Megvalósult álmok

Dallos Miklós (10 éves)

Mikit tavaly óta agydaganattal kezelik. Miki álma egy saját Samsung Galaxy A5 telefon volt, amivel tudna játszani is, nem csak beszélgetni a barátaival. Miki születésnapi ajándékként is, boldogan vette át a régóta várt telefont. 

Édesanyja levele, melyben beszámol nekünk Miki öröméről:

„Ezúton szeretnénk megköszönni a Ments Életet Alapítványnak és Kolonits Ács Kittinek, hogy segítettek valóra váltani Miki álmát. A mai napon, születésnapja előtt három nappal megkapta a vágyott készüléket, amin futnak a kedvenc játékai és beszélgethet a barátaival és a családdal. Azonnal használatba is vette a telefont és számtalanszor hangot is adott annak, hogy mennyire örül neki. Mellékelten küldöm a képeket és még egyszer nagyon köszönjük! „

dallos-miklos-01
dallos-miklos-02
dallos-miklos-03

Bene Norbert Csaba (6 éves)

Norbika álma a Magyar Nemzeti Bank támogatásával valósult meg. Köszönjük nekik, hogy segítségükkel ismét örömet okozhattunk egy kisgyereknek!

A 6 éves Norbika – akit idegrendszeri rosszindulatú daganattal diagnosztizáltak – szeretett volna a féltve őrzött elektromos kisautójának egy biztos helyet, egy kerti házikót, ahol biztonságban parkolhat és a számára kedves játékait is tudja hova pakolni. Norbi nagyon boldogan vette birtokba a várva várt garázst és már be is parkolt a kisautójával. Anyukája levélben számolt be róla, mennyire boldog:

„Nagyon szépen köszönjük a házikót, garázst! Norbikám birtokba vette és nagyon-nagyon örül neki!!! Hiába az esős idő, egész nap kiáll, kocsikázik kicsit, majd újra beparkol a garázsába, nagyon büszke rá!!! Hálás köszönetünk ezért a szuper ajándékért!!! 

bene-norbi-01
bene-norbi-02

Keller Kristóf  (15 éves)

Kristófnál 2015-ben  Ewing Sarcoma állapítottak meg. Álma egy PS4 és hozzá az Ancharted játék volt.

Szülők levele: Tisztelt Alapítvány! Hatalmas örömmel tudatom Önökkel hogy Kristóf álma megvalósult! Az Álomvarázslók egy nagyon kedves Írországban élő fiatal házaspár és két tündéri kisfiúk személyében érkeztek hozzánk. Nagyon megható hogy több órás repülő út és autózás után személyesen adták át Kristófnak az ajándékot, az annyira vágyott ps4-et és hozzá Ancharted játékot . Nagyon hálásak vagyunk Krisztinának és családjának ezért az önzetlen, mégis hatalmas ajándékért. További munkájukhoz sok sikert kívánunk! Tisztelettel: Keller Lászlóné és családja

Kristóf levele:
Nagyon szépen köszönöm, hogy valóra válhatott az álmom. Nem is hittem, hogy egyszer megvalósul. Épp műtétem után lábadozom még, de most már nem telnek unalmasan a napjaim. Köszönöm szépen! Keller Kristóf

keller-kristof-01
keller-kristof-02

Németh Ferenc István (7 éves)

Fecónál 2017 márciusba derült ki hogy Acut Myeloid Leukémiás. Álma egy  minin quad volt.

Egy nagyon kedves és lelkes Álomvarázslónk, Diószegi Anita családjával és csapatával már több gyermek álmát váltotta valóra. Mikor megtudta, hogy a kisfiúnak az ikertestvére volt a donora, úgy érezte nem mehet oda úgy, hogy a testvér ne kapjon ajándékot. Köszönjük Anitának és csapatának alapítványunk és a gyermekek nevében is!

Anita levele:
“Amikor megtudtam, hogy Fecó ikertestvére volt a donor, úgy éreztem nem érkezhetünk üres kézzel számára sem! Anyukától érdeklődtem, hogy Andriska minek örülne? Megtudtam, hogy ő egy biciklit szeretne, és neki azt vittünk meglepetés ajándéknak! Óriási öröm volt látni a fiúk örömét, boldogságát! Cserfes kis srácok 😀 Üdvözlő, jókívánság lapot is készítettem, a  család kapott tőlünk étkezési vásárlási utalványt is! Azt gondolom,hogy mindannyian akik részesei voltunk a mai napnak, nem csupán átéltük a fontosságát, hanem meg is éltük azt.”

 

dav
nemeth-ferenc-02

Szász Níla (7 éves)

Nílánál 2013 szeptemberében diagnosztizáltak rákos daganatot (Whilms tumor). Álma egy laptop volt, melyet egy nagyon kedves és lelkes Álomvarázslónk, Diószegi Anita családjával és csapatával  váltotta valóra.

 Anita levele:
“Reggel utaztunk Budapestre, Nílához mentünk a Szent László kórházba. Nagy szeretettel fogadott bennünket a család, Níla nagyon kedves, szerény kislány.  Először kicsit izgult, zavarban volt, de engem teljesen levett a lábamról! 🙂 Apukától kérdeztem telefonon, hogy Níla mit szeret, milyen meséket néz. Azt mondta Barbi meséket nagyon sokat néz ezért arra gondoltunk szeretnénk őt még mással is megajándékozni, a laptopon felül 🙂 Mindig igyekszünk egy kicsivel többet adni mint ami a kívánság. Ezért a laptophoz kapott a kislány egy szép piros laptop tartó táskát és egy fejhallgatót is. Na és persze Barbi sem maradhatott el, úgyhogy ajándékba kapott még tőlünk egy barbi babát is 🙂 Egészen biztos, hogy ezután is tartani fogom a családdal a kapcsolatot! Üdvözlő, jókívánság lapot is készítettem, a  család kapott tőlünk étkezési vásárlási utalványt is! “

dav
dav

Imreh Kincső  (2,5 éves)

Kincső álma is valóra vált! Köszönet érte két Álomvarázslónknak, Vojkujné Kecskés Edinának és Gódor Anitának!

Edina levele:Tegnap, azaz 2018. június 30-án sikerült ellátogatnunk Kincsőhöz és szüleihez. Nagyon vártam már a családdal való találkozást. Velem tartott a férjem és 3,5 éves kisfiunk is. Az álmot egy másik hölggyel közösen váltottuk valóra. Ő nem tudott személyesen jelen lenni, a kerékpár átadására minket kért meg. Amikor megérkeztünk, Kincső az ablakból mosolyogva integetett nekünk. Ugyanaz a mosolygós szempár, mint amit a képeken láttam. A család nagyon kedvesen fogadott minket. Az ajándék átadásakor nagy volt az öröm a kicsi lány arcán, ezért a miénken is. Az összeszerelést követően rögtön rá is pattant a járgányokra és bátran kipróbálta őket. Nagyon jó volt látni, hogy milyen vidám, huncut, cserfes, talpraesett leányzó. Nem ragadunk le az egyszeri találkozásnál az biztos. Köszönöm az Álomvarázslók csapatának, hogy részese lehettem ezeknek a pillanatoknak! Örömet szerezni szerintem mindig jó, főleg, ha azt az örömöt egy gyermek arcán látjuk.

Apuka levele:
Nagyon szépen köszönjük e csodás ajándékokat és a velük szerzett sok-sok örömet! Kincső tegnap délután óta alig szállt le a biciklikről, máris ügyesen pedálozgat a triciklin és tipeg-topog a taposóbiciklin.  Szülőként boldogan, büszkén és néha talán kicsit félve is figyeljük hogyan ügyeskedik és hálával gondolunk mindenkire aki ezt  lehetővé tette.

imreh-kincso-01
imreh-kincso-02
imreh-kincso-03
imreh-kincso-04
imreh-kincso-05

Hadnagy Veronika (12 éves)

Veronikánál Medulloblastomás agydaganatot diagnosztizáltak. Az Ő álma egy Sylvania Families ház volt világítással.

“Kedves Álomvarázslók! Hihetetlen, hogy a segítségetekkel pár nap alatt megvalósult Roni álma, és hála a jószívű és segítőkész embereknek még többet is kapott, mint amit kért! A Házat, egy Hajót és még kiegészítőket is! Tényleg leírhatatlan érzés volt látni a kis arcát, amikor megkapta az ajándékokat, nagy öröm volt őt boldognak látni ezekben a nehéz hónapokban. Tervezgeti, hogy miket fog játszani, hogy fogja berendezni a házikót, sokat segít neki a jobb  keze mozgatásában, sokszor észre sem veszi és nagyon szépen használja már, ami fontos lenne az írás miatt is. Nagyon, nagyon szépen köszönjük!  Üdvözlettel Ádám Mónika, Roni édesanyja.”

Nagyon szépen köszönjük Szabó Marlynek és Várhegyi Tamásnak az ajándékokat.

hadnagy-roni-01
hadnagy-roni-02
hadnagy-roni-03
hadnagy-roni-04

Kisfaludi Kinga (15 éves)

Kinga 15 éves kamaszlány, 2016 óta kezelik Osteosarcomával (csontszövetből kiinduló daganat). A kamaszlány egy nagyon hosszú és megterhelő kezelésen esett át, melyet hősiesen viselt. Álma egy Steppes taposógép volt, melyet Horváth Móni és Poszpischil László váltotta valóra.

kisfaludi-kinga

Kondacs Dániel (2 éves)

Danikánál  IMML leukémiát diagnosztizáltak, ez már egy sokkal agresszívabb rosszindulatú betegség, amit csak transzplantációval lehet gyógyítani. Álma egy elektromos kisautó volt, melyet Lencse Anita és kedves családja teljesített. Dani nagyon barátságos volt velük, mert mostanában mindenkitől fél. Az autóba nem akart beleülni, amíg ott voltak, de utána lementek a Duna partra és ott nagyon élvezte.

kondacs-daniel-01
kondacs-daniel-02
kondacs-daniel-03

Kökény Mercédesz (14 éves)

Mercédeszt április óta kezelik a Tűzoltó utcai kórházban daganatos megbetegedéssel. Nemrég meg is kellett műteni. A kislány jelenleg nem járhat közösségbe és iskolába sem, a kezelések miatt a haja is kihullott.  Merci nagy csevegő, ezért az álma egy laptop volt, ami megkönnyíti a kapcsolattartást a családjával és a barátaival. Horváth Móni és Poszpischil László segítségével Merci álma teljesült, megkapta a régóta vágyott laptopot.  Boldogan vette át, így már semmi akadálya hogy minden barátjával, ismerősével fel tudja venni a kapcsolatot.

kokeny-mercedesz-01

Varga Dávid (14 éves)

Dávid (14 éves) tavaly októberben esett át szívtranszplantáción. A nagyfiú kívánsága egy laptop volt. Az álmot Bene László és Bene Kriszti váltotta valóra. Álomvarázslóink időt és fáradtságot nem kímélve  autóba ültek és elutaztak Dávidhoz, hogy személyesen adhassák át az ajándékot és átélhessék a felhőtlen öröm megható pillanatait. Lelkendezve számoltak be a találkozásról, ami az átadás után hosszas bensőséges beszélgetésbe torkollott. A család nagy szeretettel és apró ajándékokkal várta a nagylelkű felajánlókat.  Lászlóék a jövőben is szeretnék tartani a kapcsolatot kis hősünkkel és szüleivel, hogy adott esetben továbbra is segíthessék őket.

Amennyiben te is támogatni szeretnéd alapítványunk munkáját, illetve az álmok valóra váltását, megteheted az alábbi számlaszámon: Ments Életet Közhasznú Alapítvány 10702019-67010941-51100005

varga-david-01
varga-david-02
varga-david-03
varga-david-04

Wolde Alex (13 éves)

Örömmel  tudatjuk minden volt és leendő Álomvarázslóval, hogy ismét teljesült egy álom. Alexet 2018. január óta kezelik leukémiával (AML) a Tűzoltó utcai gyermekklinikán.  A család nehéz körülmények között él, anyukája egyedül neveli. Alex álma egy ASUS laptop VIVO BOOK MAX X541NA-GOOT volt, mivel szeret számítógépes játékokat játszani  szabadidejében és ebből a kórházi kelezések miatt sajnos nagyon sok jutott neki. Nagy János többszörös álomvarázslónak köszönhetően a fiú álma valóra vált.

Alex boldogan vette át a laptopot és mivel már megkapta a tanagyagot is nyárra, a tanulásban is nagy hasznát fogja venni. Persze ami a legfontosabb, hogy a játék mellett mostantól a barátaival, osztálytársaival is tudja tartani a kapcsolatot.

Nagyon nagy köszönet jár Nagy Jánosnak, aki a legaktívabb Álomvarázslónk!

wolde-alex

Bodoki Dávid (1,5 éves)

Dávidkát  Hyper-IgM szindrómával kezelik a László Kórházban 2017. májusa óta. A Hyper-IgM szindróma egy veleszületett ritka immunhiányos állapot, melyre elsősorban az antitestes védekezés zavara. A kisfiú álma egy elektromos kisautó, melyet Balajti Mariann váltotta valóra.

Mariann az ajándék átadása után levelet küldött alapítványunknak: “Mindig is nagyon érzékeny voltam a világra, egészen kislány korom óta. Amikor a párommal összetalálkoztunk ezt még jobban felerősítettük egymásban és ezt a környezetünkben mindenki tudta.  Egyik kedves debreceni barátnőm, Edit egy napon azzal hívott fel, hogy van egy Facebook oldal ahol beteg gyermekek álmait váltják valóra. Mivel évek óta próbálkoztam egészségügyi intézményekhez bejutni,  hogy a beteg kismanók életét csak egy cseppet is boldogabbá tegyem, így biztos volt benne, hogy megtetszik az oldal. Igaza lett, a Ments Életet Közhasznú Alapítvány  „Váltsd Valóra Te is Egy Beteg Gyerek Álmát” programja magával ragadott. Egyik nap rátaláltam egy édes kicsi fiú posztjára ezen az oldalon, akinek nagy vágya egy elektromos autó volt. Páromnak felolvastam a posztot és azonnal egyetértettünk abban, hogy megvesszük a kisautót. Innen már minden ment, mint a karikacsapás hála az alapítványnak. A kisautót a család házához vittük el és elkísért minket a két saját gyerekünk is, akik boldogok voltak, hogy adhatnak valamit ennek a kis harcos fiúnak.  Látni a meglepett örömét és az anyuka boldogságát felér minden kinccsel!  Gyógyulj meg minél előbb édes kis sofőr.”

bodoki-david

Magyari Melinda (14 éves)

Melindánál az év elején diagnosztizálták a myelodysplasias syndroma-t és áprilisban már át is esett az őssejt transzplantáción. Gyógyulása során még sok hónapon át kerülnie kell a közösséget, a napot, és a szabadságot,  gyakorlatilag szobafogságra van ítélve. Szívesen néz vetélkedőket, ismeretterjesztő- és egyéb filmeket, híradót és  sportműsorokat is. A kislány 8 éves kora óta focizik, példaképe Gera Zoli. A betegsége miatt sajnos nem tud részt venni az edzéseken már régóta, ami nagyon hiányzik neki. Most hogy közeledik a foci vb nagyon szeretett volna egy  TV készüléket kapni, hogy azon tudja nézni a meccseket a bajnokság ideje alatt.  A foci vb első napján,  nem akármilyen Álomvarázslók váltották valóra Melinda álmát. Holczer Ádám és barátai, Gera Zoltán, Priskin Tamás, Megyeri Balázs, Bőle Lukács és Lovrencsics Balázs az FTC labdarúgói fogtak össze, hogy Melinda már a megnyitóról és nyitómeccsről se maradjon le. A TV-t Holczer Ádám vittel el és adta át ma Melindának a többiek nevében is. Mivel a kislány példaképe, Gera Zoli sem tudott részt venni egyéb elfoglaltsága miatt az átadáson, küldött Melindának egy videó üzenetet,  nagyon nagy örömöt okozva ezzel kis rajongójának.  Nagyon köszönjük a Fradi focistáinak segítségét és külön köszönet nekik, hogy a foci vb miatt  ilyen gyorsan ”varázsoltak”!

magyari-melinda

Kőrösi Kíra (5 éves)

Kírát 2013 óta kezelik leukémiával. Bízunk benne, hogy mielőbb teljesen felépül. Kíra nagyon szereti nézni a YouTube-on, hogy más gyerekek hogyan táncolnak, tornáznak és gyakran megpróbálja utánozni őket. Az ő álma egy játékprogram és egy PlayStation konzol volt. Ezúttal is egy ötös összefogásnak  volt köszönhető az “álomvarázslás”, melynek szereplői a Rock FM 95.8 Vörös István és a Ments Életet Közhasznú Alapítvány, Lajsz András a La Bodegita étterem tulajdonosa és nem utolsó sorban a licit nyertese Tamás voltak.

A “Sztársimogató” elnevezésű kezdeményezés arról szól, hogy egy sztárral elköltött vacsorára lehet licitálni. A befolyt összegből álmokat valósítunk meg. Külön köszönet Vörös Pistinek a lelkes közreműködésért és a nagylelkű segítségért. Kíra egy rövid videó üzenetben köszönte meg az ajándékokat az “Álomvarázslóknak”.

Anyukától az alábbi üzenet érkezett: “Még egyszer köszönjük szépen! Kíra reggel óta táncol:) Hatalmas élmény neki 🙂

kira

Lacika (3,5 éves)

A 3,5 éves Lacikát Leukémiával (ALL) kezelik. A kisfiú álma egy Samsung tab4 volt, mivel az előző készüléke tönkrement. A hosszú kórházi tartózkodás alatt játékkal és mesenézéssel kicsit gyorsabban telik az idő. Az álmot Nagy Anita és csapata váltotta valóra, akik rendszeres “Álomvarázslók”. Anitáék megtudták, hogy Lacika nagy pókember rajongó, ezért a tablet mellett egy kis meglepetés is várt a kis hősünkre.

Amennyiben te is támogatni szeretnéd alapítványunk munkáját, illetve az álmok valóra váltását, megteheted az alábbi számlaszámon: Ments Életet Közhasznú Alapítvány 10702019-67010941-51100005

dav
dav

Virág Tifani (17 éves)

Tifanit  2017 júliusa óta kezelik Ewing Sarcomával. A Ewing-szarkóma a harmadik leggyakoribb csontszarkóma, amely az összes csontrák-típus 6-8%-át teszi. Ez a tumortípus még az oszteoszarkómánál is inkább a gyermekkor daganata: 5-20 éves kor között fordul elő. Tifani álma egy Samsung Galaxy A8 Dual telefon.

Az álmát Szabó Ádám váltotta valóra, aki már rengetegszer segítette alapítványunk munkáját. Köszönjük, hogy rád mindig számíthatunk!

virag-tifani

Magyar Tímea  (9 éves)

Tímeánál idén januárban diagnosztizálták a leukémiát. A kislány álma (Hihetetlen, de többszöri rákérdezés után is ragaszkodott ehhez!) egy negatív ionos UV légtitsztító (AETAIRE) volt.

Álmát a Patikákban kihelyezett perselyekből származó adományokból váltottuk valóra.

nagy-timea

Tatár Mátyás (11 éves)

Matyinál 2017. júliusában Burkitt lymphomát diagnosztizáltak.Nagy álma egy LEGO MindtStorm EV3 robot és hozzá való giroszkóp szenzor, amit tud programozni.

Ajándékát a 2018. évi CBA napon vehette át.

tatar-matyas-001
tatar-matyas-002

Kiss Levente (12 éves)

Leventének ez év elején  Idiopathiás aplasticus anaemiát diagnosztizáltak. Kívánsága egy videokártya és egy videojáték volt.

Ajándékát a 2018 évi CBA napon  vette át.

kiss-levente-01
kiss-levente-02

Bognár Jázmin (13 éves)

Jázminnál öt éve diagnosztizáltak Ewing sarkomát, kívánsága egy Nintendo Switch játékokkal.

Ajándékát a 2018 évi CBA napon  vette át.

bognar-jazmin-01
bognar-jazmin-02

Horváth Lacika (5 éves)

Horváth Lacika 5 éves Cisztás Fibrózisos kisfiú álma egy tablet volt. Az álmot Vetési Viktor váltotta valóra.

horvath-lacika-01
horvath-lacika-02

Horváth Márk (11 éves)

Horváth Márk 11 éves leukémiából gyógyuló transzplantált kisfiú álma egy X-Box One volt.

A Rádió Rock és a Ments Életet Közhasznú Alapítvány “Sztársimogató” elnevezésű kezdeményezése kapcsán lehetett licitálni egy Pataky Attilával közösen elfogyasztott ebédre. A befolyt összeget az alapítvány “Váltsd valóra te is egy beteg gyermek álmát!” programjának megvalósítására jelen esetben Márk álmának megvalósítására fordította.

horvath-mark-01
horvath-mark-02

Éles Olivér (4 éves)

Éles Olivér 4 éves májátültetésen átesett Non-Hodgkin limfomás kisfiú álma egy fehér színű elektromos kisautó volt.

A Rádió Rock és a Ments Életet Közhasznú Alapítvány “Sztársimogató” elnevezésű kezdeményezése kapcsán lehetett licitálni egy Révész Sándorral közösen elfogyasztott ebédre. A befolyt összeget az alapítvány “Váltsd valóra te is egy beteg gyermek álmát!” programjának megvalósítására jelen esetben Olivér álmának megvalósítására fordította. Rövid video a FB-n:

https://www.facebook.com/alomvarazslo/videos/2018814991733827/

eles-oliver

Tóth Fruzsi

Fruzsina álma még 2017-ben érkezett hozzánk. A gyönyörű lány egy portfólió fotózáson szeretett volna részt venni. Az álom idén sok-sok nagylelkű felajánló segítségével valóra is vált. Ezúton szeretnénk közzé tenni Fruzsi köszönő levelét.

Amennyiben te is támogatni szeretnéd alapítványunk munkáját, illetve az álmok valóra váltását, megteheted az alábbi számlaszámon: Ments Életet Közhasznú Alapítvány 10702019-67010941-51100005 , vagy adód 1%-ának felajánlásával. Adószámunk: 18284500-1-43

Kedves Ments Életet Alapítvány!

Szeretném megköszönni még egyszer az álmom valóra váltását.

2017. januárjában kis kereksejtes daganatot diagnosztizáltak nálam, ami miatt egy nagyon hosszú kezelésen kellett túlesnem. A napjaim jórészt “unalmasan” teltek el és lassan már semmi sem motivált. Ekkor vettem fel a kapcsolatot a Ments Életet Közhasznú Alapítvánnyal, akiknek 2017. decemberében kerültem be a Váltsd Valóra Te is Egy Beteg Gyermek Álmát programjukba. Kicsi korom óta érdeklődöm a modellvilág iránt és mindig is nagy álmom volt, hogy én is kipróbálhassam, persze tudtam, hogy bekerülni egy ilyen körbe nem egyszerű dolog. Az álmom felkerült az alapítvány honlapjára, aminek a hatására rengeteg fotós, sminkes és segítőkész ember keresett meg, akik a szabadidejüket rááldozva szerették volna valóra váltani az álmomat. Szeretném megköszönni mindenkinek, aki jelentkezett, azoknak is, akikkel nem sikerült együtt dolgoznom. Napokig nézegettem a honlapokat és az e-maileket, ami feldobta a szürke napjaimat. Hihetetlenül jól esett, hogy ennyi mindenki törődik velem és erőt adott az, hogy a fotózások napjait vártam.
Az első fotózásom Alexandra Belényesi Photography -val volt. Teljesen tapasztalatlanul érkeztem oda, de a fotós Lexy Belenyesi, modell karrierjének köszönhetően megtanított egy-két pózra és trükkre. A sminkes/ fodrász Schaub Vivien -nel már korábban egy sminkelés erejéig találkoztam, amit még egyszer köszönök szépen és Lexy -vel is sokat beszélgettem már a fotózás előtt, ezért a nap a Photobalance Stúdió -ban egy baráti hangulatban telt el. Nagyon szépen köszönöm lányok fantasztikusan éreztem magamat. 
A második portfólió készítésemet a Stellar Circus vállalta. Teréz Konczproducerrel vettem fel a kapcsolatot. Mikor megérkeztem nagyon zavarba jöttem, hiszen egy igazi profi, összeszokott csapattal ismerkedhettem meg. Természetesen a hangulat hamar oldódott és Tamás Olajos gyönyörű fényképeket készített rólam Bihari Balázs fotós asszisztens közreműködésével. Köszönöm szépen a mesés sminket Emese Balla -nak, a rövid hajamból is alkotni tudó Katalin Barakonyi -nak és az egyedi ruhaszetteket Andras Ottó Horvath -nak. A fotózás folyamatáról Tom Szélpál rengeteg fotót készített és Eszter Tóth, mint személyi asszisztens segítségével, minden szervezett maradt a színfalak mögött. A helyszínt Guitman Ágoston a Flashback Photo Studio menedzsere biztosította. Külön köszönöm Daniel Hamori maszkmester látogatását. Köszönöm szépen a lehetőséget az egész csapatnak. Fantasztikusak vagytok. 
A harmadik fotózásom Anni Pastor divattervezőnek köszönhető. A csodálatos, elegáns ruhákba azonnal beleszerettem. Tímea Diána Jakabstylist, Réka Piacsek-Erdei sminkes és Gabriella Novotni fodrász egy pillanat alatt át tudtak alakítani egy igazi dívává. Amanda Faragóné Pancsagyönyörű fotókat készített rólam. A helyszínt a Disturbing Budapest – Buddha Bar Hotel Klotild Palace biztosította. Köszönöm szépen, hatalmas élmény volt. 
Még egyszer szeretném megköszönni mindenkinek, aki bármilyen módon is hozzájárult ehhez a élményhez. Mindez természetesen nem jöhetett volna létre a Ments Életet Közhasznú Alapítvány nélkül, akik fáradhatatlanul próbálják szebbé tenni a beteg gyerekek mindennapjait. Fantasztikus embereket ismerhettem meg és bátran mondhatjátok magatokról, hogy egy igazi álom valóra váltók vagytok, mert az én álmomat valóra váltottátok.

Üdvözlettel: Tóth Fruzsina

toth-fruzsi-01
toth-fruzsi-05
toth-fruzsi-03
toth-fruzsi-04
toth-fruzsi-02
toth-fruzsi-06
toth-fruzsi-07

Benes Niki (14 éves)

Benes Nikinél (14 éves) tavaly diagnosztizálták a Ewing szarkomát. Már túl van a műtéten és a kezeléseken is. Álma egy videokamera és néhány videojáték volt.   A Rádió Rock és a Ments Életet Közhasznú Alapítvány “Sztársimogató” elnevezésű kezdeményezése kapcsán lehetett licitálni egy Pataky Attilával közösen elfogyasztott ebédre. A befolyt összeget az alapítvány “Váltsd valóra te is egy beteg gyermek álmát!” programjának megvalósítására jelen esetben Jázmin álmának megvalósítására fordította.

benes-niki-01

O. Patrícia (6 éves)

O. Patríciát (6 éves) agytumorral műtötték. Az ő álma egy babaház volt bútorokkal. Az álmot Nagy Anita váltotta valóra.

Bertus Norbi (13 éves)

Bertus Norbi 13 éves opticus glioma miatt gondozott gyerkőc álma egy speciális laptop volt, amit látássérültként is tud használni.  Az álmot jószolgálati nagykövetünk, egyben rendszeres támogatónk Nagy János váltotta valóra.

bertus-norbi-01
bertus-norbi-02

Bogdán Jázmin (12 éves)

Bogdán Jázminnál (12 éves) 4 éve diagnosztizálták a Ewing sarcomát. Jázmin álma egy PlayStation 4 volt.

A Rádió Rock és a Ments Életet Közhasznú Alapítvány “Sztársimogató” elnevezésű kezdeményezése kapcsán lehetett licitálni egy Charlieval közösen elfogyasztott ebédre. A befolyt összeget az alapítvány “Váltsd valóra te is egy beteg gyermek álmát!” programjának megvalósítására jelen esetben Jázmin álmának megvalósítására fordította. Rövid video a FB-on:

https://www.facebook.com/alomvarazslo/videos/2015998408682152/

bogdan-jazmin

Szokolics Sára (14 éves)

Szokolics Sára (14 éves) 2014 óta kezelik AML-lel. Sára óriási “Rómeó és Júlia” rajongó. Az volt az álma, hogy találkozhasson a színfalak mögött Veréb Tamás színművésszel és a többi szereplővel. Az álmot az Operett színház segítségével váltottuk valóra.

szokolics-sara-03
szokolics-sara-04
szokolics-sara-01
szokolics-sara-02

Tamás Kende Ákos (3 éves)

Tamás Kende Ákost (3 éves) tavaly szeptemberben transzplantálták. Az ő álma egy elektromos kis traktor volt. Az álmot Weinerné Kollár Beatrix váltotta valóra.

tamas-kende-akos-01
tamas-kende-akos-02

Orcsik Dorka (8 éves)

Orcsik Dorka (8 éves) 2 évesen lett leukémiás. Tavaly sajnos visszaesett. Szeptemberben transzplantálták. A kislány álma az volt, hogy találkozhasson Rúzsa Magdival. Magdi Madarász Gábor (Madi) közreműködésével egy közel egy órás koncertet adott kizárólag Dorkának a steril boxban.  (Youtube-on fent van!)

orcsik-dorka-01
orcsik-dorka-02

Németh Tibi (3 éves)

Németh Tibi (3 éves) súlyos cukorbetegségben (Hiperinzulin-hipoglikémia) szenved. A kisfiú álma egy elektromos kisautó volt. Az álmot jószolgálati nagykövetünk, egyben rendszeres támogatónk Nagy János váltotta valóra.

nemeth-tibi-01
nemeth-tibi-02

Kollár Bálint, 11 éves

Kollár Bálintot (11 éves) 2016 novembere óta kezelik medulloblastomával. Az ő álma egy PS4  volt. A készüléket Holczer Ádám az FTC kapusa és Megyeri Balázs válogatott kapus személyesen vitte el Bálintnak.

kollar-balint

Kiglics Kristóf, 2 éves

Kiglics Kristóf (2 éves) csontvelő transzplantált kisfiú álma egy járássegítő játék és egy autós ágy volt. Az álmot a Príma üzletekben elhelyezett perselyekből származó adományokból váltottuk valóra.

kiglics-kristof-01
kiglics-kristof-02

Mózes Gyöngyi, 14 éves

A 14 éves Mózes Gyöngyinél 2017 augusztusában diagnosztizálták a leukémiát. Jelenleg is a László kórházban fekszik egy steril boxban. Gyöngyit és autista testvérét a nagymamája neveli. A nagylány álma egy paróka volt. Az álmot Molnár Nóra és csapata váltotta valóra. Nóráék 500.000 Ft-ot gyűjtöttek össze, amivel a paróka megvásárlása mellett, a betegség okozta egyéb terheket is tudják enyhíteni. Hálás köszönet a csapatnak!

mozes-gyongyi
mozes-gyongyi-02

Szeles Marci, 15 éves

Szeles Marci (15) álma egy Huawei Mate 10 Lite okostelefon volt. Marci sokat tartózkodik kórházban. A műtétje után jelenleg is a Tűzoltó utcai klinikán lábadozik. Csillogó szemekkel vette át a készüléket. Elmondta, hogy nagy segítség lesz számára a lassan pergő órák hasznos és tartalmas eltöltésében. Ezúton is szeretnénk megköszönni a névtelen támogatónak a nagylelkű felajánlást.

szeles-marci-001
szeles-marci-002

C. Ézsaiás, 12 éves

C. Ézsaiás 12 éves kisfiú. Harmadszor küzd Ewing sarcomával. Az ő álma egy tricikli volt, mert szeretett volna egészséges társaival együtt tekerni. Az álmot a Ments Életet Közhasznú Alapítvány váltotta valóra a Príma üzletekben kihelyezett perselyekben összegyűlt adományokból. (csak a tricikliről van fotó, mivel a gyermek állami gondozott)

c-ezsaias-001

Tóth Norbi, 17 éves

Tóth Norbi 17 éves fiú, akit agydaganattal műtöttek. Az ő álma egy Huawei P10 dual sim telefon volt. Az álmot egy anonim támogató váltotta valóra.

toth-norbi-001

Fehér Míra, 2 éves

Fehér Mira 2,5 éves Cisztás Fibrózisos kislány álma egy nagy trambulin volt. Az álmot egy anonim “Álomvarázsló” váltotta valóra.

Tisztelt Ments Életet Alapítvány!

Kislányunk, Fehér Míra 2 éves múlt, 2015.10.21.-én született, Mohácson. Élete második napján bélelzáródás lépett fel és egy mekóniumos fertőzést is kapott, átszállították Pécsre a PIC osztályra, ahol 3 hetet tartózkodott antibiotikum kezelés alatt. Amikor hazaengedték még nem ért végett a baj, sorba jöttek a kórházi kezelések, bent fekvések, műtét, egészen 5 hónapos koráig számos kórházban megfordultunk, mire meg lett a diagnózisunk Cisztás Fibrózis beteg. Ez egy ritka genetikai betegség, ami elsősorban a tüdőre és az emésztésre terjed ki, de egyéb más szervet is érinthet, élethosszig tartó kezelést igényel. Rendszeres kontroll vizsgálatok és itthoni – kórházi kezelések szükségesek. Betegségekből kicsit több idő alatt gyógyul fel, mint egy egyészséges gyermek, tovább is van szüksége antibiotikus kezelésre szájon át vagy esetlegesen vénásan. Naponta inhalál 2* (ha beteg 3*) torna-ütögetés, vitaminok, enzimek, speciális tápszerek. Pár hónapja kiderült, hogy gluténérzékeny, sajnos ez is élethosszig tartó diétát igényel. Míra összeszedettebb és sokkal aktívabb lett, nagyobb lett a mozgás igénye is. Szeret szaladgálni, ugrálni, birkózni a nagyobb tesóval és a szülőkkel, szereti, ha csikizik, Ezek mind segítik az egészségét is, könnyebben felszakad ez által a váladék is ha beteg. Míra szeretne egy 366 cm átmérőjű védőhálós trambulint, ahol a tesóval együtt tudnának ugrálni nevetgélni, rosszalkodni és hogy a fizikai erőnlétét is karban tudja tartani.

Köszönettel,
Míra anyukája:
Fehérné Schell Renáta

feher-mira-01
feher-mira-02
feher-mira-03

Kóczán Bence, 14 éves

Kóczán Bence álma LEGO gyárlátogatás volt. Az álmot a Ments Életet Közhasznú Alapítvány váltotta valóra a CBA üzletekbe kihelyezett perselyekben összegyűlt adományokból. A kívánság teljesítésében segítségünkre volt a LEGO Manufacturing Kft. és a “Szeretlek Magyarország” .

Bence betegsége 2012-ben kezdődött 9 évesen, amikor a háziorvosunk megállapította vérkép alapján, hogy baj van. Ezt követően a pécsi gyermekklinikán felállított diagnózis szerint is Bence AL leukémiás lett. A hír sokkolt, a kemoterápiás kezeléseket hozzávetőlegesen 9 hónapon keresztül végigcsinálta Bence, kisebb-nagyobb hullámvölgyekkel. A betegségből, már úgy tűnt, meggyógyult, az életünk visszatért a rendes kerékvágásban, mikor 4 év után újból a betegség jeleit véltük felfedezni rajta, sajnos nem alaptalanul. 2017 március 09-én immár másodszor közölték a rossz hírt. A betegség újra támadt. Ismételten elkezdődött a kemoterápiás rémálom, egyik hatástalan protokoll a másik után. Végül a sokadik próbálkozás után csoda folytán kóros sejtszám alacsony értéket mutatott… Ezután következett a csontvelő-transzplantáció, ami egyetlen a jelen orvostudomány által ami megmentheti Bence életét. 2017. július 04-én kerültünk a Szt. László Kórházba Budapestre,ahol újabb minden erőt próbáló hosszú időszaknak néztünk elé. Jelenleg már otthonunkban tartózkodhatunk, s Bence szívesen játszik számítógépes játékokkal, mivel a közösségbe még jó ideig nem mehet, a barátjaival ilyen módon tud játszani. Egyik álma, egy ilyen játék gyűjtői kiadása: Destiny 2.

koczan-bence-1
koczan-bence-2
koczan-bence-003

Négyesi Marcian, 10 éves

Négyesi Marciánnál 2016-ban diagnosztizáltak agydaganatot. Azóta megműtötték és a kezeléseken is túl van már. Marcián álma egy TV volt. Az álmot Veréb István válogatott birkózó váltotta valóra.

alom115_NegyesiMarcian_01
alom115_NegyesiMarcian_02
alom115_NegyesiMarcian_03
alom115_NegyesiMarcian_04

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás