Olivér álmának megvalósítására fordította. Rövid video a FB-n:

https://www.facebook.com/alomvarazslo/videos/2018814991733827/

eles-oliver

Tóth Fruzsi

Fruzsina álma még 2017-ben érkezett hozzánk. A gyönyörű lány egy portfólió fotózáson szeretett volna részt venni. Az álom idén sok-sok nagylelkű felajánló segítségével valóra is vált. Ezúton szeretnénk közzé tenni Fruzsi köszönő levelét.

Amennyiben te is támogatni szeretnéd alapítványunk munkáját, illetve az álmok valóra váltását, megteheted az alábbi számlaszámon: Ments Életet Közhasznú Alapítvány 10702019-67010941-51100005 , vagy adód 1%-ának felajánlásával. Adószámunk: 18284500-1-43

Kedves Ments Életet Alapítvány!

Szeretném megköszönni még egyszer az álmom valóra váltását.

2017. januárjában kis kereksejtes daganatot diagnosztizáltak nálam, ami miatt egy nagyon hosszú kezelésen kellett túlesnem. A napjaim jórészt “unalmasan” teltek el és lassan már semmi sem motivált. Ekkor vettem fel a kapcsolatot a Ments Életet Közhasznú Alapítvánnyal, akiknek 2017. decemberében kerültem be a Váltsd Valóra Te is Egy Beteg Gyermek Álmát programjukba. Kicsi korom óta érdeklődöm a modellvilág iránt és mindig is nagy álmom volt, hogy én is kipróbálhassam, persze tudtam, hogy bekerülni egy ilyen körbe nem egyszerű dolog. Az álmom felkerült az alapítvány honlapjára, aminek a hatására rengeteg fotós, sminkes és segítőkész ember keresett meg, akik a szabadidejüket rááldozva szerették volna valóra váltani az álmomat. Szeretném megköszönni mindenkinek, aki jelentkezett, azoknak is, akikkel nem sikerült együtt dolgoznom. Napokig nézegettem a honlapokat és az e-maileket, ami feldobta a szürke napjaimat. Hihetetlenül jól esett, hogy ennyi mindenki törődik velem és erőt adott az, hogy a fotózások napjait vártam.
Az első fotózásom Alexandra Belényesi Photography -val volt. Teljesen tapasztalatlanul érkeztem oda, de a fotós Lexy Belenyesi, modell karrierjének köszönhetően megtanított egy-két pózra és trükkre. A sminkes/ fodrász Schaub Vivien -nel már korábban egy sminkelés erejéig találkoztam, amit még egyszer köszönök szépen és Lexy -vel is sokat beszélgettem már a fotózás előtt, ezért a nap a Photobalance Stúdió -ban egy baráti hangulatban telt el. Nagyon szépen köszönöm lányok fantasztikusan éreztem magamat. 
A második portfólió készítésemet a Stellar Circus vállalta. Teréz Konczproducerrel vettem fel a kapcsolatot. Mikor megérkeztem nagyon zavarba jöttem, hiszen egy igazi profi, összeszokott csapattal ismerkedhettem meg. Természetesen a hangulat hamar oldódott és Tamás Olajos gyönyörű fényképeket készített rólam Bihari Balázs fotós asszisztens közreműködésével. Köszönöm szépen a mesés sminket Emese Balla -nak, a rövid hajamból is alkotni tudó Katalin Barakonyi -nak és az egyedi ruhaszetteket Andras Ottó Horvath -nak. A fotózás folyamatáról Tom Szélpál rengeteg fotót készített és Eszter Tóth, mint személyi asszisztens segítségével, minden szervezett maradt a színfalak mögött. A helyszínt Guitman Ágoston a Flashback Photo Studio menedzsere biztosította. Külön köszönöm Daniel Hamori maszkmester látogatását. Köszönöm szépen a lehetőséget az egész csapatnak. Fantasztikusak vagytok. 
A harmadik fotózásom Anni Pastor divattervezőnek köszönhető. A csodálatos, elegáns ruhákba azonnal beleszerettem. Tímea Diána Jakabstylist, Réka Piacsek-Erdei sminkes és Gabriella Novotni fodrász egy pillanat alatt át tudtak alakítani egy igazi dívává. Amanda Faragóné Pancsagyönyörű fotókat készített rólam. A helyszínt a Disturbing Budapest – Buddha Bar Hotel Klotild Palace biztosította. Köszönöm szépen, hatalmas élmény volt. 
Még egyszer szeretném megköszönni mindenkinek, aki bármilyen módon is hozzájárult ehhez a élményhez. Mindez természetesen nem jöhetett volna létre a Ments Életet Közhasznú Alapítvány nélkül, akik fáradhatatlanul próbálják szebbé tenni a beteg gyerekek mindennapjait. Fantasztikus embereket ismerhettem meg és bátran mondhatjátok magatokról, hogy egy igazi álom valóra váltók vagytok, mert az én álmomat valóra váltottátok.

Üdvözlettel: Tóth Fruzsina

toth-fruzsi-01
toth-fruzsi-05
toth-fruzsi-03
toth-fruzsi-04
toth-fruzsi-02
toth-fruzsi-06
toth-fruzsi-07

Benes Niki (14 éves)

Benes Nikinél (14 éves) tavaly diagnosztizálták a Ewing szarkomát. Már túl van a műtéten és a kezeléseken is. Álma egy videokamera és néhány videojáték volt.   A Rádió Rock és a Ments Életet Közhasznú Alapítvány “Sztársimogató” elnevezésű kezdeményezése kapcsán lehetett licitálni egy Pataky Attilával közösen elfogyasztott ebédre. A befolyt összeget az alapítvány “Váltsd valóra te is egy beteg gyermek álmát!” programjának megvalósítására jelen esetben Jázmin álmának megvalósítására fordította.

benes-niki-01

O. Patrícia (6 éves)

O. Patríciát (6 éves) agytumorral műtötték. Az ő álma egy babaház volt bútorokkal. Az álmot Nagy Anita váltotta valóra.

Bertus Norbi (13 éves)

Bertus Norbi 13 éves opticus glioma miatt gondozott gyerkőc álma egy speciális laptop volt, amit látássérültként is tud használni.  Az álmot jószolgálati nagykövetünk, egyben rendszeres támogatónk Nagy János váltotta valóra.

bertus-norbi-01
bertus-norbi-02

Bogdán Jázmin (12 éves)

Bogdán Jázminnál (12 éves) 4 éve diagnosztizálták a Ewing sarcomát. Jázmin álma egy PlayStation 4 volt.

A Rádió Rock és a Ments Életet Közhasznú Alapítvány “Sztársimogató” elnevezésű kezdeményezése kapcsán lehetett licitálni egy Charlieval közösen elfogyasztott ebédre. A befolyt összeget az alapítvány “Váltsd valóra te is egy beteg gyermek álmát!” programjának megvalósítására jelen esetben Jázmin álmának megvalósítására fordította. Rövid video a FB-on:

https://www.facebook.com/alomvarazslo/videos/2015998408682152/

bogdan-jazmin

Szokolics Sára (14 éves)

Szokolics Sára (14 éves) 2014 óta kezelik AML-lel. Sára óriási “Rómeó és Júlia” rajongó. Az volt az álma, hogy találkozhasson a színfalak mögött Veréb Tamás színművésszel és a többi szereplővel. Az álmot az Operett színház segítségével váltottuk valóra.

szokolics-sara-03
szokolics-sara-04
szokolics-sara-01
szokolics-sara-02

Tamás Kende Ákos (3 éves)

Tamás Kende Ákost (3 éves) tavaly szeptemberben transzplantálták. Az ő álma egy elektromos kis traktor volt. Az álmot Weinerné Kollár Beatrix váltotta valóra.

tamas-kende-akos-01
tamas-kende-akos-02

Orcsik Dorka (8 éves)

Orcsik Dorka (8 éves) 2 évesen lett leukémiás. Tavaly sajnos visszaesett. Szeptemberben transzplantálták. A kislány álma az volt, hogy találkozhasson Rúzsa Magdival. Magdi Madarász Gábor (Madi) közreműködésével egy közel egy órás koncertet adott kizárólag Dorkának a steril boxban.  (Youtube-on fent van!)

orcsik-dorka-01
orcsik-dorka-02

Németh Tibi (3 éves)

Németh Tibi (3 éves) súlyos cukorbetegségben (Hiperinzulin-hipoglikémia) szenved. A kisfiú álma egy elektromos kisautó volt. Az álmot jószolgálati nagykövetünk, egyben rendszeres támogatónk Nagy János váltotta valóra.

nemeth-tibi-01
nemeth-tibi-02

Kollár Bálint, 11 éves

Kollár Bálintot (11 éves) 2016 novembere óta kezelik medulloblastomával. Az ő álma egy PS4  volt. A készüléket Holczer Ádám az FTC kapusa és Megyeri Balázs válogatott kapus személyesen vitte el Bálintnak.

kollar-balint

Kiglics Kristóf, 2 éves

Kiglics Kristóf (2 éves) csontvelő transzplantált kisfiú álma egy járássegítő játék és egy autós ágy volt. Az álmot a Príma üzletekben elhelyezett perselyekből származó adományokból váltottuk valóra.

kiglics-kristof-01
kiglics-kristof-02

Mózes Gyöngyi, 14 éves

A 14 éves Mózes Gyöngyinél 2017 augusztusában diagnosztizálták a leukémiát. Jelenleg is a László kórházban fekszik egy steril boxban. Gyöngyit és autista testvérét a nagymamája neveli. A nagylány álma egy paróka volt. Az álmot Molnár Nóra és csapata váltotta valóra. Nóráék 500.000 Ft-ot gyűjtöttek össze, amivel a paróka megvásárlása mellett, a betegség okozta egyéb terheket is tudják enyhíteni. Hálás köszönet a csapatnak!

mozes-gyongyi
mozes-gyongyi-02

Szeles Marci, 15 éves

Szeles Marci (15) álma egy Huawei Mate 10 Lite okostelefon volt. Marci sokat tartózkodik kórházban. A műtétje után jelenleg is a Tűzoltó utcai klinikán lábadozik. Csillogó szemekkel vette át a készüléket. Elmondta, hogy nagy segítség lesz számára a lassan pergő órák hasznos és tartalmas eltöltésében. Ezúton is szeretnénk megköszönni a névtelen támogatónak a nagylelkű felajánlást.

szeles-marci-001
szeles-marci-002

C. Ézsaiás, 12 éves

C. Ézsaiás 12 éves kisfiú. Harmadszor küzd Ewing sarcomával. Az ő álma egy tricikli volt, mert szeretett volna egészséges társaival együtt tekerni. Az álmot a Ments Életet Közhasznú Alapítvány váltotta valóra a Príma üzletekben kihelyezett perselyekben összegyűlt adományokból. (csak a tricikliről van fotó, mivel a gyermek állami gondozott)

c-ezsaias-001

Tóth Norbi, 17 éves

Tóth Norbi 17 éves fiú, akit agydaganattal műtöttek. Az ő álma egy Huawei P10 dual sim telefon volt. Az álmot egy anonim támogató váltotta valóra.

toth-norbi-001

Fehér Míra, 2 éves

Fehér Mira 2,5 éves Cisztás Fibrózisos kislány álma egy nagy trambulin volt. Az álmot egy anonim “Álomvarázsló” váltotta valóra.

Tisztelt Ments Életet Alapítvány!

Kislányunk, Fehér Míra 2 éves múlt, 2015.10.21.-én született, Mohácson. Élete második napján bélelzáródás lépett fel és egy mekóniumos fertőzést is kapott, átszállították Pécsre a PIC osztályra, ahol 3 hetet tartózkodott antibiotikum kezelés alatt. Amikor hazaengedték még nem ért végett a baj, sorba jöttek a kórházi kezelések, bent fekvések, műtét, egészen 5 hónapos koráig számos kórházban megfordultunk, mire meg lett a diagnózisunk Cisztás Fibrózis beteg. Ez egy ritka genetikai betegség, ami elsősorban a tüdőre és az emésztésre terjed ki, de egyéb más szervet is érinthet, élethosszig tartó kezelést igényel. Rendszeres kontroll vizsgálatok és itthoni – kórházi kezelések szükségesek. Betegségekből kicsit több idő alatt gyógyul fel, mint egy egyészséges gyermek, tovább is van szüksége antibiotikus kezelésre szájon át vagy esetlegesen vénásan. Naponta inhalál 2* (ha beteg 3*) torna-ütögetés, vitaminok, enzimek, speciális tápszerek. Pár hónapja kiderült, hogy gluténérzékeny, sajnos ez is élethosszig tartó diétát igényel. Míra összeszedettebb és sokkal aktívabb lett, nagyobb lett a mozgás igénye is. Szeret szaladgálni, ugrálni, birkózni a nagyobb tesóval és a szülőkkel, szereti, ha csikizik, Ezek mind segítik az egészségét is, könnyebben felszakad ez által a váladék is ha beteg. Míra szeretne egy 366 cm átmérőjű védőhálós trambulint, ahol a tesóval együtt tudnának ugrálni nevetgélni, rosszalkodni és hogy a fizikai erőnlétét is karban tudja tartani.

Köszönettel,
Míra anyukája:
Fehérné Schell Renáta

feher-mira-01
feher-mira-02
feher-mira-03

Kóczán Bence, 14 éves

Kóczán Bence álma LEGO gyárlátogatás volt. Az álmot a Ments Életet Közhasznú Alapítvány váltotta valóra a CBA üzletekbe kihelyezett perselyekben összegyűlt adományokból. A kívánság teljesítésében segítségünkre volt a LEGO Manufacturing Kft. és a “Szeretlek Magyarország” .

Bence betegsége 2012-ben kezdődött 9 évesen, amikor a háziorvosunk megállapította vérkép alapján, hogy baj van. Ezt követően a pécsi gyermekklinikán felállított diagnózis szerint is Bence AL leukémiás lett. A hír sokkolt, a kemoterápiás kezeléseket hozzávetőlegesen 9 hónapon keresztül végigcsinálta Bence, kisebb-nagyobb hullámvölgyekkel. A betegségből, már úgy tűnt, meggyógyult, az életünk visszatért a rendes kerékvágásban, mikor 4 év után újból a betegség jeleit véltük felfedezni rajta, sajnos nem alaptalanul. 2017 március 09-én immár másodszor közölték a rossz hírt. A betegség újra támadt. Ismételten elkezdődött a kemoterápiás rémálom, egyik hatástalan protokoll a másik után. Végül a sokadik próbálkozás után csoda folytán kóros sejtszám alacsony értéket mutatott… Ezután következett a csontvelő-transzplantáció, ami egyetlen a jelen orvostudomány által ami megmentheti Bence életét. 2017. július 04-én kerültünk a Szt. László Kórházba Budapestre,ahol újabb minden erőt próbáló hosszú időszaknak néztünk elé. Jelenleg már otthonunkban tartózkodhatunk, s Bence szívesen játszik számítógépes játékokkal, mivel a közösségbe még jó ideig nem mehet, a barátjaival ilyen módon tud játszani. Egyik álma, egy ilyen játék gyűjtői kiadása: Destiny 2.

koczan-bence-1
koczan-bence-2
koczan-bence-003

Négyesi Marcian, 10 éves

Négyesi Marciánnál 2016-ban diagnosztizáltak agydaganatot. Azóta megműtötték és a kezeléseken is túl van már. Marcián álma egy TV volt. Az álmot Veréb István válogatott birkózó váltotta valóra.

alom115_NegyesiMarcian_01
alom115_NegyesiMarcian_02
alom115_NegyesiMarcian_03
alom115_NegyesiMarcian_04