Megvalósult álmok

Szász Níla    (9 éves)

A többszörösen visszaeső, hatalmas küzdő tündéri Nílának az álma egy tablet volt. Mivel a kislány 2 éves kora óta folyamatosan küzd a betegséggel, ezáltal nem mehet közösségbe és rengeteg időt tölt kórházban, ezért a tablet hatalmas segítség neki. Az álmot egy névtelen Álomvarázsló segítségével váltottuk valóra. Az eszköz eljuttatásában ezúttal is Nagy Attila és a Bazinga Trans volt segítségünkre.

Fogadjátok szeretettel a család köszönő levelét:

“Kedves Álomvarázslók! A mai napon megérkezett az ajándék álom tablet, aminek Níla nagyon örül. Teljes extázisban van, s nagyon óvatosan, finoman birtokba is vette, és igyekszik megismerni azt. Nagyon boldog, fülig ér a szájacskája, imádja az ajándékot, amit a névtelen Álomvarázslónak és nektek az alapítványnak köszönhetünk!

Níla üzenete: Nagyon szépen köszönöm a világ legszebb tabletét!

Nagyon szépen köszönjük, hogy ilyen gyorsan segítettetek és megvalósítottátok kislányunk álmát! Igyekeztünk képet is csinálni, hiszen ez a legkevesebb részünkről. Köszönjük szépen ezt a hatalmas ajándékot és örömet, amit okoztatok mindannyiunk számára, mert, ha Níla örül, mi is boldogok vagyunk.

Hatalmas köszönettel: Níla családja”

szsz-nla-4
szsz-nla-3
szsz-nla-2
szsz-nla-1

Horváth Hanna   (4 éves)

Kedves Álomvarázslók, ismét jó hírünk van, még egy gyermek álma valóra válhatott.

Szeretnénk bemutatni nektek egy ici-pici lánykát, aki egyben hatalmas hős is. A 4 éves Hannánál 2019 végén diagnosztizáltak akut limfoblasztos leukémiát. Sajnos a kemoterápia mellékhatásaként vastagbél gyulladást kapott, ezért 2020 elején életmentő műtéten esett át, ami jól sikerült. A bent töltött 67 nap után most már “hazajárós”-ként, csak kezelések idejére kell a kórházba mennie. Hanna nagyon erős kislány, sok felnőtt megirigyelhetné a kitartását. Életvidám, tele van tervekkel a gyógyulását követő időre. Nagyon szeret mozogni, mászkálni. A csúszdázás a kedvenc időtöltése, de a betegség miatt nem mehet közösségbe, ahogy játszótérre, játszóházba sem. Hatalmas álma volt, hogy a saját udvarán legyen egy mászótorony piros csúszdával. Köszönjük egy névtelen jótevőnek és csapatának, hogy valóra váltotta Hanna álmát!

Hanna édesanyja írt nekünk pár sort:

“Kedves Álomvarázslók!

Hálásan köszönjük, hogy segítettek és valóra válhatott Hanna álma! A piros csúszda egy szép szombati napon érkezett meg hozzánk, amiről Hanna nem tudott, mert meglepetésnek szántuk. Hatalmas volt az öröm, mikor másfél hónapnyi kórházban töltött idő után hazaérve várta a mászótorony csúszdával és hintával. Jelenlegi kezelése most egy pár hétre szünetel, így minden nap kedvére játszhat rajta. Még egyszer szeretnénk megköszönni Önöknek, hogy ez az álom valóra válhatott!

Üdvözlettel:

Hanna és családja”

horvth-hanna-3
horvth-hanna-2
horvth-hanna-1

Györkő Dávid Károly (6 éves)

VÍZIVILÁG VARÁZSLAT! Rendszeres támogatónk az Aquaworld Resort Budapest már nem először “varázsol álmot”. A 6 éves Dávidnál tavaly diagnosztizálták a leukémiát. Az ő kívánsága egy trambulin volt. A szálloda gyors segítségével már meg is érkezett az ajándék kis hősünkhöz.

Olvassátok szeretettel az anyuka köszönő levelét:

” Nagyon szépen Köszönjük a Ments Élet Köszhasznú Alapítványnak és az Aquaworldnek, hogy ekkora boldogságot okoztak a kisfiamnak. Dávidnak egy nagyon nagy álma teljesült az önök segítségével. Mondanom sem kell, hogy az összeszerelés után azonnal rávetette magát a trambulinra és később csak hosszas könyörgés árán lehetett kicsalogatni. Őszintén hiszem, hogy ez a csodás élmény nagy lökést adhat neki a teljes gyógyulás felé vezető rögös úton.

gyrk-dvid-2
gyrk-dvid-1
gyrk-dvid-3

Sutus Bettina  (17 éves)

MIKOR A NAGY EMBEREK ÖSSZEFOGNAK…

A 17 éves Bettinát 3 éve műtötték agytörzsi tumorral. Azóta is tart a rehabilitáció, melyhez jelentős segítséget nyújthat a kamasz lány álmának valóra váltása is. Bettina kérése egy kerti medence volt, amiben otthon is gyakorolhatja a vízi tornát.

A kívánságot rendszeres Álomvarázslónk Dr. Wladár Sándor olimpiai bajnok úszó a MÚSZ elnöke közvetítésével Cseh László a Praktiker értékesítési vezetője és Dala Tamás sokszoros válogatott, Világkupa győztes vízilabdázó az Olimpiai Központ igazgatója együttes erővel teljesítette. A medencét alapítványunk elnöke Mikola József személyesen juttatta el Bettinának.

Íme a család köszönő levele:

“Kedves Ments Életet Alapítvány! Kedves Álomvarázslók! Végtelenül hálásak vagyunk, hogy Bettinának ilyen gyorsan teljesülni tudott a kívánsága! Nagyon örült neki és bízik benne, hogy maximálisan ki tudja majd használni, ezzel pótolva a kimaradt hónapok vízi torna gyakorlatait. Külön köszönet Dr. Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnökének, a Praktiker és az Olimpiai központ vezetőségének és Mikola József kuratóriumi elnöknek a szervezésért és a valóra vált álom kézbesítéséért. Kívánjuk, hogy mindenkinek ilyen gyorsan teljesüljön az álma! Üdvözlettel: Bettina és családja”

sutus-bettina-4
sutus-bettina-3
sutus-bettina-2
sutus-bettina-1-min

Millei Tibor (12 éves)

A 12 éves Tibi születés óta küzd a betegséggel (IPEX szindróma), amit csak 2014-ben tudtak diagnosztizálni. Idén már őssejt transzplantáción is átesett. Tibi vágya egy laptop volt, amin tudja tartani a kapcsolatot a családjával és szükség esetén a távoktatásban is .

Az álmot a CBA és a Prima üzletekben elhelyezett adománygyűjtő urnákban összegyűlt pénzből és a kasszákhoz kihelyezett adománygyűjtő jegyekből befolyt összegből váltottuk valóra. Ezúton is szeretnénk megköszönni minden kedves támogató segítségét, hiszen Tibi példája is bizonyítja, hogy a sok apró adományból is lehet “álmot varázsolni”.

millei-tibor-1
millei-tibor-2
millei-tibor-3

Kozma Tamás  (14 éves)

A 14 éves Tamás 5 éves kora óta focizik. Tavaly november óta kezelik kemoterápiával. Szinte állandóan kórházban van. Az ő álma egy Iphone 7-es telefon volt, amivel tudja tartani a kapcsolatot a családjával és a barátaival is. A kívánságot egy névtelen Álomvarázsló segítségével teljesítettük.

Érdemes elolvasni Tamás szívhez szóló gondolatait, amit a köszönő levélben írt le:

Minden nehézségben az a legszebb és legértékesebb, amikor kifejezésre jut, hogy a terhet nem egyedül viseljük. Abban bízom, hogy a betegségem és gyógyulásom története sok embernek erőt ad az élet szép pillanatainak értékelésére. Erőm szerint mindenkit erre bátorítok. Talán így tudom leginkább kifejezni hálámat a Ments Életet Alapítványnak és az Álomvarázslómnak. Köszönöm: Tamás

kozma-tams-2
kozma-tams-1
kozma-tams-2
kozma-tams-1

Koltai Hédi (8 éves)

A 8 éves Hédikénél 2018-ban diagnosztizálták az agydaganatot. Az ő kívánsága egy kültéri ping-pong asztal volt. Az álmot a Magyar Kajak-Kenu Szövetség váltotta valóra. Ráadásként a szövetség részéről az átadásnál jelen volt Storcz Botond háromszoros olimpiai bajnok kajakozó is, aki dedikált válogatott mezzel is meglepte kis hősünket.

Itt olvashatjátok az anyuka köszönő levelét:

“Szeretném megköszönni Önöknek és a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek, hogy teljesítették kislányom álmát. Remek időzítéssel a mai napon érkezett meg a várva várt pingpong asztal. Hédike nagyon boldog, a hétvégén ünnepli 9. születésnapját így a legcsodálatosabb ajándékként tekint rá. Családunkat az a megtiszteltetés érte, hogy a szövetség nevében Storcz Botond háromszoros kajak olimpiai bajnok érkezett hozzánk „Álomvarázslóként”. Köszönjük neki és mindenkinek aki részt vett az álom megvalósulásában! Hatalmas pozitív élmény volt Hédikének biztos vagyok benne, hogy erősítette a lelkét a hétfői kemoterápiás blokk előtt. Jó egészséget kívánok! Köszönettel: Hédi anyukája

koltai-hdi-4
koltai-hdi-2
koltai-hdi-3
koltai-hdi-1

Hatvani Adél ( 4 éves )

A 4 éves Adél egy igazi kis bájos tündér. Nála 2018 végén diagnosztizálták a leukémiát. Jelenleg otthonában kapja a kemoterápiás kezelést. Adélka nagy álma egy trambulin volt, amit a szülők sajnos nem tudtak megvenni neki. Szerencsére az egyik anonim Álomvarázslónk ezúttal is a segítségünkre sietett és már meg is vásárolta a trambulint.

Itt olvashatjátok az anyuka köszönő levelét:

“Adél álma teljesült. Pénteken megérkezett a trambulin, szombaton édesapja és egy barát összeszerelte. Nagy volt az öröm. Testvérével együtt délutánonként természetesen ez a program. (Adél napra nem mehet, mivel a kemoterápia miatt megég a bőre.) Igazi gyerekkacajt lehet hallani, amikor ugrálnak benne. Úgy gondolom ez az őszinte boldogság. Nagyon hálásak vagyunk és tiszta szívből köszönjük! Adél és családja”

hatvani-adl-4
hatvani-adl-3
hatvani-adl-2
hatvani-adl-1

Hitter Tepfenhart Balázs  (5 éves)

Ismét valóra válhatott egy beteg gyermek álma a CBA és a Príma üzletek vásárlóinak jóvoltából.

Az 5 éves Balázs már három éve küzd a leukémia ellen. Nemrégiben transzplantálták is. Az életvidám, eleven kisfiú leghőbb vágya egy kerti játszótér volt. Az álmot a CBA és a Prima üzletekben elhelyezett adománygyűjtő urnákban összegyűlt pénzből és a kasszákhoz kihelyezett adománygyújtő jegyekből befolyt összegből váltottuk valóra.

Az anyuka köszönete itt olvasható:

“Kedves Ments Életet Alapítvány, kedves CBA vásárlók! Nagy, nagy hála van a szívünkben, hogy teljesítették gyermekünk Bazsika kívánságát. Régi nagy álma vált valóra, hogy saját játszótere legyen.

Bazsikánk már egyszer kigyógyult a leukémiából, de sajnos tavaly novemberben kiderült, hogy visszaesett. Mikor kiderült már akkor tudtuk, hogy újabb nehéz hónapok várnak ránk. Tudtuk, ha hazajövünk a kórházból nem mehetünk közösségbe, játszótérre, a fertőzésveszély miatt. A kisfiam nagyon szeret kint lenni, hintázni, szaladgálni. Többször is kérte már tőlünk a hintát. Ezt az óriási örömöt most megkapta…..

Felhőtlen nagy szeretetben játszanak kint a testvérével, hintán, csúszdán, mászókán, és nagyokat homokoznak együtt. Óriási örömet szereztek Bazsinak az álom megvalósításával.

Igazán boldog gyerekként tud gyógyulni, mozogni a szabadban. Hála az alapítványnak és a sok jó embernek akik támogatják ezt az alapítványt! Hálás köszönetünk mindazoknak akik segítettek Bazsikánk álmát megvalósítani.”

hitter-tepfenhart-balzs-3
hitter-tepfenhart-balzs-1
hitter-tepfenhart-balzs-2

Szabó Máté Benjamin   (12 éves)

Igazi harcos, nem csak játék közben!

A 12 éves Máténál 2014-ben diagnosztizáltak akut limfoid leukémiát. Sajnos idén februárban betegsége kiújult, múlt héten átesett a csontvelő transzplantáción, így hosszú és nehéz küzdelem áll még előtte.

 

Ám a kis harcos nem csak a való életben szeret küzdeni, hanem az online világban is. Kedvenc játéka a Fortnite Mobile, ahol barátaival együtt mindent megtesznek a győzelemért. Álma egy Samsung Galaxy okostelefon volt, melyet a CHS Hungary Kft. váltott valóra, így lábadozás közben is mehet a verseny.

szab-mt-benjamin-3-min
szab-mt-benjamin-2-min
szab-mt-benjamin-1-min

Oláh Noel Ismael (3 éves)

A 3 éves Noel több súlyos, életet veszélyeztető betegséggel is küzd. A kisfiú nagy álma egy olyan elektromos kisautó volt, amibe bele tud ülni. A kívánságot egy rendszeres támogatónk váltotta valóra, aki személyesen vitte el az autót Noelnek. Elmondása szerint egy életre szóló megható élményben lehetett része.

Íme Orem András barátunk, többszörös álomvarázslónk levele:

Sziasztok! Szombaton átadtuk Noel autóját. Csatolok képeket és videót. Nagyon aranyos volt, örült neki, mi pedig nagyon boldogok vagyunk, hogy szintet léptünk és “egyszerű” támogatóból” Álomvarázslók lettünk! Köszi, András

És íme a család köszönő levele:

Ezúton szeretnénk megköszönni a Ments Életet Közhasznú Alapítványnak és Andrásnak a kisautót, amit kisfiunk kapott Önöktől óriási örömet okozva ezzel neki és az egész családnak, hiszen gyermekünk boldogsága a miénk is!! Noel ki sem akar szállni az autóból! Nagyon nagy örömmel játszik benne reggeltől estig. Köszönjük szépen az ajándék által okozott csodás, felhőtlen és örömteli napokat, órákat és perceket!

Köszönettel: Noel és családja

olh-noel-ismael-2-min
olh-noel-ismael-2-min
olh-noel-ismael-1-min
olh-noel-ismael-1-min

Lujber Barbara

Emlékeztek még Barbi álmára? Az agyvérzésen átesett kislány a plüss pingvineket gyűjti. Örömmel jelentjük, hogy Álomvarázslóink küldeményei jóvoltából “Pingvinfalva” lakossága mára már bőven meghaladja a 100 főt! Barbi is jól van, így örömmel és szeretettel viseli gondját a kedves kis seregletnek.

Itt olvashatjátok az anyukája levelét, ami nem mellékesen szintén rendszeres Álomvarázslónk.

Örömmel tudatom veletek , hogy megvan a 100 pingvin! Sőt ! 112 van most és úgy tudom érkezik még néhány . Nagyon-nagyon köszönöm Nektek és azt is hogy ebben a kicsit sem könnyű helyzetben mellettem voltatok és segítettetek Barbika àlmàt valóra váltani.

Ui: azért remélem többször ilyen és hasonló esemény miatt nem gyűjtünk neki semmit! Barbi jól van, gyógyultnak tekinthető.

lujber-barbara-5
lujber-barbara-4
lujber-barbara-3
lujber-barbara-2
lujber-barbara-1

Győri Amira ( 7 éves )

A 7 éves Amiránál 2019 őszén diagnosztizálták a leukémiát. Az örökmozgó kislány kívánsága egy játszótér volt. Az álmot egy rendszeres Álomvarázslónk váltotta valóra aki kérte, hogy a nevét ne említsük. Bízunk benne, hogy a példáját így is sokan követik majd! Olvassátok szeretettel a kislány és az anyuka köszönő levelét:

Szép napot! Megérkezett a kis játszótere Amirának! Nagyon örült neki és azonnal birtokba vette. Nagyon segítőkész közvetlen fiatalember hozta, aki segített az összeállításban is. Végeztünk az aktív kezeléssel a héten, így több ideje lesz játszani, hintázni, homokozni, csúszdázni! Nagyon hálásak vagyunk, hogy szebbé tették a kislányunk napjait!

gyri-amira-2
gyri-amira-1
gyri-amira-3

Hegedűs Réka (9 éves)

A 9 éves nagyon súlyos betegségből gyógyuló Réka álma nem egy laptop vagy TV készülék volt, hanem az, hogy lovasterápia segítségével nőjenek az esélyei a gyógyulásra.

Az álom egy rendszeres “Álomvarázslónk” segítségével válhatott valóra. A jótevő ezúttal is névtelenül segített. Rékánál duplán nagy volt az öröm, mivel terápia mellet a Dunakeszin található Horze Lovasáruház jóvoltából, akik szintén rendszeresen segítenek a gyerekeknek, lovas ruházatot és felszerelést is kapott.

Fogadjátok velük együtt szeretettel az anyuka köszönő levelét:

“Végre teljesülhetett kislányom, Réka álma is. A karantén után hosszas várakozással, de annál nagyobb örömmel kezdte meg Réka a lovasterápiát. Már az első alkalmon nagyon ügyes és bátor volt. Nagyon szépen köszönjük a támogatást és a gyönyörű lovas ruházatot is! Üdvözlettel: Réka anyukája

hegeds-rka-3
hegeds-rka-1
hegeds-rka-2

Szehofner Tamás (7 éves)

A 7 éves Tomika álma egy laptop volt amin játszhatna és meséket is nézhetne a hónapokon át tartó bezártság során.

Orvosai neuroblastoma-t diagnosztizáltak nála. 2018 decemberében elkezdődtek a kezelései, azóta több kemoterápián és sugárkezelésen is túl van. Pár héttel ezelőtt ismét fájni kezdett a lába.Sajnos a betegsége kiújult.

Fiatal kora ellenére nagyon értelmes és törődő kisfiú. A kishúgát rajongva szereti, sokat játszanak együtt, mindig nagyon vigyáz rá. Imádja a vonatokat, villamosokat és tűzoltó autókat.

Az álmot egy névtelen “Álomvarázsló” váltotta valóra, aki Tomi kishúgára is gondolt és neki is küldött ajándékot.

szehofner-tams-1
szehofner-tams-3
szehofner-tams-2

Gergő  (10 éves)

A TV-ben ugyan még kevés focit láthatunk, de a valóságban most sincs hiány igazi küzdelmekből! Él közöttünk egy kis kapus, aki most az élete meccsét vívja a betegség ellen. És vajon ki az aki segíti ebben az embert próbáló harcban? A világ egyik legjobb hálóőre: Gulácsi Péter.

A 10 éves Gergőnél tavaly év végén diagnosztizálták a leukémiát. De ő nem az a srác, aki könnyen feladja. Kis hősünk imádja a sportot, ezért már régóta tisztában van azzal, hogy küzdeni kell a végsőkig. Utánpótlás kapusként legnagyobb példaképe Gulácsi Péter. Gergő álma az lett volna, hogy kezet foghasson és aláírathassa a cipőjét a válogatott játékossal a Groupama Arénában, de a betegség és a kialakult vírus helyzet miatt a nagy találkozó egyenlőre nem jöhetett létre.

Kérésünkre Gergő megjelölt egy másik, a jelenlegi viszonyok között is teljesíthető álmot, ami egy laptop volt. Péter nagy örömmel teljesítette a kívánságot és egyértelműen a tudtunkra adta, hogy lehetőségeihez mérten szívesen támogatja az alapítványunk munkáját. A laptop már meg is érkezett Gergőhöz.

Fogadjátok szeretettel a köszönő levelet:

“T. Ments Életet Alapítvány! Ezúton szeretnénk megköszönni az alapitványnak és Gulácsi Péternek a laptopot. Kisfiam már régóta vágyott rá! Örömében zokogásban tört ki. Azóta ezt használja az online tanuláshoz, a barátaival történő kapcsolattartásra és sokat játszik is rajta. Informatika iránt is egyre inkább érdeklődik, ebben is nagy hasznára válik majd!”

Válogatottunk kapusa is üzent nekünk:

“Sajnos a találkozást Gergővel még nem sikerült megejtenünk a német bajnokság szoros menetrendje, majd a koronavírus miatt kialakult helyzet mellett, de nagyon örülök, hogy a laptoppal egy kicsit én is hozzá tudok járulni, hogy Gergő mindennapjai jobban teljenek és szurkolok, hogy minél hamarabb meggyógyuljon. Nagyon várom, hogy személyesen is találkozhassunk majd!”

gerg

Takács Ármin (3 éves)

A súlyos betegségben szenvedő Ármin álma egy mászótorony volt. A Facebook posztra szinte azonnal jelentkezett az egyik rendszeres álomvarázslónk, aki ezúttal is kérte, hogy ne említsük a nevét. A megvalósításban segítséget nyújtott a Játszótérpont Kft. is.

Fogadjátok szeretettel az anyuka köszönő levelét:

“Álomvarázslónak:

Nincsenek szavak, hogy megköszönjük ezt a csodás felajánlást, ami végtelenül boldoggá tette a kisfiunkat. Már napok óta “dzsúzda” emlegetésével keltünk és feküdtünk, úgy várta, hogy mikor érkezik. Aztán mikor megjött, ugrált örömében, alig bírt megszólalni. Egész este játszott rajta, és már esteledett, mégsem tudtuk beimádkozni az udvarról. A képen talán lehet látni azt a boldogságot, amit ez a csodás, minden képzeletet felülmúló játszótér okozott nekünk és a kisfiunknak. Köszönjük, köszönjük, köszönjük!”

takcs-rmin-4
takcs-rmin-3
takcs-rmin-2
takcs-rmin-1

Gyárfás Áron  (7éves)

2019 augusztusában  Áronnál, iker testvéréhez hasonlóan agydaganatot diagnosztizáltak. A kisfiú azóta túl van a műtéten és szerencsére a kezeléseket is jól viseli. Áron álmát, ami egy hoverboard volt, Sipos Zoltán cége a Kreatív Kontroll Kft. által szervezett “Ments életet karácsonyra”!  elnevezésű kampány során összegyűlt támogatásokból váltottuk valóra.

Olvassátok szeretettel az anyuka köszönő levelét:

“Megérkezett a várva várt hoverboard! Hálásan köszönjük az adományozóknak és a Ments Életet Alapítvány összes tagjának! Még sokat kell gyakorolni Áronnak, kicsit legyengült a fél éves kezelés miatt, de nagyon boldog és büszke, hogy ilyen szép hoverboardja van.  Mindenkinek hálás köszönet!

Gyárfás Zsuzsa”

gyarfas-aron-3
gyarfas-aron-2
gyrfs-ron-1

Árdeleán Alexander (9 éves)

Alexandernél tavaly decemberben diagnosztizáltak rosszindulatú daganatot a lábcsontjában. Az ő álmát, ami egy laptop volt, amit rendszeres Álomvarázslónk Melinda váltott valóra.

Íme Alex köszönő levele:

“Kedves Ments Életet Alapítvány és kedves Álomvarázslóm!
Nagyon örülök, hogy teljesült az álmom, millió köszönet érte kedves Alapítvány és kedves Álomvarázslóm.
Sajnos valószínűleg még hosszú idejű kórházi tartózkodások elé nézek, amikor ezt a gyönyörű ajándékot magammal vihetem és használhatom, tudom, hogy ez meg fogja könnyíteni az ott tartózkodásomat, enyhíti a kezelések nehézségeit és lerövidíti a nehéz napokat.
Még egyszer köszönöm, nagyon hálás vagyok és örülök, hogy vannak ilyen csodálatos segítők.
Alex”

Melinda az Álomvarázsló is írt nekünk:

“Boldogok vagyunk, hogy örömet okozhattunk Alexnak. Alex egy igazi harcos, és biztosak vagyunk benne, hogy le fogja győzni a betegséget. Teljes szívünkből kívánjuk, hogy hamarosan gyógyultan játsszon a laptopon.”

ardelean_alexander-1
ardelean_alexander-2
ardelean_alexander-3

Kellner Martin (16 éves)

Martinnál tavaly diagnosztizálták a Hodgkin lymphomát. Az ő álmát, ami egy laptop volt, rendszeres Álomvarázslónk Laki Zsolt és barátai váltották valóra. Martin jelenleg is kezelés alatt áll, ezért kifejezetten jókor jött neki a segítség.

Itt olvashatjátok a köszönő levelet:

“Kedves Ments Életet Közhasznú Alapítvány! Kedves Álomvarázslók! Ezúton szeretnénk megköszönni az Alapítvány áldozatos munkáját Martin álmának valóra váltásában! Hálásan köszönjük Laki Zsoltnak és társainak , hogy Martin álmát valóra váltották! Kontrol vérvételre érkeztünk a kórházba. A bejáratnál Martinnal mit sem sejtve vártuk Zsoltot, aki megérkezett a várva várt laptoppal a kezében. Nagyon nagy meglepetés volt számára! Nagyon boldog volt!

Nagyon szépen köszönjük, hogy ebben a nehéz időszakban Martint boldogsággal töltötték el! Martin és szülei”

Zsolt is írt pár sort: Megvolt ma az átadás és hatalmas volt az öröm. Martintól a következő üzenetet kaptam, miután hazaértek a vérvételről.

“Kedves Zsolt! Mégegyszer szeretném megköszönni neked, hogy teljesítetted az álmomat! Nagyon boldog vagyok. Hazaértünk és ki is próbáltam a laptopot, szuper jó! Most fogom letölteni a GTA5 játékot amivel szeretnék játszani. Nagyon hálás vagyok neked!! Remélem a süti ízlett? Köszönök mindent, Puszi Martin”

…Merthogy tudta, hogy valami meglepetés lesz és ezért sütött nekem süteményt Ő maga, azzal várt. Nagyon aranyos volt.

dav
kellner-martin1
kellner-martin2

Mészáros Dávid  (10 éves)

Az Álomvarázslók akár a szomszédodban is lakhatnak!  Ismét megbizonyosodhattunk arról, hogy mekkora ereje van a közösségünknek.

Nemrégiben olvashattatok a 10 éves Dávidról, akinek az álma egy Nintendo Switch volt. A posztot a fiú szomszédai Péter és Réka is látták és szinte azonnal szervezkedésbe kezdtek. Megkérdezték a barátaikat, hogy szeretnének-e ők is varázsolni és a válasz mindenhonnan pozitív volt. Pillanatok alatt összegyűlt a pénz a játékra. Bízunk benne, hogy ez a példamutató cselekedet követőkre talál más közösségek esetében is! Péter és Réka esete nagyszerűen példázza azt, hogy akkor is tudsz segíteni, ha esetleg egyedül nem sikerül valóra váltani egy álmot.

Itt olvashatjátok a köszönő levelet és az Álomvarázslók névsorát:

” Tisztelt Alapítvány!

Köszönjük, hogy lehetővé tettétek, hogy Dávid álma valóra váljon. Segítségetekkel nekünk is lettek álomvarázslóink, akik valóra váltották Dávid álmát.

Kedves Álomvarázslóink: Schleer Péter, Schleerné Táncos Réka, Bartók Fanni, Kovács Éva, Baloghné Bognár Krisztina, Kálmán Viktória, Varga Krisztina, Béres Attila, Krisztián Fanni, Dencs Gábor, Kovács Vanda, Németh Edina, és Benedekné Papp Krisztina.

Nem tudjuk szavakkal kifejezni mennyire hálásak vagyunk nektek, hogy ekkora örömet okoztatok Dávidnak, hogy mosolyt csaltatok ebben a nehéz helyzetben az arcára. A boldogság azóta is töretlen. Nektek köszönhetően a Nintendo Switch Lite-tal a kórházban töltött napok is gyorsabban fognak telni. Köszönjük!”

meszaros_david-4
meszaros_david-2
meszaros_david-3
meszaros_david-1

Méhész Amira (11 éves)

Az emberek jóindulatát és segítőkészségét még a vírus sem gátolhatja. A 11 éves Amira álmát, ami egy Ipad volt, egy névtelenséget kérő “Álomvarázsló” váltotta valóra.

Itt olvashatjátok a köszönő levelet:

“Kedves Álomvarázslók!

Megérkezett a Ipad. Nagyon örül neki Amira. Azonnal használatba is vette és ma már azon tanult. Nagyon szépen köszönjük mindenkinek, aki segített, hogy az álma valóra váljon. Hálásak vagyunk! Köszönjük mindenkinek!

Kívánjuk, hogy mindenkinek, minden álma valóra váljon!

Amira és anyukája”

mehesz_amira-1
mehesz_amira-2

Cumin Alex (16 éves)

Az Álomvarázslók ezekben a nehéz napokban sem pihennek!

Alex álmát, mely egy kerékpár volt, Sipos Zoltán cége a Kreatív Kontroll Kft. által szervezett “Ments életet karácsonyra!” elnevezésű kampány során összegyűlt támogatásokból váltottuk valóra.

Íme az anyuka köszönő levele:

“Még egyszer nagyon köszönjük az Alapítványnak, a Csepel Kerékpár Boltnak és természetesen a háttérből sokszor ismeretlenül támogatóknak, hogy valóra válhatott Alex álma és immár egy menő mountain-bike boldog tulajdonosa! Egyben köszönjük a poszthoz írt sok kedves kis hozzászólást, biztató szavakat, melyek szintén sokat segítenek, hogy Alex lelkileg is megerősödve kerüljön ki ebből a hosszú harcból.

Mikor Alex átvette a kerékpárt, fülig ért a szája, és azóta is nagyon vidám, akárhányszor felül rá. Egyelőre csak rövidebb utakra vitte bejáratni, az igazi hegyi tekerés még várat egy kicsit magára, mikorra igazán megerősödik. Reméljük, állapota nemsokára már azt is lehetővé teszi, hogy társaságban, barátokkal tekerhessen, hiszen úgy az igazi.

Mellékelek egy fotót is, ahol – bár a maszk eltakarja a száját, – szemei valóban tanúskodnak az öröméről.

Hálás köszönettel és üdvözlettel Alex és anyukája”

cumin_alex-1

Károly Sára Kinga (16 éves)

A 16 éves Sára álmát Sipos Zoltán cége a Kreatív Kontroll Kft. által szervezett “Ments életet karácsonyra”! elnevezésű kampány során összegyűlt támogatásokból váltottuk valóra.

Íme Sára köszönő levele:

Nagyon szépen köszönöm az “Álomvarázslóimnak”, hogy teljesítették ezt a régi kívánságomat. Nagyon örülök az órának. A mai napot a tanulmányozásával fogom valószínűleg tölteni, hogy minél hamarabb és minél jobban ki tudjam használni. Remélem sokat fog segíteni a mindennapokban.

Még egyszer nagyon köszönöm

karoly_sara_kinga

Csányi Panka Marianna (6 éves)

Pankát daganatos betegséggel kezelik. A kislány kívánsága egy emeletes ágy volt.

Az álmot a Fair Play Event Kft. váltotta valóra.

Íme az anyuka köszönő üzenete:

“Ezúton is szeretnénk megköszönni az ágyikót. A gyönyörű szép kislányom Panka nagyon örült neki és rögtön használatba is vette. Sajnos egyelőre még sok időt kell kórházban töltenie, de bízunk benne, hogy néhány hónap múlva már rendszeresen az “álomágyikóban” térhet nyugovóra!”

csanyi_panka_mariann-1
csanyi_panka_mariann-2
csanyi_panka_mariann-3
csanyi_panka_mariann-4

Ofner Botond ( 8 éves )

Ismét valóra vált egy hőn áhított álom!

Botond álma egy XBox One készülék volt. Az álmot Sipos Zoltán cége a Kreatív Kontroll Kft. által szervezett “Ments életet karácsonyra”! elnevezésű kampány során összegyűlt támogatásokból váltottuk valóra.

Íme a család köszönő levele:

“Tisztelt Alapítvány! Ezúton szeretnénk Boti és családja nevében megköszönni támogatásukat, mely egy régóta áhított XBox One S tekintetében a múlt héten megérkezett hozzánk. Óriási öröm szülőként megtapasztalni, ahogy gyermekünk a kezébe vette a nagy dobozt és a mosoly, illetve izgatottság hosszú percekig kiült az arcára. Az öröm, amiben részesült Boti, ha nem is tudja kitörölni, de biztosan átmenetileg feledteti, enyhíti az elmúlt hónapok fájdalmas történéseit. Ezen felül már olyan játékokban is részt tud venni, ahol online barátaival kerül kapcsolatba és egy kicsit el tud szakadni a betegség okozta szűk mikro környezettől. Nagyon hálásak vagyunk Önöknek és a támogatóknak!

ofner_botond

Gazsó Róbert (15 éves)

A 15 éves Robit nemrég transzplantálták. Hősünk sok időt tölt a kórházban, ezért álma egy okostelefon volt. Varga J Tamás, aki talán a leglelkesebb “Álomvarázslónk” ezúttal is mágikus gyorsasággal segített. Olvassátok az anyuka köszönő levelét:

“Tisztelt Álomvarázsló!

Megérkezett Robi álma. Óriási örömmel fogadta! Ezúton szeretnék megköszönni munkájukat és mindazoknak akik segítettek az álom megvalósításában.

Tisztelettel és Köszönettel: Repszegán Kinga

gazso_robert-2
gazso_robert-1
gazso_robert-3

Botás Patrik (11 éves)

A 11 éves súlyos vesebetegségben szenvedő Patrik álma egy speciális BMX bicikli volt.

A “varázslatot” Farkas László barátunk vitte véghez, akinek ez már a második jócselekedete volt.

A mellékelt fotók is bizonyítják, hogy hatalmas volt az öröm.

botas_patrik-3
botas_patrik-2
botas_patrik-1

Bernáth Barna (12 éves)

Ezúttal egy Tündér varázsolt! …és már ő sem először tette ezt!

Barna álma egy Mini Seagway volt. A varázslatra nem kellett sokáig várni. Rendszeres “Álomvarázslónk” Anita gyorsan teljesítette a kívánságot. Személyesen vitte el Barnának az ajándékot. Olvassátok szeretettel Anita rövid beszámolóját és az anyuka köszönő levelét:

“Sziasztok! Hétvégén átadtam Barnának a Segway-t. Nagyon boldog volt, de azt hiszem, hogy a képek mindent elmondanak! Köszönöm nektek, hogy lehetővé tettétek, hogy Barna almát valóra váltsam.”

“Kedves álomvarázslók!

Barna kívánsága egy mini segway volt, amit a tegnapi napon meg is kapott. Nagy örömmel, és boldogsággal tölti el a játék. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a Ments Életet Alapítványnak és Bodrogi Anitának, hogy az álmot valóra váltotta! Nagyon szépen köszönjük és minden tiszteletünk az álomvarázslók önzetlen segítségért! – Bernáth Barna és szülei”

bernath_barna-1
bernath_barna-2
bernath_barna-4
bernath_barna-3

László Botond Soma (10 éves)

Csodák márpedig vannak! És csodálatos emberek is!

Kis szuperhősünk “Donorman” azaz Boti álma is valóra vált. Legújabb Álomvarázslónk Horváth Ádám a nagy távolság miatt postán küldte el a PS4-et.

Íme az apuka köszönő levele:

“Tisztelt Ments Életet Alapítvány!

Ma megkapta Boti a várva-várt PS4 játékkonzolt. Amint az a csatolt képeken is látszik, nagyon örült/örül az ajándéknak.

Még egyszer köszönjük Önöknek is, és az Álomvarázslóknak is, hogy segítettek a fiúknak a műtétek utáni hangulatjavításban!

Üdvözlettel: József “

laszlo_botond_soma-1
laszlo_botond_soma-3
laszlo_botond_soma-2

László Levente (16 éves)

Csodák márpedig vannak! És csodálatos emberek is!

Janó barátunk, rendszeres “Álomvarázslónk” kezdte meg 2020-ban is az álmok valóra váltását. Mostantól Levi egy szuper monitor tulajdonosa.

Olvassátok Janó beszámolóját az “álomvarázslásról”!

“Sziasztok!

Nagy örömmel elvittem a sráchoz a kért monitort.

Nagyon aranyos, kommunikatív 16 éves fiú, úgy néz ki, hogy a transzplantáció sikeres volt, elindult a vérképződés. Elbeszélgettünk az élet nagy dolgairól, nagyon bátor és értelmes srácot ismertem meg. „Szerencsére” egy kisebb betegség miatt a 10 éves testvére is otthon volt, aki a donor volt, és aki nélkül ugye nem így alakultak volna a dolgok. Vagány kiskölyök.

Köszönöm a lehetőséget, egy élmény volt!

Sziasztok!

Janó”

laszlo-levente-01
laszlo-levente-02
laszlo-levente-03
0