Megvalósult álmok

Kellner Martin (16 éves)

Martinnál tavaly diagnosztizálták a Hodgkin lymphomát. Az ő álmát, ami egy laptop volt, rendszeres Álomvarázslónk Laki Zsolt és barátai váltották valóra. Martin jelenleg is kezelés alatt áll, ezért kifejezetten jókor jött neki a segítség.

Itt olvashatjátok a köszönő levelet:

“Kedves Ments Életet Közhasznú Alapítvány! Kedves Álomvarázslók! Ezúton szeretnénk megköszönni az Alapítvány áldozatos munkáját Martin álmának valóra váltásában! Hálásan köszönjük Laki Zsoltnak és társainak , hogy Martin álmát valóra váltották! Kontrol vérvételre érkeztünk a kórházba. A bejáratnál Martinnal mit sem sejtve vártuk Zsoltot, aki megérkezett a várva várt laptoppal a kezében. Nagyon nagy meglepetés volt számára! Nagyon boldog volt!

Nagyon szépen köszönjük, hogy ebben a nehéz időszakban Martint boldogsággal töltötték el! Martin és szülei”

Zsolt is írt pár sort: Megvolt ma az átadás és hatalmas volt az öröm. Martintól a következő üzenetet kaptam, miután hazaértek a vérvételről.

“Kedves Zsolt! Mégegyszer szeretném megköszönni neked, hogy teljesítetted az álmomat! Nagyon boldog vagyok. Hazaértünk és ki is próbáltam a laptopot, szuper jó! Most fogom letölteni a GTA5 játékot amivel szeretnék játszani. Nagyon hálás vagyok neked!! Remélem a süti ízlett? Köszönök mindent, Puszi Martin”

…Merthogy tudta, hogy valami meglepetés lesz és ezért sütött nekem süteményt Ő maga, azzal várt. Nagyon aranyos volt.

dav
kellner-martin1
kellner-martin2

Mészáros Dávid  (10 éves)

Az Álomvarázslók akár a szomszédodban is lakhatnak!  Ismét megbizonyosodhattunk arról, hogy mekkora ereje van a közösségünknek.

Nemrégiben olvashattatok a 10 éves Dávidról, akinek az álma egy Nintendo Switch volt. A posztot a fiú szomszédai Péter és Réka is látták és szinte azonnal szervezkedésbe kezdtek. Megkérdezték a barátaikat, hogy szeretnének-e ők is varázsolni és a válasz mindenhonnan pozitív volt. Pillanatok alatt összegyűlt a pénz a játékra. Bízunk benne, hogy ez a példamutató cselekedet követőkre talál más közösségek esetében is! Péter és Réka esete nagyszerűen példázza azt, hogy akkor is tudsz segíteni, ha esetleg egyedül nem sikerül valóra váltani egy álmot.

Itt olvashatjátok a köszönő levelet és az Álomvarázslók névsorát:

” Tisztelt Alapítvány!

Köszönjük, hogy lehetővé tettétek, hogy Dávid álma valóra váljon. Segítségetekkel nekünk is lettek álomvarázslóink, akik valóra váltották Dávid álmát.

Kedves Álomvarázslóink: Schleer Péter, Schleerné Táncos Réka, Bartók Fanni, Kovács Éva, Baloghné Bognár Krisztina, Kálmán Viktória, Varga Krisztina, Béres Attila, Krisztián Fanni, Dencs Gábor, Kovács Vanda, Németh Edina, és Benedekné Papp Krisztina.

Nem tudjuk szavakkal kifejezni mennyire hálásak vagyunk nektek, hogy ekkora örömet okoztatok Dávidnak, hogy mosolyt csaltatok ebben a nehéz helyzetben az arcára. A boldogság azóta is töretlen. Nektek köszönhetően a Nintendo Switch Lite-tal a kórházban töltött napok is gyorsabban fognak telni. Köszönjük!”

meszaros_david-4
meszaros_david-2
meszaros_david-3
meszaros_david-1

Méhész Amira (11 éves)

Az emberek jóindulatát és segítőkészségét még a vírus sem gátolhatja. A 11 éves Amira álmát, ami egy Ipad volt, egy névtelenséget kérő “Álomvarázsló” váltotta valóra.

Itt olvashatjátok a köszönő levelet:

“Kedves Álomvarázslók!

Megérkezett a Ipad. Nagyon örül neki Amira. Azonnal használatba is vette és ma már azon tanult. Nagyon szépen köszönjük mindenkinek, aki segített, hogy az álma valóra váljon. Hálásak vagyunk! Köszönjük mindenkinek!

Kívánjuk, hogy mindenkinek, minden álma valóra váljon!

Amira és anyukája”

mehesz_amira-1
mehesz_amira-2

Cumin Alex (16 éves)

Az Álomvarázslók ezekben a nehéz napokban sem pihennek!

Alex álmát, mely egy kerékpár volt, Sipos Zoltán cége a Kreatív Kontroll Kft. által szervezett “Ments életet karácsonyra!” elnevezésű kampány során összegyűlt támogatásokból váltottuk valóra.

Íme az anyuka köszönő levele:

“Még egyszer nagyon köszönjük az Alapítványnak, a Csepel Kerékpár Boltnak és természetesen a háttérből sokszor ismeretlenül támogatóknak, hogy valóra válhatott Alex álma és immár egy menő mountain-bike boldog tulajdonosa! Egyben köszönjük a poszthoz írt sok kedves kis hozzászólást, biztató szavakat, melyek szintén sokat segítenek, hogy Alex lelkileg is megerősödve kerüljön ki ebből a hosszú harcból.

Mikor Alex átvette a kerékpárt, fülig ért a szája, és azóta is nagyon vidám, akárhányszor felül rá. Egyelőre csak rövidebb utakra vitte bejáratni, az igazi hegyi tekerés még várat egy kicsit magára, mikorra igazán megerősödik. Reméljük, állapota nemsokára már azt is lehetővé teszi, hogy társaságban, barátokkal tekerhessen, hiszen úgy az igazi.

Mellékelek egy fotót is, ahol – bár a maszk eltakarja a száját, – szemei valóban tanúskodnak az öröméről.

Hálás köszönettel és üdvözlettel Alex és anyukája”

cumin_alex-1

Károly Sára Kinga (16 éves)

A 16 éves Sára álmát Sipos Zoltán cége a Kreatív Kontroll Kft. által szervezett “Ments életet karácsonyra”! elnevezésű kampány során összegyűlt támogatásokból váltottuk valóra.

Íme Sára köszönő levele:

Nagyon szépen köszönöm az “Álomvarázslóimnak”, hogy teljesítették ezt a régi kívánságomat. Nagyon örülök az órának. A mai napot a tanulmányozásával fogom valószínűleg tölteni, hogy minél hamarabb és minél jobban ki tudjam használni. Remélem sokat fog segíteni a mindennapokban.

Még egyszer nagyon köszönöm

karoly_sara_kinga

Csányi Panka Marianna (6 éves)

Pankát daganatos betegséggel kezelik. A kislány kívánsága egy emeletes ágy volt.

Az álmot a Fair Play Event Kft. váltotta valóra.

Íme az anyuka köszönő üzenete:

“Ezúton is szeretnénk megköszönni az ágyikót. A gyönyörű szép kislányom Panka nagyon örült neki és rögtön használatba is vette. Sajnos egyelőre még sok időt kell kórházban töltenie, de bízunk benne, hogy néhány hónap múlva már rendszeresen az “álomágyikóban” térhet nyugovóra!”

csanyi_panka_mariann-1
csanyi_panka_mariann-2
csanyi_panka_mariann-3
csanyi_panka_mariann-4

Ofner Botond ( 8 éves )

Ismét valóra vált egy hőn áhított álom!

Botond álma egy XBox One készülék volt. Az álmot Sipos Zoltán cége a Kreatív Kontroll Kft. által szervezett “Ments életet karácsonyra”! elnevezésű kampány során összegyűlt támogatásokból váltottuk valóra.

Íme a család köszönő levele:

“Tisztelt Alapítvány! Ezúton szeretnénk Boti és családja nevében megköszönni támogatásukat, mely egy régóta áhított XBox One S tekintetében a múlt héten megérkezett hozzánk. Óriási öröm szülőként megtapasztalni, ahogy gyermekünk a kezébe vette a nagy dobozt és a mosoly, illetve izgatottság hosszú percekig kiült az arcára. Az öröm, amiben részesült Boti, ha nem is tudja kitörölni, de biztosan átmenetileg feledteti, enyhíti az elmúlt hónapok fájdalmas történéseit. Ezen felül már olyan játékokban is részt tud venni, ahol online barátaival kerül kapcsolatba és egy kicsit el tud szakadni a betegség okozta szűk mikro környezettől. Nagyon hálásak vagyunk Önöknek és a támogatóknak!

ofner_botond

Gazsó Róbert (15 éves)

A 15 éves Robit nemrég transzplantálták. Hősünk sok időt tölt a kórházban, ezért álma egy okostelefon volt. Varga J Tamás, aki talán a leglelkesebb “Álomvarázslónk” ezúttal is mágikus gyorsasággal segített. Olvassátok az anyuka köszönő levelét:

“Tisztelt Álomvarázsló!

Megérkezett Robi álma. Óriási örömmel fogadta! Ezúton szeretnék megköszönni munkájukat és mindazoknak akik segítettek az álom megvalósításában.

Tisztelettel és Köszönettel: Repszegán Kinga

gazso_robert-2
gazso_robert-1
gazso_robert-3

Botás Patrik (11 éves)

A 11 éves súlyos vesebetegségben szenvedő Patrik álma egy speciális BMX bicikli volt.

A “varázslatot” Farkas László barátunk vitte véghez, akinek ez már a második jócselekedete volt.

A mellékelt fotók is bizonyítják, hogy hatalmas volt az öröm.

botas_patrik-3
botas_patrik-2
botas_patrik-1

Bernáth Barna (12 éves)

Ezúttal egy Tündér varázsolt! …és már ő sem először tette ezt!

Barna álma egy Mini Seagway volt. A varázslatra nem kellett sokáig várni. Rendszeres “Álomvarázslónk” Anita gyorsan teljesítette a kívánságot. Személyesen vitte el Barnának az ajándékot. Olvassátok szeretettel Anita rövid beszámolóját és az anyuka köszönő levelét:

“Sziasztok! Hétvégén átadtam Barnának a Segway-t. Nagyon boldog volt, de azt hiszem, hogy a képek mindent elmondanak! Köszönöm nektek, hogy lehetővé tettétek, hogy Barna almát valóra váltsam.”

“Kedves álomvarázslók!

Barna kívánsága egy mini segway volt, amit a tegnapi napon meg is kapott. Nagy örömmel, és boldogsággal tölti el a játék. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a Ments Életet Alapítványnak és Bodrogi Anitának, hogy az álmot valóra váltotta! Nagyon szépen köszönjük és minden tiszteletünk az álomvarázslók önzetlen segítségért! – Bernáth Barna és szülei”

bernath_barna-1
bernath_barna-2
bernath_barna-4
bernath_barna-3

László Botond Soma (10 éves)

Csodák márpedig vannak! És csodálatos emberek is!

Kis szuperhősünk “Donorman” azaz Boti álma is valóra vált. Legújabb Álomvarázslónk Horváth Ádám a nagy távolság miatt postán küldte el a PS4-et.

Íme az apuka köszönő levele:

“Tisztelt Ments Életet Alapítvány!

Ma megkapta Boti a várva-várt PS4 játékkonzolt. Amint az a csatolt képeken is látszik, nagyon örült/örül az ajándéknak.

Még egyszer köszönjük Önöknek is, és az Álomvarázslóknak is, hogy segítettek a fiúknak a műtétek utáni hangulatjavításban!

Üdvözlettel: József “

laszlo_botond_soma-1
laszlo_botond_soma-3
laszlo_botond_soma-2

László Levente (16 éves)

Csodák márpedig vannak! És csodálatos emberek is!

Janó barátunk, rendszeres “Álomvarázslónk” kezdte meg 2020-ban is az álmok valóra váltását. Mostantól Levi egy szuper monitor tulajdonosa.

Olvassátok Janó beszámolóját az “álomvarázslásról”!

“Sziasztok!

Nagy örömmel elvittem a sráchoz a kért monitort.

Nagyon aranyos, kommunikatív 16 éves fiú, úgy néz ki, hogy a transzplantáció sikeres volt, elindult a vérképződés. Elbeszélgettünk az élet nagy dolgairól, nagyon bátor és értelmes srácot ismertem meg. „Szerencsére” egy kisebb betegség miatt a 10 éves testvére is otthon volt, aki a donor volt, és aki nélkül ugye nem így alakultak volna a dolgok. Vagány kiskölyök.

Köszönöm a lehetőséget, egy élmény volt!

Sziasztok!

Janó”

laszlo-levente-01
laszlo-levente-02
laszlo-levente-03
0