Megvalósult álmok

Orbán Luca Szende (7 éves) és Orbán Benő (6 éves)

Benőke 6 éves, orvosai leukémiát diagnosztizáltak nála. Története visszatérő magas lázzal kezdődött, ami a tél folyamán 1-2 hetente jelentkezett, ezért édesanyja orvoshoz vitte. Mikor a vizsgálatok után kiderült, hogy Benőke leukémiás, azonnal kórházba került. Sajnos a kemoterápiás kezelések sorozata nem volt elég, csontvelő-transzplantációra is szüksége lesz. A donor nem is akárki lesz, hiszen Benőnek van egy 7 éves nővére, aki az eredményei alapján megfelelőnek bizonyult a beavatkozásra. Nagy bátorság gyermekkorban vállalni egy ilyen komoly beavatkozást, de szívesen tette, hiszen kisöccse így lehetőséget kap a gyógyulásra. Ők mindketten igazi hősök! Mi pedig mindkét kis hősünknek szeretnénk teljesíteni az álmát. Benő és Luca LEGO játékokat szerettek volt. Hálásan köszönjük a Kreatív Kontroll gyűjtésének,  a Ments Életet Karácsonyra programnak, hogy támogatásukkal valóra válthattuk Benő és Luca álmát.

Benő és Luca édesanyja nagyon boldog volt:

“Kedves Álomvarázslók!

Nagyon szépen köszönjük az álmok valóra váltását. 2 napja érkeztek meg a legók, azóta mindkét hős csak azokkal játszik. Első éjjel aludni sem tudtak, hajnalba keltünk, mert előző este nem sikerült teljesen összerakni. Köszönjük, hogy szebbé varázsolták a kicsik napjait!

Örök hála és tisztelet, a hős és a megmentő szülei. “

orbn-luca-s-ben-1
orbn-luca-s-ben-2

Istenes Blanka (7 éves)

Kedves Álomvarázslók! Ismét jó hírünk van számotokra, Blanka álma is valóra válhatott.

Blanka történetét anyukája írta meg nekünk:

“Blanka február óta sokszor belázasodott. Később elkezdte fájlalni a lábát és a kezét is. Gyermekorvosunk több hét vissza-visszatérő láz után vérképet kért, miután villámcsapásként ért minket a diagnózis. A professzor úr azonnal átirányított minket a Tűzoltó utcai Klinikára és azt mondta, hogy itt lesz a kislányom a legjobb kezekben. Blanka a mai napig kezelés alatt áll, hősiesen tűri a beavatkozásokat, életvidámságából alig veszített valamit. Nap mint nap csodálom kitartását, bátorságát. Szerencsére mozgásigénye sem csökkent jelentősen a gyógyszerek hatására, ezért sem meglepő számomra, hogy szeretne egy trambulint, amiben kedvére ugrálhat a testvérével.” Hálásan köszönjük a Príma üzletek segítségét, hogy kitehettünk a boltokban perselyeket, ezáltal Blanka álma valóra válhatott.

Blanka édesanyja nagyon boldog volt:

“Kedves Álomvarázslók! Hálásan köszönjük a trambulint, ami Blanka nagy álma volt. Sajnos az esős idő miatt összerakni nem volt alkalmunk. Blani fényképezkedni sem szeret, ezért csak lesifotót tudtam róla készíteni az alkatrészek számlálása során. Kislányom öröme határtalan volt amikor meglátta a csomagot. Ezt a boldogságot Önöknek köszönhetjük kedves segítők és mindig eszünkbe fognak jutni, amikor Blani játszik benne. Isten áldása kísérje mindannyiuk életét! Szeretettel: Blanka és az anyukája “

istenes-blanka-1
istenes-blanka-2
istenes-blanka-3

Oláh Richárd (11 éves)

Ricsinél nyáron diagnosztizálták a Hodgkin-limphomát. Mivel várhatóan még hosszú kezeléseknek néz elébe csak online tud kapcsolatot tartani a barátaival, ezért a kívánsága egy gamer szék volt. A szék már meg is érkezett Ricsihez. Az álmot Zsuzsi és családja váltotta valóra.

Itt olvashatjátok az anyuka köszönő levelét:

“Kedves Álomvarázslók! Tegnap délután megérkezett Ricsi kívánsága, a gamer szék.

Ricsi nagyon boldog és igazi csodaként éli meg, hogy teljesítették a kívánságát. Köszönjük Zsuzsiéknak, hogy valóra váltották az álmát és mindenkinek, hogy gyógyulást kívántak neki. Köszönettel: Ricsi anyukája”

Zsuzsiék is írtak néhány megható sort:

“Régóta követem az oldalt. Ricsi álmát, a sok-sok évvel ezelőtt – akkor még nagykamaszként -, szintén Hodgkin betegséggel küzdő imádott Öcsém emlékére váltottuk valóra. Sajnos – egy fiatalon kapott infarktus miatt – ő már nincs közöttünk, DE A HODGKIN-t legyőzte, ahogy Ricsi is le fogja győzni, mert “… szellőrózsa hisz a fényben, hisz a jövő tavaszban, s legyőzheti a zord telet, elhozza a kikeletet, kinek ilyen hite van.” Személyes találkozóra nem került sor, így innen kívánjuk, hogy Gyógyulj meg Ricsi, legyél boldog és egészséges felnőtt, erre a betegségre pedig csak egy már megkopott, kifakult Gamer szék emlékeztessen! Zsuzsa, Eszter és Marci “

olh-richrd-2
olh-richrd-1

Szukonyik Imola Kiara (14 éves)

Imola 14 éves, tavaly év végén diagnosztizáltak nála leukémiát. Azóta kórházban van és kapja a kezeléseket, amit nagyon nehezen visel, ráadásul sajnos még egy gombás fertőzés is megtámadta a tüdejét. Molli álma egy franciaágy, mely anonim Álomvarázslónknak köszönhetően valóra vált. Nagyon hálásak vagyunk neki önzetlen segítségéért!

Molli írt nekünk pár sort köszönete jeléül:

“Tisztelt Alapítvány! Nagyon szépen köszönöm a franciaágyat az alapítványnak és az Álomvarázslónak! Nagyon örültem, nagyon boldoggá tettek. Még egyszer nagyon köszönjük ezt a nagy segítséget! Köszönettel: Molli”

szukonyik-imola-kiara-1
szukonyik-imola-kiara-2
szukonyik-imola-kiara-3
szukonyik-imola-kiara-4

Lukács Zoé (3 éves)

Zoénál tavaly decemberben állapították meg a neuroblastomát. A tündéri kislány kívánsága egy elektromos kisautó volt, amit az Euromax 2005 Kft. segítségével váltottuk valóra. A játék már meg is érkezett kis gazdájához.

Az anyuka elmondása szerint szinte leírhatatlan volt az öröm!

Olvassátok szeretettel a köszönő levelet:

“Kedves Álomvarazslók! Már meg is érkezett hozzánk a várva várt kisautó, ami felülmúlt minden képzeletet. Szeretnénk megköszönni mindenkinek aki hozzájárult az álom megvalósulásához. Millió hála és köszönet! Zoé annyira imádja az autót, hogy azóta ki sem száll belőle. Segítséggel bemászik, bekapcsolja, becsatolja az övét, elindítja a zenét és kezdődhet az utazás, amit egyelőre még mi irányítunk. Egyszóval óriási az öröm. Nagyon szépen köszönjük, de amit igazából érzünk szavakkal nem lehet kifejezni. További csodás álom megvalósítást kívánunk önöknek!!!! „

lukcs-zo-1
lukcs-zo-2
lukcs-zo-3
lukcs-zo-4

Gellén Milán (9 éves)

A 9 éves Milánnál tavaly októberben diagnosztizálták a leukémiát. Az ő álma egy kerékpár volt, hiszen már nagyon szeretne ő is részt venni a családi kerékpártúrákon. A kívánságot ezúttal is egy többszörös Álomvarázslónk teljesítette. Olvassátok szeretettel az anyuka köszönő levelét:

“Sziasztok! Nagyon nehéz ilyenkor bármit írni, mert nem csak egy köszönöm-mel szeretném kifejezni a hálánkat. Egy nagyon nehéz időszak után mosolyt csalni egy kisgyerek arcára felbecsülhetetlen mind a szülő, mind a gyerek és talán az adományozó számára is. A kép magáért beszél! Nagyon nagy volt az öröm és az időjárás is mellettünk állt, mert még pont használni is tudtuk a biciklit. Köszönjük nektek!

gellen_milan-2
gellen_milan-1
gellen_milan-3

Miklós Miron (3 éves)

Miron 3 éves kis hős. Ő volt a donora testvérének. Valószínűleg megmentette Emma életét. Márciusban egy család donorsági vizsgálati vérvételen megalapították, hogy 10/10 egyezés van közte és Emma vére között. Fiatal kora ellenére tudta mire vállalkozik, szeretett volna segíteni testvérén. Júniusban levették tőle a csontvelőt, így testvére áteshetett a transzplantáción.

Miron olyan jól viselte a csontvelő levételt, hogy aznap már apukájával focizott a kórház folyosóján. Igazi kis hős!!! Úgy gondoltuk ő is megérdemli, hogy álmai valóra válhassanak. Miron kívánsága egy távirányítós tűzoltó autó és egy 4 kerekes bicikli volt. Köszönjük Lesták Boglárkának és a strand kézilabdás lányoknak és fiúknak, hogy közösen valóra váltották Miron álmát!

Miron édesanyja nagyon boldog volt:

“Köszönjük szépen az ajándékot, amit Miron kapott az Álomvarázslóktól!

Hatalmas boldogság volt! Este behozta a lakásba a bicajt. Reggel ébredés után egyből rohant ellenőrízni, hogy meg van-e még.

Lesták Boglárka és a többi kézis fiúk és lányok hatalmasak vagytok !

Köszönjük !”

Boglárka írt nekünk az ajándékozás élményéről:

“Jó estét kívánok! Ma voltunk Mironnak átadni az ajándékot! Mit is lehetne ilyenkor mondani? Annyi gondolat kering az ember fejében! Régóta követem az oldalt és amikor megláttam, tudtam hogy most ő lesz az a kisfiú akinek mi tudjuk megvenni azt amire vágyik! A csapattársaimnak tálaltam az ötletem és mivel mi a pályán kívül is igazi jó barátok vagyunk, tudtam mellém állnak majd! Nagyon vártuk a mai napot, ami nagyon jól sikerült! Nagyon jó volt látni, hogy ennyi nehézség ellenére a 3 kis gyerek boldog! Ilyenkor az ember átértékeli az ő bajainak a súlyosságát! Nagyon jó érzés volt látni, hogy örömet okoztunk! Ennek a csodálatos családnak pedig nagyon sok kitartást és erőt kívánok ehhez a nem mindennapi küzdelemhez “

miklos_miron-2
miklos_miron-1
miklos_miron-3

Keresztesi Róbert Rikárdó  (3 éves)

Rikárdó 3 éves, orvosai t-sejtes akut limfoid leukémiát diagnosztizáltak nála. A kisfiú napokig szűnni nem akaró lázzal bajlódott, ezért keresték fel szülei az egri gyermekügyeletet. Mindkét fülén, elszórtan a testén apró tűszerű bevérzések voltak. Az ügyeletes doktornő beutalta őket az egri Markhot Ferenc Kórház Gyermekosztályára, ahol a gyanúm hamar beigazolódott Rikó leukémiás. A kisfiú álma az volt, hogy igazi tűzoltókkal találkozhasson és néhány Sam a tűzoltós játék.

Köszönjük az egri tűzoltók segítségét, hogy felejthetetlen napot szereztek ennek a kis embernek.

Köszönjük a Kreatív Kontrollnak, hogy az általuk szervezett Ments Életet Karácsonyra gyűjtéséből valóra válhatott Rikó álma!

Köszönjük a REGIO Játék támogatását!

keresztesi_robert_rikardo-4
keresztesi_robert_rikardo-2
keresztesi_robert_rikardo-1

Beregszászi Rebeka  (4 éves)

A 4 éves Rebeka decemberben kezdett el köhögni. Márciusban a röntgen kimutatta, hogy kétoldali tüdőgyulladása van. Mivel állapota nem javult CT vizsgálat következett, melynek során kiderült, hogy több kis csomó is van a tüdejében. A további vizsgálatok után kapták a szomorú diagnózist, rosszindulatú nyirokcsomó daganat.

Kis hősünk álma egy kerti medence volt, amiben reményeink szerint jövőre vidáman pancsolhat majd. Köszönjük anonimitását kérő Álomvarázslónknak, hogy már ötödik alkalommal okozott óriási örömöt egy gyermeknek.

beregszaszi_rebeka-1
beregszaszi_rebeka-2
beregszaszi_rebeka-3
keresztesi_robert_rikardo-3

Vörös Barbara  (14 éves)

Barbi 14 éves, orvosai leukémiát diagnosztizáltak nála. A végtagjai sajnos nagyon gyengék, sokat kell még erősödnie. Hosszú még ugyan az út a teljes gyógyulás felé, de jó irányba halad. Óriási az akaratereje, a kórházban gyógytornász segítségével szorgalmasan dolgozik izmai erősödéséért, többek között egy szobabiciklit használ sokszor. Az ő álma egy saját szobabicikli volt, amivel otthon is folytatni fogja a munkát a gyorsabb gyógyulás érdekében. Hálásan köszönjük az AKG elballagott évfolyamának, hogy valóra váltották Barbi álmát!

Barbi édesapja nagyon boldog volt:

“Kedves Álomvarázslók! Megérkezett a várva várt szobabicikli. Nagyon hálásak vagyunk érte. Reméljük Barbi lába meg fog erősödni, minden nap teker, eddigi rekordja 10 perc. Nem is tudom szavakba önteni amit érzek, nagyon nagy boldogság tölt el minket. Bízunk benne, hogy Barbi hamarosan járni fog.”

vrs_barbara-3
vrs_barbara-2
vrs_barbara-1

Banka László   (12 éves)

A 12 éves Lacus történetét az anyukája írta meg nekünk:

“A kisfiam februárban sokat köhögött, folyamatosan antibiotikumot kapott, de nem javult az állapota. Először bevittem éjszaka a kecskeméti kórházba, mert arra ébredtünk, hogy fullad és nem kap levegőt. A második esetben már mentőt hívtunk. Aznap éjjel mellkasröntgen készült, ami alapján felküldtek minket Budapestre a Semmelweis II. számú Klinikára. A vizsgálatok után azonnal életmentő beavatkozást hajtottak végre. A további vizsgálat kiderítette, hogy leukémiája van. Azóta is kapja a kezeléseket.”

Lacinak több kisebb kívánsága is volt, ami közül a roller volt számára a legfontosabb. Az Álomvarázsló ezúttal a CIB Bank Kékgolyó utcai fiókja volt, akiknek ezúton is köszönjük a gyors segítséget! Kedves adományukkal ők is hozzájárulnak kis hősünk gyógyulásához és a kórházban töltött hetek könnyebb átvészeléséhez.

Lacus édesanyja nagyon hálás volt:

“Tisztelt CIB Bank, kedves Ments Életet Közhasznú Alapítvány!

Hálás szívvel köszönjük az ajándékokat, amit az Önök segítségével, kedvességével utána járásával Laci fiam megkaphatott. Leírhatatlan érzés volt, amikor átvette, és elkezdte a gondosan becsomagolt ajándékokat kibontani. Szívből köszönjük!!!”

banka-laszlo-2
banka-laszlo-1

Barát Nándor (6 éves)

A 6 éves Nándi a betegsége előtt egy igazi mosolygós életvidám rosszcsont kisfiú volt. 2018 decemberében diagnosztizáltak nála agydaganatot, amit azonnal meg is műtöttek, de sajnos csak részben tudták eltávolítani, ezért még hátra volt egy hosszadalmas kezelés. Kis hősünk egy év alatt 30 sugárkezelést és 10 kemoterápiát kapott. Idén januárban történt meg az őssejt transzplantáció. Ahogy haladtak a terápiával, úgy tanult meg együtt élni a betegségével és elfogadni a sorsát, ami nagyon sokat segített abban, hogy igazi szuperhősként tudta végig csinálni az összes sugár és kemoterápia kezelését, minden negatív mellékhatást és szövődményt elkerülve. Nándi álma egy kerti játszótér volt, amit a 3,5 éves kishúgával együtt fognak használni. Hálásan köszönjük Horváth Móninak, rendszeres Álomvarázslónknak, hogy valóra váltotta Nándi álmát!

Nándi édesanyja nagyon boldog volt, ezt írta nekünk:

“Hatalmas hálát érzünk a szívünkben, hiszen Nándi álma valóra válhatott! Viszont a nagy lelkesedés amit először vártunk elmaradt, hiszen Ő maga sem gondolt bele, hogy milyen hatalmas dolgot fog kapni és eleinte ijesztőnek tűnt az óriási játszótér a magas csúszdával!

Pár nappal később már boldogan vette birtokba a húgával együtt a nagyszerű ajándékot! Szülőként folyamatos félelemben éljük a mindennapokat, hiszen nem kis dolgokon van túl a gyermekünk és az egész családunk; bízva abban, hogy örökre búcsút inthetünk a betegségnek ami felforgatta az életünket!

Amikor látjuk, hogy a gyermekeink vidáman és önfeledten játszanak, ha nem is végleg, de talán pár percre megfeledkezünk aggódni és ilyenkor mi is egy kicsit gyermekké válunk! Nagyon köszönjük Álomvarázslónknak, hogy hozzájárult gyermekünk boldog mindennapjaihoz!

Isten áldjon meg minden jó szándékú embert!!!

Köszönettel:

Barát Nándi és családja”

barat_nandor-1
barat_nandor-2
barat_nandor-4

Miklós Emma   (4 éves)

Egy mosolygós kis tündér álmodott, Nyirán Balázs rendszeres támogatónk pedig “varázsolt”!  Ilyen egyszerű az “álomvarázslás”!

A 4 éves Emma a leukémia egy ritka és agresszív fajtájától szenved. Nagyon szeretett volna SMOBY játékokat (orvosi kocsi, babacenter, city-market), és örömmel jelenthetjük, hogy Balázs jóvoltából a boldogság immár beköltözött kis hősünk szobájába.

Itt olvashatjátok az anyuka köszönő levelét:

“Köszönjük szépen, hogy Emma álma teljesült! Azóta is sokat játszanak két testvérével együtt ezekkel a játékokkal ! Nélkületek nem sikerült volna! Mindenkinek köszönjük!”

miklos_emma-1
miklos_emma-2
miklos_emma-3

Galuska Dávid (8 éves)

A 8 éves Dávid álma egy tablet volt, a varázslat ezúttal Zsuzsitól érkezett. Igazán megható látni a mosolyt kis hősünk arcán, amikor kibontja a csomagot.

Íme az anyuka beszámolója:

“Kedves Álomvarázslók! Dávid öröme határtalan! Gyönyörű a gép, nagy kijelzővel, szép színekkel és már tele letöltött játékkal, kedvenc mesékkel. Valamelyik reggel a szorzótábla gyakorlásában segített Dávidnak. Nagyon szépen köszönjük az Alapítványnak a segítséget, hogy Dávid álma valóra válhatott. Köszönjük Zsuzsinak, aki lehetővé tette ezt, elintézett mindent – varázsolt -, nekünk csak a futárt kellett várni. Hálásan köszönjük! A mindennapokban a tanulást és a szabadidőt egyaránt segíti majd és elfeledteti vele egy kicsit a betegséggel és kezelésekkel járó kellemetlenségeket. Csatolok néhány fotót a nagy pillanatról.”

Ismét bebizonyosodott, hogy adni jó. Az ajándékozás Álomvarázslónknak is csodás élmény volt, amiről írt nekünk pár sort: “Kedves Alapítvány! Köszönöm Nektek a lehetőséget!!!  Annyira édes ahogy örül!!!  Nekem óriási boldogság ezt látni. Még egyszer köszönöm! Zsuzsi”

galuska_david-3
galuska_david-2
galuska_david-1

Oláh József (13 éves)

Újabb varázslat következik.

A 13 éves Józsi egy igazi hős. Félelmeit legyőzve bátran vállalta, hogy donorként megmenti testvére életét. Hősünk álma egy kerékpár volt, ami egy rendszeres Álomvarázslónknak köszönhetően nem álom többé, hanem valóság. Ő anonim szeretne maradni, mi pedig hálás szívvel tiszteletben tartjuk kérését.

Az anyuka köszönő levelét viszont megosztjuk veletek:

“Tisztelt Ments Élet Közhasznú Alapítvány, és Álomvarázsló! Hálás szívvel köszönöm mindazt, amit kaptunk önöktől! Köszönöm a munkájukat és segítségüket! Nagyon jó volt látni, azt az örömöt és elégedettségét gyerekeim arcán amit önök okoztak. Még egyszer köszönöm a biciklit Józsikának, és az autót Noelnek. Isten áldja önöket! Tisztelettel: Józsika és Noel anyukája!”

olah-jozsef-4
olah-jozsef-1
olah-jozsef-4
olah-jozsef-1

Lukács Nóra (17 éves)

A 17 éves Nóránál orvosai tavaly Hodgkin Lymphomát diagnosztizáltak. A kemoterápiás kezelések mellékhatásai miatt januárban intenzív osztályra került. Két hónapig volt kritikus állapotban. Izomzata teljesen leépült és lefogyott 35 kilóra. Jelen állapotában nem kaphat kemoterápiás kezeléseket és a rehabilitáció folytatása is bizonytalan. Nóra álma egy függő-fotel volt. Hálásan köszönjük Horváth-Kiss Karolinának, hogy valóra váltotta Nóri álmát!

Nóra édesanyja írt nekünk néhány sort:

“Tisztelt Ments Életet Alapítvány! Hálás szívvel köszönjük az ajándékot, amit az Önök segítségével, kedvességével utána járásával Nóri lányom megkaphatott. Leírhatatlan érzés volt, amikor átvette…..csak ültünk és néztünk…… ilyen is megtörténhet? Szívből köszönjük!!!”

lukacs-nora-1
lukacs-nora-2
lukacs-nora-3

Tsague Jared Nolen  (5 éves)

Az 5 éves Jared-nél június 3-án derült ki hogy leukémiás. Lábfájdalommal és orrvérzéssel indult a betegsége, 98%-ban rossz sejt volt a csontvelőjében. Egy hét múlva már megkapta a centrális kanüljét, a kemókat és szteroidokat. Nagyon bátor kisfiú, hősiesen állja a fájdalmas megpróbáltatásokat. Nagy álma egy Nintendo Switch kézi konzol és hozzá tartozó játék volt. Hálásan köszönjük Somogyi Anitának, hogy valóra váltotta a kisfiú álmát.

Jared édesanyja írt nekünk pár sort:

“Sziasztok, Jared boldogsága leírhatatlan! Nagyon szépen köszönjük az Alapítványnak a segítséget, hogy valóra válhatott az álma. Jared tegnap este óta le sem teszi a játékot, ma az egész napot elütötte vele a kórházban, nagyon élvezi és mindenkinek dicsekszik vele. Köszönjük Anitának hogy lehetővé tette ezt neki és ezen felül a kedvességét és a képekkel való segítségét is. Jarednek így könnyebb átvészelni ezt a nehéz időszakot. Nem tudunk elég hálásak lenni ezért! ”

tsague-jared-nolen-4
tsague-jared-nolen-3
tsague-jared-nolen-2
tsague-jared-nolen-1

Dobos Szebasztián  (12 éves)

A 12 éves Szebasztiánnál 2 éve diagnosztizálták az orvosok agydaganatot. Sajnos a műtét során az egyik szeme megsérült, szinte semmit nem lát vele. Mivel a daganat rosszindulatú volt, elkezdték a sugárkezeléseket és a kemoterápiát. Mindig is vékony volt, de most 22kg-ra lefogyott és ezzel a súllyal csinálta végig a kezeléseket. Jelenleg jól van, bár járása instabil és az izomzata is meggyengült. Nagyon szeretett volna egy ping-pong asztalt, hogy hogy kicsit megerősödjön és a nővéreivel tudjon játszani, hiszen nagyon sokat ül a számítógép előtt. Hálásan köszönjük anonim Álomvarázslónknak, hogy valóra váltotta Szebasztián álmát!

Szebi édesanyja írta nekünk:

“Szeretném megköszönni Önöknek és annak a személynek, aki által teljesülhetett a kisfiam álma. A tegnapi nap folyamán, augusztus 4-én egy napot töltöttünk a sebészeten, mert kivették a portot, amin keresztül kapta Szebi a kezeléseket. Délután megérkezett a várva várt ping-pong asztal. Nagy örömmel fogadta, melyet apának még aznap este össze kellett szerelnie. Még egyszer köszönjük mindazoknak, akik részt vettek ebben és hozzásegítették, hogy visszarázódjon a megszokott életébe. Mindenkinek jó egészséget kívánunk!

Köszönettel: Szebi anyukája

dobos-szebasztin-4
dobos-szebasztin-3
dobos-szebasztin-2
dobos-szebasztin-1

Horváth Márk (13 éves)

A 13 éves Márknál idén áprilisban diagnosztizálták az MDS nevű súlyos leukémiás betegséget. A fiút néhány évvel ezelőtt már transzplantálták, de sajnos ismét visszatért a betegség. Anyukája két kis húgára is felügyel, ezért Márk egyedül kénytelen átvészelni ezt a nehéz időszakot a kórházban. Álma egy Huawei Nova 5T-óceánkék telefon volt, amin keresztül tudja tartani a kapcsolatot szüleivel, barátaival. Köszönjük a Kreatív Kontroll adománygyűjtését, melynek hála valóra válhatott Márk álma!!!

A telefont Nagy Attila vitte el Márknak, aki már számtalan esetben segített nekünk eljuttatni az ajándékokat. Köszönjük neki is, hogy mindig számíthatunk rá!

Márk édesanyja írt nekünk pár sort:

“Kedves Álomvarázslók,

Márk álma teljesült, megkapta az új telefont amire vágyott. Köszönjük Nektek és köszönjük annak a kedves Embernek, Embereknek akik által ez létrejöhetett! Márk nagyon boldog és nagyon köszöni. Jól van, ma hazajöhet végre hosszú idő után és otthonukban folytatjuk a gyógyulást. Köszönjük szépen! Üdv: Márk anyukája és Márk

horvth-mrk-1
horvth-mrk-2
horvth-mrk-3

Rozmán Dávid (9 éves)

Dávidnál 2019-ben orvosai leukémiát diagnosztizáltak. Közel 8 hónapja nem találkozott a barátaival. A kórházban töltött időszak alatt hol jobban, hol rosszabbul érezte magát, de sajnos voltak nagyon nehéz napjai is. Most már hamarosan hazamehet, de egy ideig még steril körülmények között kell lennie. Álma egy Xbox One készülék volt, mely remélhetőleg felgyorsítja majd a kényszerű bezártságban töltött idő múlását. Hálásan köszönjük Bodrogi Anitának, rendszeres Álomvarázslónknak, hogy segített Dávid álmának valóra váltásában!

Dávid édesanyja írta nekünk:

“Kedves Álomvarázslók!

Hálásan köszönjük, hogy segítettek és valóra válhatott Dávid álma, szerinte „ezért csak megérte ez a nyolc hónap”.

Dávid vágya, egy Xbox One konzol volt Minecraft játékkal, amelynek megérkezése és átadása teljes meglepetésként érte. Hatalmas volt az öröme, hiszem, hogy ez az élmény nagy mértékben fogja segíteni őt a teljes gyógyulás felé vezető úton. Jelenleg a fenntartó kezelés 1,5 éves időszakát kezdtük, heti rendszerességgel kell mennünk ellenőrzésre. Mindenkinek csillogó szemmel meséli, hogy valóra vált az álma.

Nagyon köszönjük, a Ments Életet Alapítványnak a közreműködést, mindenkinek, aki valamilyen formában támogatja az alapítvány munkáját, és természetesen az Álomvarázslónknak, aki megvalósította kisfiúnk álmát. Ez a történet mindhármunk életében maradandó nyomot hagyott, tiszta szívből köszönjük az érzést, hogy tényleg vannak csodák! Ez nélkületek nem valósulhatott volna meg. Őszintén remélem, hogy történetünk sok családnak és gyermeknek adhat erőt. “

Bodrogi Anita is írt nekünk:

“Sziasztok!

A hétvégén átadtam az ajándékot Dávidnak. Leírhatatlan és fantasztikus érzés, ami ott történt velem. Dávid nem tudta, hogy azért megyek, hogy az álmát valóra váltsam. Szülei nem árulták el neki, így úgy tudta, hogy azért érkeztem, hogy néhány képet készítsek róla. Egy kicsit beszélgettünk mielőtt átadtam az Xboxot, amiből kiderült, hogy Dávid egy igazi harcos. Nagyon közvetlen volt, elmesélte, hogy hogy élte, éli meg a betegségét és mesélt arról is, hogy mennyit játszott a kórházban a szüleivel. Ezután elmondtam neki, hogy én azért érkeztem, hogy az álmát váltsam valóra. Annyira boldog volt, annyira örült, hogy elsírta magát. Ezt látni, és átérezni számomra leírhatatlan érzés.

Dávid szülei fantasztikusak, olyan szeretet kaptam tőlük, amit örökké a szívemben őrzök. Köszönöm nektek, hogy lehetővé tettétek, hogy megismerhessem ezt a csodálatos családot!”

rozmn-dvid-3
rozmn-dvid-1
rozmn-dvid-2

Papp Zsombor (11 éves)

Szeretnénk veletek megosztani, milyen öröm érte alapítványunkat. Egy jó szándék újabb jó szándékot, ötletet szül és máris további álmok válhatnak valóra!

Egy nagyon kedves három gyermekes családról szeretnék írni nektek, akik kitaláltak egy csodás kezdeményezést. A 25. házassági évfordulójukat ünnepelték a közelmúltban és miután megköszönték barátaiknak a sok közös élményt, azt kérték tőlük, hogy ne hozzanak ajándékot. Helyette ajándékozzanak közösen, lepjenek meg egy kisgyermeket, akinek együtt lesznek az Álomvarázslói.

Természetesen mindenki szívesen fogadta a házaspár kezdeményezését, össze is gyűlt egy gyermek álmára való összeg és teljesülhetett is a kívánság. Álomvarázslóink, Andi és férje saját maga vitte el az ajándékot a kisfiúnak, aki már az ajtóban izgatottan és boldogan várta őket. Ez a találkozás, nem csak a kisfiúnak, hanem Andiéknak is életre szóló élményt jelentett, olyannyira, hogy hamarosan szeretnének egy újabb álmot valóra váltani.

Nagyon köszönjük Andiéknak és barátaiknak, hogy ezzel a fantasztikus kezdeményezéssel ilyen nagy örömöt és boldogságot okoztak egy súlyos betegséggel küzdő kis Hősnek, aki annyi szenvedés után, azóta már hisz a csodákban is! Alapítványunk munkájának legszebb történetei ezek és öröm számunkra, hogy ilyen sok jó szándékú, melegszívű és segíteni szándékozó emberrel kerülhetünk kapcsolatba, sok esetben barátságba is.

Köszönjük nektek, kedves Álomvarázslók hogy vagytok nekünk, a gyermekeknek és hogy mindig számíthatunk Rátok!

papp-zsombor
papp-zsombor-1
papp-zsombor-2
papp-zsombor-3

Diczházi Ádám (9 hónapos)

A 9 hónapos Ádám esetében kivételesen eltekintettünk az alsó korhatártól, mivel az álom jellege (a szülők kérése) olyan volt, ami kifejezetten a gyermek érdekeit szolgálja. Mivel a súlyos betegség miatt a csöppségnek még sokáig szüksége lesz egy jól használható babakocsira, így örömmel vetettük magunkat az Álomvarázsló felkutatásába. Hamar jelentkezett Czinder Zsolt barátunk, aki már nem először “varázsolt”. Rövid úton beszerezte a szülők által kiválasztott babakocsit, ami kis helyen elfér a hosszú utazások során és Ádámnak is kényelmes.

Íme a szülők köszönő levele:

“Kedves Ments Életet Közhasznú Alapítvány! Kedves Álomvarázsló! Megkaptuk a gyönyörűszép babakocsit a mi Álomvarázslónktól! Fel is avattuk, igaz nem napsütésben, hanem esőben, de így is jól bírja a strapát.  A kisfiunk Ádám nagyon jól érzi magát benne. Egyfolytában csak mosolyog amikor benne csücsül. Nem foglal nagy helyet így a bőröndök is jól elférnek mikor utazunk a kórházba! Nagy örömet okozott az Álomvarázslónk. Köszönjük a segítséget!

diczhzi-dm-3
diczhzi-dm-2
diczhzi-dm-4
diczhzi-dm-1

Szász Níla    (9 éves)

A többszörösen visszaeső, hatalmas küzdő tündéri Nílának az álma egy tablet volt. Mivel a kislány 2 éves kora óta folyamatosan küzd a betegséggel, ezáltal nem mehet közösségbe és rengeteg időt tölt kórházban, ezért a tablet hatalmas segítség neki. Az álmot egy névtelen Álomvarázsló segítségével váltottuk valóra. Az eszköz eljuttatásában ezúttal is Nagy Attila és a Bazinga Trans volt segítségünkre.

Fogadjátok szeretettel a család köszönő levelét:

“Kedves Álomvarázslók! A mai napon megérkezett az ajándék álom tablet, aminek Níla nagyon örül. Teljes extázisban van, s nagyon óvatosan, finoman birtokba is vette, és igyekszik megismerni azt. Nagyon boldog, fülig ér a szájacskája, imádja az ajándékot, amit a névtelen Álomvarázslónak és nektek az alapítványnak köszönhetünk!

Níla üzenete: Nagyon szépen köszönöm a világ legszebb tabletét!

Nagyon szépen köszönjük, hogy ilyen gyorsan segítettetek és megvalósítottátok kislányunk álmát! Igyekeztünk képet is csinálni, hiszen ez a legkevesebb részünkről. Köszönjük szépen ezt a hatalmas ajándékot és örömet, amit okoztatok mindannyiunk számára, mert, ha Níla örül, mi is boldogok vagyunk.

Hatalmas köszönettel: Níla családja”

szsz-nla-4
szsz-nla-3
szsz-nla-2
szsz-nla-1

Horváth Hanna   (4 éves)

Kedves Álomvarázslók, ismét jó hírünk van, még egy gyermek álma valóra válhatott.

Szeretnénk bemutatni nektek egy ici-pici lánykát, aki egyben hatalmas hős is. A 4 éves Hannánál 2019 végén diagnosztizáltak akut limfoblasztos leukémiát. Sajnos a kemoterápia mellékhatásaként vastagbél gyulladást kapott, ezért 2020 elején életmentő műtéten esett át, ami jól sikerült. A bent töltött 67 nap után most már “hazajárós”-ként, csak kezelések idejére kell a kórházba mennie. Hanna nagyon erős kislány, sok felnőtt megirigyelhetné a kitartását. Életvidám, tele van tervekkel a gyógyulását követő időre. Nagyon szeret mozogni, mászkálni. A csúszdázás a kedvenc időtöltése, de a betegség miatt nem mehet közösségbe, ahogy játszótérre, játszóházba sem. Hatalmas álma volt, hogy a saját udvarán legyen egy mászótorony piros csúszdával. Köszönjük egy névtelen jótevőnek és csapatának, hogy valóra váltotta Hanna álmát!

Hanna édesanyja írt nekünk pár sort:

“Kedves Álomvarázslók!

Hálásan köszönjük, hogy segítettek és valóra válhatott Hanna álma! A piros csúszda egy szép szombati napon érkezett meg hozzánk, amiről Hanna nem tudott, mert meglepetésnek szántuk. Hatalmas volt az öröm, mikor másfél hónapnyi kórházban töltött idő után hazaérve várta a mászótorony csúszdával és hintával. Jelenlegi kezelése most egy pár hétre szünetel, így minden nap kedvére játszhat rajta. Még egyszer szeretnénk megköszönni Önöknek, hogy ez az álom valóra válhatott!

Üdvözlettel:

Hanna és családja”

horvth-hanna-3
horvth-hanna-2
horvth-hanna-1

Györkő Dávid Károly (6 éves)

VÍZIVILÁG VARÁZSLAT! Rendszeres támogatónk az Aquaworld Resort Budapest már nem először “varázsol álmot”. A 6 éves Dávidnál tavaly diagnosztizálták a leukémiát. Az ő kívánsága egy trambulin volt. A szálloda gyors segítségével már meg is érkezett az ajándék kis hősünkhöz.

Olvassátok szeretettel az anyuka köszönő levelét:

” Nagyon szépen Köszönjük a Ments Élet Köszhasznú Alapítványnak és az Aquaworldnek, hogy ekkora boldogságot okoztak a kisfiamnak. Dávidnak egy nagyon nagy álma teljesült az önök segítségével. Mondanom sem kell, hogy az összeszerelés után azonnal rávetette magát a trambulinra és később csak hosszas könyörgés árán lehetett kicsalogatni. Őszintén hiszem, hogy ez a csodás élmény nagy lökést adhat neki a teljes gyógyulás felé vezető rögös úton.

gyrk-dvid-2
gyrk-dvid-1
gyrk-dvid-3

Sutus Bettina  (17 éves)

MIKOR A NAGY EMBEREK ÖSSZEFOGNAK…

A 17 éves Bettinát 3 éve műtötték agytörzsi tumorral. Azóta is tart a rehabilitáció, melyhez jelentős segítséget nyújthat a kamasz lány álmának valóra váltása is. Bettina kérése egy kerti medence volt, amiben otthon is gyakorolhatja a vízi tornát.

A kívánságot rendszeres Álomvarázslónk Dr. Wladár Sándor olimpiai bajnok úszó a MÚSZ elnöke közvetítésével Cseh László a Praktiker értékesítési vezetője és Dala Tamás sokszoros válogatott, Világkupa győztes vízilabdázó az Olimpiai Központ igazgatója együttes erővel teljesítette. A medencét alapítványunk elnöke Mikola József személyesen juttatta el Bettinának.

Íme a család köszönő levele:

“Kedves Ments Életet Alapítvány! Kedves Álomvarázslók! Végtelenül hálásak vagyunk, hogy Bettinának ilyen gyorsan teljesülni tudott a kívánsága! Nagyon örült neki és bízik benne, hogy maximálisan ki tudja majd használni, ezzel pótolva a kimaradt hónapok vízi torna gyakorlatait. Külön köszönet Dr. Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnökének, a Praktiker és az Olimpiai központ vezetőségének és Mikola József kuratóriumi elnöknek a szervezésért és a valóra vált álom kézbesítéséért. Kívánjuk, hogy mindenkinek ilyen gyorsan teljesüljön az álma! Üdvözlettel: Bettina és családja”

sutus-bettina-4
sutus-bettina-3
sutus-bettina-2
sutus-bettina-1-min

Millei Tibor (12 éves)

A 12 éves Tibi születés óta küzd a betegséggel (IPEX szindróma), amit csak 2014-ben tudtak diagnosztizálni. Idén már őssejt transzplantáción is átesett. Tibi vágya egy laptop volt, amin tudja tartani a kapcsolatot a családjával és szükség esetén a távoktatásban is .

Az álmot a CBA és a Prima üzletekben elhelyezett adománygyűjtő urnákban összegyűlt pénzből és a kasszákhoz kihelyezett adománygyűjtő jegyekből befolyt összegből váltottuk valóra. Ezúton is szeretnénk megköszönni minden kedves támogató segítségét, hiszen Tibi példája is bizonyítja, hogy a sok apró adományból is lehet “álmot varázsolni”.

millei-tibor-1
millei-tibor-2
millei-tibor-3

Kozma Tamás  (14 éves)

A 14 éves Tamás 5 éves kora óta focizik. Tavaly november óta kezelik kemoterápiával. Szinte állandóan kórházban van. Az ő álma egy Iphone 7-es telefon volt, amivel tudja tartani a kapcsolatot a családjával és a barátaival is. A kívánságot egy névtelen Álomvarázsló segítségével teljesítettük.

Érdemes elolvasni Tamás szívhez szóló gondolatait, amit a köszönő levélben írt le:

Minden nehézségben az a legszebb és legértékesebb, amikor kifejezésre jut, hogy a terhet nem egyedül viseljük. Abban bízom, hogy a betegségem és gyógyulásom története sok embernek erőt ad az élet szép pillanatainak értékelésére. Erőm szerint mindenkit erre bátorítok. Talán így tudom leginkább kifejezni hálámat a Ments Életet Alapítványnak és az Álomvarázslómnak. Köszönöm: Tamás

kozma-tams-2
kozma-tams-1
kozma-tams-2
kozma-tams-1

Koltai Hédi (8 éves)

A 8 éves Hédikénél 2018-ban diagnosztizálták az agydaganatot. Az ő kívánsága egy kültéri ping-pong asztal volt. Az álmot a Magyar Kajak-Kenu Szövetség váltotta valóra. Ráadásként a szövetség részéről az átadásnál jelen volt Storcz Botond háromszoros olimpiai bajnok kajakozó is, aki dedikált válogatott mezzel is meglepte kis hősünket.

Itt olvashatjátok az anyuka köszönő levelét:

“Szeretném megköszönni Önöknek és a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek, hogy teljesítették kislányom álmát. Remek időzítéssel a mai napon érkezett meg a várva várt pingpong asztal. Hédike nagyon boldog, a hétvégén ünnepli 9. születésnapját így a legcsodálatosabb ajándékként tekint rá. Családunkat az a megtiszteltetés érte, hogy a szövetség nevében Storcz Botond háromszoros kajak olimpiai bajnok érkezett hozzánk „Álomvarázslóként”. Köszönjük neki és mindenkinek aki részt vett az álom megvalósulásában! Hatalmas pozitív élmény volt Hédikének biztos vagyok benne, hogy erősítette a lelkét a hétfői kemoterápiás blokk előtt. Jó egészséget kívánok! Köszönettel: Hédi anyukája

koltai-hdi-4
koltai-hdi-2
koltai-hdi-3
koltai-hdi-1

Hatvani Adél ( 4 éves )

A 4 éves Adél egy igazi kis bájos tündér. Nála 2018 végén diagnosztizálták a leukémiát. Jelenleg otthonában kapja a kemoterápiás kezelést. Adélka nagy álma egy trambulin volt, amit a szülők sajnos nem tudtak megvenni neki. Szerencsére az egyik anonim Álomvarázslónk ezúttal is a segítségünkre sietett és már meg is vásárolta a trambulint.

Itt olvashatjátok az anyuka köszönő levelét:

“Adél álma teljesült. Pénteken megérkezett a trambulin, szombaton édesapja és egy barát összeszerelte. Nagy volt az öröm. Testvérével együtt délutánonként természetesen ez a program. (Adél napra nem mehet, mivel a kemoterápia miatt megég a bőre.) Igazi gyerekkacajt lehet hallani, amikor ugrálnak benne. Úgy gondolom ez az őszinte boldogság. Nagyon hálásak vagyunk és tiszta szívből köszönjük! Adél és családja”

hatvani-adl-4
hatvani-adl-3
hatvani-adl-2
hatvani-adl-1

Hitter Tepfenhart Balázs  (5 éves)

Ismét valóra válhatott egy beteg gyermek álma a CBA és a Príma üzletek vásárlóinak jóvoltából.

Az 5 éves Balázs már három éve küzd a leukémia ellen. Nemrégiben transzplantálták is. Az életvidám, eleven kisfiú leghőbb vágya egy kerti játszótér volt. Az álmot a CBA és a Prima üzletekben elhelyezett adománygyűjtő urnákban összegyűlt pénzből és a kasszákhoz kihelyezett adománygyújtő jegyekből befolyt összegből váltottuk valóra.

Az anyuka köszönete itt olvasható:

“Kedves Ments Életet Alapítvány, kedves CBA vásárlók! Nagy, nagy hála van a szívünkben, hogy teljesítették gyermekünk Bazsika kívánságát. Régi nagy álma vált valóra, hogy saját játszótere legyen.

Bazsikánk már egyszer kigyógyult a leukémiából, de sajnos tavaly novemberben kiderült, hogy visszaesett. Mikor kiderült már akkor tudtuk, hogy újabb nehéz hónapok várnak ránk. Tudtuk, ha hazajövünk a kórházból nem mehetünk közösségbe, játszótérre, a fertőzésveszély miatt. A kisfiam nagyon szeret kint lenni, hintázni, szaladgálni. Többször is kérte már tőlünk a hintát. Ezt az óriási örömöt most megkapta…..

Felhőtlen nagy szeretetben játszanak kint a testvérével, hintán, csúszdán, mászókán, és nagyokat homokoznak együtt. Óriási örömet szereztek Bazsinak az álom megvalósításával.

Igazán boldog gyerekként tud gyógyulni, mozogni a szabadban. Hála az alapítványnak és a sok jó embernek akik támogatják ezt az alapítványt! Hálás köszönetünk mindazoknak akik segítettek Bazsikánk álmát megvalósítani.”

hitter-tepfenhart-balzs-3
hitter-tepfenhart-balzs-1
hitter-tepfenhart-balzs-2

Szabó Máté Benjamin   (12 éves)

Igazi harcos, nem csak játék közben!

A 12 éves Máténál 2014-ben diagnosztizáltak akut limfoid leukémiát. Sajnos idén februárban betegsége kiújult, múlt héten átesett a csontvelő transzplantáción, így hosszú és nehéz küzdelem áll még előtte.

 

Ám a kis harcos nem csak a való életben szeret küzdeni, hanem az online világban is. Kedvenc játéka a Fortnite Mobile, ahol barátaival együtt mindent megtesznek a győzelemért. Álma egy Samsung Galaxy okostelefon volt, melyet a CHS Hungary Kft. váltott valóra, így lábadozás közben is mehet a verseny.

szab-mt-benjamin-3-min
szab-mt-benjamin-2-min
szab-mt-benjamin-1-min

Oláh Noel Ismael (3 éves)

A 3 éves Noel több súlyos, életet veszélyeztető betegséggel is küzd. A kisfiú nagy álma egy olyan elektromos kisautó volt, amibe bele tud ülni. A kívánságot egy rendszeres támogatónk váltotta valóra, aki személyesen vitte el az autót Noelnek. Elmondása szerint egy életre szóló megható élményben lehetett része.

Íme Orem András barátunk, többszörös álomvarázslónk levele:

Sziasztok! Szombaton átadtuk Noel autóját. Csatolok képeket és videót. Nagyon aranyos volt, örült neki, mi pedig nagyon boldogok vagyunk, hogy szintet léptünk és “egyszerű” támogatóból” Álomvarázslók lettünk! Köszi, András

És íme a család köszönő levele:

Ezúton szeretnénk megköszönni a Ments Életet Közhasznú Alapítványnak és Andrásnak a kisautót, amit kisfiunk kapott Önöktől óriási örömet okozva ezzel neki és az egész családnak, hiszen gyermekünk boldogsága a miénk is!! Noel ki sem akar szállni az autóból! Nagyon nagy örömmel játszik benne reggeltől estig. Köszönjük szépen az ajándék által okozott csodás, felhőtlen és örömteli napokat, órákat és perceket!

Köszönettel: Noel és családja

olh-noel-ismael-2-min
olh-noel-ismael-2-min
olh-noel-ismael-1-min
olh-noel-ismael-1-min

Lujber Barbara

Emlékeztek még Barbi álmára? Az agyvérzésen átesett kislány a plüss pingvineket gyűjti. Örömmel jelentjük, hogy Álomvarázslóink küldeményei jóvoltából “Pingvinfalva” lakossága mára már bőven meghaladja a 100 főt! Barbi is jól van, így örömmel és szeretettel viseli gondját a kedves kis seregletnek.

Itt olvashatjátok az anyukája levelét, ami nem mellékesen szintén rendszeres Álomvarázslónk.

Örömmel tudatom veletek , hogy megvan a 100 pingvin! Sőt ! 112 van most és úgy tudom érkezik még néhány . Nagyon-nagyon köszönöm Nektek és azt is hogy ebben a kicsit sem könnyű helyzetben mellettem voltatok és segítettetek Barbika àlmàt valóra váltani.

Ui: azért remélem többször ilyen és hasonló esemény miatt nem gyűjtünk neki semmit! Barbi jól van, gyógyultnak tekinthető.

lujber-barbara-5
lujber-barbara-4
lujber-barbara-3
lujber-barbara-2
lujber-barbara-1

Győri Amira ( 7 éves )

A 7 éves Amiránál 2019 őszén diagnosztizálták a leukémiát. Az örökmozgó kislány kívánsága egy játszótér volt. Az álmot egy rendszeres Álomvarázslónk váltotta valóra aki kérte, hogy a nevét ne említsük. Bízunk benne, hogy a példáját így is sokan követik majd! Olvassátok szeretettel a kislány és az anyuka köszönő levelét:

Szép napot! Megérkezett a kis játszótere Amirának! Nagyon örült neki és azonnal birtokba vette. Nagyon segítőkész közvetlen fiatalember hozta, aki segített az összeállításban is. Végeztünk az aktív kezeléssel a héten, így több ideje lesz játszani, hintázni, homokozni, csúszdázni! Nagyon hálásak vagyunk, hogy szebbé tették a kislányunk napjait!

gyri-amira-2
gyri-amira-1
gyri-amira-3

Hegedűs Réka (9 éves)

A 9 éves nagyon súlyos betegségből gyógyuló Réka álma nem egy laptop vagy TV készülék volt, hanem az, hogy lovasterápia segítségével nőjenek az esélyei a gyógyulásra.

Az álom egy rendszeres “Álomvarázslónk” segítségével válhatott valóra. A jótevő ezúttal is névtelenül segített. Rékánál duplán nagy volt az öröm, mivel terápia mellet a Dunakeszin található Horze Lovasáruház jóvoltából, akik szintén rendszeresen segítenek a gyerekeknek, lovas ruházatot és felszerelést is kapott.

Fogadjátok velük együtt szeretettel az anyuka köszönő levelét:

“Végre teljesülhetett kislányom, Réka álma is. A karantén után hosszas várakozással, de annál nagyobb örömmel kezdte meg Réka a lovasterápiát. Már az első alkalmon nagyon ügyes és bátor volt. Nagyon szépen köszönjük a támogatást és a gyönyörű lovas ruházatot is! Üdvözlettel: Réka anyukája

hegeds-rka-3
hegeds-rka-1
hegeds-rka-2

Szehofner Tamás (7 éves)

A 7 éves Tomika álma egy laptop volt amin játszhatna és meséket is nézhetne a hónapokon át tartó bezártság során.

Orvosai neuroblastoma-t diagnosztizáltak nála. 2018 decemberében elkezdődtek a kezelései, azóta több kemoterápián és sugárkezelésen is túl van. Pár héttel ezelőtt ismét fájni kezdett a lába.Sajnos a betegsége kiújult.

Fiatal kora ellenére nagyon értelmes és törődő kisfiú. A kishúgát rajongva szereti, sokat játszanak együtt, mindig nagyon vigyáz rá. Imádja a vonatokat, villamosokat és tűzoltó autókat.

Az álmot egy névtelen “Álomvarázsló” váltotta valóra, aki Tomi kishúgára is gondolt és neki is küldött ajándékot.

szehofner-tams-1
szehofner-tams-3
szehofner-tams-2

Gergő  (10 éves)

A TV-ben ugyan még kevés focit láthatunk, de a valóságban most sincs hiány igazi küzdelmekből! Él közöttünk egy kis kapus, aki most az élete meccsét vívja a betegség ellen. És vajon ki az aki segíti ebben az embert próbáló harcban? A világ egyik legjobb hálóőre: Gulácsi Péter.

A 10 éves Gergőnél tavaly év végén diagnosztizálták a leukémiát. De ő nem az a srác, aki könnyen feladja. Kis hősünk imádja a sportot, ezért már régóta tisztában van azzal, hogy küzdeni kell a végsőkig. Utánpótlás kapusként legnagyobb példaképe Gulácsi Péter. Gergő álma az lett volna, hogy kezet foghasson és aláírathassa a cipőjét a válogatott játékossal a Groupama Arénában, de a betegség és a kialakult vírus helyzet miatt a nagy találkozó egyenlőre nem jöhetett létre.

Kérésünkre Gergő megjelölt egy másik, a jelenlegi viszonyok között is teljesíthető álmot, ami egy laptop volt. Péter nagy örömmel teljesítette a kívánságot és egyértelműen a tudtunkra adta, hogy lehetőségeihez mérten szívesen támogatja az alapítványunk munkáját. A laptop már meg is érkezett Gergőhöz.

Fogadjátok szeretettel a köszönő levelet:

“T. Ments Életet Alapítvány! Ezúton szeretnénk megköszönni az alapitványnak és Gulácsi Péternek a laptopot. Kisfiam már régóta vágyott rá! Örömében zokogásban tört ki. Azóta ezt használja az online tanuláshoz, a barátaival történő kapcsolattartásra és sokat játszik is rajta. Informatika iránt is egyre inkább érdeklődik, ebben is nagy hasznára válik majd!”

Válogatottunk kapusa is üzent nekünk:

“Sajnos a találkozást Gergővel még nem sikerült megejtenünk a német bajnokság szoros menetrendje, majd a koronavírus miatt kialakult helyzet mellett, de nagyon örülök, hogy a laptoppal egy kicsit én is hozzá tudok járulni, hogy Gergő mindennapjai jobban teljenek és szurkolok, hogy minél hamarabb meggyógyuljon. Nagyon várom, hogy személyesen is találkozhassunk majd!”

gerg

Takács Ármin (3 éves)

A súlyos betegségben szenvedő Ármin álma egy mászótorony volt. A Facebook posztra szinte azonnal jelentkezett az egyik rendszeres álomvarázslónk, aki ezúttal is kérte, hogy ne említsük a nevét. A megvalósításban segítséget nyújtott a Játszótérpont Kft. is.

Fogadjátok szeretettel az anyuka köszönő levelét:

“Álomvarázslónak:

Nincsenek szavak, hogy megköszönjük ezt a csodás felajánlást, ami végtelenül boldoggá tette a kisfiunkat. Már napok óta “dzsúzda” emlegetésével keltünk és feküdtünk, úgy várta, hogy mikor érkezik. Aztán mikor megjött, ugrált örömében, alig bírt megszólalni. Egész este játszott rajta, és már esteledett, mégsem tudtuk beimádkozni az udvarról. A képen talán lehet látni azt a boldogságot, amit ez a csodás, minden képzeletet felülmúló játszótér okozott nekünk és a kisfiunknak. Köszönjük, köszönjük, köszönjük!”

takcs-rmin-4
takcs-rmin-3
takcs-rmin-2
takcs-rmin-1

Gyárfás Áron  (7éves)

2019 augusztusában  Áronnál, iker testvéréhez hasonlóan agydaganatot diagnosztizáltak. A kisfiú azóta túl van a műtéten és szerencsére a kezeléseket is jól viseli. Áron álmát, ami egy hoverboard volt, Sipos Zoltán cége a Kreatív Kontroll Kft. által szervezett “Ments életet karácsonyra”!  elnevezésű kampány során összegyűlt támogatásokból váltottuk valóra.

Olvassátok szeretettel az anyuka köszönő levelét:

“Megérkezett a várva várt hoverboard! Hálásan köszönjük az adományozóknak és a Ments Életet Alapítvány összes tagjának! Még sokat kell gyakorolni Áronnak, kicsit legyengült a fél éves kezelés miatt, de nagyon boldog és büszke, hogy ilyen szép hoverboardja van.  Mindenkinek hálás köszönet!

Gyárfás Zsuzsa”

gyarfas-aron-3
gyarfas-aron-2
gyrfs-ron-1

Árdeleán Alexander (9 éves)

Alexandernél tavaly decemberben diagnosztizáltak rosszindulatú daganatot a lábcsontjában. Az ő álmát, ami egy laptop volt, amit rendszeres Álomvarázslónk Melinda váltott valóra.

Íme Alex köszönő levele:

“Kedves Ments Életet Alapítvány és kedves Álomvarázslóm!
Nagyon örülök, hogy teljesült az álmom, millió köszönet érte kedves Alapítvány és kedves Álomvarázslóm.
Sajnos valószínűleg még hosszú idejű kórházi tartózkodások elé nézek, amikor ezt a gyönyörű ajándékot magammal vihetem és használhatom, tudom, hogy ez meg fogja könnyíteni az ott tartózkodásomat, enyhíti a kezelések nehézségeit és lerövidíti a nehéz napokat.
Még egyszer köszönöm, nagyon hálás vagyok és örülök, hogy vannak ilyen csodálatos segítők.
Alex”

Melinda az Álomvarázsló is írt nekünk:

“Boldogok vagyunk, hogy örömet okozhattunk Alexnak. Alex egy igazi harcos, és biztosak vagyunk benne, hogy le fogja győzni a betegséget. Teljes szívünkből kívánjuk, hogy hamarosan gyógyultan játsszon a laptopon.”

ardelean_alexander-1
ardelean_alexander-2
ardelean_alexander-3

Kellner Martin (16 éves)

Martinnál tavaly diagnosztizálták a Hodgkin lymphomát. Az ő álmát, ami egy laptop volt, rendszeres Álomvarázslónk Laki Zsolt és barátai váltották valóra. Martin jelenleg is kezelés alatt áll, ezért kifejezetten jókor jött neki a segítség.

Itt olvashatjátok a köszönő levelet:

“Kedves Ments Életet Közhasznú Alapítvány! Kedves Álomvarázslók! Ezúton szeretnénk megköszönni az Alapítvány áldozatos munkáját Martin álmának valóra váltásában! Hálásan köszönjük Laki Zsoltnak és társainak , hogy Martin álmát valóra váltották! Kontrol vérvételre érkeztünk a kórházba. A bejáratnál Martinnal mit sem sejtve vártuk Zsoltot, aki megérkezett a várva várt laptoppal a kezében. Nagyon nagy meglepetés volt számára! Nagyon boldog volt!

Nagyon szépen köszönjük, hogy ebben a nehéz időszakban Martint boldogsággal töltötték el! Martin és szülei”

Zsolt is írt pár sort: Megvolt ma az átadás és hatalmas volt az öröm. Martintól a következő üzenetet kaptam, miután hazaértek a vérvételről.

“Kedves Zsolt! Mégegyszer szeretném megköszönni neked, hogy teljesítetted az álmomat! Nagyon boldog vagyok. Hazaértünk és ki is próbáltam a laptopot, szuper jó! Most fogom letölteni a GTA5 játékot amivel szeretnék játszani. Nagyon hálás vagyok neked!! Remélem a süti ízlett? Köszönök mindent, Puszi Martin”

…Merthogy tudta, hogy valami meglepetés lesz és ezért sütött nekem süteményt Ő maga, azzal várt. Nagyon aranyos volt.

dav
kellner-martin1
kellner-martin2

Mészáros Dávid  (10 éves)

Az Álomvarázslók akár a szomszédodban is lakhatnak!  Ismét megbizonyosodhattunk arról, hogy mekkora ereje van a közösségünknek.

Nemrégiben olvashattatok a 10 éves Dávidról, akinek az álma egy Nintendo Switch volt. A posztot a fiú szomszédai Péter és Réka is látták és szinte azonnal szervezkedésbe kezdtek. Megkérdezték a barátaikat, hogy szeretnének-e ők is varázsolni és a válasz mindenhonnan pozitív volt. Pillanatok alatt összegyűlt a pénz a játékra. Bízunk benne, hogy ez a példamutató cselekedet követőkre talál más közösségek esetében is! Péter és Réka esete nagyszerűen példázza azt, hogy akkor is tudsz segíteni, ha esetleg egyedül nem sikerül valóra váltani egy álmot.

Itt olvashatjátok a köszönő levelet és az Álomvarázslók névsorát:

” Tisztelt Alapítvány!

Köszönjük, hogy lehetővé tettétek, hogy Dávid álma valóra váljon. Segítségetekkel nekünk is lettek álomvarázslóink, akik valóra váltották Dávid álmát.

Kedves Álomvarázslóink: Schleer Péter, Schleerné Táncos Réka, Bartók Fanni, Kovács Éva, Baloghné Bognár Krisztina, Kálmán Viktória, Varga Krisztina, Béres Attila, Krisztián Fanni, Dencs Gábor, Kovács Vanda, Németh Edina, és Benedekné Papp Krisztina.

Nem tudjuk szavakkal kifejezni mennyire hálásak vagyunk nektek, hogy ekkora örömet okoztatok Dávidnak, hogy mosolyt csaltatok ebben a nehéz helyzetben az arcára. A boldogság azóta is töretlen. Nektek köszönhetően a Nintendo Switch Lite-tal a kórházban töltött napok is gyorsabban fognak telni. Köszönjük!”

meszaros_david-4
meszaros_david-2
meszaros_david-3
meszaros_david-1

Méhész Amira (11 éves)

Az emberek jóindulatát és segítőkészségét még a vírus sem gátolhatja. A 11 éves Amira álmát, ami egy Ipad volt, egy névtelenséget kérő “Álomvarázsló” váltotta valóra.

Itt olvashatjátok a köszönő levelet:

“Kedves Álomvarázslók!

Megérkezett a Ipad. Nagyon örül neki Amira. Azonnal használatba is vette és ma már azon tanult. Nagyon szépen köszönjük mindenkinek, aki segített, hogy az álma valóra váljon. Hálásak vagyunk! Köszönjük mindenkinek!

Kívánjuk, hogy mindenkinek, minden álma valóra váljon!

Amira és anyukája”

mehesz_amira-1
mehesz_amira-2

Cumin Alex (16 éves)

Az Álomvarázslók ezekben a nehéz napokban sem pihennek!

Alex álmát, mely egy kerékpár volt, Sipos Zoltán cége a Kreatív Kontroll Kft. által szervezett “Ments életet karácsonyra!” elnevezésű kampány során összegyűlt támogatásokból váltottuk valóra.

Íme az anyuka köszönő levele:

“Még egyszer nagyon köszönjük az Alapítványnak, a Csepel Kerékpár Boltnak és természetesen a háttérből sokszor ismeretlenül támogatóknak, hogy valóra válhatott Alex álma és immár egy menő mountain-bike boldog tulajdonosa! Egyben köszönjük a poszthoz írt sok kedves kis hozzászólást, biztató szavakat, melyek szintén sokat segítenek, hogy Alex lelkileg is megerősödve kerüljön ki ebből a hosszú harcból.

Mikor Alex átvette a kerékpárt, fülig ért a szája, és azóta is nagyon vidám, akárhányszor felül rá. Egyelőre csak rövidebb utakra vitte bejáratni, az igazi hegyi tekerés még várat egy kicsit magára, mikorra igazán megerősödik. Reméljük, állapota nemsokára már azt is lehetővé teszi, hogy társaságban, barátokkal tekerhessen, hiszen úgy az igazi.

Mellékelek egy fotót is, ahol – bár a maszk eltakarja a száját, – szemei valóban tanúskodnak az öröméről.

Hálás köszönettel és üdvözlettel Alex és anyukája”

cumin_alex-1

Károly Sára Kinga (16 éves)

A 16 éves Sára álmát Sipos Zoltán cége a Kreatív Kontroll Kft. által szervezett “Ments életet karácsonyra”! elnevezésű kampány során összegyűlt támogatásokból váltottuk valóra.

Íme Sára köszönő levele:

Nagyon szépen köszönöm az “Álomvarázslóimnak”, hogy teljesítették ezt a régi kívánságomat. Nagyon örülök az órának. A mai napot a tanulmányozásával fogom valószínűleg tölteni, hogy minél hamarabb és minél jobban ki tudjam használni. Remélem sokat fog segíteni a mindennapokban.

Még egyszer nagyon köszönöm

karoly_sara_kinga

Csányi Panka Marianna (6 éves)

Pankát daganatos betegséggel kezelik. A kislány kívánsága egy emeletes ágy volt.

Az álmot a Fair Play Event Kft. váltotta valóra.

Íme az anyuka köszönő üzenete:

“Ezúton is szeretnénk megköszönni az ágyikót. A gyönyörű szép kislányom Panka nagyon örült neki és rögtön használatba is vette. Sajnos egyelőre még sok időt kell kórházban töltenie, de bízunk benne, hogy néhány hónap múlva már rendszeresen az “álomágyikóban” térhet nyugovóra!”

csanyi_panka_mariann-1
csanyi_panka_mariann-2
csanyi_panka_mariann-3
csanyi_panka_mariann-4

Ofner Botond ( 8 éves )

Ismét valóra vált egy hőn áhított álom!

Botond álma egy XBox One készülék volt. Az álmot Sipos Zoltán cége a Kreatív Kontroll Kft. által szervezett “Ments életet karácsonyra”! elnevezésű kampány során összegyűlt támogatásokból váltottuk valóra.

Íme a család köszönő levele:

“Tisztelt Alapítvány! Ezúton szeretnénk Boti és családja nevében megköszönni támogatásukat, mely egy régóta áhított XBox One S tekintetében a múlt héten megérkezett hozzánk. Óriási öröm szülőként megtapasztalni, ahogy gyermekünk a kezébe vette a nagy dobozt és a mosoly, illetve izgatottság hosszú percekig kiült az arcára. Az öröm, amiben részesült Boti, ha nem is tudja kitörölni, de biztosan átmenetileg feledteti, enyhíti az elmúlt hónapok fájdalmas történéseit. Ezen felül már olyan játékokban is részt tud venni, ahol online barátaival kerül kapcsolatba és egy kicsit el tud szakadni a betegség okozta szűk mikro környezettől. Nagyon hálásak vagyunk Önöknek és a támogatóknak!

ofner_botond

Gazsó Róbert (15 éves)

A 15 éves Robit nemrég transzplantálták. Hősünk sok időt tölt a kórházban, ezért álma egy okostelefon volt. Varga J Tamás, aki talán a leglelkesebb “Álomvarázslónk” ezúttal is mágikus gyorsasággal segített. Olvassátok az anyuka köszönő levelét:

“Tisztelt Álomvarázsló!

Megérkezett Robi álma. Óriási örömmel fogadta! Ezúton szeretnék megköszönni munkájukat és mindazoknak akik segítettek az álom megvalósításában.

Tisztelettel és Köszönettel: Repszegán Kinga

gazso_robert-2
gazso_robert-1
gazso_robert-3

Botás Patrik (11 éves)

A 11 éves súlyos vesebetegségben szenvedő Patrik álma egy speciális BMX bicikli volt.

A “varázslatot” Farkas László barátunk vitte véghez, akinek ez már a második jócselekedete volt.

A mellékelt fotók is bizonyítják, hogy hatalmas volt az öröm.

botas_patrik-3
botas_patrik-2
botas_patrik-1

Bernáth Barna (12 éves)

Ezúttal egy Tündér varázsolt! …és már ő sem először tette ezt!

Barna álma egy Mini Seagway volt. A varázslatra nem kellett sokáig várni. Rendszeres “Álomvarázslónk” Anita gyorsan teljesítette a kívánságot. Személyesen vitte el Barnának az ajándékot. Olvassátok szeretettel Anita rövid beszámolóját és az anyuka köszönő levelét:

“Sziasztok! Hétvégén átadtam Barnának a Segway-t. Nagyon boldog volt, de azt hiszem, hogy a képek mindent elmondanak! Köszönöm nektek, hogy lehetővé tettétek, hogy Barna almát valóra váltsam.”

“Kedves álomvarázslók!

Barna kívánsága egy mini segway volt, amit a tegnapi napon meg is kapott. Nagy örömmel, és boldogsággal tölti el a játék. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a Ments Életet Alapítványnak és Bodrogi Anitának, hogy az álmot valóra váltotta! Nagyon szépen köszönjük és minden tiszteletünk az álomvarázslók önzetlen segítségért! – Bernáth Barna és szülei”

bernath_barna-1
bernath_barna-2
bernath_barna-4
bernath_barna-3

László Botond Soma (10 éves)

Csodák márpedig vannak! És csodálatos emberek is!

Kis szuperhősünk “Donorman” azaz Boti álma is valóra vált. Legújabb Álomvarázslónk Horváth Ádám a nagy távolság miatt postán küldte el a PS4-et.

Íme az apuka köszönő levele:

“Tisztelt Ments Életet Alapítvány!

Ma megkapta Boti a várva-várt PS4 játékkonzolt. Amint az a csatolt képeken is látszik, nagyon örült/örül az ajándéknak.

Még egyszer köszönjük Önöknek is, és az Álomvarázslóknak is, hogy segítettek a fiúknak a műtétek utáni hangulatjavításban!

Üdvözlettel: József “

laszlo_botond_soma-1
laszlo_botond_soma-3
laszlo_botond_soma-2

László Levente (16 éves)

Csodák márpedig vannak! És csodálatos emberek is!

Janó barátunk, rendszeres “Álomvarázslónk” kezdte meg 2020-ban is az álmok valóra váltását. Mostantól Levi egy szuper monitor tulajdonosa.

Olvassátok Janó beszámolóját az “álomvarázslásról”!

“Sziasztok!

Nagy örömmel elvittem a sráchoz a kért monitort.

Nagyon aranyos, kommunikatív 16 éves fiú, úgy néz ki, hogy a transzplantáció sikeres volt, elindult a vérképződés. Elbeszélgettünk az élet nagy dolgairól, nagyon bátor és értelmes srácot ismertem meg. „Szerencsére” egy kisebb betegség miatt a 10 éves testvére is otthon volt, aki a donor volt, és aki nélkül ugye nem így alakultak volna a dolgok. Vagány kiskölyök.

Köszönöm a lehetőséget, egy élmény volt!

Sziasztok!

Janó”

laszlo-levente-01
laszlo-levente-02
laszlo-levente-03
0