Megvalósult álmok

Bolla Benjámin Benett (4 éves)

Benjámin álma is valóra vált. Beninél 2016 augusztusában mielodiszpláziás szindrómát (nem képződik elég vörösvérsejt a szervezetben) diagnosztizáltak, melyre ráépült az akut mieloid leukémia. Beninek a legnagyobb szüksége egy biztonságos autósülés volt, mert a régit már kinőtte. A kisfiú igazi álma egy Smoby Tefal Konyhastúdió volt, hiszen imád főzni. Köszönjük a Kreatív Kontroll Kft.-nek, hogy valóra váltották  mindkét álmát, a Ments Életet Karácsonyra elnevezésű jótékonysági gyűjtésükből befolyt pénzből.

Beni anyukája írt nekünk pár sort:

“Tisztelt Alapítvány!

Szeretnénk köszönetet mondani Önöknek és a mi Álomvarázslónknak, hogy teljesítették kisfiúnk álmát. Beni imádja az új konyháját, szinte egész nap azzal játszik. Látni a boldogságot a szemében, ez mindennél többet ér! A gyerekülést is felavattuk, a csontvelő mintavétel után, Beni hazafelé kellemeset aludt benne. Nagyon kényelmesnek bizonyult. Hálásan köszönjük a segítséget, a munkájukat, hogy segítenek sok gyermeknek boldogságot varázsolni az arcára. És köszönjük az Kreatív Kontroll Kft-nek az önzetlen segítséget!

Tisztelettel: Beni édesanyja”

bollabenjaminbenett2
bollabenjaminbenett3
bollabenjaminbenett
bollabenjaminbenett2

Csótár Flóra (6 éves)

Flóra álma is valóra vált. 8 hónapos korától kezdve orvosai megfigyelés alatt tartották alacsony vérlemezke száma miatt, sajnos évről évre épült le a csontvelőműködése. Tavaly januárban myelodysplaziás szindrómát diagnosztizáltak nála. Nővére, Anni vállalta a fájdalmakat Flóra felépülésének érdekében, ő lett a donora. Ezzel megmentette húga életét, az egész család nagyon büszke rá emiatt. Flóra álma egy dinnyés plüss volt és hogy eltölthessen egy hétvégét az Aquaworld Resort Budapest-ben. Köszönjük az Aquaworld Resort Budapest vezetőinek, hogy valóra váltották Flóra álmát és már másodszor segítettek nekünk! Reméljük, hogy továbbra is számíthatunk rájuk a jövőben, ha hasonló álmokkal keresnek meg minket a gyermekek.

Flóra édesanyja írt nekünk egy fantasztikus élménybeszámolót, amit most szeretnénk veletek is megosztani:

“Pontosan egy évvel ezelőtt szembesültünk azzal, hogy kislányunk Flóra 5 éve tartó betegsége, komolyra fordult. Transzplantáción esett át tavaly márciusban, ott a steril boxban kerestek meg minket a Ments Életet Közhasznú Alapítványtól, hogy Flóra egy álmát megvalósítsák! Zavartan álltunk a kérdéssel szemben… van ilyen? Önzetlen támogatók, akik ismeretlenül is szeretnék a súlyos beteg gyerekeket meglepni? Amíg én ámuldoztam Flórám egyből rávágta, hogy ő a szivárványos csúszdához szeretne menni újra.  🙂) Beazonosítottuk, hogy ez az Aquaworld Resort Budapest lesz. Nagy örömünkre a szálloda vállalta az ajándék teljesítését. Egy éve kaptunk egy utalványt, ami az egész családnak szólt! Nem is emlékszünk mikor tudtunk együtt öten elutazni pihenni, együtt lenni! Főleg azért is mivel a nagyobbik nővér volt a donor, aki megmentette a húga életét! Ő is nagyon megérdemelte ezt az utazást! 3 éjszaka 4 nap, félpanziós ellátással, korlátlan élményfürdő felhasználással. Végre Flórám egészsége megengedte, hogy felhasználjuk ezt a kupont!

Elmondhatatlan élmény volt! Hatalmas szobát kaptunk, kedves üdvözlő kártyával, művészi süteményekkel az asztalon. Átöltözés után egyből mentünk a SZIVÁRVÁNYOS csúszdához, ahol órákon át, sikítva rótta a köröket. Hatalmas öröm volt újra ilyen boldognak látni!

Ezúton is szeretnénk megköszönni az Aquaworld Resort Budapest-nek és Önöknek, a Ments Életet Közhasznú Alapítványnak ezt a felejthetetlen pár napot!”

Megvalósult álmok – 2019
csotarfloraazaquaworldben1
csotarfloraazaquaworldben2
fotoazaquaworldben

Kalapos Zsófia (15 éves)

Zsófinál orvosai tavaly synovalis sarcoma-t diagnosztizáltak. Nagy családban él, ő a nyolcadik gyermek. Betegsége miatt sok időt tölt kórházakban, orvosi rendelőkben a barátaitól és az iskolai pezsgéstől távol, ami komolyan megviseli. Álma egy új laptop volt, így barátaival könnyebben tudja tartani a kapcsolatot és a távoktatásban is nagy segítségére lesz az új készülék, valamint sorozatokat és filmeket is nézhet rajta. Köszönjük az ELTE ÁJK hallgatóinak, hogy valóra váltották Zsófi álmát!

Zsófi írt nekünk egy levelet:

Nagyon nagy meglepetés volt a számomra, hogy a vágyott laptopot ilyen hamar megkaphattam, így ezután a tanulás, filmnézés a kórházban is lehetővé vált a számomra. Az ősszel synovialis sarcomat diagnosztizáltak nálam, így a napokban életmentő, nagy műtéten estem keresztül amputálni kellett az egyik lábamat.

Ma az egyik tanárom a kórházból és egy kedves úr a Ments Életet Alapítvány képviseletében meglátogatott, és átadta az Álomvarázslóim által küldött szuper Lenovo laptopot. Ebben a tanévben még nem tudok iskolába járni, de a távoktatás ezzel a laptoppal és a Fővárosi Iskolaszanatórium pedagógusainak segítségével megoldja, hogy nem kell évet ismételnem, vizsgáznom. Nagyon szeretek tanulni, zongorázni, sosem unatkozom.

A családom nagy szeretettel mellettem van, nyolcan vagyunk testvérek, én a legkisebb. Nagy feladat lesz számomra, hogy én is teljes életet tudjak élni majd a művégtaggal, tudjak sportolni, kirándulni, esetleg sporttáborokba is eljuthassak. Nagyon köszönöm, hogy a Ments Életet Alapítvány, és a sok kedves segítő ember teljesíti a beteg gyermekek álmait, hogy a nehéz kezelések, műtétek ellenére is azt látom, érdemes élni.

Köszönettel: Zsófi

kalaposzsfia
kalaposzsfi
kalaposzsfi_es_az_ajandek

Popovics Levente (15 éves)

Leventénél 2018-ban 15. születésnapján orvosai acut lymphoid leukémiát diagnosztizáltak. Kezelései azonnal elkezdődtek, a nagy mennyiségű szteroid hatására izmai elfogytak, időszakosan végtagjait sem tudta mozdítani. Egy időre tolószékbe kényszerült, majd újra tanult járni, visszafejleszteni az izmait, óriási küzdelemmel kiszállt a tolószékből. Még nem mozog tökéletesen, de tudjuk nagyon hosszú folyamat lesz, hogy újra visszanyerje erejét. Álma egy új monitor volt asztali számítógépéhez. Köszönjük Dienes Zoltánnak és baráti körének, hogy támogatásukkal valóra válhatott Levente álma.

Levi írt nekünk pár sort hálája jeléül, amit megosztunk veletek:

Kedves Dienes Zoltán és barátai!

“Már nagyon régi vágyam volt, hogy lecserélhessem régi és elavult monitoromat, melyet testvéremmel közösen használtunk. Nem gondoltam volna, hogy valaha is lesz egy ilyen szuper monitorom és a kívánságom ilyen gyorsan Álomvarázslóra talál!

Nagyon Hálásan köszönöm a tanárokkal való kapcsolattartás megkönnyítését, a könnyebb tanulási lehetőséget és a jobb játékélményt a betegség miatti elzártság és egyedüllét enyhítéséhez.

Köszönet az Álomvarázslóknak, hogy megvalósították az álmomat és az Alapítványnak a közreműködésért!

Köszönettel: Levente”

popovics_levente
popovics_levente_ajandekkal
sdr

Berki Dzsenifer (10 éves)

Dzsenifer tavaly decemberben került be a kórházba, orvosai rhabdomyosarcoma-t diagnosztizáltak nála.

A kórházban is mindig jó kedvű, sokat segít kisebb társainak. Szereti a vidám, jó zenéket és filmeket, ezért Dzsenifer álma egy laptop volt. Álma a CBA üzletláncban elhelyezett perselyeinknek köszönhetően valósulhatott meg, így nekik is nagyon köszönjük a lehetőséget! Külön köszönet illeti továbbá Nagy Attilát, aki saját idejét nem sajnálva eljuttatta Dzseniferhez a laptopot.

Dzsenifer anyukája írt nekünk pár sort:
“Drága segítőink! Dzsenike megkapta a neki szánt laptopot, aminek nagyon örült. Nagy segítséget nyújt neki a mindennapokban, mivel nem tud a barátaival, családtagjaival személyesen találkozni, így viszont tudja tartani a kapcsolatot velük. Nagyon hálásak vagyunk, hogy ilyen rövid időn belül teljesítették álmát.

Köszönettel: Dzseni és családja”

fot-ajndkkal
fot

Márton (18 éves)

Mártont 2017 januárjában kezdték el kezelni Ewing-szarkómával. Több kemoterápiás kezelés után megműtötték, majd egy transzplantációs kezelésen is át kellett esnie. 2018-ban sajnos tünetei kiújultak, kiderült ismét kemoterápiás kezelések elé kellett néznie. Márton azzal keresett meg minket, segítsünk neki, hogy szeretett hangszerét, a brácsáját biztonságosan tudja szállítani, vagyis Marci egy brácsatokot szeretett volna. Köszönjük a Bluebird Cafe-nak, hogy valóra váltották Marci álmát!

marton-01
marton-02

Horváth Zénó (1,5 éves)

Zénó  mindössze 4 hónapos volt, amikor orvosai Langerhans-sejtes hisztiocitózist diagnosztizáltak nála. A család sok időt tölt kórházban, ahol Zénó beleszeretett egy elektromos kisautóba. Ez az egyetlen ok amiért nem retteg a kórházba járástól. Álma egy Ford Ranger Wildtrak 4×4-es elektromos kisautó volt, amivel otthon is sokat tudna játszani. Köszönjük  Jánki Tamásnak, hogy valóra váltotta Zénó álmát!

Zénó édesanyja írt nekünk egy rövid köszönőlevelet:

“Kedves Ments Életet Közhasznú Alapítvány!

Ezúton szeretnénk megköszönni a Ments Életet Alapítványnak és Önökön keresztül a mi Álomvarázslónknak, Jánki Tamásnak,  hogy Zénó nagy álma valóra válhatott. Tegnap megérkezett az elektromos kisautó, amit Zénó és testvére, Marcell egész nap izgatottan várt. A hatalmas dobozt a futár bácsi hozta el Zénónak, majd nem sokkal később megérkezett hozzánk a “kedves bácsi” is – ahogy nagyobbik fiam elnevezte -, Tamás. Külön szeretnénk megköszönni Tamásnak, hogy meglátogatott minket és személyesen is megismerhettük.

A piros terepjáró minden várakozásunkat felülmúlta. A fiúk izgatottan várták, hogy beleülhessenek. Zénó egyből felfedezte a beépített LCD kijelzőt, melyet ügyesen kezelt, boldogan választott a különböző zenék közül. Természetesen a legnagyobb öröm az volt, amikor a szabadban végre elindult az autó, melyet egyelőre  Apa a szülői távirányítóval irányított. Miután az autót leparkoltuk, Zénó játékokkal töltötte meg a csomagtartót, aminek szintén úgy tudott örülni, hogy nevetéstől volt hangos a ház. Azt gondolom, a fiaimat ez az autó hosszú évekig kiszolgálja majd, és mindig örömmel megyünk ki a szabadba játszani.

Nagyon örülünk és hálásak vagyunk, hogy léteznek Álomvarázslók, akik nemcsak a gyermekek boldogságáért tudnak tenni azáltal, hogy teljesítik az álmukat, hanem az egész családnak adnak reményt, kitartást, erőt. Ezt azért tudom mondani, mert tegnap láttuk, ahogy a kisfiúnkat teljesen elvarázsolta az ajándék, ragyogott a boldogságtól – egy szülő ezekért a pillanatokért hálás, ebből merít erőt.

Köszönjük!  Zénó és Családja”

horvath-zeno-01
horvath-zeno-02
horvath-zeno-03
horvath-zeno-04

Török Alex (12 éves)

Alex  álma is valóra válhatott, hála a Kreatív Kontroll Kft. által összegyűjtött adománynak. Külön köszönetet szeretnénk mondani Nagy Attilának, aki sokszor segít nekünk eljuttatni az ajándékokat, ahogy most is tette. Alex ugyanúgy élte az életét, mint többi hasonló korú társa, iskolába járt, sokat játszott, jókedvű volt. 2018 tavaszán egy duzzanat jelent meg a nyakán, szülei egyből kórházba vitték. Rövid vizsgálatok után az orvosok megállapították, Alexnek Non-Hodgkin lymphomája van (a nyirokrendszer sejtjeinek rendellenes elszaporodása).  Álma egy laptop volt, melynek nagy hasznát veszi kezelései idején. Tanuláshoz, játékhoz is tudja használni és a barátaival is könnyebb így számára a kapcsolattartás.

Alex anyukája írt pár sort köszönete jeléül:

“Kedves Álomvarázslók!

Nagyon szépen köszönjük az Alapítvány, a Kreatív Kontroll és mindenki más segítségét, amely által valóra válhatott Alex álma! A laptop nagyon boldoggá tette, meglepetés volt számára! Mivel még nem járhat iskolába, nagy segítség számara az itthoni tanulásban és a szórakozásban is! Hálás szívvel köszönjük mindenkinek!

torok-alex-04
mde
torok-alex-02
torok-alex-01

Wágner Victoria Suzanna (16 éves)

Vicki  fél éves korában orvosai cisztás fibrózist diagnosztizáltak. 2013-ban orvosai tüdő transzplantációt javasoltak, szeptemberben végre is hajtották a műtétet. Szerencsére már jól van, havonta jár kontrollra. Victoria álma egy Huawei Mate 20 Lite mobiltelefon volt, ami nagy hasznára lesz kórházi tartózkodásai során. A készüléken keresztül barátaival is tudja tartani a kapcsolatot, tud játszani, internetezni és videókat is nézni. Köszönjük Jánki Tamásnak, hogy Victoria álmát is valóra váltotta!

Kedves Álomvarázslók!

Ezúton szeretnék köszönetet mondani mindenkinek aki részt vett a lányom kívánságának teljesítésében. Réfi Oszkó Ildikónak, aki szívvel lélekkel tanította Victoriát amikor nagyon súlyos állapotban volt és hosszú ideig a kórházban tartózkodtunk. Az alapítvány minden dolgozójának, akik szívükön viselik minden beteg gyermek sorsát, és szeretnék azt jobbá tenni. Szeretnék óriási köszönetet mondani Tamásnak, aki teljesen önzetlenül váltotta valóra Victoria álmát! És mindezt olyan természetesen tette… Egy bevásárló központban került sor az átadásra. Vicki nagyon nagy izgalommal várta a találkozást, már napokkal azelőtt csak az új telefonjáról beszélt. A meghatottságtól remegő hangon, és az izgatottságtól remegő kézzel vette át Tamástól a hőn áhított ajándékot.

Nehéz volt szavakat találni, a “köszönöm” igen üres frázisnak tűnik egy ilyen helyzetben. Minden gondolatom az volt, hogy hogyan tudnánk ezt meghálálni Tamásnak, és az egész alapítványnak. Aztán rá kellett jönnünk, hogy nem várnak érte semmit, nekik az a pillanat mindennel felér mikor látják, hogy egy beteg gyereknek boldogság tükröződik vissza a szeméből. Ez a boldogság az ő szemükből is visszatükröződik ezekben a pillanatokban.

Azt hiszem hálát kell adnunk a jó Istennek, hogy ebben a mai anyagias és rohanó világban vannak még emberek, akik tudnak adni minden érdek és viszont szolgáltatás nélkül. Áldás legyen a munkájukon és azt kívánom, hogy még nagyon sok gyermek álmát tudják valóra váltani, hogy minél több család élhesse át ezt a csodát!

Köszönjük “álomvarázslók”!

Wágner Victoria és családja nevében minden jót, sikeres éveket kívánunk minden Álomvarázslónak!

wagner-victoria-04
wagner-victoria-03
wagner-victoria-02
wagner-victoria-01

Vas Hanna Regina (8 éves)

A 8 éves életvidám Hannánál tavaly novemberben diagnosztizáltak daganatos megbetegedést. A tumor jelenleg nem operálható, de a kemoterápiás kezelések elkezdődtek. Hanna álma egy rózsaszín laptop volt, valamint az, hogy találkozhasson imádott kedvenceivel a USNK tagjaival. Az RTL Klub segítségével létre is jött a “randevú”. Érdemes megnézni a megható pillanatokról készült riportot és elolvasni az anyuka levelét.

“Kedves Álomvarázslók!

Bárcsak minden álom ilyen gyorsan teljesülhetne! Alig, hogy Hanna kimondta, mi szíve vágya, máris azon kaptuk magunkat, hogy egy stáb rendezkedik be a lakásunkban.

Pár napja a Ments Életet Alapítvány kedves munkatársa telefonon hívott, hogy sikerült támogatót találni Hanna álmához, így pár napon belül átadásra is kerülhet a laptop. Sőt, az RTL Klub-bal is kapcsolatba léptek, hogy az álom másik része is teljesülhessen, de ez még bizonytalan.

Január 17-én az Alapítvány képviselője otthonunkban keresett meg minket, majd rá fél órára a stáb is megérkezett. A forgatás zökkenőmentes volt, Hanna minden pillanatát élvezte. Aztán egyszer csak nyílt az ajtó és Hanna arca mosolyra derült, ugyanis a USNK lépett be rajta. Kislányos zavarában sem tudta boldogságát elrejteni, felfoghatatlan volt számára, hogy a fiúk a saját otthonában, csak miatta vannak ott. Aztán a laptop is átadásra került, ami szintén nagy boldogságot okozott Hannának. Azóta már volt mesenézés, játék, sőt szervezés alatt van, hogy az osztállyal 1-1 alkalommal online kapcsolatban tudjon tanulni.

Köszönjük Nektek, Álomvarázslók, hogy Hanna álma is teljesülhetett!
Kívánunk minden kis Álmodónak teljesült álmokat, a Ments Életet Alapítványnak pedig annyi támogatót, hogy minden álmot valóra tudjanak váltani! Csodálatos és nemes, amit tesztek, köszönjük a munkátokat!

Üdvözlettel,
Hanna, Krisztina és családja”

Videó: https://rtl.hu/rtlklub/fokusz/hanna-daganatos-betegseg-almok-gyogyulas-usnk

vas-hanna-01
vas-hanna-02
vas-hanna-03
vas-hanna-04

Szabó Dániel Leó (3 éves)

Dánielnél orvosai ALL leukémiát diagnosztizáltak nála. Nagyon sokat segít anyukájának a konyhában, szeret építőkockákból építeni és meséket nézni. Álma egy elektromos kisautó volt, ami Pongrácz Vanda jóvoltából valósulhatott meg.

Pongrácz Vanda írt nekünk pár sort:

“Ma voltunk Tabajdon Danikánál, hogy átadjuk az álom ajándékát. Leírhatatlan boldogság volt látni az örömöt az arcán! Köszönjük Nektek, hogy lehetővé teszitek, hogy ezeknek a nehéz időszakon átmenő gyerekeknek segítsünk.
Gyógyulj meg hamar Danika!
Vanda, Tomi”

szabo-daniel-01
szabo-daniel-02