Megvalósult álmok

Molnár Johanna Dóra (20 éves)

Johanna születése óta cisztás fibrózisban, egy gyógyíthatatlan betegségben szenved. Folyamatosan kezelésekre van szüksége ahhoz, hogy állapota ne romoljon, valamint nagyon meleg időben hűvös helyen kell tartózkodnia. Johanna nagyon szeret utazni, új országokat, új kultúrákat, új embereket megismerni. Sajnos meleg helyekre nem mehet, bár ő ezt nem is bánja, hiszen jobban kedveli a hűvösebb országokat. Évek óta szeretett volna eljutni Izlandra, az örök hideg birodalmába. Idén érettségizett és régi álma teljesült Nagy János rendszeres és sokszoros Álomvarázslónk segítségével. Hanna neki köszönhetően jutott el nővérével nyáron Reykjavikba, hiszen legnagyobb vágya egy repülőút volt Izlandra. Köszönjük Nagy Jánosnak, hogy mindig számíthat rá alapítványunk és a gyerekek! 

Olvassátok olyan szeretettel Johanna beszámolóját, ahogy mi fogadtuk:

„Molnár Johanna Dóra vagyok és szeretnék röviden beszámolni az izlandi utunkról. Izlandon 1 hetet (augusztus 15-22) töltöttünk el a nővéremmel, melyet Nagy János támogatott anyagilag. Reykjavikban szálltunk meg és buszos túrák által jutottunk el vízesésekhez, az Atlanti-Óceánhoz, vulkán kráterhez, gejzírhez illetve részt vettünk egy kora esti bálnalesen is. Személyes kedvencem a vízesés volt. Gyönyörűen megtört rajta a fény és csodaszép szivárványt láttunk. 

A nővérem és a saját nevemben is nagyon szépen köszönjük a lehetőséget és azt, hogy egy életre szóló élményben lehetett részünk! Johanna”

molnar-johanna-01
molnar-johanna-02
molnar-johanna-04
molnar-johanna-03

Bagyinka Bojána (2 éves)

Bojána orvosai először 2018 augusztusában diagnosztizáltak nála akut lymphoid leukémiát. 8 hónap intenzív kezelés után, idén májusban a kislánynál kiújult a rettegett betegség. Álma egy elektromos kisautó volt, amely lehetővé teszi számára az otthoni mozgást és remek szórakozási lehetőség is számára. Köszönjük Donajó Diának és Wábits Szilárdnak, hogy valóra váltották Bojána álmát.

Bojána édesanyja írt nekünk pár sort:

“Tisztelt Ments Életet Alapítvány, Kedves Jótevők!

Boja kislányunk 2 éves, leukémia miatt kap kezelést. Mivel a szervezete nehezebben reagál, hónapok óta a szegedi gyermekklinikán vagyunk. Mivel szeret autózni, úgy igyekeztünk teljesíteni a vágyát, hogy egy elektromos autót kértünk számára. A döntés jól sikerült. Ugyan a jótevőnk nem tudott személyesen itt lenni az átadáskor, de a nővérek, orvosok tanúi voltak az örömének. Azóta naponta személyesen is sok időt tölt az autóban, amikor pedig kiszáll, akkor saját babáit részesíti az autózás örömében.

Ezeknek a kívánság teljesítéseknek szép üzenete van nemcsak a gyermekek és a jótevőik, de a társadalom számára is. A segítőkészség és az élmény nemcsak az örömben találkozik, de erősíti a bizalmat a mindennapi küzdelemben. Ebben a helyzetben ugyanis a gyermeket örülni látni a legnagyobb érték. Ez teljesül a kívánságok által.

Köszönettel vagyunk mindazoknak, akik Boja számára és betegségben küzdő gyermekek számára vágyat teljesítenek, az Alapítványnak pedig hálásak vagyunk a közvetítésért.

Üdvözlettel: Brigitta, aki a gyermekét örülni látja és bizakodik. “

bagyinka-bojana-01
bagyinka-bojana-02
bagyinka-bojana-03
bagyinka-bojana-04

Bódis Bianka (8 éves)

Biankánál Plexiform Neurofibromát (daganatos betegség) diagnosztizáltak orvosai. A kislány most első osztályos, nagyon szorgalmas, kreatív, jó tanulónak számít osztályában. A mai napig tartó gyógyszeres kezelések miatt gyorsan elfárad, amikor az iskolából hazaér pihennie kell, ilyenkor általában Erdélyi Mónika és kislánya: Molli videóit nézi az interneten. Álma is ehhez kapcsolódott, szeretett volna találkozni velük. Köszönjük Erdélyi Mónikának, hogy valóra váltotta Bianka álmát!

Bianka édesanyja leírta nekünk a találkozás történetét:

“Örömmel értesítem Önöket, hogy Bianka kívánsága is teljesült: találkozhatott Erdélyi Mónikával és lányával Mollival. A várva-várt napon vonattal érkeztünk Budapestre az állomáson találkoztunk kedvenceivel. Aztán egy trambulin parkba vettük az irányt. A lányok ott már önfeledt játékba kezdtek és nagyon jól érezték magukat. Mónika és Molli kedvessége és közvetlensége boldoggá tette Biankát, aki alig akarta elhinni, hogy ez a nap valóban megtörtént. Mónikáék még ajándékkal is kedveskedtek Biankának. Ahogy Bianka: mondta ez volt élete legjobb napja.

Hála és köszönet a Ments Életet Közhasznú Alapítványnak, akik lehetővé tették, hogy ez a találkozó létrejöjjön.

Öröm volt látni kislányom csillogó szemét, aki csodának élte meg a találkozást. Kívánom, hogy az alapítvány sok gyermek kívánságát tudja még teljesíteni, hogy minél többen átélhessék ezt a csodát. Külön köszönet Mónikának és Mollinak, akik bearanyozták Bianka napját. Szeretettel és barátsággal gondolunk Rájuk.
Köszönettel: Anasztázia“

bodis-bianka-01
bodis-bianka-02
bodis-bianka-03
bodis-bianka-04

Szehofner Tamás (6 éves)

Tamásnál  neuroblastoma-t diagnosztizáltak orvosai. Tavaly decemberben elkezdődtek a kezelései, azóta több kemoterápián és sugárkezelésen is túl van. Pár héttel ezelőtt ismét fájni kezdett a lába, sajnos betegsége kiújult. Fiatal kora ellenére nagyon értelmes és törődő kisfiú. A kishúgát rajongva szereti, sokat játszanak együtt, mindig nagyon vigyáz rá. Imádja a vonatokat, villamosokat és tűzoltó autókat. Minden játéka erről szól. Álma is ehhez kapcsolódott, nagyon szeretett volna egy tűzoltóautó formájú emeletes ágyat, amit húgával oszthat meg és a Blikk újság olvasóinak hála, Tomi álma is valóra válhatott.

Tomi anyukája írt nekünk egy levelet:

“Még egyszer szeretnénk megköszönni az ágyat! Tomika nagyon boldog volt mikor összerakott állapotban megkapta, le sem szállt róla. Nagyon-nagyon örült neki, a kishúgával együtt elfoglalták és ott játszanak azóta is minden percet kihasználva. Nagyon szeretik mind a ketten! Tomi azóta nagyon boldog, nagyon szépen köszönjük!”

szehofner-tamas-01
szehofner-tamas-02
szehofner-tamas-03
szehofner-tamas-04

Kovács Márton Csaba (3 éves)

Márton 3 éves volt idén májusban. Sokat fájt a lába, szülei orvoshoz vitték és hosszas vizsgálatok után derült ki, hogy 4-es stádiumú neuroblastomája van, ami áttétes rák. Sok-sok fájdalmas napon és kezelésen van túl, koránál fogva nem is érti igazán mi is történik vele. Annyit tud, hogy daganat nőtt benne, ami elszórta a magjait. Az anyukája azt mondta neki, hogy akinek ilyen “rossz daganata” van, annak a gyereknek van valahol egy Álomvarázslója, akitől kívánhat valami szépet. A kisfiú álma, aki nagy Verdák rajongó, egy Villám McQueen-es ágy volt, így nagy örömmel tudatjuk veletek is, hogy a CBA üzletekben található perselyekből begyűjtött pénzből valóra válhatott az ő álma is. 

Anyukája elmondása alapján a kis Márton nagyon boldog, írt nekünk levelet is:

Nekünk van mit megköszönni!!! Szuper, amit tesztek, angyali! Márton ezt kérdezte: “Anya, az angyalok hozzák a meglepim?” És igaz!
Nincs is rá szó, mennyire KÖSZÖNJÜK!!! Fantasztikus amit tesztek, most is sírok!!! Márton álma teljesült!

kovacs-marton-01
kovacs-marton-02
kovacs-marton-03
kovacs-marton-04

Kellner Martin Dániel (15 éves)

Martinnál tavaly Non-Hodgkin limfómát diagnosztizáltak orvosai. Idén szeptemberben kezdte volna a szakközépiskolát, de betegsége miatt halasztania kellett. Szakács szeretne lenni, ha nagy lesz, ezért mindig is sokat segített édesanyjának a konyhában. Álma egy új számítógép volt, ami nagy segítséget nyújtana neki a tanulásban, receptek keresésében. Köszönjük Nyárasdi Zsoltnak, többszörös Álomvarázslónak, hogy valóra váltotta Martin álmát! 

Martin írta nekünk ezt a levelet:

“Szeretném megköszönni a Ments Életet Közhasznú Alapítvány áldozatos munkáját az álmom valóra váltásában!

Hálás köszönet Nyárasdi Zsoltnak, aki álmomat valóra váltotta!

Zsolt párjával és annak barátnőjével érkezett hozzám a kórházba, hogy a születésnapomon felköszöntsenek, tortát is kaptam tőlük és a várva várt ajándékot.

A régi számítógépem helyett egy újat szerettem volna kapni. Nagyon örültem neki, nagy segítség lesz az otthoni távoktatásos tanuláshoz, mivel közösségbe, iskolába betegségem miatt még hónapokig sajnos nem mehetek.

A harmadik kezelésen nemsokára túl leszek, még vár rám egy. Szerencsére a terápiát jól viselem és a gyógyszeres kezelés is hatásos. Eredményeim egyre jobbak. Úgy érzem erős vagyok, pozitív a hozzáállásom és küzdök a gyógyulásért! Ebben szüleim, családom, barátaim sokat segítenek és természetesen az Onko-Hematológiai Osztály orvosai, ápolói is.

Nagyon köszönöm a sok biztatást, jókívánságokat, amiket az alapítvány facebook oldalán kaptam. Nagyon jólesett mindenkitől.

Még egyszer nagyon szépen köszönöm, nagyon hálás vagyok, hogy ebben a nehéz időszakban boldogsággal töltöttek el!

Martin

sdr
dav
dav
mde

Czibere Boglárka Virág (13 éves)

Boglárka 13 éves, orvosai súlyos izomdystrophiát diagnosztizáltak nála. Jelenleg gégekanülje van, amivel beszélni sem tud. Bogi álma egy új Huawei P20 lite készülék volt, amin keresztül tarthatná barátaival és a családjával a kapcsolatot. Köszönjük Sávoly Dórának, hogy valóra váltotta Bogi álmát.

Dóra írt nekünk Bogival való találkozásáról:

“Ma végre Boginál jártam a Bethesda Gyermekkórházban! Életemben nem kaptam ekkora ajándékot, mint ma Tőle!  A világ legcsodálatosabb kislánya vagy! Megtanítottad mi az a küzdelem, az akarat és a kitartás. Gondolkodjunk el most azon, hogy amikor annyira szenvedtek, hogy jajj már megint edzeni kell mennem. Vagy, jajj esik az eső és nem akarok iskolába menni. Mennyire kellene, hogy hálásak legyetek a lábaitokért, az izmaitokért és a mozgásképességetekért? Ez a kislány bármit megtenne azért, ha csak egy lépést is tudna tenni és esőben elmenni boldogan az edzésre!”

Bogi édesanyja is írt nekünk pár sort köszönete jeléül:

“Sziasztok!

Bogi megkapta a telefont amit annyira szeretett volna. Azóta folyamatosan azon nézi a kedvenc videóit. Köszönjük szépen, ma végre hallhattam is a hangját 4 hónap után!! Dórinak külön köszönjük, hogy megismerhettük!”

czibere-boglarka-01
czibere-boglarka-02
czibere-boglarka-03
czibere-boglarka-04

Budai Cecília (4 éves)

Cecíliánál orvosai leukémiát diagnosztizáltak. 2 éves kezelési procedúra vette kezdetét, ami 8 hónapos kórházi kezeléssel indult. Lelkileg teljesen megtört a család és a kezelések még mindig folytatódnak. Álma egy új laptop volt, amin meséket néz, játszik majd, így a kontrollra járás ideje is gyorsabban fog telni számára. Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását, amiből valóra válthattuk Cilike álmát, valamint Nagy Attila segítségét, hogy eljuttatta neki álmai laptopját.

Cecília édesapja írt nekünk pár sort:

“Cilike megkapta a várva várt laptopját, melyet ezúton is szeretnénk megköszönni a Ments Életet Közhasznú Alapítványnak. Cilike rögtön birtokba vette, azóta szinte le sem teszi kezéből.”

budai-cecilia-01
budai-cecilia-02
budai-cecilia-03
budai-cecilia-04

Fürcht Erik (12 éves)

Egy újabb kívánság teljesült. Eriknél 4,5 éves korában diagnosztizáltak leukémiát. Szerencsére azóta már tünetmentes és közeledik az 5 év letelte is. Mindig imádta a Forma1-et és Sebastian Vettelt. A kívánsága ebből adódott, szeretett volna vele találkozni, Magyarországon a Hungaroringen. A Ments Életet Közhasznú Alapítvány segítségével és Oláh Gyárfás a MNASZ elnökének közbenjárásával létre is jött a találkozó. Erik nagyon élvezte a találkozást! A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség patronálásával még több fotó is született, ami igazi meglepetés volt neki. Nem sokan mondhatják el magukról, hogy egy napon találkozhattak és selfizhettek ennyi világsztárral. 

furcht-erik-01
furcht-erik-02
furcht-erik-03

Kalucza Elizabet (11 éves)

Elizabet 11 éves, orvosai rosszindulatú petefészek daganatot diagnosztizáltak nála. Szinte azonnal elkezdődtek a kislánynál a kemoterápiás kezelések, amiket nagyon jól visel. Lizi igazi virgonc kis hős, rengeteget mozog. Sajnos a betegsége miatt legyengült, csak nehezen tud közlekedni. Álma egy Hoverboard, ami nagyban segítené a közlekedésben és így el tudna jutni mindenhova. Köszönjük Nyárasdi Zsoltnak, rendszeres Álomvarázslónknak, hogy valóra váltotta Elizabet álmát.

Édesanyja írta nekünk:

“Kedves Álomvarázslók és Ments Életet Közhasznú Alapítvány!

Elizabet kívánsága nagyon hamar megvalósult jó szándékú segítőnk jóvoltából. Elizabet megkapta a várva várt csodajárgányt Nyárasdi Zsolt és kedves barátnője közbenjárásával. Behozták neki ide a kórházba, összeszerelték és természetesen ki is próbálták. Lizi régóta vágyott egy ilyen járgányra, de én ezt nem engedhettem meg anyagilag. Bár nagyon féltem őt az ilyen veszélyes szerkezetektől (nem szeretném a balesetit is megjárni), hatalmas volt az öröm és a boldogság, persze a nevetés még több mikor kipróbálta. Nagyon köszönjük!! A nővérek jóvoltából este az udvarra is leengedték, hogy terepen is kipróbálhassa. Nem kímélte a bokrokat és fákat. Alig várja Elizabet, hogy leteljen a kezelés és újra ráülhessen nem kímélve az idegeimet. Nagyon köszönjük a segítséget mindenkinek és a rengeteg biztatást és jókívánságot!

Szeretettel: Elizabet és Rónaszéki Anikó”

Zsolt is írt nekünk pár sort:
“Annyiraaa, de annyira egy angyal volt, hogy szavakba se tudom önteni! Tele energiával, tele boldogsággal!! Köszönjük ezt a lehetőséget, hogy találkozhattunk vele! Köszönöm!”

kalucza-elizabet-01
kalucza-elizabet-03
kalucza-elizabet-02
kalucza-elizabet-04

Gyárfás Hanna (6 éves)

Hanna 6 éves, 1,5 évesen medulloblasztómát (kisagy daganat) diagnosztizáltak nála. Végtelen türelemmel csinálta végig az összes kezelését ez a tündéri kislány, egy igazi dorombolós kiscica. 3 éves korában indult el először egyedül, szülei sírva tapsoltak neki. Imád szaladgálni, ugrálni, babázni, néha még lovagolni is eljár. Álma mozgékonyságához köthető, szeretett volna egy saját óriás trambulint a kertjükbe. Köszönjük a CBA támogatását, hogy az üzleteikben kihelyezett perselyeikből valóra váltották Hanna álmát!

Édesanyja írt nekünk egy levelet:

“Sziasztok!

Szeretném megköszönni mindenkinek, aki hozzájárult, hogy Hannus megkapja ezt a csodaszép rózsaszín trambulint! Látni, ahogy felszabadultan, boldogan ugrál, leírhatatlan érzés! Egy félénk, visszahúzódó kislányból kezd egy kis cserfes, vagány leányka kibújni. Nagyon jó ezt a változást átélni vele! Hálásan köszönjük mindenkinek!”

gyarfas-hanna-01
gyarfas-hanna-02
gyarfas-hanna-03
gyarfas-hanna-04

Szabó Marcell  (20 hónapos)

Marcell 20 hónapos kisfiú, idén januárban orvosai agydaganatot diagnosztizáltak nála. A körülményekhez képest jól van, jól veszi az akadályokat, szülei is próbálnak pozitívak és erősek maradni. Álma egy elektromos kis autó volt, ami Voláková Beátának köszönhetően valóra vált.
Marcell édesanyja, nagyon boldog volt, írt nekünk pár sort:

“Tisztelt Renátó!

Pénteken megérkezett Marcinak álmai autója. Napokkal előtte felkeresett telefonon Beáta, a mi csodálatos Álomvarázslónk. Egy roppant kedves hölgyet ismerhettem meg telefonon keresztül. Megígértük egymásnak, hogy ősszel személyesen is találkozunk! Óriási öröm volt, mikor a futár csengetett egy hatalmas dobozzal. Marci szeme csillogott, mindenben segített, hozta az autó kerekeit, mikor összeszereltük. Félkész állapotban volt az autó de már benne ült.  Imádom! Még egyszer nagyon szépen köszönjük az Alapítványnak és az Álomvarázslónknak, Beátának!!!

Marci Anyukája: Andi”

szabo-marcell-04
szabo-marcell-03
szabo-marcell-02
szabo-marcell-01

Hásenauer Kitti Kata (6 éves)

Kata 6 éves, orvosai nagyon fiatal korában agydaganatot diagnosztizáltak nála. Azonnal el is kezdődtek a kemoterápiás kezelések, majd az operációk. Kata azóta is orvosi kezelések alatt áll. Nagy álma egy saját kis csajos szoba volt, amibe egy szekrényt és egy komódot is szeretett volna. Köszönjük Sipos Zoltánnak és Sebastiennek, hogy valóra váltották Kata álmát!

Sipos Zoltán írt nekünk egy megható levelet:

“Sziasztok, itt Sipos Zoli. H. Kitti Kata és családja vendégül látott a múlt héten, csütörtökön három órát töltöttem náluk Veszprémben. Azt mondta, hogy barátok vagyunk, és nekem most Kitti a kedvenc barátom.

2014-ben leesett az ágyról és ez óriási szerencse volt: a család orvoshoz sietett, a CT-ből pedig kiderült, hogy egy nagyon ritka agydaganata van, a choroid plexus carcinomáról nem sokat tudnak az orvosok. A most 6 éves Kitti túl van a nehezén, a sok kemoterápián, és folyamatosan erősödik.

Lett egy másik barátom is,12 éves bátyja, Domi, aki enyhe autizmussal él. Nemrég költöztek Borsodból Veszprémbe, mert itt jobb fejlődési lehetőség van mindkettő gyermek számára. A szülők most itt keresnek új munkát, mert mindketten ugyanabban a gyárban dolgoztak. Tarthatatlan volt a környéken a maradásuk, az új helyet imádják, de új kihívásokkal találkoztak.

Kitti kinézett magának egy szekrényt, mert végre szép, saját szobája lehet. A Kreatív Kontroll Kft. nevében vittem nekik egy 100 000 Ft értékű bútorutalványt, így kiválaszthatták az új kedvenc bútorukat.

Nem azért írom le mindezt, mert nagy dolog. Azért írom le, mert semmiség.

Neked is lehetőséged van rá, hogy ilyen új barátokat szerezz. Őszintén mondom, hogy régen voltam annyira nyugodt és boldog, mint mikor este tőlük elindulva hazavezettem. Sokszor van úgy, hogy nem is tudom, van-e értelme még többet dolgozni, egy újabb napon újabb, nagyobb kihívásokat megoldani. Előfordul, hogy nem találok motivációt, és akkor bizonytalan vagyok, merre tovább.

De csütörtök este bennem nem volt fáradtság vagy közöny: motivált, örömteli voltam, hasznos és értékes napot hagytam magam mögött. Ez az élmény kitart ma is, egy héttel később.

Azért írom le mindezt, mert ez az élmény karnyújtásra van neked is: sok Kitti él itthon, akiknek apró odafigyeléssel, pár jó szóval, kis ajándékkal is megváltoztathatod az életét. Nem kell egész bútort venned, elég, ha a barátaidat megkéred, álljatok össze, valósítsatok meg együtt egy gyermekálmot. Elég az is, ha születésnapodra nem egy újabb téged ünneplő ajándékkosarat kérsz, hanem egy közös élményt.

Szeretném, ha Te is megélnéd ezt, mert ezért érdemes dolgozni. Egy új barátért, pár őszinte ölelésért. Kitti feltétel nélküli szeretete, az ő küzdőszelleme és a család kitartása, bátor története nekem többet adott, mint bármi a hónapban.

Együtt viszont minden hétre jut majd egy ilyen őszinte és felejthetetlen mosoly.”

Kata édesanyja is írt nekünk:

“Kedves Álomvarázsló!

Szeretnénk ezzel a pár fotóval megköszönni Kittinek a szobájába a gardrób szekrényt, a komódot és a könyvespolcot. Még 4 díszpárnát is kapott.

A szekrénybe való bepakolás még folyamatban van  Nagyon örül az új bútorának, amit nagyon köszönünk Zoltánnak és természetesen nektek!!!! Köszönjük, hogy lehetőséget kaptunk Kitti álmának megvalósítására! További jó munkát kívánunk nektek, és sok teljesített álmot!!!!

Üdv:
Kitti és családja”

hasenauer-kitti-04
hasenauer-kitti-03
hasenauer-kitti-02
hasenauer-kitti-01

Fehér Natasa Léna (3 éves)

Natasa 3 éves pici lányka. A bölcsődében figyeltek fel rá, hogy a viselkedése megváltozott, visszahúzódó lett és sápadtabb volt magához képest. Szülei elvitték egy rutin vérvételre, majd jött a szörnyű hír, az alig három éves kislányuk leukémiás. A kórházban töltött első hétvégén tartották volna születésnapját, ezért minden családtagja a kórházba ment be hétvégén, hogy felköszönthessék a család szeme fényét. Mivel jó ideig nem hagyhatja el a szobáját, Natasa álma egy tv, amin nézheti majd a meséket, hogy gyorsabban teljen számára az idő. Köszönjük a CBA támogatását, hogy a Príma üzleteikben elhelyezett perselyeink segítségével valóra válthattuk Natasa álmát 

Natasa édesanyja írt nekünk pár sort:

“Kedves Alapítvány!

Ezúton szeretnénk megköszönni a Ments Életet Közhasznú Alapítványnak és CBA-nak azt az összefogását, amelynek köszönhetően ma megérkezett a tv Natasa Léna szobájába.

Sajnos még hosszú az út a gyógyulásig, nem tudjuk még mikor engedik haza, hogy élvezhesse. Azért mondtuk neki, ha hazamegy, már otthon is nézheti ágyból a tv-t, mert lesz sajátja a szobájában.

Nagyon köszönjük a sok jókívánságot is, amit az alapítvány oldalán kaptunk.

Üdvözlettel

Natasa édesanyja”

feher-natasa-04
feher-natasa-02
sdr
sdr

Czinege Attila (7 éves)

Attilánál gyógyíthatatlan, Duchenne-féle izomsorvadást és középsúlyos autizmust diagnosztizáltak orvosai. Számára a beszédindítás nagyon fontos dolog lenne, mind a mai napig nehezen találja a szavakat. Ezért az ő álma egy GoTalk 4+ készülék és a hozzá tartozó beszédindító szoftver volt. Ismételten hálásan köszönjük Varga J. Tamás segítségét, aki rendszeres álomvarázslóként segít a gyermekeknek.

Attila édesanyja nagyon boldog volt:

“Szép Napot!

Köszönjük a kommunikátort, amit sikeresen használunk gyógypedagógusunk segítségével. Attika nagyon megszerette és ha foglalkozások vannak rendszeresen használjuk. A lehető legjobb segítséget kaptuk meg Önök által! Képeket nyomtatunk és azokat felhasználjuk a fejlesztéseken. Többet fejlődik a gyermekem mint eddig. Nagyon sokat jelent a segítség, mely által hozzájuthattunk ehhez a segédeszközhöz! Irányíthatóbb és kiszámíthatóbb lett Attila.

Hatalmas Köszönet Önöknek!”

czinege-attila-01
czinege-attila-03
czinege-attila-02

Erős Balázs  (16,5 éves)

Balázs egy vele született, gyógyíthatatlan betegségben szenved születése óta. 8 éve kezelik a betegségével. Balázs hobbija a horgászat, ezért álma egy 6 személyes sátor volt.

Pesti Gábor – álmot teljesítő levele:

“Sziasztok! A hétvégén sikerült teljesíteni Balázs álmát! Nagyon szeretnivaló srác és a családja is nagyon kedves. Úgy gondolom, hogy ez egy nagyszerű barátság kezdete lehet! Jómagam 10 éve jótékonyan mikuláskodom, bohóckodom és jó látni mikor csak egy kis mosolyt ki tudok csalni! Igazából nincs okom panaszra, hiszen nekem mindenem megvan. El sem tudom mondani mekkora harcosok ők, akik minden nap megküzdenek a betegséggel! A lényeg, hogy amíg az erőm és fentről a Jóisten engedi, addig én mindig segíteni fogok! További szép napot!”

Az anyuka köszönőlevele:

“Nagy az öröm! Balázs megkapta a várva várt sátort Pesti Gábor segítségével. Hamarosan el is jut az éjszakai horgászatra és kipróbálhatja milyen is ez a hatalmas sátor. Egy hatalmas, jószívű embert ismertünk meg Gábor személyében. Közben a TICA HUNGARY CSAPAT is meglepte Balázst egy orsóval és csalikkal. A fiam nagyon örül és boldog, hogy ennyi segítőkész ember van körülöttünk. Nagyon szépen köszönjük még egyszer!!!!”

eros-balazs-02
eros-balazs-03
eros-balazs-01

Antaly Zalán Benedek (4,5 éves)

Zalánnál 2017-ben akut limfoid leukémiát állapítottak meg orvosai. Egy nagyon hosszú, 8 hónapos folyamatos kórházi tartózkodás után mehetett haza, de azóta sem járhat még közösségbe. Nagy vágya volt egy saját játszóház a kertjükbe. A marketingszoveg.com előfizetői ezért összefogtak és közösen megvásárolták Zalánnak az általa kiválasztott faházikót, amelyet ma telepítettek is a családhoz.

Anyuka köszönő levele:

„Kedves Álomvarázslók, Ments Életet Közhasznú Alapítvány! Ezúton is szeretnénk megköszönni az Alapítvány áldozatos munkáját és Sipos Zoltánnak, hogy valóra váltották kisfiúnk régi álmát! Nincsenek rá szavak, hogy mennyire boldoggá tették Őt ezzel a kis játszóházzal. Hihetetlen, hogy ennyi ember van, akik fáradhatatlanul dolgoznak, hogy örömet, boldogságot szerezzenek más embertársuknak és teszik ezt teljesen önzetlenül! Hálásan köszönjük!!!  Zalán és családja”

antaly-zalan-01
antaly-zalan-02
antaly-zalan-03
antaly-zalan-04

Csukás Máté (16 éves)

Máténál nagyon hamar kiderült, hogy egy élete végéig tartó betegségben szenved. Orvosai veleszületett immundefektust diagnosztizáltak. 2019 júniusában átesett egy csontvelő transzplantáción is, jelenleg kórházban várja a gyógyulást. Máté nagyon szereti az elektronikus kütyüket, a jövőjét informatikusként képzeli el. Álma egy új Xbox One S volt, amivel a kórházban is tud játszani, ezzel is gyorsabban telik számára az idő. Köszönjük a Magyar Nemzeti Banknak, hogy támogatásukkal valóra válhatott Máté álma!

Máté nagyon boldog, nagymamája írt helyette:

“Tisztelt Alapítvány!

Végtelen tisztelettel köszönöm Máté álmának megvalósítását. Máté 2003.02.02-én született Kecskeméten. Nagyon gyorsan kiderült, hogy súlyos immunhiányos betegségben szenved. Sokszor és hosszú ideig volt beteg. Az alapítvány minden közreműködőjének megköszönve kívánunk kitartást, elkötelezettséget, jó egészséget és nem utolsó sorban hitet a munkájukhoz.

Egy végtelen optimista nagymama”

csukas-mate

Csete Benett Kevin (4 éves)

Benettnél a kivizsgálások után  Wilms-tumort (vese eredetű daganat) diagnosztizáltak orvosai. Szófogadó, jó kedélyű kisfiú, aki imádja a társaságot, így szeret oviba is járni. Kedvence a társas, a kirakós, de jó időben mindig kinn volt a játszótéren, sokat biciklizett. Sajnos betegsége óta nem járhat közösségbe. Azóta nagy álma volt egy trambulin, hogy a saját kertjükben tudjon a szabadban is jókat játszani. Köszönjük Szepesiné Harkó Henriáttának, hogy valóra váltotta Benett álmát!

Édesanyja nagyon boldog volt, írt nekünk egy levelet:

“Nagyon szépen köszönjük. Benike nagyon örült a trambulinnak, igaz most nem tudja még használni, mert most műtötték. Ennek ellenére igy is belemegy üldögél, járkál benne. Ahogy már ugrálhat, biztos hogy nagyon sok időt fog eltölteni benne. Köszönjük, hogy megvalósították az álmát, nagyon boldog volt mikor meg kapta és sokat fogja használni ha már teheti.”

csete-benett-01
csete-benett-02
csete-benett-03
csete-benett-04

Máté Zsanett (10 éves)

Zsanett 10 éves, orvosai agydaganatot diagnosztizáltak nála. Betegsége fejfájással, hányingerrel kezdődött. Akkoriban nagyon sokat aludt, a kivizsgálások során, a szemészeten ödémát találtak a szemén. Zsanika álma egy laptop volt, amit elsősorban tanulásra szeretett volna használni és barátaival való kapcsolattartásra. A kislány álma a Magyar Nemzeti Bank támogatásából valósulhatott meg, amit ezúton is nagyon köszönünk nekik!

Zsanett édesanyja nagyon boldog volt, hogy lányát ismét boldognak láthatta.

Mióta Zsani megkapta a laptopot, folyton videókat néz, chatel barátnőivel vagy blogokat olvas.

mate-zsanett-01
mate-zsanett-02

Schulcz Ferenc Bence (14 éves)

Ferkó 14 éves, orvosai Hunter szindrómát diagnosztizáltak nála. Betegségére 5 és fél éves korában derült fény, azóta is hetente kap enzimpótló kezeléseket. Fiatal kora ellenére rengeteg műtéten van már túl. Tavaly nyáron egy beavatkozást követően légútvesztés következett be, és azóta trachea kanülös lett. A beavatkozás óta gyakorlatilag nem hagyhatja el a szobáját. Álma egy televízió volt, ezért nagyon köszönjük Anikónak, hogy valóra váltotta Ferkó álmát és Nagy Attilának, aki rendszeres segítőnkként eljuttatta a televíziót hozzá.

Ferkó édesanyja írt nekünk pár sort:

“Kedves Álomvarázsló Manónk és Ments Életet Alapítvány!

Ferkó nevében szeretnénk megköszönni, hogy teljesítettétek álmát. Nagy öröme lesz benne! Imádja majd nézni rajta a vicces meséket és filmeket. Megható számunkra, hogy ennyi tiszta szívű ember van, aki nem gondolkodva sokat, rögtön segít. Hálásan köszönjük a mi Manónknak!

Üdvözlettel: Braun Szilvia”

schulcz-ferenc-01
schulcz-ferenc-02
schulcz-ferenc-03
schulcz-ferenc-04

Molnár Anna (6,5 éves)

Anna 6,5 éves ovis nagylány, orvosai ALL-t diagnosztizáltak nála. Nehéz és hosszú hónapokon van túl, de a kemény kezelések ellenére mindig próbált sokat nevetni és pozitívan állni a dolgokhoz. Ebben családja nagy segítségére volt. Nagyon szeretett volna egy rózsaszínű laptopot, amin kedvenc meséit nézheti. Köszönjük a CBA vezetőségének, hogy a domonyvölgyi Lázár Lovasparkban tartott CBA napon valóra váltották Anna álmát!
Anna szülei írtak nekünk pár sort:
“Kedves Álomvarázslók, Ments Életet Alapítvány és Tisztelt CBA!
Nagyon szépen köszönjük, hogy vagytok és hogy ilyen nemes dolog mellett fáradhatatlanul dolgoztok! Dolgoztok azon, hogy ezeknek a csodálatos gyermekeknek – akik oly nehéz és fájdalmas utat jártak be a gyógyulásukért – az álmait és vágyait válóra váltsátok! Mi is bejártuk ezt az utat Annával, de az erő és a hit valamint a jó Isten segítségével legyőztünk minden akadályt! Számtalanszor a kezelések alatt Anna egy bizonyos rózsaszínű laptopról “fecsegett”, hogy milyen jó lenne és mennyire nagylány már ahhoz, hogy egy saját kis gépe legyen, amin tudna meséket és családi fotókat nézegetni, majd a későbbiekben tanulni is. Az álma beteljesült az Álomvarázslók és a Ments Életet Közhasznú Alapítvány jóvoltából!!!!! Nagyon hálásak vagyunk és leírhatatlan nagy örömet szereztetek Annának!!!!!
Tisztelettel és tiszta szívből jövő köszönettel: Molnár Család
(Szabolcs, Adrienn, ANNA, Mihály)”

molnar-anna-1
molnar-anna-1
molnar-anna-2
molnar-anna-3

Ács Tivadar (9 éves)

Tivadarnál 2016 december elején T-sejtes lymphoblastos lymphomát diagnosztizáltak nála orvosai. Azonnal elkezdődtek kemoterápiás kezelései. Állapota azóta jelentősen javult, tavaly szeptemberben már az iskolát is elkezdhette. Álma egy új quad volt, amivel a telkük közelében lévő quadpályán a többi motorossal együtt mehetne. Köszönjük Sebastiennek és Sípos Zoltánnak, hogy valóra váltották Tivi álmát!
Sípos Zoltán és Sebastien írt nekünk egy levelet az ajándék átadásáról:
“Sokan azt hiszik, mi, Álomvarázslók adunk ajándékot a gyermekeknek, de a valóságban az, amit tőlük kapunk, ezerszer fényesebb annál az apróságnál, amit mi viszünk nekik. Tivadar igazi energiabomba, és alig bírtuk kivárni, hogy megpillantsa a quadot, amelyre annyira vágyott. Aznap helyezték üzembe, a lakásukhoz szállítottuk, és a kocsik mögé bújva vártuk, hogy hazaérjen az iskolából, mert ő semmit sem tudott arról, mivel készülünk ma neki. Amikor kilépett a kapun, és meglátta a méregzöld járgányt, néhány másodpercig nem is értette, mit keres az út közepén az utcájukban.
Két évet töltött a közösségtől távol egy súlyos betegséggel küzdve, mégis annyi energiát és örömöt ritkán látni, amennyivel ő rendelkezik. Volt azonban még valami, amit ritkán látok a kilenc éveseknél: sok alázat. Talán a családja, talán a kórház tanította rá, de meghajolva, kezeit összekulcsolva köszönte meg, hogy megvalósult az álma. Ez a gesztus annyira váratlan és olyan mélyről jövő volt, hogy sosem felejtjük el.”
Tivadar édesanyja nagyon hálás volt Álomvarázslóinak, ezt a levelet küldte nekünk:
“Tisztelt Ments Életet Közhasznú Alapítvány! Kedves Álomvarázslók!
Ezúton szeretnénk megköszönni, hogy Tivadar álmát teljesítették. Egy quadot szeretett volna, amit Önöknek köszönhetően megkapott. Ez egy olyan álma volt, amit mi nem tudtunk volna teljesíteni. Most, hogy vége az iskolának, folyamatosan használja. Mikor ezt a levelet írom, most is a köröket rója az udvaron. Még egyszer köszönjük, hogy fiúnkat ilyen boldoggá tették! Régen láttunk ilyen felhőtlen boldogságot az arcán!
Köszönettel: Tivi és édesanyja”

acs-tivadar-1-min
acs-tivadar-2-min
acs-tivadar-3-min

Koczka Szabolcs Imre (3 éves)

Szabinál tavaly augusztusban orvosai kisagydaganatot diagnosztizáltak.
Kórházba kerülése után azonnal megkezdődtek a kezelései. Még több mint 30 sugárkezelés vár a kis hősre, amit az ápolók szerint nagyon bátran visel. Szabi álma egy új, piros, elektromos kisautó volt, amit otthon szeretne majd használni. Köszönjük Riba Krisztiánnak, hogy valóra váltotta Szabi álmát.
Riba Krisztián írt nekünk pár sort, hogy miért akart segíteni Szabolcsnak:
“Sziasztok!
Szabi kérését olvasva úgy éreztem, hogy a minimum amit nekem meg kell tennem, hogy örömet szerezzek számára, akit sajnos már ilyen fiatalon ilyen kemény küzdelmek elé állított az élet. Én azt sem bírom elviselni ha a kislányom oltást kap és a fájdalom miatt sír… Belegondolni sem tudok, hogy min mehetett keresztül szegény kisfiú ezidáig a kórházban és a kezeléseken. Mivel szülő vagyok, átérzem a helyzetüket annak ellenére, hogy szerencsére nálunk ilyen súlyos betegség nem ütötte fel a fejét. Örülök, hogy egy kis örömet szerezhettem számára.
Szabi egy nagyon aranyos, közvetlen kisfiú, remélem 20 év múlva Ő fog eljönni hozzám egy piros Audival, hogy elvigyen egy körre.”
Szabolcs édesanyja is írt nekünk néhány sort:
“Kedves Álomvarázslók!
Ma megérkeztek Riba Krisztiánék az álomautóval. Szabi kissé félve, de nagy boldogsággal fogadta az álomautót. Nagyon szépen köszönjük!
Szabolcs és családja. “

koczka-szabolcs-2
koczka-szabolcs-3
koczka-szabolcs-4
koczka-szabolcs-1

Freivolt Milán (3,5 éves)

Milán 3,5 éves, tavaly orvosai Non-Hodgkin limfómát diagnosztizáltak nála. Ezután elkezdődött egy két éves kezelési protokoll, ami még mindig tart. Már “millió” kezelésen és vizsgálaton vannak túl, hála Istennek a fiú szervezete jól reagál, szépen halad a gyógyulás útján. Milán álma egy új tablet volt, hogy készségfejlesztő játékokkal tudjon játszani és kedvenc meséit nézhesse. Köszönjük Lőcsei Barbarának, hogy valóra váltotta Milán álmát!!!
Milán édesanyja írt nekünk egy rövid köszönőlevelet:
“A korábbi levelemben leírtam fiam nagy vágyát, ami nemrég teljesült is. Milán megkapta a tabletet. Köszönjük az Álomvarázslóknak!
Lőcsei Barbarának is megköszöntem, de csatolok néhány fotót nektek is, hogy lássátok, mennyire örül a kisfiam! Biztos vagyok benne, hogy hasznos kis eszköz lesz és néhány játék, mese, segíti majd az itthoni fejlesztését. Hálásan köszönöm, hogy Milán számára színesebbé tettétek a hétköznapokat és valóra váltottátok nagy álmát! Annyira szeretném feledtetni vele az átélt borzalmakat, kezelést, ez talán kicsit segítségemre lesz!
Kívánom, hogy sok kis Hős álmát tudjátok még valóra váltani!”
Lőcsei Barbara írt nekünk a motivációjáról:
“Sajnos a távolság miatt nem tudtam személyesen átadni Milánnak a tabletet, de az anyukájától kapott képek és kis videó alapján nagyon örült neki. Megható az összes kis beteg gyerek története, legszívesebben mindenki álmát teljesíteném, mert ADNI JÓ!
Kívánom, hogy gyógyuljon meg Mindenki, és Aki teheti, legyen Álomvarázsló!”

freivolt-milan-1
freivolt-milan-2
freivolt-milan-3
freivolt-milan-4

Kalu Tamara Tímea (5 éves)

Tamaránál tavaly akut lymphoid leukémiát diagnosztizáltak orvosai.
A kezelései azonnal elkezdődtek, egy évvel később már sok kezelésen túl van. Elkezdődhettek a fenntartó kezelései, már nincs szükség kórházi tartózkodásra, otthon lehet. Közösségbe még nem mehet, így szülei kialakítottak neki egy fából készült játszóteret. Tamara egy folyton mozgó kislány. Álma is ehhez kapcsolódott, szeretett volna egy trambulint, amin ugrálhatna. Köszönjük Veréb Istvánnak, bronzérmes világ- és európa bajnok, többszörös magyar bajnok birkózónknak, hogy valóra váltotta Tamara álmát!
Tamara édesanyja nagyon hálás volt, hogy boldognak láthatták lányukat.

kalu-tamara-2
kalu-tamara-1
kalu-tamara-3
kalu-tamara-4

Bota Sándor (4 éves)

A 4 éves Sanyika álma is valóra válhatott. Tavaly retinoblastomat, szemdaganatot diagnosztizáltak nála orvosai. Boldogan járt óvodába, ahol már barátot is szerzett, amikor a betegsége miatt ott kellett hagynia a közösséget. Több kemoterápiás kezelésen van túl, a sok nehézség ellenére nagyon jó kedélyű kisfiú, alig várja hogy óvodába mehessen, de sajnos nem mehet. Nagyon szereti a kutyákat, csak kutyás meséket néz, nagy álma volt, hogy legyen egy Golden Retriever kiskutyája és most Halmos Gábor Álomvarázslónknak köszönhetően Sanyika új barátra lelt.
Sanyika édesanyja írt nekünk pár sort:
“Tisztelt Alapítvány!
Tegnap egy óriási csoda érkezett hozzánk, Halmos Gábornak és családjának köszönhetően. Sokat jelent nekünk, hogy megismerhettük őket, és persze ezt az édes kiskutyát, akinek a nevét Sanyika kisfiam adta: Hatchiko. Lassan 1 nap elteltével is a legnagyobb örömnek látom ahogy mindkét kisfiam gondoskodik a kiskutyáról, ahogy Sanyika már tanítja, ahogy az első mondata az volt kettesben, Leszel a barátom? Elindult az amire számítottam, reggel már nem is volt olyan nehéz kinyitni a beteg szemünket sem Hatchiko nem csak egy tárgy, egy múló dolog, Ő a családunk része lett és végigkísér minket ezen a nehéz időszakon. Hálásan köszönöm Gáboréknak, ahogy mondtam nekik is: nem hittem hogy a mai világban ilyen összefogás, empátia általi csoda is létezik, most már hiszem, és ezt is egy jelnek veszem, hogy nagyon jó úton haladunk a gyógyulás felé.
Köszönöm: Sanyika anyuka”
Halmos Gábor is írt nekünk pár sort, mit jelentett neki az ajándék átadása:
“Nagyon jó érzés volt “segíteni”, örömet okozni egy olyan kisfiúnak, aki ilyen nehéz időszakon megy át, ami egy felnőtt embert is megviselne. De ő mégis jó kedvű mosolygós, igazi energia bomba és egy igazi kis HŐS! Hatalmas szeretettel, melegséggel fogadtak minket, amit nagyon köszönünk nekik! Csodálatos családot ismertünk meg! Igaz a kisfiam előbb jobban érdekelte a fiúkat meg hogy játsszanak, de a kiskutyusnak is nagyon örültek. Sanyika édesanyja előtt le a kalappal, hogy mindezt így tudja kezelni, és minket, vadidegeneket beengedett a családi életükbe és meg is osztotta velünk az érzéseit. Jót-rosszat egyaránt. Kitartást kívánunk nekik és mielőbbi gyógyulást Sanyikának!”

fot-ajndkkal-2
fot-ajndkkal-3
fot-ajndkkal

Nyakas Lilla Angyalka (22 hónapos)

Angyalka egy 22 hónapos kislány, akinél egy éves korában orvosai Hunter szindrómát diagnosztizáltak. Mivel betegsége miatt régóta nélkülöznie kell a gyerekek társaságát, nagyon szeretett volna egy televíziót, amin kedvenc meséit nézheti, amíg végre újra mehet közösségbe. Köszönjük Farkas Lászlónak, hogy valóra váltotta Angyalka álmát!
Farkas László írt nekünk pár sort, hogy mi motiválta abban, hogy segítsen Angyalkának:
“Tegnap este átadtam Angyalkának a tv-t, egyrészt azért segítettem, mert amikor velem megtörtént a baj nekem is nagyon jól esett mások segítsége. Akkor megfogadtam, hogy amikor csak tudok segítek. A másik ok pedig az, hogy imádom a gyerekeket. Hatalmas élmény volt, csak ajánlani tudom mindenkinek aki megteheti!”
Angyalka édesanyja is írt nekünk a kislánya nevében:
“Kedves Alapítvány és Álomvarázslóm!
Nagyon szépen köszönöm nektek, hogy az álmomat valóra váltottátok. Nagyon örülök az ajándéknak, végre van egy saját tévém amin reggeltől estig nézhetem a kedvenc meséimet. Külön köszönöm Laci bácsinak a kedvességét, figyelmességét és a látogatását, hogy megismerhettem a családommal együtt! Köszönettel: Angyalka”

foto-ajndkkal
fot3-ajndk-tads
fot4-ajndk-tads
fot5-ajndk-tads

Kun Csaba Levente (4 éves)

Csabi bal felkarján két évvel ezelőtt elkezdett nőni egy csomó. Szülei orvostól orvosig vitték, míg a Heim Pál kórházban orvosai akut myleoid leukémiát diagnosztizáltak nála. Több hónapnyi kórházi kezelés következett, amit Csabi jól viselt, lelkiismeretesen szedte gyógyszereit, igyekezett mindig vidám maradni. Álma egy új tablet volt, ezért köszönjük a CBA vezetőségének, hogy valóra váltották Csabika álmát a domonyvölgyi CBA napi rendezvényükön.
Csaba édesapja írt nekünk pár sort, köszönete jeléül:
“Kedves Alapítvány!
Szeretnénk megköszönni az egész mai napot. A vendéglátást, a Csabesznak ajándékozott tabletet, a kedvességeteket. Nagyon jól érezte magát az egész család. Nagyon szép helyen voltunk, és hála az időjárás is kedvezett a jó hangulathoz.
Köszönettel: Csaba és családja

foto-ajndk-tads-cba-nap-2019.05.31.
foto-ajndk-tads
foto-ajndkkal-cba-napon
foto-ajndkkal2

Erdei-Rosta Máté (6,5 éves)

Máté betegsége hasfájásokkal kezdődött. A kórházban közölték velük a szörnyű diagnózist: a fiúnak burkitt lymphomája van. Iigazi örökmozgó kisfiú, imádja a focit, a motorsportot és a forma 1-et is. A motorokhoz kapcsolódik álma is, nagyon szeretett volna egy gyermek quad-ot. Köszönjük a CBA vezetőségének, hogy a domonyvölgyi rendezvényükön valóra váltották Máté álmát!
Máté édesanyja írta nekünk:
“Kedves Álomvarázslók, a Ments Életet Alapítvány minden kedves dolgozója, a CBA vezetősége!
Leírhatatlan hálával tartozunk, hogy valóra váltottátok kisfiúnk, Máté dédelgetett álmát és azért is, hogy vendégül láttatok bennünket egy csodálatos napra. Délben érkeztünk a CBA rendezvényére a Lázár Lovasparkba, ahol a látványon kívül csodálatos ételek, italok sokaságával igyekeztetek megörvendeztetni bennünket. Az egész nap tökéletes volt, afféle, amiről csak álmodik az ember lánya és fia… Kora délután a színpadon Máté Lázár Vilmos Úrtól átvehette a hőn áhított quad-ot, melyhez egy csodálatos bukósisakot is kaptunk ajándékba. Maga Lázár Vilmos adta rá Mátéra, akit megkockáztatom, életünkben nem láttunk ennyire boldognak. Sűrű nap volt ez, Máté aznap ballagott az óvodából, s ezután vissza invitáltatok bennünket az esti programra, koncertre. Máté testvére a napközbeni programokon nem vett részt, hiszen kisiskolás kötelezettségeinek tett eleget. Azonban mikor meghallotta, hogy este a Wellhello együttes ad koncertet, melyre visszamegyünk, hangos sikításban tört ki ő is. Boldogan és teljes hangzavarban tettük meg a Lovasparkba visszavezető utat, majd a koncert végeztével búcsúzóul tettünk egy sétát még a parkban, este 10 óra elmúlt, mire a lelkes gyerkőcöket esély volt hazafelé terelni.”

foto-ajndk-tads2-cba-nap
foto-ajndk-tads-cba-nap
dav
fot4

Halász Emira   ( 2 éves )

A mindössze 2 éves Emira álma is valóra válhatott. A kislánynál leukémiát diagnosztizáltak orvosai. Ő ezt persze még nem értette mit jelent, csak azt tudta, hogy sokszor szurkálják és nem mehet a barátaival játszani. A kórházban sok időt töltött motorozással, ehhez kapcsolódott álma is. Köszönjük Dienes Zoltánnak és baráti körének, hogy az általuk gyűjtött pénzből valóra válhatott Emira álma, egy Maverick 4×4 buggy.

Emira (édesanyja) írt nekünk néhány sort, hogy megköszönje segítségünket:

“Szeretném megköszönni, hogy gondoltatok rám és elküldtétek ajándékba az álmomat! Nagyon gyorsan teljesült az álmom! A hétvégén jó idő volt, ki is próbáltam a verdát a Duna-parton. Igazán nagy élmény volt, köszi még egyszer! Anyu, apu is nagyon hálás, sőt a tesómnak is kölcsönadtam és ő is nagyon örült! Sok puszit küldök: Emira“

halaszemira
halaszemira2
halaszemira-foto-ajandekkal
halaszemira-fotoajandekkal2

Budai Bence Tamás   (17 éves)

Bencénél  lágyrész sarcomát diagnosztizáltak orvosai. Betegsége előtt az UFC Gyömrő focicsapat csatára volt és az év gólkirálya címet is elnyerte. Sok sporttársa, barátja és a tanárai is hiányolják őt. Bence szeret csinosan öltözni, az az álma, hogy a civil életben is lehessen márkás viselete. Álma egy szuper Nike cipő és pár darab Champion póló volt. Hálásan köszönjük Nyárasdi Zsoltnak, hogy már második alkalommal váltotta valóra egy gyermek álmát.

Bence írt nekünk pár sort köszönete jeléül:

“Tisztelt Álomvarázslók, Nyárasdi Zsolt és Ments Életet Közhasznú Alapítvány!

Bence vagyok, és meg szeretném köszönni az alapítványnak és Nyárasdi Zsoltnak, hogy lehetővé tették, hogy a lábamon lehessen ez a gyönyörű cipő. Nagyon örülök neki, kényelmes és sokat hordom. Még egyszer köszönöm a segítségeteket, nagyon hálás vagyok.

Köszönettel:

Bence”

fot-6
fot3-1
budaibence
budaibenceajandekkal

Nyíri Péter   (4 éves)

Péter álma is megvalósulhatott. Két évvel ezelőtt orvosai agydaganatot diagnosztizáltak a kisfiúnál. Sajnos a műtét hatására elveszítette látását mindkét szemére. Peti és szülei álma egy biztonságos gyermekülés volt, hogy a mindennapi közlekedés biztonságos lehessen számára. Köszönjük Renátának, hogy valóra váltotta Petike álmát.

Peti édesanyja írt nekünk pár sort, hogy megköszönje segítségünket:

“Nagy szeretettel gondolunk rátok! Peti ahogy megtudta, hogy megérkezett a gyermekülése, azonnal elkezdte kibontani. Sokat utazunk az autóval, a régi ülést már kinőtte, kellett egy biztonságos ülés neki. Nincs egy hónapja, hogy álló helyzetben, óvodába menet hátulról nekünk ütköztek. Személyi sérülés nem történt, de fő a biztonság. Eleinte Peti óvatosan ült bele, minden új dolgot így közelít meg. Ma már kérdezi, mielőtt beül az autóba: „Anya az új ülés van benne, mert én azt szeretném!„ Nagyon örül neki. Édesanyaként tiszta szívből köszönöm az alapítvány közreműködését és azt, hogy vagytok! Köszönjük Renátának is, aki a ti felhívásotokat látva megvette neki ajándékba az autóülést. Külön köszönöm a biztató szavakat és minden egyes imát!”

fot-ajndkkal6
fot-ajndkkal5-1
fot-ajndkkal4-1
fot-ajndkkal-7

Zsigár Krisztofer (12 éves)

Krisztofernél januárban orvosai crohn-betegséget diagnosztizáltak, több mint 10 kilót veszített súlyából. A vizsgálatok és a kezelés alatt kiderült, még komolyabb a probléma, akut mieloid leukémia. Krisztofer szeret előre gondolkodni, ezért álma egy bicikli volt, mely segít neki a mozgásban, a kar és a lábizmai felépítésében. Köszönjük tapasztalt Álomvarázslónknak Laki Zsoltnak, hogy valóra váltotta Krisztofer álmát!

Zsolt írt nekünk:

“Kedves Ments Életet Alapítvány!

Szeretném megköszönni munkásságotokat, amelynek révén ismét lehetőségem adódott egy beteg gyermek álmát valóra váltani és bízom benne, hogy ezzel hozzájárulhattam sikeres gyógyulásához. Külön büszkeséggel és örömmel tölt el, hogy ebben az “akcióban” testvéremmel együtt vehettem részt, aki mintegy 1.000 km távolságból kíván Krisztofernek mielőbbi gyógyulást.

Zsolt”

Krisztofer édesanyja is írt nekünk:
“Nagyon szépen köszönjük Önöknek, Laki Zsoltnak és testvérének a bringát, Krisztofer nagyon örült neki.

Köszönettel: Zsanett és Krisztofer”

fot-ajndkkal2-3
fot-ajndkkal4-1
fot-ajndkkal3-1

Sarkadi Anna  (16 éves)

Anna álma is valóra vált. 2016-ban orvosai leukémiát diagnosztizáltak nála, 10 hónapnyi kezelés után úgy tűnt meggyógyult, de másfél évvel később jött a szörnyű hír, betegsége kiújult. Másodszorra is sikerült legyőznie a rettegett betegséget, jelenleg otthon van és fenntartó kezeléseket kap. Anna álma, egy új bicikli köszönhetően Dudás Gergőnek és a Clone Rally Team segítségének, valóra vált.

Anna köszönete jeléül írt nekünk pár sort:

“Nagyon boldog voltam, mikor megláttam az új bringát. Kiskorom óta szerettem biciklizni, hosszú túrákon is részt vettem már. Sajnos régi biciklimet már kinőttem, és nem tudtam használni. Ezért az álmom egy új bicikli volt, ami segít a kemoterápiák miatt legyengült izomzatnak újra megerősödni. Mióta megkaptam a szép, új biciklit, már többször is felpattantam rá, és tekertem egy nagyot, úgyhogy nagyon hasznos ajándéknak bizonyult. Köszönöm!”

Dudás Gergő is írt nekünk egy rövid levelet:

“A 16 éves Annánál leukémiát diagnosztizáltak, orvosai javaslatára transzplantációt végeztek. A kezelés sikeresnek bizonyult és napról napra közelebb kerül a teljes gyógyuláshoz. A Váltsd Valóra Te is Egy Beteg Gyermek Álmát Facebook oldalon olvastam történetét és álmát egy új bicikliről, mivel a régit már kinőtte, ezért öcsémmel, Mátéval gyorsan a tettek mezejére léptünk és vásároltunk Annának egy új kerékpárt. Április 19-én el is vittük a bringát a hozzá tartozó bukósisakkal együtt. Anna nagyon örült, hogy újra bicajra pattanhat, gyorsan ki is próbálta. Tervezi, hogy ha megerősödött, indul a Fél Balaton Kerékpártúrán. Magam és családom nevében sok erőt és mielőbbi felépülést kívánok Annának és további kitartást kedves családjának.”

sarkadi-anna-01
sarkadi-anna-02
sarkadi-anna-04

Juhos Tamás   (14 éves)

Tominál 2018 júniusában orvosai Hodgkin lymphomát diagnosztizáltak. Még abban az évben a kezelései befejeződtek, minden rendben volt. 2019 januárjában azonban kiújult betegsége, minden elölről kezdődött. Tamás álma egy Harman Kardon erősítő volt. Köszönjük Nyárasdi Zsoltnak, aki a poszt kikerülésének napján már meg is látogatta Tomit, hogy aznap valóra válhasson álma.

Tomi édesanyja írt nekünk néhány sort boldogsága jeléül:

“Kedves Álomvarázslók!

Nagy szeretettel gondolunk rátok, hiszen Tominak teljesült az álma! Nagyon szeret hangtechnikával foglalkozni, már épített magának hangfalakat. Az álma egy Harman Kardon AVR-171s profi 7.2 csatornás házimozi erősítő volt. Nagyon szeret zenét hallgatni, kedvenc zenekara a Kraftwerk. Köszönjük az alapítványnak és Nyárasdi Zsoltnak aki a ti felhívásotokat látva megvette neki ajándékba az erősítőt. Megszépítitek a mindennapjait a kórházi kezelések mellett. Zsoltnak külön köszönöm a biztató szavakat.

Exif_JPEG_420
fotoajandekkal4
fotoajandekatadasnal

Sipos Tamás   (10 éves)

Tamásnál tavaly orvosai Non-Hodgkin limfómát diagnosztizáltak. Álma egy új laptop volt, amit tanuláshoz és a barátaival való kapcsolattartáshoz használna elsősorban. Köszönjük Beliczay Zsuzsának, hogy valóra váltotta egy ifjú hős álmát!

Beliczay Zsuzsa írt nekünk pár sort, mi motiválta, hogy Álomvarázsló legyen belőle:

“Köszönöm Nektek, hogy a részese lehettem ennek a csodának. Több szempontból is szerencsésnek gondolom magam, többek közt, hogy volt lehetőségem Álomvarázslóvá válni és a legfőbb, hogy gyermekeim egészségesek. Közhely vagy sem, ezek csak tárgyak, amik könnyebbé tehetik egy beteg gyerek mindennapjait, és ennek fantasztikus érzés részesévé válni, de amit mindannyian vágyunk az az egészség. Az a legfőbb kincs! Kitartást és erőt kívánok Neked Tomi, egy igazi harcost ismerhettem meg személyedben!”

Tomi édesanyja is írt Zsuzsának és nekünk pár sort hálája jeléül:

“Kedves Zsuzsa!

Nagyon szépen köszönjük, hogy édesanyáddal együtt teljesítettétek Tomi álmát! Köszönjük édesanyád kedves, szívet melengető levelét! Elmondhatatlanul jó érzés volt látni kisfiam boldogságát, amikor átadtad neki az ajándékot, amire oly rég vágyott, egy laptopot! Így most már könnyebb lesz az interneten keresztül történő tanórák lebonyolítása, és nem utolsó sorban a játszás, és a barátokkal való kapcsolattartás is Köszönöm, hogy boldogabbá tettétek gyermekemet! Köszönjük, hogy vagytok!”

fot-ajndkkal2-6
fot-ksznet-virg
fot-ajndkkal-5

Szél István (5 éves)

Istvánnál tavaly májusban derült ki, hogy van egy lágyrész daganat az orrában. Hosszú hónapokat kellett kórházban töltenie, mire a kezelések végére ért. Isti igazán fantáziadús kisfiú, legszívesebben építeni szokott. Egészen kiskora óta bátyja legoival játszott. Kórházi kezelései során is a lego volt a mindene, amikor volt egy kis energiája, biztos hogy azzal játszott. Az ötödik születésnapját az onkológián kellett töltenie, szüleitől természetesen legot kért. Álma is kedvencével függött össze, szeretett volna eljutni a nyíregyházi Lego gyárba. Köszönjük a Lego gyár követendő hozzáállását, hogy szerveztek egy külön Lego gyárlátogatást Istvánnak és testvérének.

István édesanyja írta nekünk:

“Teljesült Isti kívánsága! Nagyon várta már, hogy megnézhesse a Lego gyárat, ahol a kedvenc játékai készülnek. Napok óta legót gyárt azóta is itthon. Amit épít belőle, azt el is ajándékozza nekünk. Nagyon tetszett neki a lego elemek színezése, ezért itthon is színek szerint külön van rakosgatva az összes darab. Egyszóval eljátssza azt a napot milliószor újra és újra. Nagyon köszönjük, hogy átélhette ezt és biztos vagyok benne, hogy soha nem fogja elfelejteni. Az ajándék Lego-t is hipp-hopp kirakta és az egyik figurát alváshoz is magánál tartja. A két vendéglátónknak is nagyon szépen köszönjük a türelmes idegenvezetést, az Álomvarázslóknak pedig a szervezett közbenjárást.”

fotolegogyarban
fotolegogyarban2
fotolegogyarban3
fotolegogyarban4

Vidács Máté (6 éves)

Máténál orvosai akut limfoid leukémiát diagnosztizáltak még 4 éves kora előtt. Máté okos, értelmes kisfiú, ezért mindig bevette gyógyszereit, a sok tűszúrástól rettegett, de hősiesen viselte. Álma egy új Xbox One S volt, amin testvérével is sokat tud játszani. Köszönjük Csúri Csabának, hogy valóra váltotta Máté álmát!

Máté édesanyja írt nekünk pár sort köszönete jeléül:

“Kedves Álomvarázslók!

Máté álma valóra vált. Hatalmas meglepetés volt számára, amikor megérkezett Álomvarázslónk, Csaba a várva várt Xbox-szal. Türelmetlenül várta, mikor lesz már összerakva. Leírhatatlan öröm és boldogság számára, hogy játszhat. Köszönjük Csabának és az Álomvarázslók csapatának, hogy valóra válhatott Máté álma.

Máté és családja”

Csúri Csaba is írt nekünk pár sort:

“Ma Máté megkapta az ajándékot! Nagyon örült Neki! Köszönöm, hogy megteremtettétek a lehetőséget, hogy örömet tudjak okozni Neki!”

fot2-1
vidacsmatefoto1

Tóth Alexa (4 éves)

Alexánál  tavaly leukémiát diagnosztizáltak, több mint egy évet kellett kórházban töltenie. Nagyon szereti és sokat nézi kedvenc meséit. Sajnos a családi tv elromlott és nem volt lehetőségük újat venni. Alexa nagyon szomorú volt, mert amikor végre hazamehetett a kórházból nem nézhetett meséket. Álma egy új okos tv volt, így nagyon köszönjük Varga J. Tamásnak, hogy valóra váltotta a kis hős álmát.

Alexa anyukája írt nekünk egy levelet:

“Nagyon szépen köszönjük Álomvarázslónknak, Varga J. Tamásnak, hogy valóra váltotta pici lányunk álmát. Alexa azóta a TV -n nézi kedvenc meséit és nagyon boldog!”

fot-ajndkkal1
fotoajandekkal2

Tóth Zalán János  (5 éves)

Zalán álma is valóra vált. A kisfiút nagyon hosszú ideig kezelték leukémiával, jelenleg fenntartó kezelésekre és kontrollra kell járnia. Nagyon szereti a traktorokat, van pár játék traktora, szinte csak azokkal játszik. Ezek után nem meglepő, hogy egy elektromos kis traktor volt az álma. Köszönjük az anonimitást kérő Álomvarázslónknak, hogy valóra váltotta Zalán álmát!

Zalán anyukája írt nekünk pár sort:

“Kedves Álomvarázslók!

Zalán álma valóra vált. Boldogan próbálgatja a traktor csodáját. Nem tudom leírni, milyen boldog volt, mikor kibontottuk a postán érkező csomagot.

Köszönjük annak, aki megvalósította Zalán álmát és az álomvarázslók csapatának is!

Tóth Zalán és családja”

Anonim Álomvarázslónk is küldött pár sort:

“Kedves Renátó! Megérkezett a traktor Zalánhoz. Az őszinte boldogság motivált, amit a gyermekek szemében látok a képeiken, hogy valóra váltsam Zalán álmát. Szuper érzés lehet Álomvarázslónak lenni, ezért szerettem volna én is közéjük tartozni. Talán ez a pozitív élmény hozzásegíti majd Zalánt a gyógyuláshoz. Szép estét és további eredményes munkát kívánok nektek!”

fot-4
fot2
fot-ajndkkal2-2
fot-ajndkkal1

Szalai Gerda   (21 hónapos)

Gerda 2018. novemberében került a Heim Pál Gyermekkórház onkológiai osztályára, ahol hisztiocitózist diagnosztizáltak nála. Két nagy álma volt, egy Miele premier játék konyha és egy Farm House gyermekjátszóház. Köszönjük Diószegi Anitának és barátainak, hogy valóra váltották Gerda álmát és köszönjük Nagy Attilának, aki eljutatta Gerdához a játékokat.

Gerda édesanyja írt nekünk:

“Szeretném megköszönni, hogy Diószegi Anita és barátai, illetve az alapítvány segítségével valóra válhatott Gerda álma. Megérkezett a kis házikó és hozzá a konyha is. Gerda öröme óriási volt a csomagok láttán, izgatottan figyelte ahogy összeraktam. Nagyon hálásak vagyunk hogy megvalósult a kicsi Gerda álma és így együtt tud játszani benne a testvéreivel. Nagyon szépen köszönjük Anitának, aki hozzájárult Gerda boldogságához!

Üdvözlettel:
Gerda anyukája”

fot-ajndkkal-jtkkonyha
fot-ajndkkal7
dioszegianitairta
fot-ajndkkal10

Rimai Olivér Krisztofer   (18 éves)

SOK KICSI SOKRA MEGY!

Olivérnél akut lymphoid leukemiát diagnosztizáltak orvosai.
A kemoterápiás kezelések véget értek, szerencsére erős a szervezete és jól viseli a betegséggel járó kellemetlenségeket.
A családot nagyon megterhelték a betegséggel kapcsolatos kiadások, ezért a fiú álma egy ruha utalvány volt.
És lássatok csodát! A közösség fantasztikus ereje és segítő szándéka ismét megmutatkozott. Ezúttal azokat az “Álomvarázslókat” szólítottuk meg, akiknek a pénztárcája nem engedi meg, hogy egyedül teljesítsenek egy kívánságot. A nagylelkű adakozók jóvoltából az alapítvány számlájára beérkezett kisebb összegekből néhány nap alatt összejött az utalvány ára.

Itt olvashatjátok Olivér köszönő levelét:

Kedves alapítvány!
Nagyon szeretném megköszönni első sorban Önöknek hogy a kívánságomat teljesítették! Szeretném megköszönni mindazoknak az embereknek akik segítettek! Hálás vagyok ezért az alapítványnak, hogy vannak ilyen emberek, akik azon vannak, hogy ha csak egy kicsit is, de boldoggá teszik a gyerekeket!! Az Isten Áldja minden ott dolgozót és támogatót! Még egyszer nagyon szépen köszönöm!!!

foto1

Jónás Dávid   (17 éves)

Ezúttal egy tolókocsiba kényszerült ifjú álma válhatott valóra.
A 17 éves Dávid 3 éves kora óta izomsorvadásban szenved, állapota sajnos folyamatosan romlik. Álma egy X-BOX játékkonzol volt. A kívánságot ezúttal is Dienes Zoltán és barátai jóvoltából tudtuk teljesíteni.

Íme a család köszönő levele:
Nagyon szépen köszönjük az álomvarázslóknak és mindenkinek aki segített Dávidka álmát valóra váltani. Nagyon boldog volt az ajándék átvételekor, még a szeme is csillogott a meghatottságtól. Hálásak vagyunk érte. Nagyszerű dolog amit megtesznek és csodálatos, hogy ennyi embernek segítenek valóra váltani az álmát. Még egyszer nagyon szépen köszönjük!

fot-ajndkkal4
fot-ajndkkal-3

Czifra Nerina (4 éves)

Nerinánál  orvosai akut lymphoid leukémiát diagnosztizáltak. Nagyon szeretett volna egy csúszdát homokozóval, mert imádja a játszótéri játékokat, de a betegsége miatt nem mehetett közösségbe. Ochtinszki Krisztinának köszönhetően Nerina álma valóra vált és most már boldogan veheti birtokba saját kis játszóterét.

Nerina anyukája írt nekünk pár sort:

“Kedves Ments Életet Alapítvány, Kedves Krisztina!

Szeretnénk köszönetet mondani Krisztinának és az alapítványnak , hogy teljesítették kislányom nagy álmát. Végtelenül hálásak vagyunk a mi Kedves Álomvarázslónknak és az Alapítványnak. Régen nem láttam Nerit ennyire felszabadultnak. Minden nap órákat csúszdázik és homokozik, már reggel alig várja hogy kimehessen a saját kis “birodalmába”, így nem vágyik rá, hogy elmenjünk a játszótérre.

Még egyszer Köszönöm Krisztinának és a Ments Életet Közhasznú Alapítványnak, hogy kislányomat boldognak láthatom. Köszönettel: Nerike Anyukája ”

fot-ajndkkal-2
fot-ajndkkal4
fot-ajndkkal3-2
fot-ajndkkal2-1

Németh László Gián  (4 éves)

Lacika álma is valóra válhatott. A fiúnál tavaly T-sejtes leukémiát diagnosztizáltak. Hamarosan műteni fogják, ami után hosszú időre steril boxba fog kerülni. Álma egy tablet volt, amin keresztül videochatelhetne családjával, amíg steril boxban van, kedvenc meséit nézhetné a készüléken. Másik nagy álma egy elektromos rendőrmotor volt, a kórházban látott egy hasonlót. Nagyon szeret vele játszani. Köszönjük az ELTE ÁJK hallgatóinak, hogy a Palacsinta bisztróból befolyt összegből valóra váltották Lacika álmát!

Lacika édesanyja írt nekünk pár sort köszönete jeléül:

“Nagyon szépen köszönöm az ELTE ÁJK Álomvarázslóinak, hogy kicsi fiam álmát ilyen hamar valóra váltották. Lacika folyamatosan meséket néz a tableten, szinte nem is teszi le a kezéből. Köszönöm az alapítvány közbenjárását, csodálatos, hogy ilyen sok örömet szereznek gyermekeknek!”

fotoajandekkal-1
fot-ajndkkal2-2
foto3

Tóth Zalán Máté   (2,5 éves)

Zalán 2,5 éves, orvosai Lowe-szindrómát diagnosztizáltak nála. Ez egy komplex betegség, mely miatt megszakad az anyagcsere folyamata, izomgyengeség alakul ki, gyakori tünet a rossz látás. A felmérések szerint sajnos valóban nagyon rossz a látása, a színes és mozgó dolgokra reagál egyedül, olyankor mindig nagyon boldog. Zalán álma így egy világító buborékoszlop volt. Köszönjük többszörös Álomvarázslónknak, Varga J. Tamásnak, hogy valóra váltotta Zalán álmát is!

Zalán édesanyjától kaptunk egy levelet:

“Tisztelt Ments Életet Közhasznú Alapítvány! Zalán álma ma valóra vált Varga J. Tamás jóvoltából! Hálásan köszönjük neki nagylelkűségét és jószívűségét, amiért kisfiúnknak örömet szerzett a buborékoszloppal! Azóta folyamatosan a buborékoszlop előtt ül és azt figyeli.

Hálásan köszönjük az Önök segítségét is, mert Önök nélkül nem jutott volna el Zalán álma Tamáshoz!
Üdvözlettel Zalán szülei : Natália és Miklós “

fot-ajndkkal5
fot-ajndkkal4

Buda Zalán (14 éves)

Zalánnál tavaly augusztusban orvosai hodgkin-limfómát diagnosztizáltak, már túl van több kemoterápiás kezelésen. Zalán betegsége előtt versenyszerűen boxolt, mindig nagyon aktív életet élt. Jókedvű, vidám természetű gyerek, a kórházban igazi társasági embernek számít, nagyon szeretik társai. Álma egy új okos tv volt, amin kedvenc filmjeit, sorozatait nézheti.

Köszönjük a Kreatív Kontroll Kft.-nek, hogy valóra váltották Zalán álmát, a „Ments Életet Karácsonyra” elnevezésű jótékonysági gyűjtésükből befolyt összegből.

Zalán anyukája írt nekünk pár sort:

Kedves Álomvarázslók!

Zalán álma, a televízió megérkezett, ő pedig nagy örömmel vette birtokba. Mostantól szabadon nézheti kedvenc műsorait és játszhatja játékait rajta. Nagyon nagy öröm ez számára, mert a betegség kezdete óta elég korlátozott a tevékenységi köre, jobbára bekényszerül a televízió elé. Nagyon szépen köszönjük annak, aki elérhetővé tette számára, hogy az álma valóra váljon!

fot-ajndkkal
fot-ajndkkal2
fot-ajndkkal3

Sonkolyos Tamara   (6 éves)

Tamara álma is valóra vált! A 6 éves kislány számos megpróbáltatáson ment át, 9 hónapos korában diagnosztizálták nála histiocytózist. Tamara nővére citerázik, így nagyon megtetszett neki is ez a hangszer, ezért álma egy saját citera volt. Köszönjük Bodrogi Anitának, hogy valóra váltotta Tamara álmát.

Anita írta nekünk az ajándék átadása után:

“Sziasztok! Ma átadtam Tamarának a citerát, azt hiszem elmondhatom, hogy soha senki nem érintette meg ennyire a szívemet. Annyira édes kis energia bomba, egy csupaszív kislány! Látni Tamara boldogságát, átélni a család kedvességét, önzetlen szeretetét, szavakkal leírhatatlan érzés volt számomra. Köszönöm nektek, hogy lehetővé tettétek, hogy a kislány álmát valóra válthassam!

Kaptam én is ajándékot Tamarától, annyira csodás volt minden. Ez a nap felejthetetlen.”

Tamara édesanyja is írt nekünk pár sort:

“Tisztelt Alapítvány! Kedves Álomvarázslók!

Köszönetet szeretnék mondani az álomvarázslók csapatának, hogy gyermekemnek, Tamarának megvalósították az álmát és Anita személyében megtalálta a legjobb támogatót. Tamara nagyon várta azt a napot, amikor megkapja az új citeráját. Megszeppenve, de boldogan vette át ajándékát Anitától, amit persze vidáman ki is próbált. Hálás köszönet mindenkinek, aki részt vett Tamara álmának megvalósításában!

Köszönettel: Tamara anyukája”

fot-ajndkkal
fotoajandekkal2
fotoajandekkal3

Szabó Alex   (3 éves)

Alexet  ALL típusú leukémiával diagnosztizálták, több hónapig tartó kezeléssorozatra volt szüksége. A kezeléseket nagyon hősiesen viselte, jó kedve azóta is töretlen, a betegség ellenére is megmaradt a huncut, mindig mosolygós Alexnek, de mint mindenkinek neki is volt egy álma. Nagyon szereti a tűzoltókat, a kedvenc meséje a Sam a tűzoltó, és minden érdekli, ami a tűzoltókkal kapcsolatos. Egész tűzoltóautó parkja van, még a kórházi kezelésekre is sisakban megy, otthon mindig “vészhelyzet” van és valakit meg kell mentenie vagy éppen tüzet olt. Alex álma az volt, hogy igazi tűzoltókkal találkozhasson, megnézhessen egy tűzoltó állomást és utazhasson egy szirénázó tűzoltóautóban. A Fiumei úti Tűzoltóságnak és Balázs József ezredes úrnak köszönhetően Alex álma valóra válhatott. Alapítványunk, hogy kicsit fokozza a kisfiú örömét, Sam tűzoltós játékokkal is kedveskedett Alexnek. Hogy mekkora volt az öröm, az kiderül Alex anyukájának leveléből.

Tisztelt Alapítvány!

Szeretnénk megköszönni, hogy az Alapítvány segítségével valóra válhatott kisfiúnk, Alex álma. A tegnapi nap folyamán a budapesti Fiumei úti tűzoltóállomáson jártunk, ahol Balázs József ezredes úr – ezúton itt is köszönet a Parancsnok Úrnak – kalauzolásával Alex és mi is közelebbről megismerkedhettünk a tűzoltók világával. Bejártuk a tűzoltóállomást, Alex még a parancsnoki sisakot is felvehette, beülhetett a különböző tűzoltósági gépkocsikba, sőt még arra is volt lehetőségünk, amiben nem is reménykedtünk, hogy egy háztömböt megtegyünk a szirénázó, villogó tűzoltó autóval, és ha ez még nem lenne elég Alexet még meglepetés is várta: Tűzoltó Sam-es játékok sokasága.

Nem lehet szavakba önteni azt az örömöt, boldogságot, melyet ezzel a találkozással gyermekünknek szereztek, túlzás nélkül mondhatjuk, hogy életre szóló élményben volt része.

Köszönettel: Hajni, Gábor (Alex szülei)

fotoajandektuzoltosagon
fotoajandektuzoltosagon3
fotoajandektuzoltosagon2
fotoajandektuzoltosagon1

Palotás Rebeka   (16 éves)

Rebekánál tavaly orvosai Hodgkin Lymphoma-t diagnosztizáltak. Nagyon hősiesen viseli a kezeléseket, mindig erős lélekkel működik együtt, mindenki nagyon szereti őt. Imádja a fantasy regényeket, nagyon kreatív. Szorgalmasan tanul, emelt szintű érettségire készül több tárgyból. Betegsége előtt az iskolai csapatban kosárlabdázott, így nagyon hiányzik neki a mozgás és a barátai. Nagyon szeretett volna egy új Samsung A7 okostelefont, hogy a kórházban is tudja tartani a kapcsolatot az iskolatársaival, barátaival. Rebeka álma Varga J. Tamásnak, többszörös Álomvarázslónknak köszönhetően megvalósult.

Rebeka írt nekünk pár sort:

Kedves Álomvarázslók!

Szeretném megköszönni Varga. J. Tamásnak a Samsung A7 telefont. Sokat segített ezzel nekem!

palotasrebeka1
palotasrebeka3
palotasrebeka2
palotasrebeka

Tóth Márk (17 éves)

Márk cisztás fibrózisban szenved. Producerkedik, saját zenéket készít már elég régóta (6 éve), de egy magasabb szintre szeretné ezt emelni, amire önmagától nem lenne lehetősége a közeljövőben. Eddig egy törött, megragasztott fülessel dolgozott, ezért álma egy Audio-Technika ATH-M50X típusú fülhallgató volt, ami stúdiómunkára is alkalmas. Dienes Zoltánnak és barátainak köszönhetően Márk álma valóra vált. Külön köszönjük Nagy Attilának, hogy ismét gondoskodott róla hogy a füles mielőbb odaérjen Márkhoz.

Márk anyukája írt nekünk egy köszönő levelet:

Kedves Álomvarázsló csapat! Mély tiszteletem a tiétek, hogy figyeltek a gyermekeinkre. Egy gesztus, egy ajándék, egy figyelmesség többet jelenthet bárminél. Köszönjük a munkátokat, hogy a gyerekek álmához elvezetitek ezeket az angyalokat, ahogy a miénket is. Kedves Dienes Zoltán és barátai! Az Önök jóvoltából Márk egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy a legnagyobb szenvedélyét a zenekomponálást az általa áhított fülessel tegye még profibbá. Nagyon szépen köszönjük a felajánlást. Külön megosztanám veletek a csomagoláson talált üzenetet, amit örökre a szívünkbe zártunk. Tisztelettel és szeretettel: egy édesanya

tothmarkajandekkal
tothmark3

Szemenyei Péter  (14 éves)

Péternél 8 hónapos korában diagnosztizálták  orvosai cisztás fibrózis nevű betegséget. Azóta rendszeresen orvosi kezelések alatt áll, évente minimum egyszer a kórházban tartózkodik 2-2 hetes vénás antibiotikum kúrán. Mindennapi rutinnak számít a tüdejének tisztítását célzó napi háromszor elvégzett inhalációs és fizikoterápiás kezelés. A dunaújvárosi fiú jó tanuló, tanulmányi versenyekre jár és nagy kedvence a futball, hetente többször vesz részt edzéseken. Az ő nagy álma az volt, hogy legyen egy saját kapuskesztyűje és egy igazi foci cipője. Horváth Móninak és Poszpischil László barátainknak köszönhetően Péter álma valóra vált, amit ezúton is nagyon köszönünk nekik!

Péter anyukája írt nekünk egy köszönőlevelet:

Kedves Jótündérek!

Remélem, nem bántó a megszólítás, de mi itthon így emlegettünk mindenkit, aki részt vett Peti álmának valóra váltásában. Peti nagy örömére megkaphatta azt a régóta vágyott kapuskesztyűt, amit kedvenc világklasszis kapusa is viselt. A gyönyörű foci cipő szintén nagy álom volt. Peti alig várta a hétvégét, hogy a családi rangadón felavathassa az ajándékokat. Együtt örül az egész család és nagy köszönetet mondunk az önzetlen vállalkozónak, valamint az alapítvány készséges szervezőjének, hogy ezt lehetővé tette Peti és mindannyiunk számára!

Sok-sok sikeres álom beteljesítést kívánunk! Peti és családja

szemenyeipeter-ajandekkal1
szemenyeipeter-ajandekkal2

Horváth Dóra   (26 hónapos)

Dórinál 15 hónapos korában találtak orvosai egy hasi ultrahang során hepatoblastomát, rosszindulatú tüdőáttétes daganattal. 9 hónap alatt 15 kemoterápiás kezelésen van már túl. Legyengült immunrendszere miatt csak autóval szállítható, a jelenlegi kinőtt ülés helyett nagy szüksége volt egy biztonságos méretéhez passzoló gyermekülésre. Dorka nagyon szeret főzőcskézni, egy játékkonyhának is nagyon örült volna. Köszönjük Szklenár Emőkének, hogy lehetővé tette Dórinak a biztonságos autós közlekedést egy autósüléssel és Pintácsi Viktóriának és barátnőinek, hogy a kislány mostantól kedvére főzőcskézhet egy játékkonyhában!

Szklenár Emőke írt nekünk pár sort az ajándékátadásról:
“Ezúton köszönjük a MEA csapatának, hogy általuk megismerhettünk egy csodálatos kislányt és szerető szüleit. Boldogok vagyunk, hogy ennyivel is segíthettünk nekik a mindennapok könnyebbé tételében. Eredetileg 10 perc – fél órára mentünk hozzájuk, majd több mint 2 óra után jöttünk el. Dórika az első pillanattól kezdve barátkozott velünk, végig játszottunk, nevettünk. Ezúton kívánunk erőt és kitartást Áginak és Daninak, mielőbbi gyógyulást Dórinak! A pozitív energiát mi minden nap küldjük!
Szeretettel Emi és Zoli”

Pintácsi Viktória is írt nekünk pár sort:
“Végtelen hálát érzek, hogy megismerhettem ezt a pici lányt és a tüneményes szüleit. Sokkal boldogabb lennék, ha mindezt más körülmények között tehettem volna. Köszönöm a barátnőimnek, akik kérdés nélkül azonnal társaim lettek ennek a kívánságnak a megvalósításában”

Dóri anyukája is írt nekünk köszönete jeléül:
“Hálás köszönet mindazoknak, akik teljesítették Dórika kívánságait! A játékkonyhában azóta is minden nap sorban készülnek a finomságok, mintha egy étteremben lennénk.  🙂 Az új autósülést is rögtön megszerette, nagyon élvezi a kilátást és a kényelmes utazást! Nagy örömmel tölt el minket, hogy mennyi önzetlen jó ember él közöttünk, ők az igazi “hétköznapi Hősök”.

horvathdora
ajndk-tads8
ajandekatadas9
ajndk-tads11

Oláh Kristóf  (2 éves)

Kristófot december óta heredaganattal kezelik a Heim Pál kórházban. Eleinte nagyon félénken viselkedett, de hamar rájött, hogy játszani jó a kórházban is. Leginkább szülei közelsége nyugtatja meg, de ha egyedül hagyják kicsit, vigasztalható, leköthető. Különösen a mozgásos játékokat szereti, imád biciklizni, labdázni, de ügyesen rámol az autók között is.

Kristóf nagy álma volt, hogy vezethessen egy saját elektromos kisautót.

Köszönjük Kreatív Kontrolll Kft.-nek, hogy valóra váltották Kristóf álmát, a „Ments Életet Karácsonyra” elnevezésű jótékonysági gyűjtésükből befolyt összegből.

Kristóf anyukája küldött nekünk egy köszönő levelet:

„Kedves Álomvarázslók! Tegnap megérkezett az akkumulátoros autó, aminek Kristóf nagyon megörült. Örömmel bontotta ki a dobozt és amikor meglátta azonnal mosolyogni kezdett és fülig ért a szája. Nagyon hálásak vagyunk hogy megvalósult a kisfiúnk álma és nagyon szépen köszönjük annak a cégnek, aki hozzájárult Kristóf boldogságához. Áldja meg a jó Isten mindannyiukat és kívánunk Önöknek erőt, egészséget, boldogságot!”

olahkristof
olahkristofazajandekkibontasa
olahkristofajandekaval1
olahkristofajandekaval

Bacsu Regő  (12 éves)

Regő kevert típusú leukémiában szenved. Kemoterápiás kezeléseit hősiesen viselte, közben elindult számára a donorkeresés. 2018-ban, a megfelelő donor megtalálása után került sor a transzplantációra a Szent János Kórházban. Hosszú kórházi tartózkodása alatt egyetlen szórakozása a laptop volt, amin tudta tartani a kapcsolatot barátaival és tudott rajta játszani is. Ehhez jelent neki mostantól nagy segítséget az az Akracing Nitro fekete-piros gamer szék, köszönhetően Nagy János sokszoros Álomvarázslónknak, amiben mostantól kényelmesen tud játszani.

Regő anyukája írt nekünk egy levelet:

Tisztelt Alapítvány!

Regő hatalmas örömére megérkezett a várva várt gamer szék! Péntekre ígérte az Álomvarázslónk a széket, így Regő csütörtök éjszaka már aludni sem bírt az izgalomtól. Az Álomvarázslónk, Nagy János annyira kedves volt, hogy ide hozta személyesen a Demeter házba nekünk. A boldogság azóta is határtalan!

Nagyon köszönjük, hogy Regő álma ilyen hamar teljesült!

bacsu.rego2
bacsurego
bacsurego3
nagyjanosalomvarazsloval

Bolla Benjámin Benett (4 éves)

Benjámin álma is valóra vált. Beninél 2016 augusztusában mielodiszpláziás szindrómát (nem képződik elég vörösvérsejt a szervezetben) diagnosztizáltak, melyre ráépült az akut mieloid leukémia. Beninek a legnagyobb szüksége egy biztonságos autósülés volt, mert a régit már kinőtte. A kisfiú igazi álma egy Smoby Tefal Konyhastúdió volt, hiszen imád főzni. Köszönjük a Kreatív Kontroll Kft.-nek, hogy valóra váltották  mindkét álmát, a Ments Életet Karácsonyra elnevezésű jótékonysági gyűjtésükből befolyt pénzből.

Beni anyukája írt nekünk pár sort:

“Tisztelt Alapítvány!

Szeretnénk köszönetet mondani Önöknek és a mi Álomvarázslónknak, hogy teljesítették kisfiúnk álmát. Beni imádja az új konyháját, szinte egész nap azzal játszik. Látni a boldogságot a szemében, ez mindennél többet ér! A gyerekülést is felavattuk, a csontvelő mintavétel után, Beni hazafelé kellemeset aludt benne. Nagyon kényelmesnek bizonyult. Hálásan köszönjük a segítséget, a munkájukat, hogy segítenek sok gyermeknek boldogságot varázsolni az arcára. És köszönjük az Kreatív Kontroll Kft-nek az önzetlen segítséget!

Tisztelettel: Beni édesanyja”

bllabenjaminbenett1
Megvalósult álmok – 2019
bollabenjaminbenett2
bollabenjaminbenett3

Csótár Flóra (6 éves)

Flóra álma is valóra vált. 8 hónapos korától kezdve orvosai megfigyelés alatt tartották alacsony vérlemezke száma miatt, sajnos évről évre épült le a csontvelőműködése. Tavaly januárban myelodysplaziás szindrómát diagnosztizáltak nála. Nővére, Anni vállalta a fájdalmakat Flóra felépülésének érdekében, ő lett a donora. Ezzel megmentette húga életét, az egész család nagyon büszke rá emiatt. Flóra álma egy dinnyés plüss volt és hogy eltölthessen egy hétvégét az Aquaworld Resort Budapest-ben. Köszönjük az Aquaworld Resort Budapest vezetőinek, hogy valóra váltották Flóra álmát és már másodszor segítettek nekünk! Reméljük, hogy továbbra is számíthatunk rájuk a jövőben, ha hasonló álmokkal keresnek meg minket a gyermekek.

Flóra édesanyja írt nekünk egy fantasztikus élménybeszámolót, amit most szeretnénk veletek is megosztani:

“Pontosan egy évvel ezelőtt szembesültünk azzal, hogy kislányunk Flóra 5 éve tartó betegsége, komolyra fordult. Transzplantáción esett át tavaly márciusban, ott a steril boxban kerestek meg minket a Ments Életet Közhasznú Alapítványtól, hogy Flóra egy álmát megvalósítsák! Zavartan álltunk a kérdéssel szemben… van ilyen? Önzetlen támogatók, akik ismeretlenül is szeretnék a súlyos beteg gyerekeket meglepni? Amíg én ámuldoztam Flórám egyből rávágta, hogy ő a szivárványos csúszdához szeretne menni újra.  🙂) Beazonosítottuk, hogy ez az Aquaworld Resort Budapest lesz. Nagy örömünkre a szálloda vállalta az ajándék teljesítését. Egy éve kaptunk egy utalványt, ami az egész családnak szólt! Nem is emlékszünk mikor tudtunk együtt öten elutazni pihenni, együtt lenni! Főleg azért is mivel a nagyobbik nővér volt a donor, aki megmentette a húga életét! Ő is nagyon megérdemelte ezt az utazást! 3 éjszaka 4 nap, félpanziós ellátással, korlátlan élményfürdő felhasználással. Végre Flórám egészsége megengedte, hogy felhasználjuk ezt a kupont!

Elmondhatatlan élmény volt! Hatalmas szobát kaptunk, kedves üdvözlő kártyával, művészi süteményekkel az asztalon. Átöltözés után egyből mentünk a SZIVÁRVÁNYOS csúszdához, ahol órákon át, sikítva rótta a köröket. Hatalmas öröm volt újra ilyen boldognak látni!

Ezúton is szeretnénk megköszönni az Aquaworld Resort Budapest-nek és Önöknek, a Ments Életet Közhasznú Alapítványnak ezt a felejthetetlen pár napot!”

Megvalósult álmok – 2019
csotarfloraazaquaworldben1
csotarfloraazaquaworldben2
fotoazaquaworldben

Kalapos Zsófia (15 éves)

Zsófinál orvosai tavaly synovalis sarcoma-t diagnosztizáltak. Nagy családban él, ő a nyolcadik gyermek. Betegsége miatt sok időt tölt kórházakban, orvosi rendelőkben a barátaitól és az iskolai pezsgéstől távol, ami komolyan megviseli. Álma egy új laptop volt, így barátaival könnyebben tudja tartani a kapcsolatot és a távoktatásban is nagy segítségére lesz az új készülék, valamint sorozatokat és filmeket is nézhet rajta. Köszönjük az ELTE ÁJK hallgatóinak, hogy valóra váltották Zsófi álmát!

Zsófi írt nekünk egy levelet:

Nagyon nagy meglepetés volt a számomra, hogy a vágyott laptopot ilyen hamar megkaphattam, így ezután a tanulás, filmnézés a kórházban is lehetővé vált a számomra. Az ősszel synovialis sarcomat diagnosztizáltak nálam, így a napokban életmentő, nagy műtéten estem keresztül amputálni kellett az egyik lábamat.

Ma az egyik tanárom a kórházból és egy kedves úr a Ments Életet Alapítvány képviseletében meglátogatott, és átadta az Álomvarázslóim által küldött szuper Lenovo laptopot. Ebben a tanévben még nem tudok iskolába járni, de a távoktatás ezzel a laptoppal és a Fővárosi Iskolaszanatórium pedagógusainak segítségével megoldja, hogy nem kell évet ismételnem, vizsgáznom. Nagyon szeretek tanulni, zongorázni, sosem unatkozom.

A családom nagy szeretettel mellettem van, nyolcan vagyunk testvérek, én a legkisebb. Nagy feladat lesz számomra, hogy én is teljes életet tudjak élni majd a művégtaggal, tudjak sportolni, kirándulni, esetleg sporttáborokba is eljuthassak. Nagyon köszönöm, hogy a Ments Életet Alapítvány, és a sok kedves segítő ember teljesíti a beteg gyermekek álmait, hogy a nehéz kezelések, műtétek ellenére is azt látom, érdemes élni.

Köszönettel: Zsófi

kalaposzsfia
kalaposzsfi
kalaposzsfi_es_az_ajandek

Popovics Levente (15 éves)

Leventénél 2018-ban 15. születésnapján orvosai acut lymphoid leukémiát diagnosztizáltak. Kezelései azonnal elkezdődtek, a nagy mennyiségű szteroid hatására izmai elfogytak, időszakosan végtagjait sem tudta mozdítani. Egy időre tolószékbe kényszerült, majd újra tanult járni, visszafejleszteni az izmait, óriási küzdelemmel kiszállt a tolószékből. Még nem mozog tökéletesen, de tudjuk nagyon hosszú folyamat lesz, hogy újra visszanyerje erejét. Álma egy új monitor volt asztali számítógépéhez. Köszönjük Dienes Zoltánnak és baráti körének, hogy támogatásukkal valóra válhatott Levente álma.

Levi írt nekünk pár sort hálája jeléül, amit megosztunk veletek:

Kedves Dienes Zoltán és barátai!

“Már nagyon régi vágyam volt, hogy lecserélhessem régi és elavult monitoromat, melyet testvéremmel közösen használtunk. Nem gondoltam volna, hogy valaha is lesz egy ilyen szuper monitorom és a kívánságom ilyen gyorsan Álomvarázslóra talál!

Nagyon Hálásan köszönöm a tanárokkal való kapcsolattartás megkönnyítését, a könnyebb tanulási lehetőséget és a jobb játékélményt a betegség miatti elzártság és egyedüllét enyhítéséhez.

Köszönet az Álomvarázslóknak, hogy megvalósították az álmomat és az Alapítványnak a közreműködésért!

Köszönettel: Levente”

popovics_levente
popovics_levente_ajandekkal
sdr

Berki Dzsenifer (10 éves)

Dzsenifer tavaly decemberben került be a kórházba, orvosai rhabdomyosarcoma-t diagnosztizáltak nála.

A kórházban is mindig jó kedvű, sokat segít kisebb társainak. Szereti a vidám, jó zenéket és filmeket, ezért Dzsenifer álma egy laptop volt. Álma a CBA üzletláncban elhelyezett perselyeinknek köszönhetően valósulhatott meg, így nekik is nagyon köszönjük a lehetőséget! Külön köszönet illeti továbbá Nagy Attilát, aki saját idejét nem sajnálva eljuttatta Dzseniferhez a laptopot.

Dzsenifer anyukája írt nekünk pár sort:
“Drága segítőink! Dzsenike megkapta a neki szánt laptopot, aminek nagyon örült. Nagy segítséget nyújt neki a mindennapokban, mivel nem tud a barátaival, családtagjaival személyesen találkozni, így viszont tudja tartani a kapcsolatot velük. Nagyon hálásak vagyunk, hogy ilyen rövid időn belül teljesítették álmát.

Köszönettel: Dzseni és családja”

fot-ajndkkal
fot

Márton (18 éves)

Mártont 2017 januárjában kezdték el kezelni Ewing-szarkómával. Több kemoterápiás kezelés után megműtötték, majd egy transzplantációs kezelésen is át kellett esnie. 2018-ban sajnos tünetei kiújultak, kiderült ismét kemoterápiás kezelések elé kellett néznie. Márton azzal keresett meg minket, segítsünk neki, hogy szeretett hangszerét, a brácsáját biztonságosan tudja szállítani, vagyis Marci egy brácsatokot szeretett volna. Köszönjük a Bluebird Cafe-nak, hogy valóra váltották Marci álmát!

marton-01
marton-02

Horváth Zénó (1,5 éves)

Zénó  mindössze 4 hónapos volt, amikor orvosai Langerhans-sejtes hisztiocitózist diagnosztizáltak nála. A család sok időt tölt kórházban, ahol Zénó beleszeretett egy elektromos kisautóba. Ez az egyetlen ok amiért nem retteg a kórházba járástól. Álma egy Ford Ranger Wildtrak 4×4-es elektromos kisautó volt, amivel otthon is sokat tudna játszani. Köszönjük  Jánki Tamásnak, hogy valóra váltotta Zénó álmát!

Zénó édesanyja írt nekünk egy rövid köszönőlevelet:

“Kedves Ments Életet Közhasznú Alapítvány!

Ezúton szeretnénk megköszönni a Ments Életet Alapítványnak és Önökön keresztül a mi Álomvarázslónknak, Jánki Tamásnak,  hogy Zénó nagy álma valóra válhatott. Tegnap megérkezett az elektromos kisautó, amit Zénó és testvére, Marcell egész nap izgatottan várt. A hatalmas dobozt a futár bácsi hozta el Zénónak, majd nem sokkal később megérkezett hozzánk a “kedves bácsi” is – ahogy nagyobbik fiam elnevezte -, Tamás. Külön szeretnénk megköszönni Tamásnak, hogy meglátogatott minket és személyesen is megismerhettük.

A piros terepjáró minden várakozásunkat felülmúlta. A fiúk izgatottan várták, hogy beleülhessenek. Zénó egyből felfedezte a beépített LCD kijelzőt, melyet ügyesen kezelt, boldogan választott a különböző zenék közül. Természetesen a legnagyobb öröm az volt, amikor a szabadban végre elindult az autó, melyet egyelőre  Apa a szülői távirányítóval irányított. Miután az autót leparkoltuk, Zénó játékokkal töltötte meg a csomagtartót, aminek szintén úgy tudott örülni, hogy nevetéstől volt hangos a ház. Azt gondolom, a fiaimat ez az autó hosszú évekig kiszolgálja majd, és mindig örömmel megyünk ki a szabadba játszani.

Nagyon örülünk és hálásak vagyunk, hogy léteznek Álomvarázslók, akik nemcsak a gyermekek boldogságáért tudnak tenni azáltal, hogy teljesítik az álmukat, hanem az egész családnak adnak reményt, kitartást, erőt. Ezt azért tudom mondani, mert tegnap láttuk, ahogy a kisfiúnkat teljesen elvarázsolta az ajándék, ragyogott a boldogságtól – egy szülő ezekért a pillanatokért hálás, ebből merít erőt.

Köszönjük!  Zénó és Családja”

horvath-zeno-01
horvath-zeno-02
horvath-zeno-03
horvath-zeno-04

Török Alex (12 éves)

Alex  álma is valóra válhatott, hála a Kreatív Kontroll Kft. által összegyűjtött adománynak. Külön köszönetet szeretnénk mondani Nagy Attilának, aki sokszor segít nekünk eljuttatni az ajándékokat, ahogy most is tette. Alex ugyanúgy élte az életét, mint többi hasonló korú társa, iskolába járt, sokat játszott, jókedvű volt. 2018 tavaszán egy duzzanat jelent meg a nyakán, szülei egyből kórházba vitték. Rövid vizsgálatok után az orvosok megállapították, Alexnek Non-Hodgkin lymphomája van (a nyirokrendszer sejtjeinek rendellenes elszaporodása).  Álma egy laptop volt, melynek nagy hasznát veszi kezelései idején. Tanuláshoz, játékhoz is tudja használni és a barátaival is könnyebb így számára a kapcsolattartás.

Alex anyukája írt pár sort köszönete jeléül:

“Kedves Álomvarázslók!

Nagyon szépen köszönjük az Alapítvány, a Kreatív Kontroll és mindenki más segítségét, amely által valóra válhatott Alex álma! A laptop nagyon boldoggá tette, meglepetés volt számára! Mivel még nem járhat iskolába, nagy segítség számara az itthoni tanulásban és a szórakozásban is! Hálás szívvel köszönjük mindenkinek!

torok-alex-04
mde
torok-alex-02
torok-alex-01

Wágner Victoria Suzanna (16 éves)

Vicki  fél éves korában orvosai cisztás fibrózist diagnosztizáltak. 2013-ban orvosai tüdő transzplantációt javasoltak, szeptemberben végre is hajtották a műtétet. Szerencsére már jól van, havonta jár kontrollra. Victoria álma egy Huawei Mate 20 Lite mobiltelefon volt, ami nagy hasznára lesz kórházi tartózkodásai során. A készüléken keresztül barátaival is tudja tartani a kapcsolatot, tud játszani, internetezni és videókat is nézni. Köszönjük Jánki Tamásnak, hogy Victoria álmát is valóra váltotta!

Kedves Álomvarázslók!

Ezúton szeretnék köszönetet mondani mindenkinek aki részt vett a lányom kívánságának teljesítésében. Réfi Oszkó Ildikónak, aki szívvel lélekkel tanította Victoriát amikor nagyon súlyos állapotban volt és hosszú ideig a kórházban tartózkodtunk. Az alapítvány minden dolgozójának, akik szívükön viselik minden beteg gyermek sorsát, és szeretnék azt jobbá tenni. Szeretnék óriási köszönetet mondani Tamásnak, aki teljesen önzetlenül váltotta valóra Victoria álmát! És mindezt olyan természetesen tette… Egy bevásárló központban került sor az átadásra. Vicki nagyon nagy izgalommal várta a találkozást, már napokkal azelőtt csak az új telefonjáról beszélt. A meghatottságtól remegő hangon, és az izgatottságtól remegő kézzel vette át Tamástól a hőn áhított ajándékot.

Nehéz volt szavakat találni, a “köszönöm” igen üres frázisnak tűnik egy ilyen helyzetben. Minden gondolatom az volt, hogy hogyan tudnánk ezt meghálálni Tamásnak, és az egész alapítványnak. Aztán rá kellett jönnünk, hogy nem várnak érte semmit, nekik az a pillanat mindennel felér mikor látják, hogy egy beteg gyereknek boldogság tükröződik vissza a szeméből. Ez a boldogság az ő szemükből is visszatükröződik ezekben a pillanatokban.

Azt hiszem hálát kell adnunk a jó Istennek, hogy ebben a mai anyagias és rohanó világban vannak még emberek, akik tudnak adni minden érdek és viszont szolgáltatás nélkül. Áldás legyen a munkájukon és azt kívánom, hogy még nagyon sok gyermek álmát tudják valóra váltani, hogy minél több család élhesse át ezt a csodát!

Köszönjük “álomvarázslók”!

Wágner Victoria és családja nevében minden jót, sikeres éveket kívánunk minden Álomvarázslónak!

wagner-victoria-04
wagner-victoria-03
wagner-victoria-02
wagner-victoria-01

Vas Hanna Regina (8 éves)

A 8 éves életvidám Hannánál tavaly novemberben diagnosztizáltak daganatos megbetegedést. A tumor jelenleg nem operálható, de a kemoterápiás kezelések elkezdődtek. Hanna álma egy rózsaszín laptop volt, valamint az, hogy találkozhasson imádott kedvenceivel a USNK tagjaival. Az RTL Klub segítségével létre is jött a “randevú”. Érdemes megnézni a megható pillanatokról készült riportot és elolvasni az anyuka levelét.

“Kedves Álomvarázslók!

Bárcsak minden álom ilyen gyorsan teljesülhetne! Alig, hogy Hanna kimondta, mi szíve vágya, máris azon kaptuk magunkat, hogy egy stáb rendezkedik be a lakásunkban.

Pár napja a Ments Életet Alapítvány kedves munkatársa telefonon hívott, hogy sikerült támogatót találni Hanna álmához, így pár napon belül átadásra is kerülhet a laptop. Sőt, az RTL Klub-bal is kapcsolatba léptek, hogy az álom másik része is teljesülhessen, de ez még bizonytalan.

Január 17-én az Alapítvány képviselője otthonunkban keresett meg minket, majd rá fél órára a stáb is megérkezett. A forgatás zökkenőmentes volt, Hanna minden pillanatát élvezte. Aztán egyszer csak nyílt az ajtó és Hanna arca mosolyra derült, ugyanis a USNK lépett be rajta. Kislányos zavarában sem tudta boldogságát elrejteni, felfoghatatlan volt számára, hogy a fiúk a saját otthonában, csak miatta vannak ott. Aztán a laptop is átadásra került, ami szintén nagy boldogságot okozott Hannának. Azóta már volt mesenézés, játék, sőt szervezés alatt van, hogy az osztállyal 1-1 alkalommal online kapcsolatban tudjon tanulni.

Köszönjük Nektek, Álomvarázslók, hogy Hanna álma is teljesülhetett!
Kívánunk minden kis Álmodónak teljesült álmokat, a Ments Életet Alapítványnak pedig annyi támogatót, hogy minden álmot valóra tudjanak váltani! Csodálatos és nemes, amit tesztek, köszönjük a munkátokat!

Üdvözlettel,
Hanna, Krisztina és családja”

Videó: https://rtl.hu/rtlklub/fokusz/hanna-daganatos-betegseg-almok-gyogyulas-usnk

vas-hanna-01
vas-hanna-02
vas-hanna-03
vas-hanna-04

Szabó Dániel Leó (3 éves)

Dánielnél orvosai ALL leukémiát diagnosztizáltak nála. Nagyon sokat segít anyukájának a konyhában, szeret építőkockákból építeni és meséket nézni. Álma egy elektromos kisautó volt, ami Pongrácz Vanda jóvoltából valósulhatott meg.

Pongrácz Vanda írt nekünk pár sort:

“Ma voltunk Tabajdon Danikánál, hogy átadjuk az álom ajándékát. Leírhatatlan boldogság volt látni az örömöt az arcán! Köszönjük Nektek, hogy lehetővé teszitek, hogy ezeknek a nehéz időszakon átmenő gyerekeknek segítsünk.
Gyógyulj meg hamar Danika!
Vanda, Tomi”

szabo-daniel-01
szabo-daniel-02