VÁLTSD VALÓRA TE IS EGY BETEG GYERMEK ÁLMÁT

Így válhatsz Álomvarázslóvá

Megvalósításra váró álmok

 
 

Szeretnél te is az Álomvarázslók csapatába tartozni?

Szeretnél te is egy súlyosan beteg kisgyermek számára egy kis örömöt csempészni a küzdelmes hétköznapokba és olyan levakarhatatlan mosolyt varázsolni az arcára, mely nemcsak számára, de számodra is egy felejthetetlen, életre szóló élményt ad?

Szeretnél egy kislány, kisfiú szemében igazi hőssé válni hőn dédelgetett álma megvalósításával?


A „Váltsd valóra te is egy beteg gyermek álmát” programunk keretein belül, olyan súlyosan, életet veszélyeztető beteg gyerekek titkos vágyait, álmait valósíthatod meg, melyekkel egy kis fényt vihetsz a betegség elleni küzdelemben töltött hétköznapokba.


Így válhatsz Álomvarázslóvá Megvalósításra váró álmok Valóra vált álmok


HÍREK

2017


Aréna Pláza

2017-01-14

Domonyvölgyben megvalósultak az álmok

2017.január 14-én szombaton nagyon sikeres véradást rendeztünk a Rádió Rock, a Vöröskereszt és a jégpálya üzemeltetőjének segítségével az Aréna Pláza Jégteraszán. A rendkívül jó hangulatú eseményen külön örömünkre szolgált, hogy 17 új véradó is csatlakozott a donorok lelkes csapatához. Hálás köszönjük minden kedves résztvevőnek!

A fotók hamarosan érkeznek :)
2016


Mikulás ünnepség - Aréna Pláza Jégterasz 2016

2016.12.10.

Domonyvölgyben megvalósultak az álmok

Idén is eljött az Aréna Pláza Jégteraszára a Ments Életet Közhasznú Alapítvány Mikulása. Mindenki kapott csomagot, meleg teát és hot-dog-ot is. Sőt a gyerekek és szüleik ingyen korcsolyázhattak is a nap folyamán. Támogatóink jóvoltából három kis betegünk álma is valóra válhatott. Ha minden jól megy 2017-ben is eljön hozzánk a Mikulás! :)

Domonvölgy 2016

2016-10-20


Domonyvölgyben megvalósultak az álmok

A Ments Életet Közhasznú Alapítvány és a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat október 9-én harmadik alkalommal rendezte meg nagyszabású ünnepségét a László Kórházban és a Tűzoltó utcai 2. sz. Gyermekklinikán kezelt, vagy súlyos betegségből felépült gyermekek számára. A Lázár Lovasparkban rendezett eseményen a gyerekek, családtagjaik és mindazok vettek részt, akik áldozatos munkájukkal, illetve csontvelő- és véradó donorként hozzájárultak a kicsinyek gyógyulásához.

A mintegy 250-300 fő Domonyvölgybe szállításában segítséget nyújtott a Bucsi Travel Bt. és a Pizolit Kft., valamint az Alapítványt rendszeresen támogató CBA.

A vendégeket a megérkezéskor frissen sült pogácsa és üdítők várták, majd az erdei lovaskocsikázás után fergeteges lovas bemutató következett. A meghívottak ezúttal premier részesei is lehettek: először tartott előadást számukra a Nemzeti Lovas Színház.

A szem „jóllakatása” után svédasztalos ebéd gondoskodott az éhség csillapításáról – majd az ebédet azonnal le is mozogták a kicsinyek: ugráló-várak és más mókás játékok várták őket a szabadban.

A nap fénypontja ezúttal is a „Váltsd valóra te is egy beteg gyermek álmát!” program volt, melynek keretében - a házigazda Lázár Vilmos és Mikola József kuratóriumi elnök köszöntője után - különböző vágyak teljesültek. Kárász Róbert műsorvezető igyekezett oldani a gyerekek szégyenlősségét-meghatottságát, mert szinte megszólalni sem tudtak az örömtől, hogy teljesült a vágyuk. Ezúttal 17 gyermek – a legfiatalabb másfél, a legidősebb 17 éves – álma vált valóra, sajnos hárman egészségi állapotuk miatt nem lehettek jelen személyesen, nekik a kórházba juttatják el az ajándékot. Volt, aki okos telefont, laptopot, fényképezőgépet kért, a legmeghatóbb kívánság egy autós gyermekülés volt, amelyben kényelmesen szállíthatják szülei a kis beteget kezelésre.

A felejthetetlen napot a Hahota Gyermek Színház Lúdas Matyi előadása, majd a sztárvendégek - Vastag Tamás és Vörös István - koncertje, és az elmaradhatatlan szelfizés, közös fotók készítése zárta.

2015


Újabb álmok váltak valóra Domonvölgyben :)

2015-10-17

...


2014


Közönségtalálkozó - Vastag Csaba is belépett az "Álomvarázslók" táborába!

2014-12-02

Vastag Csabinak és rajongóinak köszönhetően, a szombati közönségtalálkozón újabb hat álom vált valósággá. Legújabb "álomvarázslónk" segítségével volt itt piros bicikli, elektromos rendőr motor, mobil telefon és háromt tablet is! Jó volt nézni a gyermekek arcán a sugárzó örömöt és a közönség soraiban ülőknek a meghatottságtól csillogó szemeit. És ha mindez még nem lenne elég! Hála a rajongói klub nagyszerű kezdeményezésének rengeteg ajándékcsomagot is sikerült összegyűjteni, melyeket a közelgő ünnepek alkalmából budapesti és Veszprém megyei rászoruló családok kapnak majd meg.

Nagyon büszkék vagyunk Csabira és a közönségére. De jó is lenne, ha minden sztár közönségtalálkozója ilyen felemelő légkörben zajlana!

KÖSZÖNJÜK és bízunk a folytatásban!

Csatlakozz hozzánk, és váltsd valóra te is egy beteg gyermek álmát!

Álmok váltak valóra Domonvölgyben :)

2014-10-27


A Ments Életet Alapítvány és a MOL Motoros Family közös kampánya

2014-08-05

Augusztus a motoros véradás hónapja! Nemcsak a véradás fontosságára hívjuk fel a figyelmet, hanem országos véradást szervezünk a Motoros Family-vel közösen.
21 város, 23 véradó helyszín várja a segítő szándékú motorosokat és robogósokat. A véradó hónap központi eseményét Budapesten tartjuk, augusztus 16-án, szombaton.
A programmal kapcsolatos részleteket és a véradó helyszíneket a Facebook-oldalon tesszük közzé.

Az év „legvérszegényebb” hónapjában csatlakozz Te is a MOL Motoros Family és a Ments Életet Alapítvány egész hónapos, országos Véradás kampányához!

Balatoni vitorlázás

2014-06-23

A „Ments életet!” Közhasznú Alapítvány, a CBA és a GMRT jóvoltából júniusban 30, súlyos betegségből felépült gyermek vehetett részt balatonkenesei vitorlázáson.

A gyerekeket – a legkisebb 2, a legidősebb 18 éves – szüleikkel, kísérőikkel együtt a CBA autóbusza szállította a „nagy kalandra”. Miután mindenki elfogyasztotta az üzletlánc által biztosított finom reggelit, megindult a csivitelés, ismerkedés, barátkozás, így hamar elrepült az idő. Balatonkenesén, a Hotel Marina Port parkolójában Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója és Mikola József, a „Ments életet!” Alapítvány kuratóriumának elnöke üdítővel fogadta a kellemes meleg időben kissé kitikkadt csapatot, majd a gyerekek, feledve a fáradtságot, azonnal birtokukba vették a parkban lévő játszótér játékait.

Persze, arra a bejelentésre, hogy indulnak a vitorlások, azonnal felsorakozott mindenki, és elfoglalta helyét a neki és csapatának kijelölt hajóban. Voltak, akik először látták a Balatont, és máris egy vitorlásversenybe csöppentek: részesei lehettek a felnőttek „Doktor Regatta” versenyének. Igaz, a „juniorok” távja kisebb volt, ám mégis fantasztikus élményt jelentett számukra a profikkal együtt kifutni a magyar tengerre.

A rajt előtt a gyerekek alaposan feltérképezték a hajókat, melyeket a személyzettel, a kapitányokkal együtt Litkey Farkas vitorlázó olimpikon, Kékszalag-győztes bocsájtott rendelkezésre. Akik már tavaly is részt vettek ezen az eseményen, magabiztosan nyugtatták az „újoncokat”: ne ijedj meg, ha dől a hajó, mert akkor megy jól, ha dől, vagyis a szél röpíti előre! Persze, így is volt nagy sikongatás és nevetés is. A másfél óra észrevétlenül telt el a vízen, talán csak a korgó gyomrok jelezték, hogy partot kellene érni… A CBA finom ebédjének elfogyasztása után – a sütiből még repetázni is lehetett! – voltak, akik újra vitorlásba szálltak volna egy újabb körre.

A vízi program helyett a szárazföldön különböző játékokat, arcfestést és számháborúzást szerveztek nekik az Alapítvány önkéntesei.
Sedlák Gabriellától, a László Kórház gyermekcsontvelő-transzplantációs osztályának szociális programkoordinátorától megtudtam, hogy vannak, akik a kórházban is együtt voltak, ám azok között is barátság szövődik, akik az ilyen rendezvényeken ismerkednek meg egymással. A gyerekek számára nagy élményt jelent a hasonló sorsú társakkal töltött idő.
Szinte „Gabi néni” gondolatait folytatta a kétéves Gódor Barnabás anyukája, amikor arról beszélt, hogy nemcsak a gyerekek, hanem a szülők számára is óriási élményt jelent a vitorlázás és minden más program, amelyben az Alapítványnak köszönhetően részt vehetnek.

„Kisfiunk öt hónapig egyhuzamban kórházban volt, majd utána még fél évig a környezettől elzárva éltünk, még a nagyszülők sem látogathatták a picit. Nem egyszerű átélni egy ilyen időszakot. Amíg a gyermek beteg, a szülőknek idejük és erejük sincs ilyen programok megszervezésére. Ez a vitorlázás nemcsak a gyerekeknek, hanem nekünk, szülőknek is nagy élmény volt. Kimozdulhattunk otthonról, társaságban lehettünk a gyerekekkel”.
Mikola József, az Alapítvány kuratóriumának elnöke örömmel újságolta, hogy az idei vitorlázásra már több gyermek tudott eljönni, tíz hajót töltöttek meg kísérőikkel együtt. Egyre több önkéntes csatlakozik az Alapítványhoz, akik a programok lebonyolításában segédkeznek.


„Alapítványunk örökbe fogadta a László Kórház onko-hematológiai osztályát, és ez a megállapodás azt jelenti, hogy támogatókat keresünk, akik segítenek a különböző feladatok megoldásában, például gyógyszerre, játszótérfestésre adnak pénzt. Az idén a hangsúly a nyaraltatáson lesz, azaz szeretnénk minél több családnak hozzájárulni a közös pihenéséhez” – mondta Mikola József.

A nap végét jelentő eredményhirdetéskor újabb meglepetés érte a gyerekeket: az ő versenyüket is díjazták. Sokan még az autóbuszban sem akarták levenni a nyakukból az érmet, amely örökké emlékeztetni fogja őket a balatoni vitorlázásra.

(forrás: CBA magazin)

Csodás hétvége a Hotel Helikonban

2014-04-16

Alapítványunk az elmúlt hétvégén ismét rákos betegségből gyógyuló gyermekeknek szervezett programot. Ezúttal olimpiai bajnokok társaságában úszkálhattak a kicsik és nagyok a Hotel Helikon medencéjében. Szombat este Gazdag Tibor színművész adott nagy sikerű klub-koncertet, vasárnap délelőtt pedig tojáskereső versenyt szerveztünk az ifjoncoknak. Ezúton is szeretnénk megköszönni a támogatást és a segítséget a CBA-nak, Fazekas Józsefnek a Hotel Helikon igazgatójának és minden munkatársának, Gyurta Daninak, Faragó Tamásnak valamit Gazdag Tibor színművésznek.

2013


Váltsd valóra Te is egy beteg gyermek álmát

2013-11-27

Szombaton a domonyvölgyi Lázár Lovasparkban tartott rendezvényünkön harangoztuk be a legújabb kampányunkat, melynek szlogenje: „ Váltsd valóra Te is egy beteg gyermek álmát!”

Kezdeményezésünk célja, hogy a hosszan tartó súlyos betegségben szenvedő, vagy abból felgyógyult gyerekek kívánságait próbáljuk összekapcsolni a támogatók felajánlásaival. Alapítványuk közvetlen segítséget olyan jellegű kérésekhez tud nyújtani, ahol példaképeikkel (pl: sportolókkal, zenészekkel, színészekkel, TV-s sztárokkal) szeretnének találkozni a kicsik.

Biztos akadnak olyanok akik szívesen meglátogatnák szeretett énekesüket vagy színészüket a színfalak mögött, vagy kedvenc focicsapatuk csatárával passzolgatnának egy edzésen. Külföldi sztárok megkeresése is szóba jöhet, ha találunk szponzort a kérés teljesítéséhez. Jó példa erre Vass Máté esete, aki Szabella Sándor nagylelkűségének köszönhetően látogathatta meg Spanyolországban az FC Barcelona csapatát. Ezen a napon Majnik Zsolt, aki majdnem négy évet töltött kórházban, Lázár Vilmos és Lázár Zoltán sokszoros Világ- és Európa-bajnok fogathajtókkal találkozhatott. Zsolti természetesen ki is próbálhatta ezt a nagyszerű sportot. Elmondása szerint, bár kicsit izgult, de rendkívüli módon élvezte a sztárokkal közös programot.

Váltsd valóra Te is egy beteg gyermek álmát

2013-10-03

Mára szinte teljesen egészséges Vass Máté, akiért egy évvel ezelőtt még egy ország szorított, hogy új szívet s ezzel új életet kaphasson. Nyolc hónappal a szívátültetés után nem csak a gyógyulásának örülhet a gyulafirátóti fiatalember. Ugyanis azzal a harccal, melyet az életért folytatott, felkeltette egy magyar sportember figyelmét, aki úgy döntött, valóra váltva talán leghőbb vágyát, magával viszi a szinte már fanatikusan futballrajongó Mátét kedvenc csapatának otthonába. Barcelonában pedig nem csak a Celtik elleni Bajnokok Ligája mérkőzést szurkolhatja végig, hanem valószínűleg példaképeivel, a csapattagokkal is találkozhat.

A rendkívül ritka szívbetegséggel, úgynevezett nagyér-transzpozícióval született alig 24 éves fiatalember eddigi élete során talán több időt töltött kórházakban, mint azon kívül. Amikor szíve végleg feladta a harcot közel fél évet feküdt szinte mozdulatlanul egy ballonpumpára kötve, majd ez év január 28-án elvégezték rajta a megszokottnál bonyolultabb transzplantációt. Ma már csak az időszakonkénti kontroll vizsgálatokra jár vissza a fővárosba, a Gottsegen György Kardiológiai Intézetbe. „A nehezén túl vagyunk. Most már minden rendben lesz” – fogalmazott szerényen a fiú, aki élete első hónapja óta vívja csatáit veleszületett szívbetegségével. Azóta először csillant fel a remény, hogy talán az új szívvel arra is lehetősége lesz, amit eddig nem szabadott…például sportolhatna.

Máté családjában mindenki futballozik. Az esti program sem lehet kérdéses – televízión követik szinte az összes bajnokságot. Gyenge szíve miatt a fiú eddig nem focizhatott – vagy legfeljebb módjával. Míg nem volt biztos a gyógyulás, Máté nem is akart beszélni arról, mit szeretne bepótolni, ha egyszer új szívvel majd olyan életet élhet, mint mások. Most már elárulja, bár egyelőre csak súgva: futballozni.


„Rendkívül meghatott ennek a fiatalembernek az ereje, a kitartása. Szeretném, ha a mi kis ajándékunk még szebbé tenné a jövőjét. Most már nem csak a gyógyulásáról van szó, hanem arról, hogy milyen élete lesz, hogy bepótolhatja-e mindazt, ami eddig kimaradt az életéből. Ehhez szeretnénk még több hitet adni neki azzal, hogy találkozhat a példaképeivel” – mondta Szabella Sándor, aki a médiából megismerve Máté történetét úgy döntött, hogy a saját költségén elviszi a fiút a katalán fővárosba. Ott eltöltenek három felejthetetlen napot, megnézik a város nevezetességeit: a Sagrada Familiát, a Güel Parkot, együtt sétálnak végig a La Ramblán. A decemberi utazás csúcspontja mégis a Barcelona-Celtic BL mérkőzés lesz. Sándor ígérete szerint Mátét ugyanis a Nou Campban újabb meglepetés várja. A Sport Global Tours idegenforgalmi menedzsere és a cég tulajdonosa, Kristóf Antal a sajtó képviselői előtt adták át Vass Máténak repülőjegyét és a névre szóló meccsjegyet. „Nem hiszem, hogy ilyen jegyet más valaha kapott volna. Rajta áll Máté neve, ezzel is jelezve, a club szeretettel várja őt a december 11-i mérkőzésére” – mondta Szabella Sándor. A sportszervező, edző jómaga is hat éven át élt Barcelonában. A klub pártoló tagja és törzsszurkolója. Az FC Barca egyetlen meccsét sem hagyná ki. Hobbijában most partnerre talált.

Sándor hangsúlyozta, ezzel a felajánlással példát szeretne mutatni másoknak is, hiszen bizonyára vannak még olyan emberek ebben az országban, akik megtehetik, hogy meghallják egy-egy beteg gyermek, vagy fiatal vágyát, s valóra váltsák azt, ezzel is erőt adva a küzdelmekhez, és kedvet, hitet az új élethez.

A Ments Éltet Közhasznú Alapítvány Szabella Sándort tettéért tiszteletbeli taggá és jószolgálati nagykövetévé avatja. Budai László kuratóriumi alelnök elmondta, Sándor és Máté története országos kampány indítására inspirálta őket. Ezért most közös erővel szólítanak fel mindenkit, akinek erre lehetősége van: „Váltsd valóra Te is egy beteg gyermek álmát!” Az akció részleteiről később adnak tájékoztatást, hiszen annak kidolgozása még folyamatban van. Budai László annyit árult el, hogy várják a betegségüket alázattal viselő gyermekek, fiatalok szüleinek megkeresését és azon lesznek, hogy a vágyak, álmok teljesítését megszervezzék, ahhoz a megfelelő jótevőket felkutassák.

A Ments Életet Alapítvány nem egészen két éve működik. Fő célja a véradás népszerűsítése. Az elmúlt időszakban számtalan nagyszabású véradást bonyolítottak le és olyan gyerekeknek szerveztek utazásokat, vagy épp vitorlás versenyt, a közeljövőben pedig egy lovas napot Domonyvölgyben, akik ma már nem élnének, ha nem kaptak volna vért. Elhangzott, Magyarország biztonságos vérellátásához évente 400-500 ezer egység vérre lenne szükség.

Az eseménynek helyet biztosító Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika főorvosa, egyben a Magyar Kardiológusok Társaságának alelnöke emlékeztetett, jelen pillanatban is ötvenen várnak hazánkban új szívre. Csak az idei évben, a mai napig 30 felnőtt emberen végeztek sikeres szív transzplantációt. „Az átültetést követően még viszonylag sűrű kontrollvizsgálat szükséges, s a betegnek egy darabig még kímélnie kell magát, de a szív transzplantáción átesettek többsége idővel teljes életet élhet” – mondta dr. Gellér László.

(forrás: Pannon Média)

Gyógyult daganatos gyermekek vitorláznak

2013-05-28

Huszonnégy gyógyult rákbeteg gyermek tölthette a hétvégét a Balatonnál. A Ments Életet Alapítvány, a CBA élelmiszer üzletlánccal és a Doktor Regattával összefogva felejthetetlen élményt ajándékozott a gyermekeknek. Sztárokkal és neves sportolókkal együtt vitorlázhattak, sőt versenyezhettek a Balatonon.

A Szent László Kórház egykori kis betegei családjukkal érkeztek szombaton a balatonkenesei kikötőbe, ahol junior doktor regattán mérhették össze tudásukat, persze profi hajóskapitányok segítségével. A rendezvény ötletgazdája a Ments Életet Alapítvány napi tevékenysége során a véradás mellett kampányol. „Most a másik oldalt szerettük volna megmutatni, azt, hogy mennyit segíthet, ha időben érkezik a szükséges vér. Ezek a gyerekek egytől egyik nagyon sok vért kaptak, és többek között annak is köszönhetik az életüket, hogy voltak áldozatkész családtagok, ismerősök, vagy épp ismeretlenek, akik vért adtak” – mondta Hírcentrumunknak Mikola József az alapítvány kuratóriumi elnöke.

A CBA és az alapítvány ezer szállal kötődik egymáshoz, az üzletlánc ezért is segíti megvalósítani a civil szervezet elképzeléseit. A Ments Életet Alapítvány alapító tagjai között van a CBA vállalatcsoport egyik tulajdonosa, Lázár Vilmos is. Korábban több jótékonysági rendezvényt hoztak együtt tető alá, most a gyermekek utazását, vitorláztatását és az egész napos programjukat szervezték meg és bonyolították le közösen.

„Ennek a 24 gyereknek most egy nappal előbbre hoztuk a Gyereknapot. Azt szeretnénk, ha igazán jól éreznék magukat és erre a napra elfelejtenék azt a sok kellemetlenséget, amit át kellett élniük a betegségük miatt, és élveznék az életet” – fogalmazott Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója. A versenyt Litkei Farkas olimpikon és tízszeres Kékszalag győztes irányította, aki nem csak szárazföldről, hanem a vízen is mindenben segítette az ifjú vitorlázókat.

A profi versenyzők között a gyermekek felnőtt kísérőikkel öt hajón szálltak vízre. Az egyik hajó fedélzetén ott volt Gazdag Tibor színész is, aki két évvel ezelőtt megálmodta a Ments Életet Alapítványt! „Naponta többször kérik az ember segítségét különböző jótékonysági szervezetek. Könnyű elveszni az adománygyűjtők rengetegében, és biztosan sokan vannak ilyenkor nehéz helyzetben, ha dönteni kell, hová tegyünk felajánlást” – mondta Gazdag Tibor. Hozzátette, ismertségét kihasználva olyan célt szeretett volna a személyével is támogatni, ami megkérdőjelezhetetlen. A betegeken segíteni még csak nem is pénz kérdése. Ami a váradónak mindössze egy tűszúrás és néhány deciliter leeresztett vér, az valaki másnak az élet – hangsúlyozta a színművész.

Ugyan az időjárás kellőképp szeszélyes volt a hétvégén, a sötét felhők nem sokáig ijesztgették a versenyzőket. Néhány csepp esővel, gyakorlatilag mindenki megúszta szárazon a programot. Az ebédről Kovács Lázár sztárszakács gondoskodott, aki bolognai spagettivel, valamint palacsintával és friss eperrel örvendeztette meg a gyermekeket. A díjesőből persze a kicsik sem maradtak ki, épp úgy átvehették a győzelemért járó érmeket és kupát, mint a nagyok.
 
Minden jog fenntartva! "Ments-Életet" Közhasznú Alapítvány | Adatkezelési Tájékoztató